Bebek görme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kötü birşey dememiş ki yani eskiden bu takı konusu böyleydi annelerimiz böyle düşünüyor. Aynı şeyi anneniz söylese alınmazdınız. Adı kaynana diye alındınız herhalde.
Sorun kendine eğer rahatsız olduysanız.

kadında arkadaşlarının torunu olunca onlara ne götüreceğini bilmek istemiş.siz olayı yalnış anlamış olmalısınız.ben kötü bir niyet göremedim

Benim düğünümden sonra da kvm kim ne takmış borcumu bileyim diye sormuştu ben de söylemiştim. Açıkçası alınganlık göstermemiştim. Yine eşimin kuzenlerinin düğünlerine giderken bize ne taktılarsa aynısını ben kendim taktım kayınvalidemin taktıklarının haricinde...
Ama ileride çocuğum olduğunda arkadaşları takı getirdiğinde sizin kayınvalideniz gibi sorarsa ve getirip takıyı kızım çocuğun bu demezse almam... çünkü imalı bi soruş olmuş gibi..
İhtiyacınız yoksa bırakın derim, torununu düşünüyorsa kızım unutmuşsunuz diye kendi söyler.

Tek bir kisi getirmemis benim anladigim?
Hepsi bir olup ceyrek almis.
kisi basi belki 50-100 bir sey dustu.. hediye alsan bir kiyafet takim parasi.
tek bir kisi getirse kv de onun torununa goturur diyelim?
hepsine birer altin mi goturecek?
Onlarin torunu cocugu olsa ya takim ya 50-100 lira para goturecek. Size gram mi geldi ceyrek mi ne onemi var. Mantiksiz degil mi?

Benim kvdem de kim ne getirdi diye sormuştu. Karşı tarafın bebeği olduğunda altında kalmamak için öğrenmişti. Bunu benim kendi babam da yapar mesela. Bence altını vermenize gerek yok. Üstelik bir olup getirmişler diyorsunuz. Tek tek hediye almaktansa, para vermektense böyle yapmışlar. Kv şimdi hepsine tek tek altın takacak değil.

Tek bir kisi getirmemis benim anladigim?
Hepsi bir olup ceyrek almis.
kisi basi belki 50-100 bir sey dustu.. hediye alsan bir kiyafet takim parasi.
tek bir kisi getirse kv de onun torununa goturur diyelim?
hepsine birer altin mi goturecek?
Onlarin torunu cocugu olsa ya takim ya 50-100 lira para goturecek. Size gram mi geldi ceyrek mi ne onemi var. Mantiksiz degil mi?
Ben de sizin gibi düşündüm. Bunu söylediler de

Benim düğünümden sonra da kvm kim ne takmış borcumu bileyim diye sormuştu ben de söylemiştim. Açıkçası alınganlık göstermemiştim. Yine eşimin kuzenlerinin düğünlerine giderken bize ne taktılarsa aynısını ben kendim taktım kayınvalidemin taktıklarının haricinde...
Ama ileride çocuğum olduğunda arkadaşları takı getirdiğinde sizin kayınvalideniz gibi sorarsa ve getirip takıyı kızım çocuğun bu demezse almam... çünkü imalı bi soruş olmuş gibi..
İhtiyacınız yoksa bırakın derim, torununu düşünüyorsa kızım unutmuşsunuz diye kendi söyler.
Ben de sizin gibi düşündüm. Hatta almamam mı gerekiyor acaba dedim kendi kendime

Merhaba hanımlar, bi konuda fikrinizi almak istiyorum.
Su an kv lerde misafiriz bi kaç haftadır. Onun arkadaşları bebek görmeye geldiler. Gelirken de hepsi bir olup 1 çeyrek getirmişler. Bebeğin ayını bilmediğimiz için kıyafet almak istemedik sen istediğin bişeyi al diyip bana verdiler. Bi arkadsımızın düğünü için altın alamamıştık ona götürürüz diye konuştuk eşimle Misafirler Gittikten sonra. kv o arada bana ‘ gram mı getirmişler çeyrek mi borcumu bileyim’ dedi, açıkçası o an zaten biraz bozuldum. Altın, kutusuyla masadaydı. Ben bebeğe yemek yedirmekle uğraşmaya başlamışken eşim alıp dolabın üstüne koydu. Sanırım annesinin lafından sonra ona vermek gerektiğini düşündü. Sizce ne yapmalıyım? O altını almalı mıyım siz olsanız ne yapardınız?
almak için dememiştir belki. almaz yani torununun hakkı sonuçta. şey anlamında anladım ben : " borcumu bileyim de onların düğünü vs olur ben de ona göre gram mı çeyrek mi almam gerekir bileyim" anlamında düşündüm. annem de der çünkü bizde. x kişisi altın takmış altın takmamız lazım.. bu diyaloglar geçer yani

Ama yine de sadece ne getirmişler dese de olmaz mıydı? O şekilde söyleyince bi tuhaf oldum. Sanki benim yüzümden borçlanmış gibi
Kardeşim de sen gibi şu kv lerin her dediğine böyle alınırsanız gitmez bu iş yarıda kalır salın az duymazdan gelin ciddiye almayın şakaya vurun geçin

Ama yine de sadece ne getirmişler dese de olmaz mıydı? O şekilde söyleyince bi tuhaf oldum. Sanki benim yüzümden borçlanmış gibi
bence lahusalıktan gereksiz bir alınganlık var üstünüzde. bende borç kelimesini çok kurarım.yazlığa gidilince masrafı bölüşürüz biz.bzen babam alışveriş yapar. borcum ne, de bakayım derim =) durumlarımız da var yani hem benim hem ailemin. ama yine de kimse kimseye yük olmasın diye düşünürüz. o kelimeyi eskiler kullanır. art niyet görmedim ben konuda

‘ gram mı getirmişler çeyrek mi borcumu bileyim’ dedi,
“Borcumu bileyim.” diye özellikle belirtmesinde bir ima sezdim ben de. İyi niyetli olsa sadece ne kadar taktıklarını sorardı. Ama burada sanki “Borcunu ben ödeyeceğim, altın da benimdir.” mesajı vermiş gibi.

almak için dememiştir belki. almaz yani torununun hakkı sonuçta. şey anlamında anladım ben : " borcumu bileyim de onların düğünü vs olur ben de ona göre gram mı çeyrek mi almam gerekir bileyim" anlamında düşündüm. annem de der çünkü bizde. x kişisi altın takmış altın takmamız lazım.. bu diyaloglar geçer yani
Ama hepsi bir para toplayıp tek altın getirdiler. Sonuçta hepsine tek tek altın götürmeyecek kıyafet alacak yani. Düğünde de demişti ama o garip gelmemişti çünkü onda dediğiniz gibi olacak

“Borcumu bileyim.” diye özellikle belirtmesinde bir ima sezdim ben de. İyi niyetli olsa sadece ne kadar taktıklarını sorardı. Ama burada sanki “Borcunu ben ödeyeceğim, altın da benimdir.” mesajı vermiş gibi.
Ben de aynen böyle düşündüm ve acaba olması gereken almamam mi acaba dedim

Ama hepsi bir para toplayıp tek altın getirdiler. Sonuçta hepsine tek tek altın götürmeyecek kıyafet alacak yani. Düğünde de demişti ama o garip gelmemişti çünkü onda dediğiniz gibi olacak
yok yani şöyle çeyrekse ona göre bölecek mesela kişi başı 100 lira düşecek. o da 100 liralık götürecek. gramsa kişi başı 50 lira düşecek. o da giderken 50 liralık alacak gibi. yok cidden takılmayın. yaşı büyükler kullanıyor onu öyle. borçlanma tabiri bizimkilerde de yaygın. ne bileyim benim de eşim var mesela. şimdi siz deyince eşim de yanlış anlar mı diye düşünmedim değil. ama o da hiç öyle bir tepki göstermedi. yanlış anlasa belli ederdi bana bi şekilde.

Merhaba hanımlar, bi konuda fikrinizi almak istiyorum.
Su an kv lerde misafiriz bi kaç haftadır. Onun arkadaşları bebek görmeye geldiler. Gelirken de hepsi bir olup 1 çeyrek getirmişler. Bebeğin ayını bilmediğimiz için kıyafet almak istemedik sen istediğin bişeyi al diyip bana verdiler. Bi arkadsımızın düğünü için altın alamamıştık ona götürürüz diye konuştuk eşimle Misafirler Gittikten sonra. kv o arada bana ‘ gram mı getirmişler çeyrek mi borcumu bileyim’ dedi, açıkçası o an zaten biraz bozuldum. Altın, kutusuyla masadaydı. Ben bebeğe yemek yedirmekle uğraşmaya başlamışken eşim alıp dolabın üstüne koydu. Sanırım annesinin lafından sonra ona vermek gerektiğini düşündü. Sizce ne yapmalıyım? O altını almalı mıyım siz olsanız ne yapardınız?
Sizin bebeğinize getirilmiş sizin hakkiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X