Böyle bir bilimsel tespit yoktur. O halde milyonlarca ayri uyuyan bebeklerin annz babalarina baglanmamasi lazim. Bu arada adem güneş'in kitaplari bilimsel olarak algilamiyorum.
Evet artik bir bebegin 1 yaşina kadar anne baba ile yatilmasi öneriliyor fakat bunu daha cok sid's yani erken ölümleri önlemek adina diyorlar. Ki bunun bile bircok faktörleri var yani ayri uyuyan bebek kesin erken ölür yada risk grububa girer diye bir tespit yoktur.
Benim kizim dogdugundan beri yan odamizda uyur, ben kapilari acik tutup en ufak bir seste yanidaydim.
Evet güvenli baglanmak önemlidir fakat burdaki bircok yorumu okudugumda yapilan baglilik degil, bagimlilik ve bu cok tehlikeli.
Cefakar anne olmak adina bircok kadin erkenden yipraniyor ve ileriki yaslarda tükenip cocuga karşi tahamülsizleşiliyor.
Açikçasi ben bir anneyim ama ayni zamanda halen bir kadin, bir eş ve bir bireyim. Işten geldigimde tüm enerjimi kizima harcarim, ancak o uyudugunda kendi alanim olmasi önemli. Akşam uyumaya gittigimde eşim ile günün degerlendirmesini, biraz takilip gülüp, öpüşmek isterim. Yani şsss kuz uyanir modunda olmak istemiyorum. Kizima sunacagim yuvada önemli sonucta. Babasi ile mutlu olup, mutlu bir yuva sunmak isterim.