Aslında bıraz korkun var dıye baslıcakdım
FAkat benı kızdıran kısmından baslayabılırım
Kedı kopek bır deneme tahtası degıldır
ne yanı bakdın oldu hamıle kalınca kedı yada kopek dısarımı gıdıcekkı keza bu hep boyle olur
VE kedı/kopek =bebek bıraz degısık geldı bana
Ayrıca korkman normal sorumluluk ısteyen bır durum
YAlnız hıcbır zaman boyle dusunme bırgun sen ıstersın bu sefer olmaz
Bende hep derdım aman olmazsa olmaz nabalım dıye
Suan bebek ıcın cırpınıyorum resmen
Oncelıkle kac yasındasın buda onemlı bır faktor tabı
dünyanın en güzel duygusu verene hamd olsun evet sorumlulukları cok agır ama gülüsü kokusu annecimmm die sarılması herseye deger
ıgrenme sevmıyorum filan demeyin allah imtihan eder çok ararsın hastanelerde tüp bebek merkezlerinde
hayırlısıni herseyde hep böyle dua et
Mrhaba o zaman ben de beni kızdıran kısımdan baslıyayım.
Zaten su an nisanlıyım demiştim, bunun yasla bir alakası olduğunu hissetmiyorum, şu an hissettiğim duyguyla alakası var.
Ayrıca ben lise 1 den beri kedi sahibi bir insanım ve hala aynı kedimle mutluyum, hicbir zaman hayvanları dısarı atan bir insan değilim, sokak hayvanlarını korumaktan zevk alan ve greenpeace üyesi biriyim.
Sokakta köpeği tekmeleyen adama saldırmıslığım var, eğer bilmek istersen.
Nişanlımın söylemek istediği sey kediyle köpeği aynı anda alıp denemek. Yani gercek bir sorumluluk, eğer yürümezse kediyi ben köpeği o alarak sorumluluğu aza indirgemek . KEsinlikle atılma gibi bir durum söz konusu olamaz, onlar benim cocuğum gibi, her hayvanı öpüp oksamayı cok severim.
Bebek=kedi köpek ise; bebeğin köpek olduğu anlamında değil sorumluluk anlamındaydı canım.
Umarım en kısa zamanda hayalin gerceklesir ve cok tatlı bir bebek sahibi olursun.. Ama. Lütfen karsındakine kızmadan önce hangi hislerle yazmıs olabileceğini düsün..
yaşla alakasını soylıyım
herkes ıcın gecerlı olmasada cogunlukla ınsanlar evlılıklerınmde bellı bır yıldan sonra yada yasa erdıkten sonra o hıc ıstemıyorum dıyenler bıle yanıp tutsmaya basla
ben zaten atarsın demedım
Benımbır canım (kopegım) var
hamılelıgımde bır sorun teskıl etmez ama edenler ne yazıkkı cok
Ama bence sorumlulugu bu sekılde deneme
Cunku aralarında ucurum bvar cnm
Zaten bır kedın varsa sorumlulugu bılıyorsun tekrardan denemene gerek yok
Allah ıstedıgın zamanda verır umarım sana yavrunu
Arkadaşım bence daha bu konuda kafa yorman için çok erken.. Evlendikten sonra en az 2 yıl çocuk düşünme derim o süre zarfında zaten hormonlarında düşüncelrinde daha olgunlaşır.
Benim 1,5 yaşında bir oğlum var. planlanmış bir bebek değildi bize Allahtan hediye geldi. Bir kere bebek olunca erkekler ne kadar yardımcı olmaya çalışırsa çalışsın o bebeğin bütün sorumluluğu sende olacak ve inan kedi köpek beslemeye hiççç ama hiçç benzemiyor bende bir zamanlar kedide baktım köpekte ama onlara yemeğini suyunu verirsin kediyse kumunu temizler köpekse dışarı çıkarırsın. Günde 2-3 saat birebir ilgi gösterirsin oda sende mutlu olursunuz. Bakamayacağın zaman eşin ailen yardımcı olursun biryere gideceğin zaman evde koyar gidersin sen gelene kadar bekler seni..
Amaaaa bebek öyle değil. Bir kere en az 40 gün, gece toplamda 2-3 saat uyku ile belki 2 gün hiç uyumadan bebek bakacaksın emzirip gazını çıkarıp yatıracaksın tam sen yatıcaksın o tekrar acıkacak..6 aylık olana kadar kucağında gezicek, ağlıycak, kusucak, kaka, yapacak. 6 ay bitecek yemek yedirme sıkıntısı başlıyacak. Sen yemiyor diye çıldıracaksın oda ohhyaaa der gibi gözüne bakıcak sen son kaşığı yedirebilmenin gururunu yaşarken o sen arkadı döner dönmez kusacak yediğinin hepsini.. Eşinle bir akşam dışarı gidebilmek için can atacaksın bakacak kimse bulamıycaksın buldun diyelim bırakıp gittin sen geldiğinde bakan kişinin bir lafı bırakıp gittiğine seni pişman edicek. yaşına girecek evde kırılmadık eşyan ısırılmadık hiç birşeyin kalmıycak. aylarca geceleri uykuların bölünecek. Aklın hep onda olucak, allah korusun hasta olucak canından can gidecek iyileşene kadar... Yani canım bir bebek kedi köpek gibi bakılmıyor senin anlıcağın.. Birde sağlığını tehtit ettiği için yıllarca beraber yaşadığın kedini köpeğini başkasına vermek zorunda kalırsın allah korusun.. O nedenle sen düşüncelerin %100 değişene kadar bebek yapmaya karar verme ve eğer düşüncelerin %100 değiştiremezsen sadece kedi + köpek alıp ömrünüzün sonuna kadar onlarla idare edin. Yoksa hem kedi hem köpek hem bebek Allah korusun hem fiziksel hem ruhsal sağlığınızı bozarsınız
Şaka bir yana yukarıdaki yazdıklarımın çoğunu bir çok anne yaşamıştır ve bunların hiç birinden şikayet etmez. zaten bebek sahibi olmanın güzel yönlerini anlatmak yetmez.. az önce göğsüme yatıp minik elleriyle parmaklarımı tutup uyudu bu bile benim için dünya ya bedel.
Bir söz vardır klasik anne olunca anlarsın diye.. Onun karnındaki ilk kıpırtısı ile hayatın değişir.
Söylüceklerim bu kadar canım herşey gönlünce olsun..
Kızlar kafam cok karısık..
Eskiden bebekleri cok sever, güler eğlenirdim hatta nisanlımla sevgililik dönemlerimizde güzel güzel isimler bile bulduk..
Ancak simdi düsündükce sanki hic sevmiyormusum gibi hissediyorum bebekleri.
Kızmayın bana bebek nasıl sevilmez diye.:93:
Ancak bazen bakıyorum dünyanın en iğrenc seyi gibi geliyor, ayakları üstünde durana kadar milyarlarca para dök, pisliğini temizle kussun temizle zır zır ağlıcak yerli yersiz bu kadar stresi kaldıramam diyorum..
An geliyor, Allah'ım bunlar dünyanın en sirin yaratğı, cok güzeller, gülüşleri, kokuları..diye düsünüyorum..
Cocuk istemiyor gibiyim dedim nisanlıma da, o da saygı duyacağını ancak su an kafamın sadece karısmıs olabileceğini, istersem denemelik olarak kedi, köpek gibi sorumluluk gerektiren bir hayvanla baslayabileceğimizi, eğer bakma sorumluluğunu becerebilirsek anne baba olmakta sorun olmayacağını söyledi, mantıklı geldi.
Siz ne düsünüyorsunuz.. Fikirleriniz benim icin cok önemli..
Özellikle anne ya da hamile olan bayanlar hamile olduğunu öğrendiğindeki duygularını, doğumunu, bebekle tanısmasını yazarsa cook mutlu olurum..
Tesekkür ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?