Git bence de :) aksini düşünme bile :)
Benim oğlum 9 aylık. Yakın seyahatleri saymazsak tam 4.ayını doldurduğu gün ilk uzun yolculuğuna çıkmıştık abanta gitmiştik, daha 10 gün önce de 5 saatlik uçak yolculuğu yapıp yurtdışına çıktık. Halen anne sütü alıyor oğlum, düzenli bir ek gıda programımız yok. Gözümde büyüttüğüm gibi zor olmadı çok şükür bizim seyahatlerimiz. Nacizane tavsiyem güzel ergonomik bir kanguru edinmen ve de genişçe bir emzirme önlüğü. Uçağa bebek arabasını alıyorlar, uçağa binene kadar bebek arabasıyla gidebiliyorsun. Eğer körükle binilecekse körüğün girişinde, shuttle ile uçağa gidilecekse de uçağın merdivenlerinde alıyorlar arabayı. (Bu arada check in yaptırırken görevliye bebek arabanız olduğunu söyleyin, uçakta bagajda arabanızın kirlenmemesi için poşet veriyorlar. Bebek arabanızı verirken o poşete koyup veriyorsunuz) bence hem bebek arabanı hem kangurunu alman sana kalmış. Abant seyahatimizde ikisi de vardı, yurtdışında elimde yük olmasın diye kanguruyu almamıştım. Kangurunun faydası şu oluyor; bazen uyku saatlerinde siz geziyor oluyorsunuz, arabasıyla giremeyeceğiniz mekanlarda kucağınıza aldığınızda uyanıyorlar, kanguruyla farketmiyor. Ha ama kangurunun şu zorluğu da olabiliyor mesela bi yerde bi oturalım da çay kahve içelim dersen kucağındaki kımıl kımıl bebeyle az biraz zor oluyor :) ama arabanın altına kanguruyu atıp gitmek bence en kolayı, ihtiyaç anında değiştir devam et :)
Aklında olsun uçağın iniş ve kalkışında emzirirsen ya da uyutursan rahatsız olmuyorlarmış diyorlar. Gerçi benim oğlum inişte uyanıktı ama problem olmadı çok şükür. Panik olma yani emmez ya da uyumazsa, belki benim oğlanın cinsten olabilir :)
Beslenme konusunda ise bence çook şanslısın, yani benim gözlemlediğim kadarıyla emdikleri dönem en rahat dönemleri :) ben seyahatlerde arabada, takside, uçakta, mağazaların deneme kabinlerinde, restorantların kuytu köşelerinde emzirme önlüğü ile emzirdim. Tabii eşimin de yardımıyla diyeyim. Oğluma göre örtü rahatsız edici olduğundan açmak istiyor çünkü.. Yanıma dondurduğum sütlerimden de almıştım ben ama kullanmama gerek kalmadı ama tedbiren yanımda olması nedense güvende hissettirdi, olur da sütüm azalırsa ya da ihtiyaç olursa gibi negatif düşünceleri bertaraf edebildim :)
Biraz uzun oldu ama umarım zor olmadığını anlatabilmişimdir :) iyi yolculuklar, iyi tatiller size. Bebeli ilk tatilinizin güzel geçmesi dileğiyle