- 17 Aralık 2016
- 4.522
- 4.185
- 63
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba hanımlar,
8 aylık hamileyim, yakında doğum yapacağım.
Aynı zamanda geçen sene kanser oldum ve atlattım. Doğum sonrası onkoloğum koruyu ve önleyici olarak kemoterapiye devam etmeyi öneriyor.
Şu anda işsizim, iş arıyorum.
Ancak bebeği emzirmek, işe girmek ve kemoterapi almak konusunda kararsızım.
Bebeğimize bakacak kimsemiz yok, yani işe girersem bakıcıya vermem gerekecek. İşe girmezsem, özel sektörde çalışıyorum, ara verince iş bulma ihtimalim düşecek.
Bebeği emzirme ve kemoterapi almayı aynı anda yapamıyorum.
Aldığım kemoterapi çok ÇOK pahalı, ben işe girmezsem elde avuçtakini tüketip borçlanmadan paramızın yetme ihtimali düşük.
Kemoterapi almazsam 2-3 sene içinde kanserimin nüksetme veya metastaz yapıp beni öldürme ihtimali yüksek.
Şimdi ben ne yapayım?
1- Çalışmayıp, evde bebeğime bakıp, emzirip, kemoterapiyi ertelesem mi?
2- işe girip, bebeği emzirip, kemoterapiyi almayıp, normal sağlıklı bir çalışan anne gibi mi davransam?
3 - emzirmeyip, bebeği de bakıcıya verip, işe girip kemoterapiyi mi alsam?
Bu üçünden hangisi sizce?
sorular üzerine: kemoterapi hafif bir kemoterapi, aynı anda çalışabiliyorum
Şunu unutma ki senin hayatın da çok önemli .Bizim ailemizde mama ile sağlıklı büyümüş 3 evlatlık bebiş var .Merhaba hanımlar,
8 aylık hamileyim, yakında doğum yapacağım.
Aynı zamanda geçen sene kanser oldum ve atlattım. Doğum sonrası onkoloğum koruyu ve önleyici olarak kemoterapiye devam etmeyi öneriyor.
Şu anda işsizim, iş arıyorum.
Ancak bebeği emzirmek, işe girmek ve kemoterapi almak konusunda kararsızım.
Bebeğimize bakacak kimsemiz yok, yani işe girersem bakıcıya vermem gerekecek. İşe girmezsem, özel sektörde çalışıyorum, ara verince iş bulma ihtimalim düşecek.
Bebeği emzirme ve kemoterapi almayı aynı anda yapamıyorum.
Aldığım kemoterapi çok ÇOK pahalı, ben işe girmezsem elde avuçtakini tüketip borçlanmadan paramızın yetme ihtimali düşük.
Kemoterapi almazsam 2-3 sene içinde kanserimin nüksetme veya metastaz yapıp beni öldürme ihtimali yüksek.
Şimdi ben ne yapayım?
1- Çalışmayıp, evde bebeğime bakıp, emzirip, kemoterapiyi ertelesem mi?
2- işe girip, bebeği emzirip, kemoterapiyi almayıp, normal sağlıklı bir çalışan anne gibi mi davransam?
3 - emzirmeyip, bebeği de bakıcıya verip, işe girip kemoterapiyi mi alsam?
Bu üçünden hangisi sizce?
sorular üzerine: kemoterapi hafif bir kemoterapi, aynı anda çalışabiliyorum
Evet şu an bir şey yok ve sadece bir ihtimal varBebegine 2 3 ay bakabilirsen kemoterapi ertelenebiliyorsa cok guzel olur. Hem anne sutu almis olur hem de kempterapini aksatmamis olursun. Su an hali hazirda bisey yok degil mi,yani nuksedebilir diyorsunuz ama ihtimal sadece? Bence bebeginize bakmak terapi gibi gelir size de hem. Bi 2 ay erteleyebilirsenjz erteleyin..benim fikrim. Siz degilim ben,siz karar verin..
Merhaba, kanserim de tedavim de az rastlanan türler. Daha önce yazdığım gibi sgk karşılamıyor maalesef. Hafif bir tedavi fazla yan etki yapmıyor. Ama masraflı işte. Aylık yaklaşık 20.000 tl tutuyor tedavi. Eşimin kazancı iyi ama paramızın yetmesinin tek yolu benim de çalışmam ve iyi bir maaş almam. Benim de işe girip iyi bir maaş almam gayet olası. Ama insanlar bir aylık bebeği nasıl bırakacaksın deyince ben de durup düşünüyorum. Kt emzirmeye engel maalesef süte geçiyormuş.anne sütü önemli evet.
ama önce annenin sağlığı gelir.
annem beni emzirse ama ben 3-4 yaşına gelince vefat edecek olsa mı benim için daha iyi olurdu yoksa tam tersi mi?
kemoterapi hafif diyorsunuz ancak sizi tedavi almazsanız 3-4 yıl sonra öldürebilecek cinsten bir kanserin kt si ne kadar hafif olabilir? aynı anda hem çalışmak hem tedavi yorabilir, üstüne üstlük bakıcınız yatılı değilse akşamları da evde yoğun çalışma temposu bekliyor çalışan anneleri.
eşinizin sağlık güvencesi yok mu? sanırım sizin yerinizde olsam işi geri plana atar, kt için eşimin sağlık güvencesinden faydalanırdım. bu arada bebeğime de bakar, kt emzirmeme engel ise emzirmez mama ile büyütürdüm. tamamen tedavi olduğuma kanaat ettiğimde ise işime geri dönmeyi düşünürdüm(bu arada bebeğim de büyümüş olurdu) benim tedavimi devlet karşılamıyor diyorsunuz o kısmını merak ettim doğrusu, tam olarak tanınız ne ve almanız muhtemel kt ilacı hangisi?
yahu sgk'nın aklına göre böyle bir tedavi yok işte... bu kanserin tedavisi sgk'ya göre ameliyat ve radyoterapi ile oluyor. onları ödüyor. ben kemoterapi ile iyileştiğim halde bunu geçerli bir tedavi olarak kabul etmiyorlar. dolayısıyla ilaç ve tedavi masraflarını kabul etmiyorlar.
kötü hücre kalmadığının bir garantisi yok, kana yayılmış halde dolaşıyorlar, sonra bir yere yerleşip tümör oluşturuyorlar. insanlar kansere ilk yakalandığında yendikten sonra metaztaslar (kansere bir daha yakalandı hikayeleri vb) böyle oluşuyor.
benim doktorum da bir süre daha kalma ihtimali olan kanser hücreleri için tedaviye devam ettirmek istiyor garanti olsun diye doğumdan sonra.