- 10 Mayıs 2014
- 3.410
- 7.018
- 358
- Konu Sahibi kackaloribu
Toplu alınan hediyeleri ben de çok severimama 5-10 Lira değil bu. Beni katmayın deyip kapatsaydınız konuyu.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Herkes 200 verse 16000 eder . Her yıl doğurursunBizim ikiz bebeğimiz oldu eşimin iş yerindeki yaklaşık 80 kişi toplasip 270 TL değerinde 1 Gr altın almışlar.Yani nerdeymis sizin iş yeri kafayı mı yemişler? Biz ikiz bebekle 80 kişiden bunu hediye aldik. Hiç üzülmeyin 200 TL deli mi bunlar? Vermezsiniz olur biter. Zorla mı alacaklar
beni anlamanıza sevindim. inanın birinden aldığım yardımlar eve 150 tl lik gaz aldım ki o da 70 metreküp etti. yani yaksam 5 gün anca yakabilicem ama oğlum hasta iyi gelir diye mecburen 5 gün bile olsa benim için iyi.
elektriğimi ödeyemedim. suyu ödedim bi tek.
telefon hattım yok allahtan şirket hattı kullanıyorum telefonumda öyle.
mutfağa aylık 200 liralık ya yapıyorum ya yapmıyorum.oğlum anaokuluna gidiyor sinemaya gideceklermiş servis sinema mısır parası istemişler 30 lira. cebimdeki para 60 lira. 30 vercem ona. ve bana kalan 30la ben yine oğlumun haftalık ihtiyacını karşılamaya çalışıcam.
ama bun anlatamıyorum insanlara.. çok mutsuzum.
evet borcumuz var hacizlik durumlarımız oldu elde avucta herşey gitti öyle bi bataktayız ki inanamazsınız.. aileler destek değil. beteriz yani. özel değil asla. esim ek işe gidiyor su sıra bi iş buldu. inaın cuma akşamı kendi işine gitmişti. sabah çıktı ordan ek işe gitti gece yine kendi işine gitti sonra ordan çıkıp yine ek işe gitti ve dün gece 11 de geldi. sabah yine kendi işine gitti. ctesi doğum günümdü eşim hediye alamadı yanımda değildi diye o kadar mutsuzdu ki. dün akşam gelirken ben çok severim diye 5 liralık bakın özellikle belirtiyorum 5 liralık lokma tatlısı almış doğum günün için dedi ama o sesindeki hüznü ben hissettim dibine kadar.
olur mu işyerinde düzenli olarak tatlı pasta söylerler, ne bana sorarlar ne de sana da söyledik al ye derler siparişleri gelir otutrur yerler hepsi. ben kalmadım onların pastalarına tatlılarına tabi ama yaptıklarını anlatmak istedim.
ya her gün dışardan yemek yiyorlar en kötü 25 30 veriyorlar ben geçiştiriyorum hep ya bi bisküvi ya ekmek arası zeytin vs. bana gülüyorlar ağzımın tadını bilmiyormuşum..
Su mesajlar var ya beni mahvetti hungur hungur agliyorum sinirlerim bozulduistedikleri kıyafet kalmadı diye 3 gün depresyona giriyorlar. bi de bilseler istediğini alamamak çocuğuna yedirememek ne demek..
haftasonu oğlum balık istedi yarım kilo hamsi alayım dedim kalmamış balıkçıda. büyük balık gösterdi kilosu en kötü 50 liradan başlıyor. oğlumda ağladı 4buçuk yaşında yani o da. ben istiyorum diye. dedim ki çocuk için bi balığın yarısını alsam büyük çünkü hepsi amacım 10 15 lira flan tutsun adam kafasını salladı ya sabır dedi bende teşekkür edip çıktım bime gittim ne yapsam oğlumu kandırsam diye ama içim kan ağladı. şans ya bimde 15 liralık yarm kilo dondurulmuş balık varmış. oğlum bi sevindi bende tabi. aldım yaptım bi yediki sormayın ..
uzun yazdım ama bu dediğiniz gibi benim sınavım ama hepimiz de bu hayata bi sınava geldik.. herkes bunu hatırlasa ah..
konuyu onlar kapamak istemedi aslında..Toplu alınan hediyeleri ben de çok severimama 5-10 Lira değil bu. Beni katmayın deyip kapatsaydınız konuyu.
yazdıklarınız doğru sorun bende evet ezik psikolojisinden çıkamıyorum hep ellerine koz veriyorum..valla tek hatanız ağlamanız. bundan sonra daha çok üzerinize gelecekler bu sebeple. çünkü bu tip insanlar tiynetleri gereği üzüldüğünü belli edenle, ağlayanla daha çok uğraşırlar.
bu konuda ne yapın edin kendinizi geliştirmeye bakın. üniversite döneminde böyleydim ben, okulda birkaç zorluk yaşadım. kendimi zorlaya zorlaya kimsenin yanında gözlerimi bile doldurmamayı öğrendim.
ayrıca taktığınızı belli etmeyip direkt olarak kendi durumunuzu kendiniz ti'ye almalısınız. ne kadar çok ciddi açıklama moduna girerseniz o kadar üstelerler.
dün hırka, bugün bebek hediyesi, yarın başka birşey.
kendinizle ve durumlar dalga geçip güleceksiniz.
1-2 derken odakları siz olmayacaksınız artık.
ne kadar ciddiye alır bi de üzerine benim durumum kötü diye anlatmaya çalışırsanız o kadar çok yerden vurmaya deam edecekler ne yazık ki.
ne güzel sizi anlayışla karşılamışlar.Benim bir zamanlar çalıştığım bir yerde bir kız kendine göre kim kafasına uyuyorsa onun doğum gününü kutlamak için para toplamaya çalışıyordu kendi veriyormuydu bilmiyorum . Benim doğum günüm için böyle bir aktivite yapılmamıştı hiç ve ben zaten kimseye söylemiyordum. Zaten insanın en yakınında ki kişi bilse o yetiyor insana . Ben konuya açıklık getirdim. Ben para katmak istemiyorum kendim için de böyle bir isteğim yok benden bunkonuda istekte bulunmayın ben kendime yakın hissettiğim kişinin özel olarak kutlamasını yaparım dedim ve kurtuldum . Bu parayı toplayan tiplerinde kendinin verdiğini sanmıyorum ve bizimkisi ayrımcılık yapıyordu . 40 kişilik bi ekipti
sizi üzdüysem özür diliyorum.. çok iyisiniz.. amin..Su mesajlar var ya beni mahvetti hungur hungur agliyorum sinirlerim bozuldu
Bu kadar gun gormemis bu kadar okuz bu kadar insanliktan nasibini almamis kisilerin var oldugunu biliyordum ama hepsinin bi is yerine toplanip sizin basiniza cökmelerine inanamiyorum
Baskasi icin edilen dua daha kiymetli olurmus ya dua ediyorum size bi an once bitsin butun sikintiniz gecsin bu gunleri gulumseyerek hatirlayin insallah
bana yapılmadı çünkü oğlum 3 yaşına geliyordu ben işe girdiğimdeherkese yapılan birşeymiş.
sizede yapıldı mı?
genelde boyle şeylere katılanlara hedıye alınır ve verılır.sıra başkasına geldiğinde istenir.
bunu düşünemedim :)Borc al demelerine sacma, o an onlardan istiyecektin verin madem borc ben size ayda 10 10 oderim o zaman susarlardi
O kadar naifsiniz ki ben haksizliga hic gelemiyorum boyle okudum ve o insanlara bi sey diyemedim elimden bi sey gelmedi ya sinirimden catliyorumsizi üzdüysem özür diliyorum.. çok iyisiniz.. amin..
ankaradayım çocuğa birinin bakması gerektiği için eşimin annesinin olduğu yerden çıkmam imkansız. kendi ailemle aramız iyi değil asla yüzüme bakmazla bu konuda.İlginç bir bebek hediyesi arayışında olan birinin konusu zannederek girdim konuya ama sayfa sayfa okudukça üzüldüm, kötü oldum.
Bu konuyu, o halden anlamaz aklı gönlü kıt insanımsıları boşverin de, bu sıkıntıdan sıyrılmak için nasıl planlar yaptığınızı merak ettim; büyük bir şehirde mi yaşıyorsunuz? İstanbul, Ankara gibi şehirlerde ister istemez geçim daha zor oluyor; daha küçük, sakin il veya ilçelerde bir iş, bir hayat planına başlasanız? Asgari ücret, her yerde asgari ücret; karı koca asgari ücretle küçük bir ilçede, daha çabuk toparlarsınız.
bana yapılmadı çünkü oğlum 3 yaşına geliyordu ben işe girdiğimde
Bence güzel yatırım olurduHerkes 200 verse 16000 eder . Her yıl doğurursun![]()
asla bişe istemiyorum ben onlardan zaten.. böyle ezerek zaten hiç bişelerini istemem. aslında patladım oan hayır dedikçe beni sıkıştırıp uzatmaları beni mahvettii..Yani topluca bir şey yapıldığında katılmamak olmaz ama siz durumum müsait değil imkanım yok diyorsunuz kaldı ki bahanesiz de katılmayabilirsiniz kime ne?. Saygı duyulması gerekli. Siz evlenince ya da çocuğunuz olunca size takmazlar olur biter (O zaman da lütfen herkese taktılar bana takmadılar dışlıyorlar diye konu açmayın olması gereken bu). Siz neden ağlıyorsunuz ben onu anlamadım. Katılmıyorum ben diyin geçin, münakaşaya girmeyin. Ayrıca 10 kişi katılırsa kişi bası 180, 9 olursa 200₺ düşüyor. Yani siz olmadığınızda zaten 200 toplanacak. Böyle takmanıza, insanların fikirlerini tavırlarını bu kadar önemsemenize gerek
yok bence.