Git. Ayrıca temasa sutunu niye koyduğunu anlamadım. Emzirme olduğu takarsin. Puseti de al yanına otelin etrafında gidip geçilecek park vs vardır.esin gelene kadar gezersiniz.Kac gundur bu konuyu dusunuyorum olur mu olmaz mi diye. En son size sormaya karar verdim.
Esimin sirketi esimi 15 gunlugune Fransaya egitime gonderiyor. Daha onceden hep 4 5 gunlugune gitti ilk kez bu kadar uzun sure gidecek.
Benim ise 4 aylik bir bebegim var ve su an ucretsiz izindeyim. Esim bana sizide gotureyim diye teklifte bulundu. Esimin tum masraflarini sirket karsiliyor zaten. Benim ucak biletimi biz alacagiz sadece. Otel odasi zaten esim tekte gitse cift kisilik oda tutuluyor ve esime orada araba kiralaniyor.
Basta cok cazip geldi bu fikir. Hazir ucretsiz izindeyim ve sadece ucak bileti parasi vererek Fransayi gorecegim ama bir yandanda 4 aylik bebegimle nasil olacak diye tedirginim.
Eger gidersek esim gunduz egitimde olacak biz bebegimle otelde kalacagiz. Aksam gelecek beraber gezecegiz. Gidecegimiz yer parise 2 saat uzaklikta. Haftasonuda parise gider gezeriz diyor esim ama bebekle soylendigi kadar kolay olmayabilir. Bebegim 2 saatte bir emmek isteyen bir bebek sutumu otelde sagip termos biberonlara koymayi dusundum ya da emzirme onlugu alip arabanin icinde mi emzirsem diye dusunuyorum sonrada acaba hic bu maceraya atilmasam evde mi otursam diyorum. Kafam karisik yani.
Ayrica ucaga bebek arabasini alirlar mi yoksa kanguru mu alsam rahat olur? Ya da dedigim gibi hic gitmesem mi?
Sizce ne yapayim? Gideyim mi gitmeyeyim mi? Eger gidersem 4 aylik bebekler niye geldim dermiyim? Yoksa iyiki gelmisim mi derim?
Anlayacaginiz kafamda deli sorular...
Uçağa bebek Arabası alıyorlar canım.Kac gundur bu konuyu dusunuyorum olur mu olmaz mi diye. En son size sormaya karar verdim.
Esimin sirketi esimi 15 gunlugune Fransaya egitime gonderiyor. Daha onceden hep 4 5 gunlugune gitti ilk kez bu kadar uzun sure gidecek.
Benim ise 4 aylik bir bebegim var ve su an ucretsiz izindeyim. Esim bana sizide gotureyim diye teklifte bulundu. Esimin tum masraflarini sirket karsiliyor zaten. Benim ucak biletimi biz alacagiz sadece. Otel odasi zaten esim tekte gitse cift kisilik oda tutuluyor ve esime orada araba kiralaniyor.
Basta cok cazip geldi bu fikir. Hazir ucretsiz izindeyim ve sadece ucak bileti parasi vererek Fransayi gorecegim ama bir yandanda 4 aylik bebegimle nasil olacak diye tedirginim.
Eger gidersek esim gunduz egitimde olacak biz bebegimle otelde kalacagiz. Aksam gelecek beraber gezecegiz. Gidecegimiz yer parise 2 saat uzaklikta. Haftasonuda parise gider gezeriz diyor esim ama bebekle soylendigi kadar kolay olmayabilir. Bebegim 2 saatte bir emmek isteyen bir bebek sutumu otelde sagip termos biberonlara koymayi dusundum ya da emzirme onlugu alip arabanin icinde mi emzirsem diye dusunuyorum sonrada acaba hic bu maceraya atilmasam evde mi otursam diyorum. Kafam karisik yani.
Ayrica ucaga bebek arabasini alirlar mi yoksa kanguru mu alsam rahat olur? Ya da dedigim gibi hic gitmesem mi?
Sizce ne yapayim? Gideyim mi gitmeyeyim mi? Eger gidersem 4 aylik bebekler niye geldim dermiyim? Yoksa iyiki gelmisim mi derim?
Anlayacaginiz kafamda deli sorular...
Git bence de :) aksini düşünme bile :)
Benim oğlum 9 aylık. Yakın seyahatleri saymazsak tam 4.ayını doldurduğu gün ilk uzun yolculuğuna çıkmıştık abanta gitmiştik, daha 10 gün önce de 5 saatlik uçak yolculuğu yapıp yurtdışına çıktık. Halen anne sütü alıyor oğlum, düzenli bir ek gıda programımız yok. Gözümde büyüttüğüm gibi zor olmadı çok şükür bizim seyahatlerimiz. Nacizane tavsiyem güzel ergonomik bir kanguru edinmen ve de genişçe bir emzirme önlüğü. Uçağa bebek arabasını alıyorlar, uçağa binene kadar bebek arabasıyla gidebiliyorsun. Eğer körükle binilecekse körüğün girişinde, shuttle ile uçağa gidilecekse de uçağın merdivenlerinde alıyorlar arabayı. (Bu arada check in yaptırırken görevliye bebek arabanız olduğunu söyleyin, uçakta bagajda arabanızın kirlenmemesi için poşet veriyorlar. Bebek arabanızı verirken o poşete koyup veriyorsunuz) bence hem bebek arabanı hem kangurunu alman sana kalmış. Abant seyahatimizde ikisi de vardı, yurtdışında elimde yük olmasın diye kanguruyu almamıştım. Kangurunun faydası şu oluyor; bazen uyku saatlerinde siz geziyor oluyorsunuz, arabasıyla giremeyeceğiniz mekanlarda kucağınıza aldığınızda uyanıyorlar, kanguruyla farketmiyor. Ha ama kangurunun şu zorluğu da olabiliyor mesela bi yerde bi oturalım da çay kahve içelim dersen kucağındaki kımıl kımıl bebeyle az biraz zor oluyor :) ama arabanın altına kanguruyu atıp gitmek bence en kolayı, ihtiyaç anında değiştir devam et :)
Aklında olsun uçağın iniş ve kalkışında emzirirsen ya da uyutursan rahatsız olmuyorlarmış diyorlar. Gerçi benim oğlum inişte uyanıktı ama problem olmadı çok şükür. Panik olma yani emmez ya da uyumazsa, belki benim oğlanın cinsten olabilir :)
Beslenme konusunda ise bence çook şanslısın, yani benim gözlemlediğim kadarıyla emdikleri dönem en rahat dönemleri :) ben seyahatlerde arabada, takside, uçakta, mağazaların deneme kabinlerinde, restorantların kuytu köşelerinde emzirme önlüğü ile emzirdim. Tabii eşimin de yardımıyla diyeyim. Oğluma göre örtü rahatsız edici olduğundan açmak istiyor çünkü.. Yanıma dondurduğum sütlerimden de almıştım ben ama kullanmama gerek kalmadı ama tedbiren yanımda olması nedense güvende hissettirdi, olur da sütüm azalırsa ya da ihtiyaç olursa gibi negatif düşünceleri bertaraf edebildim :)
Biraz uzun oldu ama umarım zor olmadığını anlatabilmişimdir :) iyi yolculuklar, iyi tatiller size. Bebeli ilk tatilinizin güzel geçmesi dileğiyle
Aklima simdide bebegimin banyosu takildi.
Bebegin kuvetini kovasini goturmek olmaz gereksiz kalabalik olur.
Otelde bebegi nasil yikayacagiz?
Babasi tutsa bende dusla yikasam olur mu acaba? Dusla yikarken agzina kulagina felan su kacar mi?
Bebegiyle otelde kalan arkadaslar nasil yikadiniz bebeginizi?
Lavaboda yıkamıştım
Lavabo derken? Lavabonun muslugunda mi?
Evet, lavabo büyüktü zaten, bebek küveti gibi, altına kirli kıyafetlerini sermiştim.
bu fırsat ele geçmez mükemmel bi tatil olur eminim
Bebeğiniz sallanmadan uyuyor değilmi ? Yanınıza park beşik mi alıcaksınız yoksa oteller bu iş için çözüm sunuyormu bilmediğimden soruyorum şuan bizde gidersek bilgim olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?