Bebek, İş, Kemoterapi

Sizce ne yapayım

• Çalışmayıp, evde bebeğe bakıp, emzirip, kemoterapiyi ertele

OY: 3 1,8%
  • işe girip, bebeği emzirip, kemoterapiyi almayıp, normal sağlıklı bir çalışan anne gibi mi davran

OY: 1 0,6%
  • emzirmeyip, bebeği de bakıcıya verip, işe girip kemoterapiyi Al

OY: 162 97,6%

• Ankete Katılan
    166

avrasya

Guru
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2011
648
88
298
Merhaba hanımlar,

8 aylık hamileyim, yakında doğum yapacağım.

Aynı zamanda geçen sene kanser oldum ve atlattım. Doğum sonrası onkoloğum koruyu ve önleyici olarak kemoterapiye devam etmeyi öneriyor.

Şu anda işsizim, iş arıyorum.

Ancak bebeği emzirmek, işe girmek ve kemoterapi almak konusunda kararsızım.

Bebeğimize bakacak kimsemiz yok, yani işe girersem bakıcıya vermem gerekecek. İşe girmezsem, özel sektörde çalışıyorum, ara verince iş bulma ihtimalim düşecek.

Bebeği emzirme ve kemoterapi almayı aynı anda yapamıyorum.

Aldığım kemoterapi çok ÇOK pahalı, ben işe girmezsem elde avuçtakini tüketip borçlanmadan paramızın yetme ihtimali düşük.

Kemoterapi almazsam 2-3 sene içinde kanserimin nüksetme veya metastaz yapıp beni öldürme ihtimali yüksek.

Şimdi ben ne yapayım?

1- Çalışmayıp, evde bebeğime bakıp, emzirip, kemoterapiyi ertelesem mi?
2- işe girip, bebeği emzirip, kemoterapiyi almayıp, normal sağlıklı bir çalışan anne gibi mi davransam?
3 - emzirmeyip, bebeği de bakıcıya verip, işe girip kemoterapiyi mi alsam?

Bu üçünden hangisi sizce?

sorular üzerine: kemoterapi hafif bir kemoterapi, aynı anda çalışabiliyorum

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Kemoterapi alıp almamak bir seçenekten öteye geçmiş gibi görünüyor sanki. Çünkü nüks olasılığı fazla diyorsunuz. Dahası doktorunuz da bu yönde düşünüyor. Eşinizle konuştunuz mu?
teşekkürler. eşim kararsız, bilmiyorum diyor. doktorum da öncesinde bir süre emzirip kemoterapiyi erteleme konusunda kararı bana bırakmış durumda.

Bebeğinizin size sag ihtiyaci var. Emzirmek herşey değil. Kemoterapi alın mutlaka. Bir süre ise girmeden kemoterapi alıp sonra ise giremez misiniz? Allah sifa versin. Ailenizden yardımcı olacak kimse yok mu
sağolun. dediğiniz gibi bir süre ise girmeden kemoterapi alıp sonra ise girebilirim. maddi olarak zorlar ve sinir harbi yaşarım kendi içimde ama. ailemden maddi manevi bir yardım gelme ihtimali yok maalesef.

Merhaba hanımlar,

8 aylık hamileyim, yakında doğum yapacağım.

Aynı zamanda geçen sene kanser oldum ve atlattım. Doğum sonrası onkoloğum koruyu ve önleyici olarak kemoterapiye devam etmeyi öneriyor.

Şu anda işsizim, iş arıyorum.

Ancak bebeği emzirmek, işe girmek ve kemoterapi almak konusunda kararsızım.

Bebeğimize bakacak kimsemiz yok, yani işe girersem bakıcıya vermem gerekecek. İşe girmezsem, özel sektörde çalışıyorum, ara verince iş bulma ihtimalim düşecek.

Bebeği emzirme ve kemoterapi almayı aynı anda yapamıyorum.

Aldığım kemoterapi çok ÇOK pahalı, ben işe girmezsem elde avuçtakini tüketip borçlanmadan paramızın yetme ihtimali düşük.

Kemoterapi almazsam 2-3 sene içinde kanserimin nüksetme veya metastaz yapıp beni öldürme ihtimali yüksek.

Şimdi ben ne yapayım?

1- Çalışmayıp, evde bebeğime bakıp, emzirip, kemoterapiyi ertelesem mi?
2- işe girip, bebeği emzirip, kemoterapiyi almayıp, normal sağlıklı bir çalışan anne gibi mi davransam?
3 - emzirmeyip, bebeği de bakıcıya verip, işe girip kemoterapiyi mi alsam?

Bu üçünden hangisi sizce?
kemoyu devlet karşılıyor...ayrıca kanser hastaları emekli olabiliyor

Geçmiş olsun

İş ve kemoterapi aynı anda oluyor mu

Zaten ilk 3-4 ay işe almazlar muhtemelen sizi zira doğum izni emzirme izni vs var

6 ay emzirip iş bulup kemoterapi alabilirsiniz tabii iş ile aynı anda yürürse

Ya da o süreçte para biriktirip yeterli seviyeye gelince işi bırakmak da bir seçenek olabilir

Eşinizin durumunu bilmiyorum ama kredi ile tedavi olup bebeği de biraz büyütüp ile dönmek de alternatif olabilir mi

İçinde yaşayan sizsiniz buradan biz ne dersek farazi kalıyor

Her vebek anne sütü alamıyorki, bnmlilerde çoktular stresten ve koşturmaktan ve sağdığımıbeşit böleyim takıntımdan bitti. Hepp mamalarlayız. Sen iyi ol, yanlarında ol her şekil büyürler annesi. Hemen drunu dinle ve çok güzel haberler paylaş bizlerle

Geçmiş olsun

İş ve kemoterapi aynı anda oluyor mu

Zaten ilk 3-4 ay işe almazlar muhtemelen sizi zira doğum izni emzirme izni vs var

6 ay emzirip iş bulup kemoterapi alabilirsiniz tabii iş ile aynı anda yürürse

Ya da o süreçte para biriktirip yeterli seviyeye gelince işi bırakmak da bir seçenek olabilir

Eşinizin durumunu bilmiyorum ama kredi ile tedavi olup bebeği de biraz büyütüp ile dönmek de alternatif olabilir mi

İçinde yaşayan sizsiniz buradan biz ne dersek farazi kalıyor

teşekkürler

iş ile kemoterapi aynı anda yürüyor

Gecmis olsun, sizin saglikli olmaniz cok onemli. Kemoterapi goren insanlar icin anne sutu yardimlari yapiliyor. Bence sizin sutunuz sizin icin buyuk sans olur. Yavrunuzunda en azindan 6 ay anne sutu almasi onemli. Bence 7-8 ay kadar emzirin. -18 derecede derin dondurucuda anne sutu 6 ay saklanabiliyor. Biraz kendiniz birazda yavrunuz icin sut stogu yapin. Sonrasinda ek gida surecinde bakici + iş + kemo yaparsiniz. Kendi sutunuz size sifa olur insallah.

Bu sene babam da kemoterapi aldı. Fiziksel ve psikolojik olarak çok yıpratıcı bir süreç. Aynı anda çalışmanız mümkün değil bence. Her türlü kemoterapi sırasında evde olacağınız bir opsiyon düşünmelisiniz, bence bebeğe bakmanız da mümkün değil kemoterapi alırken. Bence sağlıkla Doğum yapın, 6 ay emzirin, sonra kontrollerinizi olun ve o zaman karar verin.

kemoyu devlet karşılıyor...ayrıca kanser hastaları emekli olabiliyor
merhaba. devlet sadece sık görülen ve tedavisi kanıtlanmış kanserlerin tedavilerini karşılıyor. benimkini karşılamıyor. emeklilik için belli şartlar var (belli sgk günü doldurmuş olmak ve ilk sgk girişinden itibaren 10 sene geçmesi), ben kanser olduğumda bu şartları henüz karşılamıyordum.

Back
X