bebek ile yurtdışı seyahati

vaveyla__

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2015
3.616
9.697
158
Kac gundur bu konuyu dusunuyorum olur mu olmaz mi diye. En son size sormaya karar verdim.

Esimin sirketi esimi 15 gunlugune Fransaya egitime gonderiyor. Daha onceden hep 4 5 gunlugune gitti ilk kez bu kadar uzun sure gidecek.

Benim ise 4 aylik bir bebegim var ve su an ucretsiz izindeyim. Esim bana sizide gotureyim diye teklifte bulundu. Esimin tum masraflarini sirket karsiliyor zaten. Benim ucak biletimi biz alacagiz sadece. Otel odasi zaten esim tekte gitse cift kisilik oda tutuluyor ve esime orada araba kiralaniyor.

Basta cok cazip geldi bu fikir. Hazir ucretsiz izindeyim ve sadece ucak bileti parasi vererek Fransayi gorecegim ama bir yandanda 4 aylik bebegimle nasil olacak diye tedirginim.

Eger gidersek esim gunduz egitimde olacak biz bebegimle otelde kalacagiz. Aksam gelecek beraber gezecegiz. Gidecegimiz yer parise 2 saat uzaklikta. Haftasonuda parise gider gezeriz diyor esim ama bebekle soylendigi kadar kolay olmayabilir. Bebegim 2 saatte bir emmek isteyen bir bebek sutumu otelde sagip termos biberonlara koymayi dusundum ya da emzirme onlugu alip arabanin icinde mi emzirsem diye dusunuyorum sonrada acaba hic bu maceraya atilmasam evde mi otursam diyorum. Kafam karisik yani.

Ayrica ucaga bebek arabasini alirlar mi yoksa kanguru mu alsam rahat olur? Ya da dedigim gibi hic gitmesem mi?

Sizce ne yapayim? Gideyim mi gitmeyeyim mi? Eger gidersem 4 aylik bebekler niye geldim dermiyim? Yoksa iyiki gelmisim mi derim?

Anlayacaginiz kafamda deli sorular...

Son durum: gitmeye karar verdik. Gelismeler 8. Sayfada

Son düzenleme:
Valla biri bana Fransa'ya gideceksin dese 1-2 aylık bebekle bile giderim.

Otelde de kalırım, gezerim de, ohhhh mis ya. Olur olur yani 4 aylık bebekle de gidilir, 6 aylık bebekle de, hamileyken de, 4 bebekleyken de, her türlü gidilir...

Bence iyi ki gelmişim dersiniz.
Hele de sadece emiyorsa süper rahatlık.
Büyüyünce yanında meyvesini taşı, rendesini taşı, yoğurdu taşı, çorbayı taşı, oralarda tuzsuz çorba yap çooookkkkk daha büyük sorun.

Emzirme önlüğü bu işi çözer.

Büyük kızımla 2 aylıkken Amerika'ya gittik, 3 aylıkken Bodrum, 1 ve 2 yaşlarında yine Amerika, küçük kızım 5 aylıkken İzmir, dahası da çok var.

Hiç sağmaya uğraşmayın, direk emzirme önlüğü ile memeyi dayayın.

Uçağa bebek arabası alıyorlar bu arada, kanguru da alabilirsiniz ayrıca, nasılsa eşiniz yanınızda.

Bence gitmelisin, çok sorun yaşamayacağın bir döneminde bebeğin.
Hele ki kolik probleminiz, huysuzluk probleminiz yoksa, hiç kaçırma bu fırsatı.
Sonra pişman olup "keşke gitseydim" diyeceksin...

Eşin ile de eğitim zamanını güzel bir tatile çevirmiş olursun, daha ne!
Şahane bir fırsat bence...

Ben sizin yerinizde olsan hic düsünme giderdim. Bi fırsatlar her zaman insanin karsisina cikmiyo. Bebegin fazla zarari olcagini sanmiyorum burda nasl idare ediyosanz ordada edersiniz. Bence kesinlikle gitmelisiniz.

Ne zaman gideceksiniz ki. Dün haberlerde gördüm Paris'i sel götürüyordu 5 ölü vardı. 4 aylık Bebek'le çok zor olmaz bence. Emeklemeye başlasa zorlanırdın ama bence zor olmaz hadi diyelim çok zor oldu 3/4 gün sonra geri uçak bileği alıp dönebilirsin. Bence güzel fırsat

Eşiniz eğitimdeyken bebek arabasına atarsınız çocuğu gezersiniz otelin dolaylarında.
Fransa sokaklarının tadına varırsınız. daha ne...
Ay keşke benim de böyle fırsatım olsa...
kıskandım resmen...

Fransa ya giderken Istanbul da pusetler ucagin giris kapisinda aliniyor ancak Paris te indiginizde malesef kapisinda elinize vermiyor gorevliler. bavullarla birlikte geliyor puset. donuste ise yine ucagin kapisinda teslim ediyorsunuz istanbul da caaanim turk gorevlilerimiz tekrar cikista veriyorlar elinize puseti. bilmem anlatabildim mi..
ben fransa da yasadigimdan hem orda hem burda eve iniyorum o yuzden otel konusunda yorum yapamicam.. ama yolculuk icin sorulariniz varsa buyrunuz

ek gıdaya geçmemişsiniz daha süper olur bence.
hem niye sağmaya falan uğraşacaksınız, rahat rahat emzirin bebeğinizi.
arada bir altını değiştirirsiniz olur biter, kaçırılmayacak fırsat.

Temmuzda gidecegiz ama simdiden karar vermem lazim. Pasaport vize islemleri icin.

bir daha böyle fırsatı nerden bulacaksın. şahsen hoplaya zıplaya giderdim. atarsın bebeyi bebek arabasına her yerleri gezersin. turistik yerlere gidersin. gidenler nasıl gidiyor sanki.

4 aylık emen bebekle seyahat en kolayı.
Emzir gazını çıkar kucağında dolaştır pusetinde dolaştır tamamdır..
Bir de uzun bir uçuş değil, düşündüğün kabahat...

Hava değişikliği iyi gelecektir, bebeğini terden koruman kafi. Mutlaka gidin.

Puseti almalari sorun olmaz kucagimizda tasiriz zaten daha 4 aylik ama bebekle ucak yolculugu nasil olacak hic bilmiyorum. Bunun bir proseduru vardir tabi guvenlik tedbirleri felan. Siz hic ucakta emzirdiniz mi bebeginizi o is nasil olacak?

emeklemeyen yurumeyen bebekle seyahat inanilmaz rahat. yurudukleri ve daha laftan anlamadiklari donem cok ama cok zor. ben kizimla cok seyahat ettim emzirdim de .kucaginizda oturtmak zorundasiniz 2 yasa kadar prosedur bu. ek kemer veriyorlar oturur vaziyette kendi kemerinize bagliyorsunuz. ucagin kalkisi bittikten sonra kemerini cikarip istediginiz gibi emzirebilirsiniz..

Zaten en cekindigimiz nokta insanlari rahatsiz etmek. Kalabalik bir ortamda aglasin hemen panik oluyoruz insanlar rahatsi olacak diye ama bebek bu laf dinletemiyorsun oyle bir baslayinca saatlerce aglayan bir bebek degil ama bellide olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…