- 30 Haziran 2019
- 836
- 478
- 18
- 35
- Konu Sahibi Canan_mehtap
-
Benimkide yaz bebeği olucak bende çıtcıtlılardan almak istiyorum bezi 1 hiçmi almayim pekiBen ince giydiririm o yuzden de bu çıt çıtlı badilerin hastasıyım hele tulum seklinde olanları yaz bebekleri icin tek geçerim. Alt üst takımdan ziyade çıt çıtĺi badilerin uzun kollu ve gunluk giydirilenleri toplanmadığı icin daha cok hoşuma gider. Bebek iri doğarsa yani 4 kilo üstü olursa 3-6 aylık olanlar daha iyi oluyor zaten yikamaktan yıpranıyor küçülmeye fırsat kalmadan. Bez alırken de 1 numara yerine 2 alirim hep
Yani siz bilirsiniz tabi ki. 1 numara 2-5 kg icin 2 numara 3-6 kg icin bence cok fark yok arada. Büyük olsun küçük olup sıkacağına göre derim. Ama tercih sizin. Doğum ne zamandı? Bebeğin iri olup olmayacağı 5 6 aylıkken belli oluyor ona göre de karar verebilirsiniz.Benimkide yaz bebeği olucak bende çıtcıtlılardan almak istiyorum bezi 1 hiçmi almayim peki
Doğum Haziran sonu dendi daha var ama ufaktan başlıyım dedim ben alışverişe :)Yani siz bilirsiniz tabi ki. 1 numara 2-5 kg icin 2 numara 3-6 kg icin bence cok fark yok arada. Büyük olsun küçük olup sıkacağına göre derim. Ama tercih sizin. Doğum ne zamandı? Bebeğin iri olup olmayacağı 5 6 aylıkken belli oluyor ona göre de karar verebilirsiniz.
Bende çok giydirmeyi düşünmüyorum o yüzden çok almak istemiyorum hastane çıkışı hiç almadım bi kaç parça takım aldım o kadarçıkçıtlı Badilere ağırlık vereceğim kesinlikle :))Benim cocuklarim ilkbaharda dogdular yaza da resmen çıplak gezdiler. Size mutlaka giydir bu yeni doğdu üşür derler. Ben tek o beyaz çıtçıtlı badilerle mayistan eylüle kadar gezdirdim. Altina hic biwey giydirmedim.Hastane çıkışı çok almayın derim yazin ne giyecek ki? Tabi bulunduğunuz yerin iklim şartlarına göre de değişir. Hiç olmadı ince tulum olabilir. Kat kat giydirince ben o cocuklardan bebeklerden daha cok daralıyorum.
Gecenlerde ebebekte yuzde 30 indirim vardi. Ben 1 yasina kadar giyecegi butun kiyafete 1000tl verdim. Havlu, battaniye, deterjan, nevresim takimi, yastigi vs 500 tutar. Bebek arabasi 1000tl, besik 500-600 civari olur.kızlar bebek alışverişinde totalde kaç para harcadınız? orta maliyetli şeyler alındığında ne kadar gider?
ilk çocuğum , bütçe belirtleyemiyorum gerçi ucu sapı yok bu işin de..
en azından fikir verir misiniz?
bilgi için çok teşekkür ederim allah analı babalı sıhhatle büyütmeyi nasip etsinBen 2 tane hastane cikisi aldim. Onun disindakilerin hepsi 3 aydan basliyor. Yenidogan bedeni hic almadim. Ilk cocugumda soyle yaptim:
3-6 ay icin: 10 tane citcitli badi, 10 alt ust takim, 10 cift corap, 2 ince 1 kalin battaniye, mevsimine gore 3-4 yelek veya kapsonlu sweat.
6-9 ay icin yine 10ar adet. Sonra 1 yas 10ar adet. Her donem aldigim seyden 10 tane alirim surekli kirleniyor cunku. Su anda 2.5 yasinda 3 -4 yas 10 tane uzun kollu tisort, 10 esofman alti, 10 citcitli badi, 10cift corap aldim sonbaharda onlari giyiyor.
Gebe misin canim eger gebeysen bana bi tane ayetel kursi okuyabilir misinKızlar yenidoğan alışverişi icin ne ne kadar kac tane alınmalı sizce ? 0-3 mü 6-9 mu çok alınmalı
Canim bi tane ayetel kursi okuyabilir misin bana gebelere okutuyom dakızlar bebek alışverişinde totalde kaç para harcadınız? orta maliyetli şeyler alındığında ne kadar gider?
ilk çocuğum , bütçe belirtleyemiyorum gerçi ucu sapı yok bu işin de..
en azından fikir verir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?