Bebek, İş, Kemoterapi

Sizce ne yapayım

• Çalışmayıp, evde bebeğe bakıp, emzirip, kemoterapiyi ertele

OY: 3 1,8%
  • işe girip, bebeği emzirip, kemoterapiyi almayıp, normal sağlıklı bir çalışan anne gibi mi davran

OY: 1 0,6%
  • emzirmeyip, bebeği de bakıcıya verip, işe girip kemoterapiyi Al

OY: 162 97,6%

• Ankete Katılan
    166
Başboyun tümörlerinde T.....l adlı ilaç kullanılır.Sizde de o mu kullanıldı???

Özel hastahanede mi yaptırıyorsunuz tedaviyi???

neye dayanarak bu ilaç kullanılır diyorsunuz bilmiyorum. böyle bir şey yok. bilginiz yanlış. milyon çeşit baş boyun tümörü var. hangi tümöre hangi ilaç sorusunun cevabını verebilmek için doktorlar iç hastalıkları uzmanlığı üzerine onkoloji yan dalı okuyorlar senelerce.

neye dayanarak bu ilaç kullanılır diyorsunuz bilmiyorum. böyle bir şey yok. bilginiz yanlış. milyon çeşit baş boyun tümörü var. hangi tümöre hangi ilaç sorusunun cevabını verebilmek için doktorlar iç hastalıkları uzmanlığı üzerine onkoloji yan dalı okuyorlar senelerce.

Başınıza yakınınızın başına birşey gelince ve bir müddet geçince insanlar ciddi bir bilgi birikimi

ediniyorlar.Bilgim yanlış değil.Şu anda baş boyunda her kitlede kullanılan(duruma göre başka

ilaçlarda ilave ediliyor) vazgeçilmez ilaç.İstisnalar kaideyi bozmaz.

Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Kanseri atlattığınız halde kemoterapiye niye devam ediliyor. Kemo iyi kötü hücreleri öldürüyor. Sizde kötü hücre kalmamışken iyi hücreleri niye zehirliyorsunuz.
kötü hücre kalmadığının bir garantisi yok, kana yayılmış halde dolaşıyorlar, sonra bir yere yerleşip tümör oluşturuyorlar. insanlar kansere ilk yakalandığında yendikten sonra metaztaslar (kansere bir daha yakalandı hikayeleri vb) böyle oluşuyor.
benim doktorum da bir süre daha kalma ihtimali olan kanser hücreleri için tedaviye devam ettirmek istiyor garanti olsun diye doğumdan sonra.

Bi sure calismadan hem bebeginize bakip hem kemo alamaz misiniz?
Hem yavrunuzla vakit gecirme olur hemde tedaviniz ilerler.
Cok gecmis olsun.
Once saglikli anne,olmadi emzirmeyin ama yeter ki saglikli olun.
Cok gecmis olsun.
bu da bir fikir. ama hem evde durup hem çocuğu emzirmemek de çocuğa yazık gibi geliyor.

Lütfen kemoterapiyi olabildiğince erken alın. Ben tıp için şöyle düşünüyorum, canlı bir organizma misali devamlı değişiyor gelişiyor. Hastalıkların seyrine göre yaklaşımlarını değiştiriyor doktorlar. Daha önceki vakalardan dersler alınıyor ve tedaviler geliştiriliyor. Koruma amaçlı kemoterapi annemin tedavi gördüğü araştırma hastanesinde neredeyse her hastaya veriliyor. Demek ki verilmediğinde metastaz görülme olasılığı epey yüksek ki şansa bırakmıyorlar, bu sonucu da yaşanan vakalardan tutulan istatistiklerden aldılar. Velhasıl sakın ertelemeyin.

Sağlık çalışanı değilim, bu konulara aylarca kafa yormuş ve en doğrusuna karar vermeye çalışmış bir hasta yakınıyım sadece. Kendimce fikrim bu. Doktorunuza güveniyorsanız gerisini düşünmeyin.

Allah şifa versin tabi ki sizin sağliğiniz da bebeğinizin de sağliği da çok önemli doktorun önerisine göre bir müddet kendin emzir ve kemoterapi a ama alirken de bebeğine kendin bak bence o kadar küçük bir bebeğe bakici çok zor olur.
Keşke süt anne bulma şansin olsa aslinda bulabilsen iyi olur .rabbim sana bebeğİne ve eşine kolayliklar versin :(

Hayat uzun ve bebeğin sana çok ihtiyacı var, öyle mamalar var kş bebekler sağlıkla büyüyor. Lütfen işe gir paranı kazan ve acil tedavine başla.
Sen iyi olursan bebeğin iyi olur...

kemoyu devlet karşılıyor...ayrıca kanser hastaları emekli olabiliyor
Evet karşılıyor ve geçici iş göremezlik ödeneği alıyorsunuz. Yanılmıyorsam 24 ay.. bunu araştırın lütfen.. geçmiş olsun..
Son aldığınız maaş üzerinden olmalı... çalışmıyorsanız şu an bir yere giriş yapın kemodan önce ve maaşınızı yüksek gösterin ki ödeneğiniz yüksek olsun.

bebeği erken dönemlerinde emzirebiliyorsanız emzirin, ilk 6 ay gibi, tabii kt ertelenebiliyorsa.
sonra bakıcı tutup işe girin ve kt alın

3 - emzirmeyip, bebeği de bakıcıya verip, işe girip kemoterapiyi mi alsam?

Bu şekilde yapın diyorum. Her şeyden önce sağlık geliyor. Siz sağlıklı, iyi olacaksınız ki bebeğiniz de iyi olsun.
Aileniz ve sevdiklerinizle sağlıklı, huzurlu, uzun bir ömrünüz olsun inşallah.

merhaba. devlet sadece sık görülen ve tedavisi kanıtlanmış kanserlerin tedavilerini karşılıyor. benimkini karşılamıyor. emeklilik için belli şartlar var (belli sgk günü doldurmuş olmak ve ilk sgk girişinden itibaren 10 sene geçmesi), ben kanser olduğumda bu şartları henüz karşılamıyordum.
Emeklilik değil de geçici iş göremezlik ödeneği var . 24 ay süreli. Bir üst mesajımda yazdım detayını..

Çok geçmiş olsun. bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Valla anne sütü hiç almayan sağlıklı büyüyen bir dünya çocuk var. Bebek anne sütü almazsa hayati tehlike oluşturmaz, ama siz kt almazsanız hayatınız tehlikede olabilir. Ayrıca çocuğun anne sütünden çok anneye ihtiyacı var. Bence tedavinizi aksatmayacak şekilde programınızı yapın. Öncelik sizin iyi olmanız. Sonra çocuklar, torunlar zaman geçiyor :)

Konu sahibi meme cea gecirmis kemoterapi almayı reddetmis biri olarak bu kitabi öneririm...

Eklentiler

• Screenshot_2018-09-11-09-11-30-505_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2018-09-11-09-11-30-505_com.android.chrome.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 28
Öncelikle geçmiş olsun, kemoterapi almasanız,emzirseniz neye yarar ki. Allah korusun ileride başınıza birşey gelirse süt vermenizin bir önemi kalmaz.. %100 3. seçenek

Bebeğinizi emzirmekle, kendi canınızın sağlığını nasıl aynı kefeye koyarsınız ya... Anne sütü önemli de, sağlıklı bir anne kadar önemli mi? Anne sütü almadı diye hiçbir bebeğe bir şey olmuyor, bir hal çaresi bulunuyor çok şükür. Şu yazdığınız seçenekler arasında 3. hariç hiçbiri mantıklı gelmedi bana. Bebeğinizin sütten çok size ihtiyacı var.

Back
X