Bebek istediğinizi nasıl anlarsınız ?

Roxalanne

Once Upon A Time..
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2011
912
29
68
Kızlar kafam cok karısık..
Eskiden bebekleri cok sever, güler eğlenirdim hatta nisanlımla sevgililik dönemlerimizde güzel güzel isimler bile bulduk..
Ancak simdi düsündükce sanki hic sevmiyormusum gibi hissediyorum bebekleri.
Kızmayın bana bebek nasıl sevilmez diye.:93:

Ancak bazen bakıyorum dünyanın en iğrenc seyi gibi geliyor, ayakları üstünde durana kadar milyarlarca para dök, pisliğini temizle kussun temizle zır zır ağlıcak yerli yersiz bu kadar stresi kaldıramam diyorum..

An geliyor, Allah'ım bunlar dünyanın en sirin yaratğı, cok güzeller, gülüşleri, kokuları..diye düsünüyorum..

Cocuk istemiyor gibiyim dedim nisanlıma da, o da saygı duyacağını ancak su an kafamın sadece karısmıs olabileceğini, istersem denemelik olarak kedi, köpek gibi sorumluluk gerektiren bir hayvanla baslayabileceğimizi, eğer bakma sorumluluğunu becerebilirsek anne baba olmakta sorun olmayacağını söyledi, mantıklı geldi.

Siz ne düsünüyorsunuz.. Fikirleriniz benim icin cok önemli..
Özellikle anne ya da hamile olan bayanlar hamile olduğunu öğrendiğindeki duygularını, doğumunu, bebekle tanısmasını yazarsa cook mutlu olurum..
Tesekkür ederim..

Son düzenleme:
Aslında bıraz korkun var dıye baslıcakdım
FAkat benı kızdıran kısmından baslayabılırım
Kedı kopek bır deneme tahtası degıldır
ne yanı bakdın oldu hamıle kalınca kedı yada kopek dısarımı gıdıcekkı keza bu hep boyle olur
VE kedı/kopek =bebek bıraz degısık geldı bana
Ayrıca korkman normal sorumluluk ısteyen bır durum
YAlnız hıcbır zaman boyle dusunme bırgun sen ıstersın bu sefer olmaz
Bende hep derdım aman olmazsa olmaz nabalım dıye
Suan bebek ıcın cırpınıyorum resmen
Oncelıkle kac yasındasın buda onemlı bır faktor tabı

daha bebek isteme saatin gelmemiş senin..
bebek istemek duygularla ve hormonlarla ilgili bişey.. bir kadın anne olmak isterse biyolojik saati ona "bebek bebek" diye hatırlatır durur.. başka bişey düşünemez olur zaten...

dünyanın en güzel duygusu verene hamd olsun evet sorumlulukları cok agır ama gülüsü kokusu annecimmm die sarılması herseye deger
ıgrenme sevmıyorum filan demeyin allah imtihan eder çok ararsın hastanelerde tüp bebek merkezlerinde
hayırlısıni herseyde hep böyle dua et

Mrhaba o zaman ben de beni kızdıran kısımdan baslıyayım.
Zaten su an nisanlıyım demiştim, bunun yasla bir alakası olduğunu hissetmiyorum, şu an hissettiğim duyguyla alakası var.
Ayrıca ben lise 1 den beri kedi sahibi bir insanım ve hala aynı kedimle mutluyum, hicbir zaman hayvanları dısarı atan bir insan değilim, sokak hayvanlarını korumaktan zevk alan ve greenpeace üyesi biriyim.
Sokakta köpeği tekmeleyen adama saldırmıslığım var, eğer bilmek istersen.

Nişanlımın söylemek istediği sey kediyle köpeği aynı anda alıp denemek. Yani gercek bir sorumluluk, eğer yürümezse kediyi ben köpeği o alarak sorumluluğu aza indirgemek . KEsinlikle atılma gibi bir durum söz konusu olamaz, onlar benim cocuğum gibi, her hayvanı öpüp oksamayı cok severim.
Bebek=kedi köpek ise; bebeğin köpek olduğu anlamında değil sorumluluk anlamındaydı canım.
Umarım en kısa zamanda hayalin gerceklesir ve cok tatlı bir bebek sahibi olursun.. Ama. Lütfen karsındakine kızmadan önce hangi hislerle yazmıs olabileceğini düsün..

Son düzenleme:

Teşekkür ederim, zaten tamamen sevmiyor değilim , dediğim gibi ikilemdeyim, sonucta bir yandan cok tatlı geliyorlar, ama Allah'ım insallah sorunla karsılastırmaz ve cocuk isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip eder.. Hicbir zaman annelik gibi kutsal bir duyguyu kücümsüyor değilim, asla! Cok mükemmel, cok sorumluluk gerektiren bir iş adeta annelik ve gercekten cennetten bir duygu olduğuna inanıyorum..
Sadece icimdeki süpheyi sizlerle paylasmak istedim, cevaplayan herkese tesekkür ederim..

Son düzenleme:

yaşla alakasını soylıyım
herkes ıcın gecerlı olmasada cogunlukla ınsanlar evlılıklerınmde bellı bır yıldan sonra yada yasa erdıkten sonra o hıc ıstemıyorum dıyenler bıle yanıp tutsmaya basla
ben zaten atarsın demedım
Benımbır canım (kopegım) var
hamılelıgımde bır sorun teskıl etmez ama edenler ne yazıkkı cok
Ama bence sorumlulugu bu sekılde deneme
Cunku aralarında ucurum bvar cnm
Zaten bır kedın varsa sorumlulugu bılıyorsun tekrardan denemene gerek yok
Allah ıstedıgın zamanda verır umarım sana yavrunu

Teşekkür ederim cevapladığın icin.. Senin de köpeğin varmıs bak, sen de anlarsın onların bizdeki değerini..

Amin canım benim, insallah Allah sana da dünyalar güzeli bir yavru nasip eder sağlıklı bir sekilde, umudunu sakın kaybetme..

henüz nişanlısın bence bunları düşünüp kendini üzmen için çok erken.
Evlendikten sonra hemen çocuk düşüneceksen bilemem ama düşünme derim :) en az 3sene beklerim yerinde olsam (çünkü gerçekten zor ama inanılmaz güzel bi duygu, ona sarılmak dünyadaki hiç bişeye benzemiyor)
Sonrasında çevrende arkadaşlarını çocukları vs. olur görüp özeniyorsun,mesela tatillerde çocuk havuzlarında anne babasıyla eğlenen çocuklara bayılırdım,parklar çok eğlenceli gelirdi daha bir çok şey oluyor yani en azından benim yaşadıklarım bunlar.
Yani evlendikten bir süre sonra annelik içgüdüsü de oluşmaya başlıyor.:116:

Arkadaşım bence daha bu konuda kafa yorman için çok erken.. Evlendikten sonra en az 2 yıl çocuk düşünme derim o süre zarfında zaten hormonlarında düşüncelrinde daha olgunlaşır.

Benim 1,5 yaşında bir oğlum var. planlanmış bir bebek değildi bize Allahtan hediye geldi. Bir kere bebek olunca erkekler ne kadar yardımcı olmaya çalışırsa çalışsın o bebeğin bütün sorumluluğu sende olacak ve inan kedi köpek beslemeye hiççç ama hiçç benzemiyor bende bir zamanlar kedide baktım köpekte ama onlara yemeğini suyunu verirsin kediyse kumunu temizler köpekse dışarı çıkarırsın. Günde 2-3 saat birebir ilgi gösterirsin oda sende mutlu olursunuz. Bakamayacağın zaman eşin ailen yardımcı olursun biryere gideceğin zaman evde koyar gidersin sen gelene kadar bekler seni..
Amaaaa bebek öyle değil. Bir kere en az 40 gün, gece toplamda 2-3 saat uyku ile belki 2 gün hiç uyumadan bebek bakacaksın emzirip gazını çıkarıp yatıracaksın tam sen yatıcaksın o tekrar acıkacak..6 aylık olana kadar kucağında gezicek, ağlıycak, kusucak, kaka, yapacak. 6 ay bitecek yemek yedirme sıkıntısı başlıyacak. Sen yemiyor diye çıldıracaksın oda ohhyaaa der gibi gözüne bakıcak sen son kaşığı yedirebilmenin gururunu yaşarken o sen arkadı döner dönmez kusacak yediğinin hepsini.. Eşinle bir akşam dışarı gidebilmek için can atacaksın bakacak kimse bulamıycaksın buldun diyelim bırakıp gittin sen geldiğinde bakan kişinin bir lafı bırakıp gittiğine seni pişman edicek. yaşına girecek evde kırılmadık eşyan ısırılmadık hiç birşeyin kalmıycak. aylarca geceleri uykuların bölünecek. Aklın hep onda olucak, allah korusun hasta olucak canından can gidecek iyileşene kadar... Yani canım bir bebek kedi köpek gibi bakılmıyor senin anlıcağın.. Birde sağlığını tehtit ettiği için yıllarca beraber yaşadığın kedini köpeğini başkasına vermek zorunda kalırsın allah korusun.. O nedenle sen düşüncelerin %100 değişene kadar bebek yapmaya karar verme ve eğer düşüncelerin %100 değiştiremezsen sadece kedi + köpek alıp ömrünüzün sonuna kadar onlarla idare edin. Yoksa hem kedi hem köpek hem bebek Allah korusun hem fiziksel hem ruhsal sağlığınızı bozarsınız

Şaka bir yana yukarıdaki yazdıklarımın çoğunu bir çok anne yaşamıştır ve bunların hiç birinden şikayet etmez. zaten bebek sahibi olmanın güzel yönlerini anlatmak yetmez.. az önce göğsüme yatıp minik elleriyle parmaklarımı tutup uyudu bu bile benim için dünya ya bedel.
Bir söz vardır klasik anne olunca anlarsın diye.. Onun karnındaki ilk kıpırtısı ile hayatın değişir.
Söylüceklerim bu kadar canım herşey gönlünce olsun..

oncellikle daha nisanlılık devresinde çocuk düsünüp istemediğine karar vermen pek doğru gelmedi bana. çok kisi tanıyorum en azından bir kaç yıl çocuk istemiyoruz deyipte evliliğinin ilk yılında hamile kalan. çünkü eğer evlendikten sonra (çalısmayacaksan) bir yerden sonra insan bir değisiklik istiyor, bir eksiklik hissediyor evinde. benim suanda 4 yaşında bir oğlum var. evliliğimin 3. ayında istemeden hamile kaldım. hatta gebelik testi yaptırdığımız hastanede sonuç pozitif çıktığında hiç sevinmemistim. bize sonucu bildiren hemsireninde dikkatini çekmis bu durum "herhalde dısarıya çıkınca çığlık atacaksınız burada çok sakın duruyorsunuz" demisti bana. ama bende bebeğim karnımda hareket etmeye basladıktan sonra ancak basladı heyecan. sen yine gordüğün bebekleri seviyormussun, ben bebek sevmezdim. bana gore bir bebeğin sevilebılmesi için en az 1 yaşını doldurması gerekirdi, yeni doğan bebekleri sevmeyi oğlum doğduktan sonra öğrendim.bu arada unutmadan ben kız çocuğu istiyordum erkek çocuklarının, kızlar kadar, sevimli olmayacağı gibi bir on yargıda vardı bende. yani kısacası insan zaman zaman sağlıksız düsünebiliyor. 26 yaşındayım ve 2. bir bebek istiyorum şimdi. allah nasip eder insaallah. son olarak sahip olduğun kedini ne kadar sevdiğini bir düsün, ileride sahip olacağın bebeğini onu sevdiğinden kat kat kat daha büyük bir sevgiyle seveceksin.senin için dünyada ki herkesden ve herşeyden çok daha değerli olacak...

Çook tesekkürler tam olarak istediğim merak ettiğim her seyi acıklamıssın canım benim, Allah yavrunu nazarlardan saklasın, evet daha erken ama ne bileyim sağda solda minişler görünce aklım karısıyor bazen.. :78:

innuk arkadaşımın dediğine harfi harfine katılıyorum.Özellikle ANNE OLUNCA ANLARSIN'ın öylesine söylenmiş bir laf olmadığı ve ONUN KARNINDAKİ İLK KIPIRTISI İLE HAYATIN DEĞİŞİR'e.Çok güzel anlatmış.
Benimde 6.5 aylık bir oğlum var ve ben kendi çocuğumdan önce hiç kucağıma bi çocuk alıp sevmedim.Eşimede çocuk istemediğimi söyledim çünkü gezmeyi ve eğlenmeyi çok seviyorum.Eşim beni üzmemek ve kaybetmemek için tamam demiş ve içine atmış.Evlendikten 2 yıl sonra yine konu açıldı gözlerinin dolduğunu gördüm o an içimden o harika bir baba olacak ona bunu yapamam dedim.Hazır olmadığım halde 2 ay içinde hamile kaldım.Ve innuk arkadaşımın dediği gibi onu ultrasonda ilk gördüğüm andan beri eski ben değilim onu çokkkkkkkkkkkkk seviyorum için rahat olsun onu çok seveceksin

Son düzenleme:
Anam bende yorum yazacaktım da arkadaşlar birşey bırakmamış sağ olsunlar :) katılıyorum her birine.. ben 4 yıllık evliyim, 7 aydır da korunmuyoruz tahlillerimiz de iyi, detaylı araştırmaya yazık gireriz artık.. bende ilk evlendiğim zamanlar aman 2-3 yıl bekleriz diye düşündük, çalışalım biraz.. birbirimizi daha iyi tanıyalım diye uğraştık, çünkü inanın nişanlılık dönemi çok farklı evlenince çok farklı.. evliliğin ilk 3 bilemedin 7 ayı cicim dir.. sonra da birbirinizi idare etmeye öğreniyorsunuz.. karşınızda sanki bambaşka biri var.. evlilik hayalı kurduğunuz prens aslında sıradan biri.. okadar da büyütülecek bişey yoktur.. derken anca evliliğin 2-3. yılında tamam ben bu kişiyi gerçekten tanıdım diyorsunuz.. kadınlarda evlendikten sonra zaten bir annelik "hormonu" olur.. biraz da yakınların baskısı vardır.. hadi çocuk yok mu diye.. bazen diyorsun sorun mu var acaba bizde.. neden herkes bunları soruyor.. ve sonra karar veriyorsun evet artık ailemizi büyütme zamanı geldi diye.. bu sefer de sandığın gibi kolay olmuyor hamile kalmak.. 1 denemede hamile kalan kadınlara imreniyorum demiyim de.. haberlerini alınca çok seviniyorum.. bazen işte böyle sebepsiz her ay bekler durursunuz.. tavsiyem .. eğer nişanlınızı iyi tanıyorsanız.. evlenir evlenmez çocuk yapın.. Rabbim herşeyin kolaylığını verir.. ama bir de şunu ekliyeyim.. kesinlikle oturabileceğiniz kendi eviniz yoksa ev alana kadar çabalayın birlikte.. ev olmazsa herşey zorlaşıyor..
Rabbim güzel günler yaşatsın..
sende bir hayvan seversin... ama şunu da unutma hamilelikte risklidir... benim arkadaşımın kedisi vardı.. çok titiz temiz biridir.. ama ciğerinde tüyden kaynaklanan kist oluşmuş .. ve tedavi gördü.. uygulanan tedaviden kaynaklanan durumdan da çocuğu olamıyormuş şimdi ona çok üzüldüm.. ben de çok seviyorum hayvanları benimde kedim vardı bekarken ama.. işte bazen geleceğimizi okadar erkenden düşünemiyoruz..

** ayrıca ben görümcelerimin çocuklarını gördükçe kesinlikle çocuk istemiyorum diyen biriyim.. onların yetişme yetiştirme tarzı bana çok zıt geliyor.. belki de ondan.. ama çocuğu nekadar çok istediğimi bir ben ve Allah bilir...

Son düzenleme:

Sadece biz kadınlara özgü bir mucize, ANNElik. Dünyanın en güzel, en onur verici duygusu, yoktan var ediyorsun, ona bakınca benim diyorsun, ben doğurdum, ben dünyaya getirdim, ben bir can verdim diyorsun, Yüce Allah'ım nekadar büyük ki bu mucizeyi bize verdi, dünyanın en güzel duygusunu yaşattı. Daha karnındayken başlıyor sahiplenme, koruma duygusu, ilk kıpırdadığı an karnında müthiş bir heyecan, mutluluk sarıyor içini, gözlerin doluyor, daha bir sıkı sarılıyorsun hayata, çünkü artık sana muhtaç bir canlı var içinde, senin bir parçan, senin canın, senin yavrun.....
Sakın karamsar olma, sevemem deme ve sakın erteleme, emin ol hiç ama hiç pişman olmayacaksın, yaşama sebebin olacak, hayata daha güçlü tutunacaksın. Hayatında ki en büyük ve eşsiz mutluluğu yaşayacaksın. Emin ol.

Daha nişanlıyken bunları düşünmen çok erken.. bende nişanlıyken bebekleri sevemiyceğimi düşünürdüm bazen.. ama evlendiğin zaman hayat öyle bi değişiyorki, biyolojik saatin alarmı sürekli bebek diye çalmaya başlıyor.. nerde bebek görsen ayyy benimde olsun diyosun..

Şuan sen huzurla ve mutlulukla evliliğe hazırlan gerisi gelir zaten.... Ve inşallah ilerde yine burdan hamile olduğun haberlerinide duyarız

Canlarım benim cok tatlısınız.. İnsanın şüphelerini konusabileceği birilerinin olması ne kadar güzel, sayenizde daha sıcak bakıyorum su an konuya..
Allah'ım yavrularınızı korusun, evlat sahibi olmak isteyen ve uğrasanlara da hayırlı birer evlat sahibi olmayı nasip etsin..
kim bilir belki bir gün hamilelik baslığının altında da yorumum olur..

kedi, köpek= bebek???????? bence aynı kefeye koymak cok sacma. ıkısı brbırınden tamamen bağımsız seyler. kendi doğurmus olduğun bebek bakımı, yetıstrmek (hamılelık surecın)vs... bi kedi-kopekle aynı olamaz!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…