• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek gelişimi az mı ?

nurdenzz

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
6
Arkadaşlar merhaba cevap verirseniz çok mutlu olurum kaç gündür araştırıyorum kafam karıştı. Bebek sahibi tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. Bebegim 49 cm 2850 gram doğdu cinsiyet kız. 3. Ay izlemine kadar boy kilo artışı herşey yolundaydı. Taa ki 4. Aya kadar 3. Ay izleminde 61 cm çıktı boyu 4. Ay izlemindede 61 cm çıktı yani hiç uzamamış bu normal mi kilo ve baş çevresi ölçüsü normal ama bir ayda hiç uzamamasına takıldım. Bunu yaşayan var mı

Arkadaşlar merhaba cevap verirseniz çok mutlu olurum kaç gündür araştırıyorum kafam karıştı. Bebek sahibi tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. Bebegim 49 cm 2850 gram doğdu cinsiyet kız. 3. Ay izlemine kadar boy kilo artışı herşey yolundaydı. Taa ki 4. Aya kadar 3. Ay izleminde 61 cm çıktı boyu 4. Ay izlemindede 61 cm çıktı yani hiç uzamamış bu normal mi kilo ve baş çevresi ölçüsü normal ama bir ayda hiç uzamamasına takıldım. Bunu yaşayan var mı
Yanlış ölçüm yapılmış olabilir 1-2 cm fark oluyor bazen. Öncesinde fazla ölçülüp şimdi doğru ölçülmüş de olabilir. Benim bebeğim 6 aylıkken 69 cm ölçülmüştü. Sağlık ocağında 9 aylıkken de 69 cm ölçtüler mezura ile. 3 ay önce aynı ölçüldü hiç mi uzamamış dediğimde ise yanlış ölçülmüştür deyip geçti. Ki uzadığına eminim kıyafetlerden anlaşılıyordu. Ertesi gün hastane ölçümünde 76 cm ölçüldü mesela. Küçükken de aynı gün ölçümlerinde farklı kişiler tarafından 2 3 cm az-fazla ölçüldüğü olmuştu daha önce.

Ben aynı gün bebeğimi farklı iki yerde boy kg ölçümüne götürdüm, hem kafa çevresi 2 cm farkla ölçüldü hem boyu. Yanlışlık olabilir yani.

Olcumler hep yaniltiyor kiloda bile farkli ciktigini gordum..o yuzden cok takmayin kafanize bence.

Aile hekimliginizde ölcümleri hep aynı ebe/hemsireye yaptirmalisiniz, hatta son ölçümler konusundada bilgilendirin ki böyle bir durumda tekrar olcum yapsinlar.

Olcum yaparken kullanilan alet, olcen kisinin elinin ayari dahi etkileyebilir. Saglicakla buyutun🙏

Elimde mezura ile sürekli ölçüyorum ev içinde de değişim hala yok bilmiyorum İnşallah dediğiniz gibi geçen ay yanlış ölçülmüştür. Pazartesi günü Bir çocuk doktoruna genel muayeneye götüreceğim ekstra bu konuyu sorcm mutlaka

boy konusunda yanlış ölçüm çok oluyor ya. aynı yerde yapılan ölçümlerde bile sorun çıkabiliyor. biz de mesela oğlumu 18.ay kontrolünde 80 cm ölçtü doktor. ben ama 3 ay önce de 80 cm ölçülmüştü diye söyleyince tekrar bu defa ayakta ölçtü ve 82 cm çıktı. bence bi sonraki aya kadar bekleyin soeun olduğunu sanmıyorum

Back
X