Bebek gelişimi ve otizm korkusu

ya valla ne biliyim. bir de birçok etizm belirtisini normal cocuklar da yapıyor. belki takıntı seklinde yapmıyorlar ama işte görünce direkt insan kokruyor.
Valla seni çok iyi anlıyorum
Ama galiba bu durum da sosyal medyada bir nevi gelir kapısı oldu insanlar için. Bizim gibi yeni anneler tarafından izlendikçe üretiyorlar. Ben de acaba diye düşünüyorum ara ara ama sonra bakıyorum yaşıtı tüm çocuklar benzer

Digerleri normal geldi . Yükseklik algısını bebeğime şöyle ogretmistim.9 aylik Artık bakmıştım yatagimda uyutuyordum uyanınca hep düşüyordu .Eline oyuncaklarını aldım yataktan bu böyle gidiyor gidiyor burdan pat düşüyor diyip gülüyorum oda kahkaha atıyordu. Defalarca yaptım elimden attım oyuncağını sonra bak böyle düşüyorsun dedim böyle ineceksin emekliyordu ,arkamızı dönüyoruz yüz üstü çevirdim geri geri yavaşça emeklettim yataktan aşağı kaydirdim indirdim bir kaç defa tekrar ettim . Sonra birkaç gün sonra bir baktım koltukdan dediğim gibi iniyordu yatakdan da inmeye başladı böyle birdaha düşmedi .

Yani su an ne desem bos herhalde ama cocugunuz 2-3 yasina gelince 10 aylik bebegin ne kadar kucuk oldugunu ve bazi beklentilerinizin manasizligini anlayacaksiniz. Asiri normal bir bebeginiz var, umarim bu aylarin tadini cikarabilirsiniz.

Benım kızım 8 aylık maddelerin çoğu bizde de var bilemiyorum bence bunlar olması gereken şeyler gibi ama zaman zaman ben de o videolardan ok etkilendiğimi düünüyorum mesela bizde bilekten el ayak döndürmesi var bayadır bu beni korkutmuyor değil.

Ah ah eşimde aynı kuruntulu beni de kuruyor arada . Biz bebeğim 8 aylıkken tayin olduk, önceki şehrimizde çok sevdiğim hatta şehrin en iyisi olan bir çocuk doktoru vardı, 8 aylık kontrolünde aynı soruyu ona yöneltti eşim. Peteğe ses yaptı oyuncak gösterdi vs bizimki baktı inceledi ve bişey yok dedi. Zaten sosyal gülümseme var ise orta ve ağır otizm eleniyor. Spektrum olmasının bir sebebi var belki hafif olabilir vs ama bu da sorun teşkil etmiyor zaten. 12 aydan sonra netleşir herşey. Tekrar hamileymişsiniz bence biraz hamilelik hormonlarından da takılıyorsunuz, bence oluruna bırakın derim. Bişey olursa farkında olursunuz zaten emin olun

Sırf bu videolar yüzünden sosyal medyayı sildim çünkü acayip takıyorum
El ayak döndürmesi benim kızımda da var başta şüpheleniyordum ama şu an 7,5 aylık ve azalttı o hareketleri. Şimdi durup durup heyecanlanıp çığlık atıyor
Bence bunlar gayet normal şeyler ya gelişimlerinin bir parçası o videolar bizi strese sokuyor sadece

merhaba el ayak çevirme derken neyi kastediyorsunuz aynı durum bizde de var ve ben çok korkuyorum ne zaman başladı sizde

Yukseklik algisi icin kucuk birkac sorum olacak.

Mama sandalyesi vb yuksek yerlerde oturup yemek yerken ya da oyun oynarken yere birseyler atiyor mu? Atmasina izin veriyor musun? Yere birseyler atip onun dususunu izlemesi gerekiyor o alginin olusmasi icin. Ha bir de koltukta ters cevirip ayaklarini sarkitip inmeyi ogretmelisin, hatta inmeye calisirken ayaklarini basinca geri kaldır tekrar tekrar insin.

Ve kucuk bir ekleme yükseklik algisinda sorun devam ederse, goz muayenesinede gotur mutlaka astigmatta yukseklik, keskin çizgileri ayirma gibi sorunlar mevcut (astigmatliyim ve bir bebege 4 yas gibi derdini tam olarak anlatmaya baslayabilene kadar astigmat teshisi konulamaz, koyarlar ama dogru cikmayabilir, bunu da unutma, cunku astigmat tanisi daha cok hastanin kendini dogru anlatmasiyla konulabiliyor, mesela ben 35 yasimda alabildim bu taniyi )

yere istediğini atmasına izin veriyoruz. her seyi atıyor zaten. mesela koltuğun sırt kısmından (yüksek taraftan) sarkıp elindekini yere bırakıyor ve izliyor düserken.

iki gün önce aslında yükseklik algısının olduğunu farkettim. koltuktan inmek istiyordu sürekli, esim de bırak bakalım ne yapacak dedi. belinden tuttum ve inmeye calismasına izin verdim. kendini aşağı sarkıttu ve ellerini ileri doğru uzattı zemine tutunabilmek için. yetişemedi tabii ama en azından yüksekte olduğunu anladı sonra esim dediğiniz gibi geri doğru koltuktan indirdi bu defa. korkuyor sıkı sıkı tutunuyor bize ama ayakları yere değince seviniyor

Şu an ne durumdasınız bilmiyorum ama 2,5 yaştan bildiriyorum, hiç anormal bir şey göremedim. Çocuk bu, dünyayı tanımaya çalışıyor, bana da biri 10 kere seslense ben de maksm3 kere bakarım Şaka bir yana, kızım 17. Ayda kendi başına yürümeye başladı, şu an tutmak ne mümkün. Bir şeyleri atamalarının,firlatmalarinin çok normal olduğunu okumuştum pek çok yerde. Kendi etraflarında dönmeleri dengelerini bulmaları icinmiş. Benim küçük cadım daha anne demedi, anne demesini söylediğimde dalga geçer gibi babbaaa diye bağırıyor. Onlardan çok şey bekliyoruz, onlar daha minicikler. İçinizi ferah tutun.

Merhaba benim kızımda 10 aylık olmak üzere şurada saydığınız çoğu şey var baş sallama
merhaba bahsettiğiniz çoğu şey bizeede var 10 aylık olmak üzere 9.5 aylık, baş saklama oyuncaklara ilgisi sadece bebeklerine var satılıyor öper gibi yapıyor bide hayvan resimlerine bizim kedimiz yok ama sokakta görünce kucağımdan inmek şstiyor heyecanlanıyor bizde heyecan hareketi kolları yere vurma yada alkış gibi daha çok birde başını sinirlenince getiriye atıyor çok sinirli ve huzursuz bi bebek hep öyleydi gülümseme karşılığı var sık ama kıkırdama çok nadir bunların yanında aşırı hareketli bi bebek 3 aylıkke döndü 4 aylıkke tam tur dönüyordu 5.5-6:5 ay arası kurbağa gibi atlayarak emekliyordu 7. Ayda klasik emeklemeye ve bir hafta sonra ayağa kalmaya başladı tutunarak şuanda hala emekliyor ve sıralıyor yürümedi ama bu hareketler erkenken desteksiz oturmayı 8. Ayında ancak yaptı doktoruna söylediğimde emekleyen ayağa kalkan bebek oturabilir de kasları onu yamaya müsait annesi korkma dedi ben oturttugumda o korkuyor gibi emeklemeye geçiyordu sonra kendiliğinden emeklerken oturdu uykuyu sevmiyor sadece gece uyuyor oda 8-8-i arası 10 sefer uyanarak gündüz 20-25 dk iki uyku yaıyor sonra sürekli uykusuz gibi geziyor donuk bakıyor bir süre baba dede anne meme mama nenne dedi meme nenne yi bilinçli dedi hatta örtüyle ceee oynarken cieee de dedi bunların yanında sürekli eeehh ıhhhh pufff uffff gibi seslerde çıkarıyor evde sürekli öyle geziyor bede regülasyon sesleri mi acaba diyorum mesela ellerimle yaptığım ceee oyununu da hiç sevmedi eğlenmedi gülmedi örtü battaniye kıyafet perde onunla yaptığımızda eğleniyor emeklerken arada popo sallıyor dururp duruekm kafa sallıyor arada birde bay bay gel gel yamılrı önce onları unuttu şşmdi alkış yapıyor sadece onu da mesela ben aferin alkış dediğim de de yapıyor anneni seviyorsan alkışla dediğimde de yaıyor durup durukende yapıyor benimle oyun oynamıyor henüz ama mama sandalyesi aparatlarını çevirme vurma yapınca oda yaıyor ben bebegşnş sever gibi yaptığımda gelip alıyor hata beneğe ahh ahh diye vurdu bile geçen gün biz şakasını bile yapmıyoruz şiddetin ama kv düştüğünde bir yerini acıttığında yeri
Duvarı öyle yaptığı için görmüş olmalı çok zor bi bebek büyütüyorum etrafımdaki diğer bebeklerden daha çok ağlayan daha hareketli uyku sevmeyen bi Bebek birde üzerine sosyal medayadwki anneler sağolsun kuşkular ekliyorlar sizin durumunuz nedir merak ettim

biz 1 yasına girdik. bye bye ve gel yapıyor. gel, teyze ve anne diyor. farkına varmadan desteksiz yürüyor ama farkettiği anda korkup oturuyor puzzle gibi oyuncakları yeni yeni yerleştirmeye basladı, önceden sadece dağıtıyordu. topla oynamayı seviyor, arabaları, çamaşır sepetini falan sürüyor. ben çamaşır makinesini doldururken o da dolduruyor, boşaltıyorsam boşaltıyor. çamaşır asarken o da çorap vs alıp asmaya çalışıyor. bez benzeri bir sey eline aldığında yerleri, masayı siliyor. su an aklıma gelenler bunlar. ama hala isme tam dönme yok. kediyi çağırdığımda hemen bakıyor ama onu çağırıyorsam çok nadir bakıyor. gülme, kahkaha, mimikleri taklit hepsi var. su an aklıma gelenler bunlar

`