Doğuma Hazırlık Bebek İsimleri için Anket yapıyoruz :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Sizce hangi bebek ismi daha güzel?

• Asel

OY: 6 12,0%
  • Asrın

OY: 0 0,0%
  • Almina

OY: 3 6,0%
  • Afra

• Ebrar

• Esila

• Ecrin

• Erva

OY: 2 4,0%
  • Berra

OY: 1 2,0%
  • Burçe

OY: 4 8,0%
  • Belçim

• Derin

OY: 14 28,0%
  • Destina

• Dora

• Hira

• Elvin

• Minel

• Kumsal

• Okyanus

• Seray

• Liva

• Kuzey

OY: 7 14,0%
  • Barlas

• Berkant

• Barkın

• Mirza

• Pars

• Pusat

• Yankı

• Yemin

• Bulut

• Uraz

OY: 7 14,0%
  • Sıraç

• Poyraz

• Ankete Katılan
    50
Ecrin aşırı derecede itici bir isim.

Ebrar ve Berra dini açıdan sakıncalı olabilir, bazı hocalar çok iddialı isimler olduğunu söylüyor.

Erva anlam olarak güzel olsa da söyleniş olarak kaba ve zor.

Hira'dan gına geldi.
Asel de keza öyle.

Aslında kız isimlerinin çoğunu beğenmedim.
Seray güzel ve kibar bir isim ama mesela.
Burçe de güzel.
Modern bir isim isterseniz de Dora, Okyanus güzel.

Erkek isimlerinin çoğunu beğendim.
Berkant'a verdim oyumu.

Okurken ikiz olsak bu kadar benzerlik olur diye düşündüm

Cihan Ünalın kızı Irmak Ünal oglu mu oldu kizı mı oldu bilmiyorum ama 2.cocuguna "Vadi"adını vermiş.şok olduum kapı,pencere,masa vs.konulabilir bundan sonra

Ben isim konusunda çok takıntılıyım.
İki isimlerden hoşlanmam.
Çok fazla duyulan isimleri sevmem.
Ad soyad uyumlu olmasına dikkat ederim. Tabi kız olursa ilerde değişeceği için soyadı özellikle erkek çocukta buna çok dikkat ederim
Ad soyad arasında ulama pek sevmem ama olursada komik olmamasına dikkat ederim.
Vs Vs.
Burcumun özelliğinin hakkını veriyorum

Ben de senin gibi düşünüyorum.bir de isim ve soyisim aynı harfle baslayinca akilda kalıcı oluyor,okulda falan.iyi bir sey yani.bir de sıfat tamlaması gibi olmamali ad ve soyad.

Guzel populer isimler. Hira mira cok fazla gibi gelsede yapilan istatiklere gore gecen sene en cok konulan isim zeynepmis. O yuzden konulabilir. Farkli isimler guzeldir. Herkesin zevki farkli.

Cihan Ünalın kızı Irmak Ünal oglu mu oldu kizı mı oldu bilmiyorum ama 2.cocuguna "Vadi"adını vermiş.şok olduum kapı,pencere,masa vs.konulabilir bundan sonra
Ismi begenmedim ama zevk meseledi. Hacer arapca tas kaya demek. Turkce tas kaya koyunca isim daha kotü olmuyor. Hz. Ibrahimin zevcesinin ismiymis. Isim illa uzun uzun manali olmasi gerekmiyor bence.

Minel ve ve berra nin anlami guzel degil biliyorum. Okyanus ismi guzelmis. Kiz mi erkek icin mi. Atlas ismini de begeniyorum begenen olmadi evde.Dora yerine Doruk daha iyi bence. Soyadimiz uzun. Iki isim bende sevmoyorum. Sinavda kodlamasi var. Kizlardada evlenince kendi soyadini da tasimak isteyecek uzun oluyor çok. Ilk oglumun adina uygun isim bakiyorum. Ankette erkek isimleri genel olarak guzel

Guzel populer isimler. Hira mira cok fazla gibi gelsede yapilan istatiklere gore gecen sene en cok konulan isim zeynepmis. O yuzden konulabilir. Farkli isimler guzeldir. Herkesin zevki farkli.

Mira o kadar popüler değil, evet...
Ama Hira, Hira Nur ve Hiranur hepsi en popüler 15 (veya 20) isim arasındaydı sanırım. Yani onları toplasan Zeynep'ten daha popüler olur.

Tules; orhun yazıtları'nda geçen bir prensesin ismi.

Umay; 1. Orhun yazıtlarında geçen, çocukları ve hayvanları koruduğuna inanılan Tanrıça. 2. Devlet kuşu.

Umay 'ında anlamı çok agır geldi sanki.

bence hiçbiri. hepsi son dönemim uydurma isimlrinden

gidişat o yönde zaten malesef

Bu yorumu birinin yapacağını biliyordum da kim diyr merak ediyordum öğrenmiş oldum :)

Anlamı olan isimler uydurma isim olamaz bence. Anlamı olmasa haklısınız ama hepsinin bir anlamı var.

Ismi begenmedim ama zevk meseledi. Hacer arapca tas kaya demek. Turkce tas kaya koyunca isim daha kotü olmuyor. Hz. Ibrahimin zevcesinin ismiymis. Isim illa uzun uzun manali olmasi gerekmiyor bence.
Bence de uzun uzun anlamı olmasina gerek yok.ama anlamli olmalı.isim çok onemli çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…