Bebek, İş, Kemoterapi

Sizce ne yapayım

• Çalışmayıp, evde bebeğe bakıp, emzirip, kemoterapiyi ertele

OY: 3 1,8%
  • işe girip, bebeği emzirip, kemoterapiyi almayıp, normal sağlıklı bir çalışan anne gibi mi davran

OY: 1 0,6%
  • emzirmeyip, bebeği de bakıcıya verip, işe girip kemoterapiyi Al

OY: 162 97,6%

• Ankete Katılan
    166
Kemoterapi alın
Bebeğinize ailenizden biri baksın
Çalışmayın
Dinleninki çabucak iyileşin
Geçmiş olsun

gecmis olsun. 3. Secenek daha mantikli duruyor. Bir de arkadaslarin dedigi gibi baska doktorlara da gorunseniz.. kanserin turu nedr acaba?

Valla ölüm denen şey varken hiçbir şeyin önemi kalmayacağından, annesiz bir bebek yerine anne sütü içmemiş ama annesi hayatta bir bebek tercih edilmez mi?
Madem kemoterapi ile çalışabiliyorsunuz bebeğe bakıcı baksın, mama ile beslensin ama siz sağlığınıza kavuşun

Hayat dediğimiz ne ki kimin yarın ne olacağı belli değil.Vaziyet böyleyken en azından 1 yıl bebeğinize bakın bence.İş kaçmaz illa birşeyler bulursunuz daha sonra.Zaten bir doğsun el kadar bebeğe kıyıp bırakamazsınız.

merhaba. devlet sadece sık görülen ve tedavisi kanıtlanmış kanserlerin tedavilerini karşılıyor. benimkini karşılamıyor. emeklilik için belli şartlar var (belli sgk günü doldurmuş olmak ve ilk sgk girişinden itibaren 10 sene geçmesi), ben kanser olduğumda bu şartları henüz karşılamıyordum.
ne kanseri cnm sizinki...

Merhaba hanımlar,

8 aylık hamileyim, yakında doğum yapacağım.

Aynı zamanda geçen sene kanser oldum ve atlattım. Doğum sonrası onkoloğum koruyu ve önleyici olarak kemoterapiye devam etmeyi öneriyor.

Şu anda işsizim, iş arıyorum.

Ancak bebeği emzirmek, işe girmek ve kemoterapi almak konusunda kararsızım.

Bebeğimize bakacak kimsemiz yok, yani işe girersem bakıcıya vermem gerekecek. İşe girmezsem, özel sektörde çalışıyorum, ara verince iş bulma ihtimalim düşecek.

Bebeği emzirme ve kemoterapi almayı aynı anda yapamıyorum.

Aldığım kemoterapi çok ÇOK pahalı, ben işe girmezsem elde avuçtakini tüketip borçlanmadan paramızın yetme ihtimali düşük.

Kemoterapi almazsam 2-3 sene içinde kanserimin nüksetme veya metastaz yapıp beni öldürme ihtimali yüksek.

Şimdi ben ne yapayım?

1- Çalışmayıp, evde bebeğime bakıp, emzirip, kemoterapiyi ertelesem mi?
2- işe girip, bebeği emzirip, kemoterapiyi almayıp, normal sağlıklı bir çalışan anne gibi mi davransam?
3 - emzirmeyip, bebeği de bakıcıya verip, işe girip kemoterapiyi mi alsam?

Bu üçünden hangisi sizce?

sorular üzerine: kemoterapi hafif bir kemoterapi, aynı anda çalışabiliyorum
çalışın kemoterapi alın.
emzirmesenizde olur.
bebegin sütden çok ona sarılıp koklayacak anneye ihtiyacı var.
mama ile büyür annesi saglıklı olsun ek gıda ile onu güzel besler.
Allah ömrünüzü bereketlendirsin
gelmiş geçmiş olsun

Geçmiş olsun. Çok zor bir durum. Ancak öncelikli olan sağlığınız. Siz iyi olun ki çocuğunuz da iyi olsun. Arabanız falan varsa satamaz mısınız? 8 aylık hamileyken iş bulma olasılığınız yok gibi.

Çok geçmiş olsun.
3. Seçenek hem sizin hem bebeğiniz için en iyi olur diye düşğnüyorum.
İnşallah tekrar nüksetmeden sağlıkla büyütürsünüz bebeğinizi.
Ne tarz bir iş, Ne zaman işe girmeyi düşünüyorsunuz.
bebeğiniz 4 aylıkken ise o süre içerisinde emzirirsiniz inşallah. Zaten artık mamalarda anne sütü kadar iyi durumda üzülmeyin hiç.

bi sorum var. kemoterapi sart mi? baska tedavi olanagi yok mu?

benim müdür kötü huylusundan gögüs kanseriyidi. doktorlar kemoterapi sart dedi. oda kabul etmeyip. dogal hormon tedavisi gördü. su an cok cok daha iyi? belki sendede alternatif tip vardir? iyice arastirsan. madem pahalli belki özel dogal birsey bulursun.

bi sorum var. kemoterapi sart mi? baska tedavi olanagi yok mu?

benim müdür kötü huylusundan gögüs kanseriyidi. doktorlar kemoterapi sart dedi. oda kabul etmeyip. dogal hormon tedavisi gördü. su an cok cok daha iyi? belki sendede alternatif tip vardir? iyice arastirsan. madem pahalli belki özel dogal birsey bulursun.
benim annemde kanser hastası alternatif tıp uygulamayı düşündü. Fakat annemin doktoru kesinlikle önermedi. Çünkü bitkisel yolla iyice beter olduğunda sakın bana gelme dedi. Genelde alternatif tıp uygulayan hastaları çoğu doktor görmek istemiyor. Çünkü ameliyatta doktoru bile zehirleme durumu var.

Çok geçmiş olsun.

Anne sütü alıp ömür boyu annesiz kalan bir bebek olmaktansa anne sütü almayıp sağlığı için tedavi olup ömür boyu annesi yanında olan bi bebek olması daha iyi tabiki.

Varinizi yogunuzu sağlığınıza harcayın yeterki iyileşin ve yavrunuzun yanında olun. Bi başka doktor görüşü almanızı tavsiye ederim sağlığınıza riske atmadan 4-6 ay civarı emzirebilirseniz güzel olur tabi.

Back
X