kendi kendine oyalanmasinin - kendi kendine yetebilmeyi erken yasta öğrenmesinin ne zarari olur ki?kendi kendine oyalanmasının zararı olur mu?
Bebeğin ne kadarlık olduğunu önemli bu konuda. Aktivite vs değil ama mesela ilk 3 aysa ben kucaktan indirilmemesi taraftarıyım tuvalet şu bu haricinde. Bebeğin gelişimi için önemli. Uyaran eksikliği olmamalı. Yüz üstü konup hareket ettirilmesi sağlanmalı.kendi kendine oyalanmasinin - kendi kendine yetebilmeyi erken yasta öğrenmesinin ne zarari olur ki?
aşırı korumaci olmak, bir saniye bos birakmamak - cocugu oyuna, tvye, aktiviteye bogmak, her sorununu ona firsat vermeden cozmek asil zarar veren
zaten bebek annesiyle yuzde yuz temasta kaldigi bir 9 ay geciriyor. devaminda doguyor ve göbek bagi kesiliyor.Bebeğin ne kadarlık olduğunu önemli bu konuda. Aktivite vs değil ama mesela ilk 3 aysa ben kucaktan indirilmemesi taraftarıyım tuvalet şu bu haricinde. Bebeğin gelişimi için önemli. Uyaran eksikliği olmamalı. Yüz üstü konup hareket ettirilmesi sağlanmalı.
Şu an 16 aylık oğlu olan bir tanıdığım da oğlu henüz 1 aylıkken aynı şeyi söylemişti ilk 3 ay bebek ne istiyorsa onu yapmak gerekiyormuşBebeğin ne kadarlık olduğunu önemli bu konuda. Aktivite vs değil ama mesela ilk 3 aysa ben kucaktan indirilmemesi taraftarıyım tuvalet şu bu haricinde. Bebeğin gelişimi için önemli. Uyaran eksikliği olmamalı. Yüz üstü konup hareket ettirilmesi sağlanmalı.
Ben de sizin gibiydim. Annem tanik oldukca rahat birak su cocugu, etrafina baksin yastigi yorgani tavani incelesin derdi. Bana da hep ihmal edicekmisim gb gelirdi. Bir sure sonra ogrendim bebegimi rahat birakmayiKızlar bebeğim uyumadığı zamanlarda beşiğinde kendi kendine oyalanırken onunla ilgilenmediğim için vicdan azabı çekiyorum sanki o uyanık olduğu süre boyunca onla vakit geçirmeliymişim gibi hissediyorum o uyanıkken başka işe bakmam normal olan mı yoksa uyanıkken hep yanında mı durmam lazım kendi kendine oyalanmasının zararı olur mu?