bebek iriyse erken doğum olabilir mi?

dilayza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2008
314
153
slm bayanlar ben 32+3 hamileyim.bugün doktora gittim bebeğim maşallah 2.5 kiloymuş.gelişimi önde gidiyomuş.pazartesi kan tahlili yaptırcam.kafam karıştı bebeğin iri olması erken doğuma sebep olabilir mi?bilgisi olan varsa cvp bekliyorum.Allah hjepimize hayırla sağlıkla bebişlerimizi nasip etsin.
 
bende 34.haftalık hamileyim.benim 31+6 da bebeğimin kilosu 2.452 gr dı iki hafta önden gidiyo erkek bebeği bu arada .bebeğin iri olmsı erken doğum la ilgisi yok merak etme .benim erken doğum riskim var ama bebeğin kilosu ile ilgili dil.ultrasonda önde gittiği için tarih bir iki hafta önde gösteriyo doğum tarihini ama doktorla ona bakmıyo
 
canım çok teşekkür ederim.o zaman bu iyi sayılabilecek bir durum değil mi sonuçta bebeğin iyi geliştiğini gösteriyo.hayırlısıyla benim de oğlum olacak.
 
bebeğin iri olması sağlıklı olması demek değildir. ablamın oğlu 4900 doğdu. doktorlar doğar doğmaz küveze aldılar. iri doğduğu için bir sürü tarama yapıldı allahtan bişey çıkmadı. doktorum kafa büyüklüğünün kiloyu çok etkilediğini söylemişti. erkek bebekleri kızlardan daha iri oluyor
 
selam Dilayza,öncelikle Allah kolaylık versin doğumunda.:Saruboceq:.ben 2005 martta 4 kiloluk bir erkek çocuk dünyaya getirtim:nazar:..ultrason görüntülerinde bu tarih şubat ayının başına kadar gelmişti..oğluşumun gelişiminden dolayı,,değil erken benim ki 10 gün geç doğdu:)
ve maşallah pek sağlıklı bir bebişti..sarılık olmadı,eve gelince kilo kaybetmedi,3 -5 gün sonra da görenler 2 aylık falan sandılar...ama bunların anne sütü ile son derece bağlantılı olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim...sana iki tavsiyem olacak,birincisi korkma Allah yardımcındır,ikincisi de ne olursa olsun sütünü vermeye çalış,,gerekirse hastanede deneyimli bir ebe sana göstersin..ben de öyle olmuştu..o ebe olmasa ben oğlumu boş boş emziriyormuşum..oğlumun yanaklarına ve şakaklarına öyle bir masaj yaptı ki mememi vakumla çekilir gibi çekmeye başladı kereta:ecrin_bebek:
neyse benim hikayem bu senin ki de umarım böyle neşeli olur ve tüm hamilelerin de :)
 
bu hafta doktor kontrolündeydim kilosu bir hafta önde kafası da iki hafta öndeymiş doktor çok iyi olduğunu söyledi ama kafası niye büyük olması iyi ki
 
canım benim bebekte iriydi...Gününden 18.gün önde gidiyordu...Doktora sorduğumda erken doğum tetikler mi diye oda bebek iri olduğu için belki erken kasılma yapıp açılmayla doğumu erken başlatabilir dedi..ama illada erken doğum olucak diye birşey bekleme dedi..ve 37+1 de kontrole gittiğimde nst de sancılarım çıktı...çatı muayenesi ve 2,5 cm açıklık....ve bunlara rağmen oğlum hala kanala inmemiş..kafa boyumuzda 39+5 günlük bebek ölçümleriye eş değermiş..zaten çatımda bu bebeği doğurmaya müsait değilmiş diye 37+2 sezeryala 50 cm boy ve 3650 gr ağırlıkla doğdu..
 
X