bebek ile birlikte uyumak

Cocuguyla beraber yatan çiftlerin cinsel hayatini merak ediyorum? Nasil yapıyorsunuz hanimlar? Bir aydinlatirsaniz sevinirim :olamaz:

Tabii.
1: Ev 2+1
2: Çocuğumun da bir odası var.

Gayet rahat diyebilirim ki oğlumla beraber yatıyoruz ama benim eşimle cinsel veya duygusal problemim yok. Bence olanların da altta başka problemleri var. Zaten biz de sarılmadan uyuyamayan çiftlerden değiliz :)

Ama bu geceden itibaren eşim koltukta rahat uyuyamadığı için oğluma yer yatağı yapıp eşimi kurtardım :)
Biraz da çalıştığım için gecede 4 5 sefer kalkmak zor geldiği için beraber yatıyoruz. Şimdi emmek istediği zaman yere onun yanına inip sonra yine yatağa geçiyorum.

:halay: Ya adem gunes diye mi ne bir adam cikti piyasaya, herhalde yakinda cocukla beraber yatan ciftlerin cinse hayatlarini da incelemeye alir kendisi
Olay sadece cinsellik de degil, hijyenik durumlar, uyku kalitesi, bebegin cinsel kimligi gibi sorunlar da var.

Adem Güneş denen şahsa katılmadığım çok yer var. 4 yaşına kadar aynı odada diye zırvalıkları bile var. Ben odasını ayırmak için 2 yaşı da beklemem zaten. Ama ilk sene için aynı yatakta aynı odada yatma fikri o kadar da tuhaf değil bence.

benımkı 23 aylık gece sarmaş dolaş uyuyoruz arada yokluyor benı en son besıkle yatagı bırlestırdık zaten oyuzden besıgınde olsa dahı bızımle

Tabii.
1: Ev 2+1
2: Çocuğumun da bir odası var.

Gayet rahat diyebilirim ki oğlumla beraber yatıyoruz ama benim eşimle cinsel veya duygusal problemim yok. Bence olanların da altta başka problemleri var. Zaten biz de sarılmadan uyuyamayan çiftlerden değiliz :)

Ama bu geceden itibaren eşim koltukta rahat uyuyamadığı için oğluma yer yatağı yapıp eşimi kurtardım :)
Biraz da çalıştığım için gecede 4 5 sefer kalkmak zor geldiği için beraber yatıyoruz. Şimdi emmek istediği zaman yere onun yanına inip sonra yine yatağa geçiyorum.

Ben cinsel sorun yasanir diye sormamistim. Gercekten baska odada sevisip sonra yatak odasina gecilecegi aklima gelmedi de :olamaz:
Peki simdi yatağını ya da odasını nasil ayiracaksiniz? Daha zor olmayacak mi?

'Baska odada' demek yerine 'evde sadece yatak odasi mi var' demek karakter tercihi galiba.
Sonuna gülücük de koyacaktım ama göndermiş bulundum. Sizin insanların cinsel hayatını merak etmeniz de karakter meselesi galiba.

Merhaba kızım yaklaşık 14 aylık ben de 6 aylık olduğundan beri kızımla uyuyorum çok güzel duygu, zaten şimdi karnım iyice büyüdü sürekli bebeğimi beşiğine yatırıp alamam geceleri böyle çok rahat oluyor. Eşim horladığı için malesef onu başka odaya postaladım uyuyamıyorum hem bebek hem hamilelik uykuya ihtiyacım var horlama sesi beni deli ediyor :)

Bu arada dikkat edin yatak yan korumalılları filan alın yataktan düşme riski oluyor bebişlerin

Benim boyum çok uzun olmadığı için biz yatak başlığına paralel olarak yatıyoruz böylece düşme riski azalıyor sağda solda da korumalık var

Bu arada gündüz uykularını beşiğinde uyuyor gece beraber uyuyoruz sadece yani kızım benden ayrı da uyuyabiliyor

2.5 aylik bebegim var.
Dogdugundan beri kendi yataginda yatiyor.
Yanimda yatirmayi dusunmuyorum.
En gec 1 yasinda odasini ayiricam.
Alismasi gerek.

Sadece gunduz emzirirken uyursa bizin yatakta kaliyor. O zaman da ben uyumuyorum isimi yapiyorum zaten.

Adem Güneş denen şahsa katılmadığım çok yer var. 4 yaşına kadar aynı odada diye zırvalıkları bile var. Ben odasını ayırmak için 2 yaşı da beklemem zaten. Ama ilk sene için aynı yatakta aynı odada yatma fikri o kadar da tuhaf değil bence.
Ya elbette size gore dogrulari yaparsiniz bu her zaman boyledir. Ben daha farkli dusunuyorum, esim de o yatakta yatiyor acaba o da cocukla uyumaktan memnun mu? Hakli olarak da gidip rahat uyumak isteyebilir. Hijyenik olarak da bir yetiskinin yatagi ile bir bebegin yatagi ayni derece temiz olmaz, bizim deri dokuntulerimizin arasinda bebek uyutmak soz konusu. Yasi ilerleyince ayiramamak da var isin icinde. Yetiskinlerin uyku kalitesi de dusuyor yatakta bir ucuncu kisi varken. Cinsellik degil yani sadece dezavantaj olan sey.

BEBEĞİNİZLE GÜVENLİ ŞEKİLDE UYUMANIN KURALLARI:
Bu listenin büyük bölümünün SIDS ile değil, boğulmayla ilgili olduğuna dikkat edin! Bu ikisi genelde karıştırılır. Ama SİDS’in boğulmayla hiçbir ilgisi yoktur. Sağduyuya dayalı aşağıdaki tedbirler bir bebeği mobilya ve nevresimlerden kaynaklanan sorunlara karşı korumaya yardimci olur.
• İçki içen veya uyanıklık durumunu bozabilen ilaçlar alan hiç kimseyi yatağa almayın.
• Yatakta sigara içmese bile genelde sigara içen hiç kimseyi yatağa almayın.
• Normal bilincine hızla dönemeyecek kadar yorgun veya hasta olan hiç kimseyi yatağa
almayın.
• Bebeğinizle kanepede veya divanda, arkası yatan bir koltukta, koltukta, yumuşak veya bel
vermiş bir yatakta ya da su yatağında uyumayın.
• Kalın bir yorgan veya battaniye kullanmayın (birkaç kat örtü yeter).
• Bebeğinizin başını yastığa koymayın.
• Çarşafların yatağa tam geldiğinden emin olun.
• Evcil hayvanları yataktan uzak tutun.
• Döşek ile karyola arasında veya yatak ile duvar arasında bebeğin girebileceği boşluk
olmadığından emin olun.
• Yatakta daha büyük bir çocuk bulundurmayın veya bebek ile başka bir çocuğun arasında
bir yetişkin bulundurun.
• Bebeği kundaklamayın.
• Bebeği yatağınızın içinde veya üzerinde yalnız bırakmayın. Küçük bir bebek bile kendini
yataktan atabilir veya kendini riskli bir duruma sokabilir.
• Siz ne giyiyorsanız bebeğinizi de üç aşağı beş yukarı öyle giydirin -bedeniniz ona çok
sıcaklık sağlayacaktır.
Kaynak: La Leche League / Emzirme Sanati

Oglum 9 aylik hic kendi odamda yatirmadim. Kendi yataginda yatiyor. Bence alissin kendi odasina. Bozmayin. Sonra burda bebekten sonra cok uzaklastik kendimi kadin gibi hissetmiyorum kocam ilgilenmiyor konulari patliyor.

Babaanneye baktirirken iyi ama bebek onu sevince kotu di mi? Ahh ah neyse bir sey demiyorum.

ilk paragrafta haklısınız zaten eşimi ihmal etmeye hiç dayanamam ikisinin yeri ayrı.

kötü demedim ki kıskanıyorum dedim bunu da sizle paylaştım ne var bunda?? benden daha fazla görüyor, izin versem haftasonları tepemde olacak, bazen eşime şikayet ediyo çocuğu bana vermiyor filan diye eşimden yüz bulsa sürekli dedikodumu yapacak. ruh hastası mısın zaten sen bakıyosun sana vermeme gibi bi durumum nası olabilir ki diycem bi gün patlayıp. her gün sabah 7:10 da onun kucağına bırakıp çıkıyorum bildiğin çin işkencesi bi anne için onlar koklaşa koklaşa oynarken ben yola gidiyorum. sabahları 10 dk yarım saat ya görüyorum ya görmüyorum. akşam geliyorum 2-3 saat sonra uyuyo zaten böyle annelik mi olur diyorm yani.
ayrıca da kendisi hayatından çok memnun merak etmeyin ben çalışmadan önce çok çatışıyorduk sürekli benle inatlaşıp dediğini yaptırmaya çalışıyordu ve klasik "çocuğu bana vermiyor" muhabbeti. istiyor ki örneğin gün 16 saatse, 8 saat onda olsun 8 saat bende, veya herşeyi ona sorup onaylatayım o onay merci olsun çocuk büyütmüş ya herşeyi biliyo. neyse bunlar farklı konular böyle olmasaydı da yine üzülecektim muhtemelen ama bunlar da tuz biber katıyo

Ben cinsel sorun yasanir diye sormamistim. Gercekten baska odada sevisip sonra yatak odasina gecilecegi aklima gelmedi de :olamaz:
Peki simdi yatağını ya da odasını nasil ayiracaksiniz? Daha zor olmayacak mi?

Zaten 2.maddeyi bilerek yazdım. Bazen oğlumu odasına alıyorum bazen biz yer değiştiriyoruz. :KK23:
Çocuklu evdekiler iyi bilir. Her şey ona göre ayarlanır. Anne baba fedakarlığı vol.1 :)

Odayı ayırmak konusunda ben ondan daha çok zorlanacağım eminim. O çok çok farkında olacak yaşta değil. Bebekler çabuk adapte olur. Gidip de 2 3 yaşını beklersem zor olur orası kesin :)

William Sears ın Doğal Ebeveynlik kitabını da okumanızı tavsiye ederim.
Bir de Alfie Kohn kitapları.

merhaba arkadaşlar. 8 aylık bebeğim beşiğinde uyuyor, sorun şu ki ben onu çok özlüyorum ve yanımda uyutmak istiyorum. 4 aylık olduğundan beri çalışıyorum zamanla alışırım diye bekliyordum ama psikolojimi fazlaca bozdu bu durum. babaannesi bakıyor ve aşırı derecede kıskanıyorum birbirlerini çok seviyorlar. örneğin ona kahkahalarla gülüyor ben aynı hareketi yapınca gülmüyor. akşam eve geldikten sonra bütün vaktimi ona ayırıyorum. uyutunca da kendime vakit ayırıyorum ama 2 yaşına kadar yanında yatırmanın anne ile olan ilişkisi için daha iyi olduğu yazıyor. bu zaten beni bütün gün görmüyor geceleri de birlikte yatsak en azından annesini bilir değil mi? siz ne düşünüyorsunuz çocuklarınızı nerede yatırdınız eşiniz sizinle mi uyudu 3 kişi sığıştınız mı.
bu hafta 2 gece yanımda yatırdım.park yatağında deli gibi dönüp duruyor ama büyük yataktayken o kdr hareketlenmedi. acaba onun da hoşuna mı gitti anlamadım tesadüf de olabilir. bu arada sarılarak falan uyumadım rahatsız etmiyim diye, alışkın değil çünkü uyanıp ağlıyor sonra sallamam gerekir bizim yatak da sallanmıyor haliyle. uzaktan kolunu tuttum sadece.

not: işimi bırakma gibi bi imkanım yok
benım kızımda benımle yatıyor sebebı gece sut ıcıyor ve yatagında sureklı donup duruyor kendını uyandırıyor ama yanında bırı olunca guven duyuyor sanırım daha rahat uyuyor su an 16 aylık ama benım nıyetım kısın kendı odasında yatmaya alıstırmak cunku boyle de alıskanlık halıne gelıyor bu arada esımde bızımle yatıyor ama cocuk buyudugu ıcın ve sureklı sekıl degıstırıp yattıgından artık bızde rahat edemıyoruz bu bır gercek ;)

Zaten 2.maddeyi bilerek yazdım. Bazen oğlumu odasına alıyorum bazen biz yer değiştiriyoruz. :KK23:
Çocuklu evdekiler iyi bilir. Her şey ona göre ayarlanır. Anne baba fedakarlığı vol.1 :)

Odayı ayırmak konusunda ben ondan daha çok zorlanacağım eminim. O çok çok farkında olacak yaşta değil. Bebekler çabuk adapte olur. Gidip de 2 3 yaşını beklersem zor olur orası kesin :)

Odalarin ismi ayni kalsa da icergi degisiyor anlasilan :KK49: benim cesitli sorunlarım sebebiyle yatak odasi disinda beraber olmak pek yapabildigim bir sey olmayinca nasil yapıyorlar diye sasirmistim, akil tutulmasi yaşadım zaar :olamaz: tesekkur ederim.

Ya elbette size gore dogrulari yaparsiniz bu her zaman boyledir. Ben daha farkli dusunuyorum, esim de o yatakta yatiyor acaba o da cocukla uyumaktan memnun mu? Hakli olarak da gidip rahat uyumak isteyebilir. Hijyenik olarak da bir yetiskinin yatagi ile bir bebegin yatagi ayni derece temiz olmaz, bizim deri dokuntulerimizin arasinda bebek uyutmak soz konusu. Yasi ilerleyince ayiramamak da var isin icinde. Yetiskinlerin uyku kalitesi de dusuyor yatakta bir ucuncu kisi varken. Cinsellik degil yani sadece dezavantaj olan sey.

Emin olun hepsini yaşadım, düşündüm, hissettim son 1 senede. Eşim ilk başlarda şikayet etti ama baktı ki çocuk da özellikle sıkıntısı varsa dalmakta zorlanıp emmek istiyor, yat kalk benim için çok zor oluyor kendisi gitti :)

Şu hijyen kısmını da çok kasan biri değilim. Çocuğun anneye bağışıklığı zaten var. Babaya da olursa çok daha iyi olur. Zaten yatakta kendimiz için uyguladığımız hijyen kuralları var. Genel temizlik kuralları dışında çok fazla titizlenmiyorum. Bağışıklığı için gerekli bence. Grip veya ishal gibi enfeksiyon durumlarında zaten uzak duruyoruz.

@BuNickTam13Harf teşekkür ederim yorumunuz için ben de o büyüynce bu günleri düşünüp üzülcem diye hissediyorum.

@degisiklikiyidir TurkuaZveMoR TurkuaZveMoR teşekkür ederim yorumunuz için. Herkes aynı şeyi söylüyor çocuk anneyi bilir vs ama kaç aydır ben bu vesveseden kurtulamadım bu kıskançlık beni bitiriyor itiraf ediyorm. Belki bilinçlenince daha farklı hissederim.

darkmore darkmore teşekkürler yorum için hamileyken o kadar okudum ki kendimce kurallarım vardı çalışmaya planladığımdan erken başlayınca bütün düşüncelerim tepetaklak oldu. 10 yaşında da birlikte uyumam sanırım yuh yaniJ zaten erkek çocuğu 3 yaşından sonra cinsellik konusunda etkilenmeye başlıyormuş onun gelişimi için kötü.

Akasya Akasya 4 yaş da çok ya 2 yaşında ayırırım o ne zaman isterse yanımıza gelir

F fozgeb teşekkürler yorum için

M miumao benimki değişik bir çocuk gece ağlayınca kucağa aldığında daha çok ağlıyor. O yüzden pışpışlıyorum. Rahatına düşkün yayılarak uyumayı seviyor.

MinikPiranha MinikPiranha teşekkürler yorum için

Blueberrytimes Blueberrytimes evet ya resmen kafayı bozdum sabah zaten 15 dk görüyorum ya görmüyorum geç uyanıyor allahım her sabah babaannesine bırakmak işkence gibi bitmeyen işkence her gün aynı tekrar.

:halay: Ya adem gunes diye mi ne bir adam cikti piyasaya, herhalde yakinda cocukla beraber yatan ciftlerin cinse hayatlarini da incelemeye alir kendisi
Olay sadece cinsellik de degil, hijyenik durumlar, uyku kalitesi, bebegin cinsel kimligi gibi sorunlar da var.

Soylediginiz adami ilk kez duydum ama yenidogan doneminde anneyle bebek 24 saat ayni yatakta diye bir calisma var. Hani bu bilimsel olarak da desteklenen bir durum ama kac yasina kadar psikolojik olarak destekleniyor bilmiyorum. Ama beraber yatma isi bayagi yaygin anladigim kadariyla. Kesin psikolojide bilimsel olarak bir taraf daha cok destekleniyordur. Bebegim olunca arastiracagim :kahve: su anda ilgimi ceken kismi cinsel beraberlik :olamaz:

kızım 5 yaşında bazen misafirlikte falan birlikte yattığımız oluyor, sabah uyandığımda bütün vucudum tutulmuş oluyor, ters bir hareket yaparım, üstüne yatarım, vururum diye korkudan uyuyamıyorum, minicik bebekle yatanların cesaretini aklım almıyor o yüzden, anneye de bebeğe de eziyet bence :olamaz:
ayrıca dur diğer odada sevişip gelelim kısmı da benim evliliğimin dinamiklerine çok ters... hiçbir şekilde oluru yok yani.

Back
X