Bebek hazırlığı

Gzm-26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2022
2.073
3.257
53
27
Tecrübeli anneler veya anne adayları, kaçıncı haftada Alışveriş başladınız? Ve nelerden başladınız?
Benim gibi yeni hamile olanlara fikir olsun. Malum her şey pahalı, erken başlamakta fayda var mı?

Yorumlar için burdayım 8 haftalığız daha ama cinsiyet belli olsa şimdiden başlicam nerdeyse. Zor tutuyorum kendimi

Herhalde cinsiyet belli olunca asıl alışverişe başlanıyordur

cinsiyeti belli olunca başladım,14. haftada yani. herşey çok pahalı indirimleri takip ederek zamana yayarak alınca anca yetişiyor zaten alınacaklar.

6. Aydan sonra başlamıştım. O zamana kadar internetten begendiklerimi favlayıp klasörler yapmıştım. Ilk ufak tefek zıbın, üst, baş, müslinle başladım. Sonra bebek arabasını aldım. Bebek arabası alırken kolay kapanıp acılanlardan ve arabada az yer kaplayanlardan almaya calisin. Bende o konuda görsellik ağir bastıği için görünüş olatak güzel ama kullanış olarak zor bir bebek arabası aldım.

Beşik, yan yatak, ana kucağı zaten ablamlardan bana kaldığı için almadım ama size tavsiyem bu tarz şeyler alırken fonksiyonel olmalarina dikkat edin. Bendeki ana kucağı manueldi mesela sallarsan sallanıyodu siz alacağınız zaman kendiliginden sallanan, müzikli, oyuncaklı şeylere yönelin mutlaka. Beşik için de aynı şey geçerli. Bütçeniz el veriyorsa elektrikli beşiklerden alın çok rahat edersiniz yoksa benim gibi bacaklara kuvvet salla babam salla... gece uyandigi gibi besigin dugmesine basip sallayip uyutursunuz cok da konforlu olur. Onun dışında oyun halısı almak yerine bu uğur böcekli top havuzlarindan var ondan alın. Ufakken oyun halisi olarak kullanir buyuyunce de top havuzu olarak kullanır. Şimdiden bez, mama stoklamak doğru olmayabilir. Benim bebegimde yasamadim ama kimisinin bebegine her bez olmuyor, alerjik reaksiyonlar gösterilebiliyorlar. Ama 3. Ayınızdan sonra ıslak mendil, alt açma bezleri ve pişik kremleri stoklamaniz da bir sakınca olmaz. İslak mendil olarak sleppynin natural newborn'nunu, krem olarak da desitini önerebilirim.

Şu an 5+1 haftalığız, daha çok küçük ama her şey o kadar pahalı ki acaba mı diyorum. Mesela bu sabah a101 e gittim ve bebek için uygun şeyler vardı dayanamayıp aldım, hamile kalmayı düşünmüyorken bile bir kaç şey almıştım. Hani bazıları der ya doğmamış çocuğa don biçilmez diye bende tedirgin oluyorum ondan sonra diyorum ki zaten olacağı varsa olur yani.
Hani soft renkler almayı düşünüyorum zaten kız olsa da erkek olsa da çok renkli cafcaflı şeyler hoşuma gitmiyor o yüzden ünisex bir kaç şeyim var. Büyük şeyler için zaten her ay kenara para koyacağım. Ve ben beşik düşünmüyorum mesela direk çocuk odası yapıp anne yanı almak taraftarıyım, hemen büyüyorlar çünkü.
Her şeyin hayırlısı bakalım

Yorumlar için burdayım 8 haftalığız daha ama cinsiyet belli olsa şimdiden başlicam nerdeyse. Zor tutuyorum kendimi

Herhalde cinsiyet belli olunca asıl alışverişe başlanıyordur
Ben geçen sene daha çocuk düşünmüyorken uygun diye bir kaç şey almıştım bu sabah da a101de dayanamayıp ünisex renklerden seçip aldım

Kaçıncı haftada başladınız siz ?

Ben öğrendiğim andan itibaren indirim takip ettim. Beşik dolap ve bebek arabası göğüs ucu kremi emzirme sütyeni deterjanlar şampuanlar bez ıslak mendil vs indirimden aldım. Şuan 6,5 aylık hamileyim kalanı almadım sayılır

İçime su serpildi bende ufak tefek uygun olunca alıyorum, ilk gebeliğimde bir karton ıslak mendil aldım diye bana neden şimdiden alıyorsun uğursuzluk getirir bebek düşer dediler ve bebeğim düştü, o zaman kafama çok takmıştım. Ama olacak oldu mu her an olabilir zaten.

Kalp atışını duyduktan sonra başladım yeşil Krem kahve gibi hem erkek hem kızın giyeceği şeylerle başladım bez deterjan şampuan vb cinsiyetin önemsiz olduğu şeyleri alıyorum her ay malum herşey çok pahalı olunca

Öyle şeylere inanma canım ne alakası var sağlıklı bir gebelik değilmiş ki böyle olmuş ıslak mendille bunun ne alakası olabilir koca kadın lafları onlar beğendiğin istediğin bütçenin yeterli olduğu şeyleri al kime ne

Aynen öyle her şey ateş pahası gerçekten, indirimli bulunca almak gerekiyor her ay

evet haklısın, o zaman çok üzülmüştüm doktorum sağlıklı değil demişti. Her şeyin hayırlısı

Evet o gün e bebekte bir poşet şeye 2000 TL verdim çok saçma ama ne yapacaksın birden nasıl olsun herşey bu pahalilikta
Gerçekten de öyle, bir çocuk odası 10binden başlıyor, bebek arabaları desek 3000 den başlıyor. Allah yardımcımız olsun

Yani beşik olay; bebeginizin sizinle aynı odada kaç aylık olana kadar yatacağıyla ilgili bir durum aslında. Misal bir yaşına kadar yatıran da var 2 yaşına kadar da 6 aydan sonra odasını ayıran da. Uzmanlar bi yaşına hatta bazı uzmanlar iki yaşına kadar anneyle aynı odada yatmasını öneriyorlar. Şöyleki 8. Aydan sonra bebekler bir yerlere tutunup dikilmeye başlıyorlar, öyle olunca da yan yatak miadını doldurmuş oluyor; yan yatak yanları kısa kaldıgı için bebekler için düşme tehlikesi yaratıyor. Misal ben şuan bu sebepten dolayı yan yatagı kaldırdım beşigini koydum. Odasına montessori yatak aldım fakat aklı erene kadar orda da yatıramam çünkü onunda parmakliķlari kısa oldugu icin ordan da düşer. O açıdan beşik bebekler için özellikle de ilk 3 yıl için daha korunaklı bir seçenek. Bunu tecrübe edinmiş biri olarak yazmak istedim

Ben 10 haftaligim. Bugün A101 indiriminden baya bir şey aldım. İki poşet doldurdum. Zaten bir şey de almamıştım hiç. Artik yavaştan başladım almaya. Allah'ım sağlık versin

Teşekkür ederim, bende o tarz bir oda istiyorum bakalım daha düşünmeye zamanımız var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…