• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek ile birlikte uyumak

Pedagogdan ziyada amerikan pediatri akademisi bunu şiddetle öneriyor. Ani bebek ölüm sendromu var. Yüz üstü yatırmaya da karşılar. Ben abd de doğum yaptım. Hastaneden çıkana kadar günde 3 kere bu konuyu anlattılar neredeyse. Beşikte yatsın. Yastık kullanma kesinlikle yanında yatırma yüz üstü yatırma vs bir ton sey
Birlikte uyumanın da kuralları var. Bebeği ayrı yatırıp yatağa battaniye, mendil, uyku arkadaşı bilmem ne bırakan, yüz üstü yatıran bir ton aile var.

merhaba;
bende 4 aylık bıraktım maaleef bende çalışmak zorundayım ara verme şansım yok.
emziriyodum yatağı vardı yatak odamız da ama emzirmek için kalk yat bana da zor oluyo du
1 yaşına yakın yanıma aldım uzanarak emzirdim öylece uyuyakalıyoduk kalkıyodum sabah olmuş
büyüdükçe zor oldu bazen eşim diğer odada yattı falan bu sene dedim ki odasında yatsın gene yanıma gelmek istiyor
ama ben yanına gidiyorum hemen uyuyo bazende 1 2 saat sabaha karşı geliyo yanımıza giriyor :)
sorun olmadı çok şükür 2,5 yaşında şuan.bende pedagog dan duymuştum
çalışan anneler bebeğinizle uyuyun gündüz sizi özler gece kokunuzla uyusun odasına alışamaz diye düşünmeyin
demişti bende öyle yaptım herşey zamanı geldiğinde olması gerektiği gibi oluyo merak etmeyinn..

Imrenmek ozenmek tamam ama kiskanmak bence cok kotu. Ucu bambaska yerlere gidebilir.
Acikcasi bana kayinvalide ile vakit gecirmesini kiskanip 3 kisi ayni odada uyumaya zorluyorsunuz gibi geliyor. Aldigi nefes bile tertemiz olmali. Gece 3 kisi ayni odada ben mecburiyet yoksa yatmam. Yatagim tabiki cok temiz. Kendi evimde koltuga oturdugum kiyafetle bile yatagima girmem. Ama yani terlerim mesela gece? Oglumun kendi yatagi cok daha piril piril temiz. Ben pek saglikli bulmuyorum. Siz bilirsiniz.

zorlamıyorum yatırsam mı diye başkalarının fikrini sordum. o da babaannesi ile ilgili değil tüm gün görmediğim için gece yanımda olsa acaba daha çok beni tanır mı.
hissettiğim duygu da bu, imrenmek değil maalesef.

Bence sadece baglanmak icin bunu yapma çünkü ilerde cok zorlanirsin ayirirken ben sizi cok iyi anlıyorum benim kizimda bi ara anlattığınız gibiydi babaanneyle ustelik ben calismadigim halde sadece gunde bi kac saat vakit gecirirlerdi cok uzulurdum simdi kizim 4 bucuk yasinda kimsede kalmaz ne babaannede ne anneannede seni birakamam der üzülmeyin gerçekten uzuldugumuzle kaliyoruz bu gecici bi donem sabredin bence
inşallah ya. benimki erkek büyüynce zaten bağımsızlığını ilan edecek aslında ama iyi anne olmak isterim.

Böyle bir bilimsel tespit yoktur. O halde milyonlarca ayri uyuyan bebeklerin annz babalarina baglanmamasi lazim. Bu arada adem güneş'in kitaplari bilimsel olarak algilamiyorum.

Evet artik bir bebegin 1 yaşina kadar anne baba ile yatilmasi öneriliyor fakat bunu daha cok sid's yani erken ölümleri önlemek adina diyorlar. Ki bunun bile bircok faktörleri var yani ayri uyuyan bebek kesin erken ölür yada risk grububa girer diye bir tespit yoktur.

Benim kizim dogdugundan beri yan odamizda uyur, ben kapilari acik tutup en ufak bir seste yanidaydim.

Evet güvenli baglanmak önemlidir fakat burdaki bircok yorumu okudugumda yapilan baglilik degil, bagimlilik ve bu cok tehlikeli.

Cefakar anne olmak adina bircok kadin erkenden yipraniyor ve ileriki yaslarda tükenip cocuga karşi tahamülsizleşiliyor.

Açikçasi ben bir anneyim ama ayni zamanda halen bir kadin, bir eş ve bir bireyim. Işten geldigimde tüm enerjimi kizima harcarim, ancak o uyudugunda kendi alanim olmasi önemli. Akşam uyumaya gittigimde eşim ile günün degerlendirmesini, biraz takilip gülüp, öpüşmek isterim. Yani şsss kuz uyanir modunda olmak istemiyorum. Kizima sunacagim yuvada önemli sonucta. Babasi ile mutlu olup, mutlu bir yuva sunmak isterim.
Bağlanmanın çeşitleri var. Asla Adem Güneş'i kaynak göstermedim. Yazdıklarımın arasından biri olmazsa bağlanma gerçekleşmez de demedim. Bir kaç sayfa önce yazar ve kitap tavsiyesinde bulundum. Önemli olan bebeğin ihtiyaçlarına zamanında sevgi ve şefkatle cevap verebilmek. Yoksa yanında yatırıp bebekle hiç ilgilenmezsen oyun oynamazsan bebeğini tanımazsan hiç bir bağ kuramazsın bebekle. Doğal ebeveynliğin amacı bağımlı değil bağlı çocuk yetiştirmek. Ayrı yatan her çocuk da bağımlı olmayacak diye bir şey yok. Yazdıklarınız sizin aileniz için geçerli. Biz de bebeğimiz uyuyunca film izleriz kahve içeriz kitap okuruz. Yatak sohbeti de yaparız. Yazdıklarınızın hiç birini yaşamadık.

6. Ayına kadar aynı odada yattık ama asla almadım kucağıma uyurken, deli yatarım, uyuyunca top patlasa uyanmayacak durumda oluyor insan ilk aylar... 6.ayda doktorumuzun tavsiyesi ile odasını ayırdım, kapılar karşılıklı olduğu için duymama gibi bir lüksm yok... Daha deliksiz daha rahat uyuduğu odasını ayırınca fark ettim. Ani bebek ölümlerinin arasında anne ile bebeğin bir yatakta yatması var bu riski göze alamazdım.

Eklentiler

• 0000000422074-1.webp
    0000000422074-1.webp
    24,7 KB · Görüntüleme: 72
merhaba arkadaşlar. 8 aylık bebeğim beşiğinde uyuyor, sorun şu ki ben onu çok özlüyorum ve yanımda uyutmak istiyorum. 4 aylık olduğundan beri çalışıyorum zamanla alışırım diye bekliyordum ama psikolojimi fazlaca bozdu bu durum. babaannesi bakıyor ve aşırı derecede kıskanıyorum birbirlerini çok seviyorlar. örneğin ona kahkahalarla gülüyor ben aynı hareketi yapınca gülmüyor. akşam eve geldikten sonra bütün vaktimi ona ayırıyorum. uyutunca da kendime vakit ayırıyorum ama 2 yaşına kadar yanında yatırmanın anne ile olan ilişkisi için daha iyi olduğu yazıyor. bu zaten beni bütün gün görmüyor geceleri de birlikte yatsak en azından annesini bilir değil mi? siz ne düşünüyorsunuz çocuklarınızı nerede yatırdınız eşiniz sizinle mi uyudu 3 kişi sığıştınız mı.
bu hafta 2 gece yanımda yatırdım.park yatağında deli gibi dönüp duruyor ama büyük yataktayken o kdr hareketlenmedi. acaba onun da hoşuna mı gitti anlamadım tesadüf de olabilir. bu arada sarılarak falan uyumadım rahatsız etmiyim diye, alışkın değil çünkü uyanıp ağlıyor sonra sallamam gerekir bizim yatak da sallanmıyor haliyle. uzaktan kolunu tuttum sadece.

not: işimi bırakma gibi bi imkanım yok

Bu günlerini çok ararsın çook özlersin.. Bir söz var analıkı kalbinize sorun diye.. İçinden geleni değide kitapta yazanı yaparsan o anneliğin içine sinmez hep keşke dersin. Al kuzunun koynuna. Yatağın yanına bitişik şekilde ek bir beşik koltuk kanepe koy böylece bebeği düşürürüm ezerim derdin olmaz. Kokuna muhtaç koynuna muhtaç o bebeği senden senide onun nefesinden mahrum bırakma. Bırak uyku düzeni uyku eğitimi gibi lafları lütfen. İkinizinde birbirinize ihtiyacı var . ve bugunler bir daha gelmeyecek. Lütfen daha fazla mahrum etme yavrunun senden .. Sanada iyi gelecek....

merhaba arkadaşlar. 8 aylık bebeğim beşiğinde uyuyor, sorun şu ki ben onu çok özlüyorum ve yanımda uyutmak istiyorum. 4 aylık olduğundan beri çalışıyorum zamanla alışırım diye bekliyordum ama psikolojimi fazlaca bozdu bu durum. babaannesi bakıyor ve aşırı derecede kıskanıyorum birbirlerini çok seviyorlar. örneğin ona kahkahalarla gülüyor ben aynı hareketi yapınca gülmüyor. akşam eve geldikten sonra bütün vaktimi ona ayırıyorum. uyutunca da kendime vakit ayırıyorum ama 2 yaşına kadar yanında yatırmanın anne ile olan ilişkisi için daha iyi olduğu yazıyor. bu zaten beni bütün gün görmüyor geceleri de birlikte yatsak en azından annesini bilir değil mi? siz ne düşünüyorsunuz çocuklarınızı nerede yatırdınız eşiniz sizinle mi uyudu 3 kişi sığıştınız mı.
bu hafta 2 gece yanımda yatırdım.park yatağında deli gibi dönüp duruyor ama büyük yataktayken o kdr hareketlenmedi. acaba onun da hoşuna mı gitti anlamadım tesadüf de olabilir. bu arada sarılarak falan uyumadım rahatsız etmiyim diye, alışkın değil çünkü uyanıp ağlıyor sonra sallamam gerekir bizim yatak da sallanmıyor haliyle. uzaktan kolunu tuttum sadece.

not: işimi bırakma gibi bi imkanım yok
Adem güneşi oku dinle bence...

Beninde kizim 7.5 aylik ve ben odasini ayirsam mi diyorum.eşim dedi bunu aslinda. Mahrem zamanlarimizda uyusada rahat edemiyor insan o yusden esim ayiralim yan odamiz cocukodasi kamerasida var diyor.zaten geceleri sadece 1 kez uyaniyor onda da mama yiyip uyuyor.
Ben yanimda yatirmaya korkuyorum cunku esim cok kötu yatiyor besizde yatmaz.Bebek de hemen yatagimizin yaninda besiginde yatiyor.Ev hanimiyim sürekli birlikteyiz.
Ben cocuga bsiey olur korkusundan yanima almak istemiyorum geceleri ama anne yani besikler var onlardan alin bence.oda rahat eder sizde.

Adem güneşin pek çok kitabını okumuş biri olarak burada yazılan cümlelerin kendisine ait olmadığını ve çoğunun yorum olduğunu söylemek isterim. Bir kaç arkadaşın da belirttiği gibi adem güneşin güvenli bağlanma olarak tarif ettiği metod aslında batı literatüründe doğal ebeveynlik olarak geciyor. Hatta T. hogg ve diğer bazı uzmanlar çoğu konuda doğal ebeveynligi savunuyor.

Benim oğlum da 8 aylik ve biz oğlumun karakterini de dikkate alarak doğal ebeveynlik metodunu uyguluyoruz. Bu sadece yatak konusunda değil pek çok hususta. Zor yanları var. Her ailenin iç dinamikleri bunu kaldıramaz.

Konu Sahibi arkadaşım size tavsiyem esinizle cinsel hayatınızın sekteye ugrayacagini da dikkate alarak konuşun ve birlikte karar verin. Çünkü sürekli metod değiştirmeniz çocuğunuzun kişiliğine zarar verir.

Benimki 7 aylik beraber yatiyoruz ama evlilik hayatim bitti resmen kocam sigmadigi icin baska yerde yatiyor
Bence berabee yatmak cozum degil sizin hislerinize , sizin bebek babaanneyle kurmus bagi , aksam babaanne yaninizda mi? Sadece sizinle mi vakit geciriyor ? Beraber oyun oyniyor musunuz ? Emziriyor musunuz ? Bol bol sarilip opuyor musunuz? Goz temasi kuruyor musunuz?

Tum bu sorularin cevabi onemli , birde babaannenin ogrettigi oyunlari oynamayin sizin ikinize ozel baska bir oyununuz olsun , kimsenin bilmedigi sadece sizinle oynadigi , tum sorulari evet diye cevapliyorsaniz bag kurulmamasi icin bir sebep yok
tabiki iş dışında bütün vaktim bebeğime ait o uyumadığı zamanlarda oyun kitap kucak gezme vs herşeyi yapıyoruz. akşamları yemekte yanımızda oluyor ama ben bebekle tek ilgileniyorum çünkü onunla özel zaman geçirmem lazım. hiç emzirmedim maalesef.

Beninde kizim 7.5 aylik ve ben odasini ayirsam mi diyorum.eşim dedi bunu aslinda. Mahrem zamanlarimizda uyusada rahat edemiyor insan o yusden esim ayiralim yan odamiz cocukodasi kamerasida var diyor.zaten geceleri sadece 1 kez uyaniyor onda da mama yiyip uyuyor.
Ben yanimda yatirmaya korkuyorum cunku esim cok kötu yatiyor besizde yatmaz.Bebek de hemen yatagimizin yaninda besiginde yatiyor.Ev hanimiyim sürekli birlikteyiz.
Ben cocuga bsiey olur korkusundan yanima almak istemiyorum geceleri ama anne yani besikler var onlardan alin bence.oda rahat eder sizde.
anne yanı beşik küçük gelmez mi 8 aya kdr kullanılıyormuş zaten, ben artık park yatağın kademesini indirmeyi düşünüyorum ayağa kalkıyor

Yalnız uyumasını sağlığı açısından daha dogru buluyorum. Ne kadar sabit yatılsada Allah korusun insanın eli kolu Çarpar bşy olur. Hiç gerek yok kendi yatağında uyuması daha dogru. Aynı odada kendi yatağında uyuması daha iyi. Daha sonra odalar ayrılır biraz büyüdüğünde.

Adem güneşin pek çok kitabını okumuş biri olarak burada yazılan cümlelerin kendisine ait olmadığını ve çoğunun yorum olduğunu söylemek isterim. Bir kaç arkadaşın da belirttiği gibi adem güneşin güvenli bağlanma olarak tarif ettiği metod aslında batı literatüründe doğal ebeveynlik olarak geciyor. Hatta T. hogg ve diğer bazı uzmanlar çoğu konuda doğal ebeveynligi savunuyor.

Benim oğlum da 8 aylik ve biz oğlumun karakterini de dikkate alarak doğal ebeveynlik metodunu uyguluyoruz. Bu sadece yatak konusunda değil pek çok hususta. Zor yanları var. Her ailenin iç dinamikleri bunu kaldıramaz.

Konu Sahibi arkadaşım size tavsiyem esinizle cinsel hayatınızın sekteye ugrayacagini da dikkate alarak konuşun ve birlikte karar verin. Çünkü sürekli metod değiştirmeniz çocuğunuzun kişiliğine zarar verir.
Ben mi kaçırdım ki?
T Hogg'un bu yöntemden bahsettiğini hiç okumadim. Aksine "yatır kaldır" yontemiyle cocugun en basindan beri kendi kendisine ve kendi yataginda uyumasini savunmuyor mu?

yeğenim 40. gününden itibaren kendi yatağında ve odasında yatmaya başladı
babaannesi büyüttü onu da
anneye tapıyor
babaya çıldırıyor
babaannenin tepesinde oynuyor
merak etmeyin çocuk içgüdüsel olarak herkesin yerini ayırdedebilecek kapasiteye sahiptir.

babaanneden kıskanmak da çok acayip geldi bana.

Back
X