Bebek hediyesi ..

çok çabalıyorum kendimi değişmeye zorluyorum ama yetiştiğim aile ortam beni böyle yaptı çıkmaıyorum bu psikolojiden.. teşekkür ederim yorumunuz için
Benim de sülale kaynaklı çok hasarım var, anlıyorum sizi. Bazen olaylar tazeyken, soğukkanlı olamayabilir, olayın stresiyle, heyecanıyla yelkenleri koyverebilirsiniz. Bunun önüne geçmek için olay yeni cereyan ediyorken, cevap kısmını geçiştirin. Kendi kendinize kalın ve olayı analiz edin, samimi olduğunuz biriyle konuşun. Olmadı gelin buraya bizimle konuşun. Biraz sakinleşip, haklı olduğunuzu da fark edip, öyle verin cevaplarını. Abuk sabuk insanların psikolojinizi böyle oyun hamuru gibi yoğurmasına izin vermeyin. Onlar kim ki? Ne önemleri olabilir ki? Ne düşündükleri dikkate alınacak kadar değerli insanlar olsalardı, zaten böyle angut angut davranmazlardı.

Konu sahıbı belki bu ay dogalgaz faturası eklendi faturalara, nasıl odeyecegım diye kara kara dusunuyor. Ne demek katılmanız gerekirdi? Gereklilik durumunu cogunlukla belirleyemez ayrıca.
beni anlamanıza sevindim. inanın birinden aldığım yardımlar eve 150 tl lik gaz aldım ki o da 70 metreküp etti. yani yaksam 5 gün anca yakabilicem ama oğlum hasta iyi gelir diye mecburen 5 gün bile olsa benim için iyi.

elektriğimi ödeyemedim. suyu ödedim bi tek.

telefon hattım yok allahtan şirket hattı kullanıyorum telefonumda öyle.

mutfağa aylık 200 liralık ya yapıyorum ya yapmıyorum.oğlum anaokuluna gidiyor sinemaya gideceklermiş servis sinema mısır parası istemişler 30 lira. cebimdeki para 60 lira. 30 vercem ona. ve bana kalan 30la ben yine oğlumun haftalık ihtiyacını karşılamaya çalışıcam.

ama bun anlatamıyorum insanlara.. çok mutsuzum.

200 tl fazla, tam altın almak zorunda mısınız? Keşke ağlamadan ben kendim hediyemi alıcam, size katılmıyorum deseydiniz. Durumum yok diye açıklama yapmak zorunda değilsiniz.
haklısınız ağlamamalıydım ama çok gücendim çok üzüldüm o an ve aktı gözümden o yaşlar istemeden..

Bizim ikiz bebeğimiz oldu eşimin iş yerindeki yaklaşık 80 kişi toplasip 270 TL değerinde 1 Gr altın almışlar. 😁 Yani nerdeymis sizin iş yeri kafayı mı yemişler? Biz ikiz bebekle 80 kişiden bunu hediye aldik. Hiç üzülmeyin 200 TL deli mi bunlar? Vermezsiniz olur biter. Zorla mı alacaklar
eşiniz bizim iş arkadaşımız olsa ve 80 kişi olsak su an 16bininiz olurdu bu hesapla :)

şaka bi yana Allah bağışlasın yavrularınızı.

Hadi 1 olur 3 olur anlarım da, 8 kişiden birinde bile mi sağduyu, empati, insaniyet olmaz. Nasıl hepsi böyle acımasız, düşüncesiz olabiliyor.

Siz de biraz güçlü olun lütfen, kurtlar sofrasında oturan kuzu gibisiniz. "Arkadaşlar beni dahil etmeyin ben ayrı bi hediye alıcam" demek zor olmamalı. Size yapılan şeyin adı resmen zorbalık. Acı ama böyle böyle sertleşecek kabuğunuz. Bu olanlardan ders çıkarmaya bakın.
bunu söyledim aslında ama ısrarlarından dolayı kendimi kötü hissettim işte..

beni anlamanıza sevindim. inanın birinden aldığım yardımlar eve 150 tl lik gaz aldım ki o da 70 metreküp etti. yani yaksam 5 gün anca yakabilicem ama oğlum hasta iyi gelir diye mecburen 5 gün bile olsa benim için iyi.

mutfağa aylık 200 liralık ya yapıyorum ya yapmıyorum.oğlum anaokuluna gidiyor sinemaya gideceklermiş servis sinema mısır parası istemişler 30 lira. cebimdeki para 60 lira. 30 vercem ona. ve bana kalan 30la ben yine oğlumun haftalık ihtiyacını karşılamaya çalışıcam.

Birileriyle empati yapmak ıcın aynı durumda olmaya gerek yok, hayat sartlarını bilmek Kafı. Bence herkeste empati yapmalı, ozaman daha az kalp kırılır diye dusunuyorum.

Insanlara hıcbısey anlatmayın, acıklama yapmayın, durumum musaıt degıl toplarına girmeyin.

Ben hediyemı aldım arkadaslar dıyın ve ikinci cumleyı size kuramazsınlar. CALISMAK yeterince yorucuyken Bı de ısyerımdekı borc al hediyeye katil diyen tiplerle enerjimi tuketemem. Sizde tuketmeyın.

tam altın alacaklarına yarım ya da çeyrek alsınlar, herkesin bütçesine uysun, hem 200 tl gerçekten çok,
çalıştığım yerde aynı teklifi bana yapsalar ben de kanul etmem,
mesela 2 arkadaş ev aldı, 4 arkadaş toplanıp uygun bir ev hediyesi alacağız,
2 kişinin hediyesine kişi başı toplam 50 tl verip bir şey almayı düşünüyoruz
mantıklı olanı yapıyorsnuz siz zaten istiyosanız ayrıca da büyük bir hediye alırsınız soonuçta dimi veya diğer arkaşadınızı zorlamazsınız buna. beni anlamanıza sevidim

Ya kusura bakmayın özelse anlatmayın ama merak ettim. Borcunuz falan mı var niye bu kadar sıkışıksınız? Eşiniz de çalışıyor sanırım. Anlamadığım için soruyorum.

Ağlamanız olmamış gerçekten dik durmanız gerekirdi karşılarında ayrıca sizin zorla birşeye katamazlar. Ben istemıyorum siz cok ıstıyorsanız alın altınınızı ben kendım alırım hedıyemı der cekilirsiniz kenara bu kadar basit

Birileriyle empati yapmak ıcın aynı durumda olmaya gerek yok, hayat sartlarını bilmek Kafı. Bence herkeste empati yapmalı, ozaman daha az kalp kırılır diye dusunuyorum.

Insanlara hıcbısey anlatmayın, acıklama yapmayın, durumum musaıt degıl toplarına girmeyin.

Ben hediyemı aldım arkadaslar dıyın ve ikinci cumleyı size kuramazsınlar. CALISMAK yeterince yorucuyken Bı de ısyerımdekı borc al hediyeye katil diyen tiplerle enerjimi tuketemem. Sizde tuketmeyın.
yani öyle insanlar ki nolursa olsun ben onlara uymalıyım gibi düşünüyorlar. daha önce de çok kez aşağıladılar. dik durayım diyorum bi lafları yerle bi ediyor beni

Ya kusura bakmayın özelse anlatmayın ama merak ettim. Borcunuz falan mı var niye bu kadar sıkışıksınız? Eşiniz de çalışıyor sanırım. Anlamadığım için soruyorum.
evet borcumuz var hacizlik durumlarımız oldu elde avucta herşey gitti öyle bi bataktayız ki inanamazsınız.. aileler destek değil. beteriz yani. özel değil asla. esim ek işe gidiyor su sıra bi iş buldu. inaın cuma akşamı kendi işine gitmişti. sabah çıktı ordan ek işe gitti gece yine kendi işine gitti sonra ordan çıkıp yine ek işe gitti ve dün gece 11 de geldi. sabah yine kendi işine gitti. ctesi doğum günümdü eşim hediye alamadı yanımda değildi diye o kadar mutsuzdu ki. dün akşam gelirken ben çok severim diye 5 liralık bakın özellikle belirtiyorum 5 liralık lokma tatlısı almış doğum günün için dedi ama o sesindeki hüznü ben hissettim dibine kadar.

katılmanız gerekirdi ayıp etmişsiniz
Arkadaşım konuyu okumadınız mı kadın veremem durumum yok diyo bu ne böyle haraç ister gibi 200 tl vereceksin demeler.Kesin o para toplayanlardan bir kaçı çocuk düşünüyorlardır bizim bebeye de doğunca cumhuriyet altını alınsın diye insanları zorluyorlardır.İnsanlar çok uyanık!

Back
X