Bebek, İş, Kemoterapi

Sizce ne yapayım

• Çalışmayıp, evde bebeğe bakıp, emzirip, kemoterapiyi ertele

OY: 3 1,8%
  • işe girip, bebeği emzirip, kemoterapiyi almayıp, normal sağlıklı bir çalışan anne gibi mi davran

OY: 1 0,6%
  • emzirmeyip, bebeği de bakıcıya verip, işe girip kemoterapiyi Al

OY: 162 97,6%

• Ankete Katılan
    166
Çok geçmiş olsun.
3. Seçenek hem sizin hem bebeğiniz için en iyi olur diye düşğnüyorum.
İnşallah tekrar nüksetmeden sağlıkla büyütürsünüz bebeğinizi.
Ne tarz bir iş, Ne zaman işe girmeyi düşünüyorsunuz.
bebeğiniz 4 aylıkken ise o süre içerisinde emzirirsiniz inşallah. Zaten artık mamalarda anne sütü kadar iyi durumda üzülmeyin hiç.
İş ofis işi. Doğumdan 1 ay sonra girmeyi düşünüyorum

bi sorum var. kemoterapi sart mi? baska tedavi olanagi yok mu?

benim müdür kötü huylusundan gögüs kanseriyidi. doktorlar kemoterapi sart dedi. oda kabul etmeyip. dogal hormon tedavisi gördü. su an cok cok daha iyi? belki sendede alternatif tip vardir? iyice arastirsan. madem pahalli belki özel dogal birsey bulursun.
Başka tedavinolanağı yok ayrıca bu tedavi bende iyileşme aşamasında çok etkili oldu tamamen tümörümü yok etti

Geçmiş olsun. Çok zor bir durum. Ancak öncelikli olan sağlığınız. Siz iyi olun ki çocuğunuz da iyi olsun. Arabanız falan varsa satamaz mısınız? 8 aylık hamileyken iş bulma olasılığınız yok gibi.
Satabiliriz zaten ben işe girmezsem o şekilde eldeki avuçtakini satıp kemoterapiye harcamayı düşünüyoruz ama gönlüm de razı gelmiyor. Daha da kaç yaşına geldik dikili bir ağacımız yok. Bu gidişle de olamayacak

benim annemde kanser hastası alternatif tıp uygulamayı düşündü. Fakat annemin doktoru kesinlikle önermedi. Çünkü bitkisel yolla iyice beter olduğunda sakın bana gelme dedi. Genelde alternatif tıp uygulayan hastaları çoğu doktor görmek istemiyor. Çünkü ameliyatta doktoru bile zehirleme durumu var.

iste bi bilsek ne dogru ne yalnis. burda kemodan doktorlar cok para kazaniyor diye hemen kemo öneriyor diyorlar. acikcasi ne dogru ne yalnis bilmiyorum. Allah kimseye göstermesin. cok zor. konu sahibi umarim hersey diledigin gibi olur.

Satabiliriz zaten ben işe girmezsem o şekilde eldeki avuçtakini satıp kemoterapiye harcamayı düşünüyoruz ama gönlüm de razı gelmiyor. Daha da kaç yaşına geldik dikili bir ağacımız yok. Bu gidişle de olamayacak
Mal mı önemli sağlık mı? Siz yaşamadıktan sonra malın ne önemi var? Çocuğunuz üvey anne elinde mi büyüsün? Olayın ciddiyetinin farkında mısınız???

Bi sure calismadan hem bebeginize bakip hem kemo alamaz misiniz?
Hem yavrunuzla vakit gecirme olur hemde tedaviniz ilerler.
Cok gecmis olsun.
Once saglikli anne,olmadi emzirmeyin ama yeter ki saglikli olun.
Cok gecmis olsun.

iste bi bilsek ne dogru ne yalnis. burda kemodan doktorlar cok para kazaniyor diye hemen kemo öneriyor diyorlar. acikcasi ne dogru ne yalnis bilmiyorum. Allah kimseye göstermesin. cok zor. konu sahibi umarim hersey diledigin gibi olur.
Benim doktorum çok iyi. Benim hayatımı kurtardı. Eğer onun tedavisi olmasa şimdiye ölmüştüm.

Merhaba hanımlar,

8 aylık hamileyim, yakında doğum yapacağım.

Aynı zamanda geçen sene kanser oldum ve atlattım. Doğum sonrası onkoloğum koruyu ve önleyici olarak kemoterapiye devam etmeyi öneriyor.

Şu anda işsizim, iş arıyorum.

Ancak bebeği emzirmek, işe girmek ve kemoterapi almak konusunda kararsızım.

Bebeğimize bakacak kimsemiz yok, yani işe girersem bakıcıya vermem gerekecek. İşe girmezsem, özel sektörde çalışıyorum, ara verince iş bulma ihtimalim düşecek.

Bebeği emzirme ve kemoterapi almayı aynı anda yapamıyorum.

Aldığım kemoterapi çok ÇOK pahalı, ben işe girmezsem elde avuçtakini tüketip borçlanmadan paramızın yetme ihtimali düşük.

Kemoterapi almazsam 2-3 sene içinde kanserimin nüksetme veya metastaz yapıp beni öldürme ihtimali yüksek.

Şimdi ben ne yapayım?

1- Çalışmayıp, evde bebeğime bakıp, emzirip, kemoterapiyi ertelesem mi?
2- işe girip, bebeği emzirip, kemoterapiyi almayıp, normal sağlıklı bir çalışan anne gibi mi davransam?
3 - emzirmeyip, bebeği de bakıcıya verip, işe girip kemoterapiyi mi alsam?

Bu üçünden hangisi sizce?

sorular üzerine: kemoterapi hafif bir kemoterapi, aynı anda çalışabiliyorum
devlet hastanesinde vermiyorlar mi.kemoterapi benim.babam da devlet hastanesinde aliyor ve bircok.ozel.hastaneden cok.daha ilgili

Siz yurtdisinda misiniz?
1 aylik bebegi nasil birakacaksiniz?
Baska bir uye daha vardi 1 aylik bebegi birakmayi dusunen , daha once konu acmismiydiniz bununla ilgili?
Yurtdışında değilim konu da açmadım. Nasıl bırakacağım bir fikrim yok, kara kara düşünüyorum

merhaba. devlet sadece sık görülen ve tedavisi kanıtlanmış kanserlerin tedavilerini karşılıyor. benimkini karşılamıyor. emeklilik için belli şartlar var (belli sgk günü doldurmuş olmak ve ilk sgk girişinden itibaren 10 sene geçmesi), ben kanser olduğumda bu şartları henüz karşılamıyordum.

Durumunuza ve içinde bulunduğumuz bu duruma ne kadar üzüldüm anlatamam. Ne demek tedavisi kanıtlanmamış kemoterapiyi ödememek ya, asgari ücret alan bile brüt maaşı neredeyse 2400 lira düşe düşe 1400 liraya düşüyor, kalan vergisi cartı curt. Hepimiz hasta olduğumuzda tedavımız odensın dıye ödüyoruz bu parayı her ay, ams bize bakmakla yükümlü kurum " Şenin hastalığının kesin tedavisi şimdilik yok, ödeyemem diyor" var mı böyle bir şey. :KK43:(

En kısa samanda şifa bulursunuz umarım ve seçenek 3 lütfen.

Merhaba hanımlar,

8 aylık hamileyim, yakında doğum yapacağım.

Aynı zamanda geçen sene kanser oldum ve atlattım. Doğum sonrası onkoloğum koruyu ve önleyici olarak kemoterapiye devam etmeyi öneriyor.

Şu anda işsizim, iş arıyorum.

Ancak bebeği emzirmek, işe girmek ve kemoterapi almak konusunda kararsızım.

Bebeğimize bakacak kimsemiz yok, yani işe girersem bakıcıya vermem gerekecek. İşe girmezsem, özel sektörde çalışıyorum, ara verince iş bulma ihtimalim düşecek.

Bebeği emzirme ve kemoterapi almayı aynı anda yapamıyorum.

Aldığım kemoterapi çok ÇOK pahalı, ben işe girmezsem elde avuçtakini tüketip borçlanmadan paramızın yetme ihtimali düşük.

Kemoterapi almazsam 2-3 sene içinde kanserimin nüksetme veya metastaz yapıp beni öldürme ihtimali yüksek.

Şimdi ben ne yapayım?

1- Çalışmayıp, evde bebeğime bakıp, emzirip, kemoterapiyi ertelesem mi?
2- işe girip, bebeği emzirip, kemoterapiyi almayıp, normal sağlıklı bir çalışan anne gibi mi davransam?
3 - emzirmeyip, bebeği de bakıcıya verip, işe girip kemoterapiyi mi alsam?

Bu üçünden hangisi sizce?

sorular üzerine: kemoterapi hafif bir kemoterapi, aynı anda çalışabiliyorum
Emzirmek önemli. Ama bebeğin bunu hatirlamayacak bile. Güzel anılarla yanında olmak için 3. Diyorum

kendinizi toplayana kadar emzirin. .1-2 ay kadar. biraz stok da yaparsiniz. kalan zamanda biberondan icee bebek.

mevcut isiniz varsa dogum izniniz vardir zaten. kemoterapi alirken de rapor alamiyor musunuz. hem bebek hem kemoterapi hem is cok zor okur. rapor alip parasini sgk dan alabilirsiniz. tam karsilamasa da hic yoktan iyidir

Eşiniz kararsız ve dr size bırakıyor
Dr konuşunuz en fazla daha ne kadar erteleyebiliriz veya siz benim yerimde olsanız neye karar verirsiniz ve siz hangisini istiyordunuz

Benim tedavim devlette yok ve sgk ödemiyor başvuru yaptık reddedildi
Nadir rastlanan hastalıklarda hangi ilacın faydaşı olduğu kanıtlanmış olmadığından ödemiyor. Diyelim birinde milyonda bir rastlanan bir hastalık var, c vitamini de iyi geliyor... sgk diyor ki kanıt, çok kalabalık bir grupla yapılmış bir araştırma var mı, yok, o zaman ödemem diyor. Bu hastada işe yaradığı kanıtlı olsa dahi.

kendinizi toplayana kadar emzirin. .1-2 ay kadar. biraz stok da yaparsiniz. kalan zamanda biberondan icee bebek.

mevcut isiniz varsa dogum izniniz vardir zaten. kemoterapi alirken de rapor alamiyor musunuz. hem bebek hem kemoterapi hem is cok zor okur. rapor alip parasini sgk dan alabilirsiniz. tam karsilamasa da hic yoktan iyidir
Mevcut işim yok hamile olduğumu söyleyince çıkartıldım

Ben 3.seçenek diyorum.Bebeğinin anne sütünden daha çok anneye ihtiyacı var.Keyfe keder emzirmeyen o kadar çok insan varki.Seninki gene çok mühim bir sebep.Allah yavruna sağlıkla kavuştursun sanada şifa versin inşallah.

Back
X