Bebek, İş, Kemoterapi

Sizce ne yapayım

• Çalışmayıp, evde bebeğe bakıp, emzirip, kemoterapiyi ertele

OY: 3 1,8%
  • işe girip, bebeği emzirip, kemoterapiyi almayıp, normal sağlıklı bir çalışan anne gibi mi davran

OY: 1 0,6%
  • emzirmeyip, bebeği de bakıcıya verip, işe girip kemoterapiyi Al

OY: 162 97,6%

• Ankete Katılan
    166
Merhaba hanımlar,

8 aylık hamileyim, yakında doğum yapacağım.

Aynı zamanda geçen sene kanser oldum ve atlattım. Doğum sonrası onkoloğum koruyu ve önleyici olarak kemoterapiye devam etmeyi öneriyor.

Şu anda işsizim, iş arıyorum.

Ancak bebeği emzirmek, işe girmek ve kemoterapi almak konusunda kararsızım.

Bebeğimize bakacak kimsemiz yok, yani işe girersem bakıcıya vermem gerekecek. İşe girmezsem, özel sektörde çalışıyorum, ara verince iş bulma ihtimalim düşecek.

Bebeği emzirme ve kemoterapi almayı aynı anda yapamıyorum.

Aldığım kemoterapi çok ÇOK pahalı, ben işe girmezsem elde avuçtakini tüketip borçlanmadan paramızın yetme ihtimali düşük.

Kemoterapi almazsam 2-3 sene içinde kanserimin nüksetme veya metastaz yapıp beni öldürme ihtimali yüksek.

Şimdi ben ne yapayım?

1- Çalışmayıp, evde bebeğime bakıp, emzirip, kemoterapiyi ertelesem mi?
2- işe girip, bebeği emzirip, kemoterapiyi almayıp, normal sağlıklı bir çalışan anne gibi mi davransam?
3 - emzirmeyip, bebeği de bakıcıya verip, işe girip kemoterapiyi mi alsam?

Bu üçünden hangisi sizce?

sorular üzerine: kemoterapi hafif bir kemoterapi, aynı anda çalışabiliyorum
Sizi ne kadar dusund
Merhaba hanımlar,

Aynı zamanda geçen sene kanser oldum ve atlattım. Doğum sonrası onkoloğum koruyu ve önleyici olarak kemoterapiye devam etmeyi öneriyor.

Bebeğimize bakacak kimsemiz yok, yani işe girersem bakıcıya vermem gerekecek. İşe girmezsem, özel sektörde çalışıyorum, ara verince iş bulma ihtimalim düşecek.

Aldığım kemoterapi çok ÇOK pahalı, ben işe girmezsem elde avuçtakini tüketip borçlanmadan paramızın yetme ihtimali düşük.

Kemoterapi almazsam 2-3 sene içinde kanserimin nüksetme veya metastaz yapıp beni öldürme ihtimali yüksek.

Şimdi ben ne yapayım?

2- işe girip, bebeği emzirip, kemoterapiyi almayıp, normal sağlıklı bir çalışan anne gibi mi davransam?

Sizi ne kadar dusundugumu biliyor musunuz? Eskiden burada actiginiz bir konuyu okudum ve o kadar etkiledi beni... Su anki konunuzu gorunce o kadar sevindim ki! Iyilestinize cok sevindim! Konuya gelince 3. opsiyon kesinlikle. Sagliniz cok onemli ve artik Sizin icin sadece degil cocugunuz icin de.

Sizi ne kadar dusund

Sizi ne kadar dusundugumu biliyor musunuz? Eskiden burada actiginiz bir konuyu okudum ve o kadar etkiledi beni... Su anki konunuzu gorunce o kadar sevindim ki! Iyilestinize cok sevindim! Konuya gelince 3. opsiyon kesinlikle. Sagliniz cok onemli ve artik Sizin icin sadece degil cocugunuz icin de.
Merhaba
Çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum beni düşündüğünüzü yazınca :)

İse girin ve kemoterapiye mutlaka devam edin
Bu kisim cok cok onemli
Sagliginiz olmazsa bebege hicbir faydaniz dokunanamaz
Kemoterapi sirasinda doktorla konusup bebeğin beslenmesi hakkinda yani sutunuz disinda olabilecek en iyi seyi ogrenip o sekilde hareket etmelisiniz

• Beğen
Reactions: gve
Allah yardımcınız olsun. Oylamada oyumu kullandım.Oy sonuçlarından da anlaşıldığı üzere herkes benimle aynı fikirde.Allah kolaylık versin.Bir an önce şifa bulun.Unutmayın o bebeğin size ihtiyacı var.

Bebeğinizin sutunuzden daha çok size, yani annesine ihtiyaci var. Nuksetme diyorsunuz metastaz ölüm diyorsunuz lütfen önce sağlığınızı düşünün mamayla büyüyen milyonlarca bebek var ve eevet mamayla bir bebek buyur eksik de kalmaz ama annesiz Allah korusun:KK43: Allahım kalıcı sifanizi versin ve sizi evladiniza bağışlasın. 3. Seçenek diyorum

Merhaba hanımlar,

Şimdi ben ne yapayım?

Allah akıl vermiş...Aklını kullanmalı insan.Önce siz, siz iyi olmazsanız bebeğinize de bakamazsınız.tedaviniz konusunda ne gerekliyse yapın...Ne yapacağınızı sizin doktorlarınız karar verecek.diğer herşeyi ona göre organize edin.

teşekkürler. eşim kararsız, bilmiyorum diyor. doktorum da öncesinde bir süre emzirip kemoterapiyi erteleme konusunda kararı bana bırakmış durumda.
Sağlığının yanında emzirmenin lafı bile olamaz. Lütfen tedavini ihmal etme, bebeğinin sana olan ihtiyacı emzirmekten çok daha fazla. Rabbim tekrarını yaşatmasın sağlıkla büyüt bebeğini

Back
X