ooof of çok zor gerçekten. en son olarak eşime "duruma bir netlik kazandıralım, annemler baksın, sizinkiler de özledikçe gelirler" dedim. o da "zaten öyle olacak" dedi gönülsüzce.. ama ben eminim bunlar 2 haftada bir gelecek.. 10-15 gün kalacak.. kessinlikle eminim yani!
benim aile yapımla eşiminki çok farklı. Benim ailem yakınımızda olmasına rağmen öyle anlayışlılar ki hiç bize gelmezler, siz çalışıyorsunuz siz gelin burda yemek yiyin derler, gitmezsek gönül koymazlar. yani herkes kendi hayatını yaşıyor özgürce.. ama eşimin ailesi böyle değil.. onlar hep bir arada olmalı, her zaman teyzeler, kuzenler bir arada aynı evde toplanır akşamları falan.. tabi benim eşim bu ortamda yetişmiş, ona çok normal geliyor ve bu yüzden beni anlamıyor
ayrıca size dediğim gibi ben bu yazdan beri ilk kez onlara soğuk davranıyorum, surat yapıyorum, çok soğudum onlardan.. o yüzden artık pek aramıyorum ve kayınvalidem hep eşimle konşuyor, ona alttan alttan bilinç altına mesajlar veriyor.. nasıl dolduruyor bilemiyorum, ne konuşuyorlar..
burda anlayışlı olması gereken kesinlikle kayın validemler.. çünkü eşim siz çok geliyorsunuz, gelince çok kalıyorsunuz, gelmeyin diyemez anne babasına.. sonuçta o da bebişimizi anne babası sevsin baksın istiyor, o da öyle mutlu olacak.. o yüzden ben bu meseleyi benim halletmem gerektiğini düşünüyorum ama nasıl.. bir ara görümcemle konuşmayı düşündüm, ama o da aynı onların kafadan, hep birlikte yaşamak taraftarı.. böyle olunca, yani herkes aynı şeyi düşününce ben sorunlu insan gibi oldum, çocuğunu sevdirmek istemeyen, misafir sevmeyen, anne babaya surat yapan, hamileliği yüzünden hormon dengesi değiştiği için saçmalayan bir kişi gibi kaldım aralarında..
inanın günün her anı doğum sonrasında yapacağım konuşmayı düşünüyorum. nasıl insanları kırmadan gitmelerini söyleyebilirim diye.. ALlah ım yardım et.. benim durumumda olanlar bu sorunları nasıl aştı nolur yardım edin bana.. kimseyi kırmicam diye istemedğim bir hayatı yaşamayı da istemiyorum..