BEBEK İSTEĞİ LÜTFEN YARDIM

aynen gezmenin tozmanın sınırı yok türkiyeyi gezersin sonra yurt dışı dersin.
annem bakmayı bırak doğur ver ben bakarım babanın emekli maaşıyla diyor :)

Canım benim durumum senden biraz farklı benim yaşım değil bir daha olmama şansı vardı kistlerimden dolayi. Ama maddi yonumuz ortak. Şöyle diyim 9 aylık evliyim krediyle ev aldık nişanliyken. Borclarimizdan dolayı balayına bile gidemedik onun yerine borclarimizi kapatmayı tercih ettim. Çocuğa doktora gidip olmayabilir deyince karar verdik sukur oldu ailece herkes seviniyor Allah razı olsun bizim ailelerimiz bize maddi olarak ufak tefek yardım ediyorlar ve oglusum kısmetli bir bebek olcak diye dusunuyorum çünkü o 3 aylıkken bir borcumuzu daha kapattık. Kısaca fazla erteleme derim tabi karar sizin

Ertelemeyin.sonra zor olursa daha çok üzülürsünüz.ben ertelemekten çok pişman oldum.yok borçlar bitsin yokaz daha gezelim...

Evimiz kira ev borcu ödüyoruz arabanın benzini masrafı faturalar ve diğerleri esim ozel sektorde calisiyo ben calismiyorum ama hiçbir maddi değerle olcemicegimiz dünyalar tatlısı bebegimiz var inanirmisin ona babasiyla birlikte sade bi takim elbise aldik geri hepsi ailemden etraftan kardeşlerden hediye geldi zibinindan bebek battaneyisine cocuk arabasindan besige kadar.kızımın sade bi bez parası var bi bez yüzünden çocuk istemiycek değilsiniz gercekten rizkiyla bereketiyle geliyor.bizim yasantimizmi bebegimizlede geziyoruz hayatimizida rahat yasiyoruz maddi olarak simdide pismaniz niye uc sene sonra dusunduk diye..

Aslında doğru söylüyorsunuz. Bebek rızkıyla geliyor. Bizimki daha doğmadan aileler sağolsun o işi hallettiler. Maddi olarak sarsıntı olmadı çok şükür.

yani maddi anlamı beklemek doğru mu? bide eşimin bekleyelim gezelim tozalım demesi korktuğu anlamına gelip bahanenin altına sığınması mı?
Yani maddi durumunuz ne kadar kötü bez alamayacak kadar mı? Orta durumdaysanız çocuğun ciddi masrafları kreşe başladıktan sonra başlıyor bence ertelemenin manası yok yaşınız küçük de değil

Aslında doğru söylüyorsunuz. Bebek rızkıyla geliyor. Bizimki daha doğmadan aileler sağolsun o işi hallettiler. Maddi olarak sarsıntı olmadı çok şükür.
O zaman dusun bence en guzel sey hayatin inan yemek yemeyi unutuyorum kizimi seyretmekten..gulusunu.bakisini..Allah hayirlisiyla isteyene versin diye dua ediyorum hep..

Biz de eşimle bu durumdayız. Hatta bizim durumumuz daha da kötü Ben çalışmıyorum şu an. İş bulamıyorum. Eşim yeni bir iş kurmak üzere. Maddi açıdan bakıldığında bebek düşünmemiz imkansız Ama bir bebek gördüğümüzde de dayanamıyoruz. Herkes bebeğin maddiyatla çok alakası yok. Bebek olsun doğan büyüyor diyorlar. Bilemiyorum ne kadar doğru yanlış.

ömür mü geçiyo
bi dur ya daha 27 yaş ne ki
ben de 26 yaşında 4,5 senelik evliyim
eşim 31 yaşında daha erken diyoruz
maddi açıdan kendimi toplamadan düşünmüyorum yani ben eşinizi mantıklı buldum

yas mi geciyor?
insanlar artik 30larinda yeni evleniyor farkinda misiniz?

Bu konuya her insanın yaklaşımı çok değişik olacaktır. BiZ ne desekde yaşam biçiminiz ve bir bebeğe bakış açınız yön verecek buna. Ben mesela size kalkıpda yaşınız genç gezin tozun demiycek bi insanım :) 27 yaşındayım bende nasipse haftalar kaldı bebeğimiZin doğmasına. Allah sağlık verir inşallah. Ama o kadar hayıflanıyorumki.. Daha erken anne olmalıydım. 2-3 sene gezdin, hemen olcakmı peki bebek dediğin? Ya allah korusun uzun sürerse bebek sahibi olmanız? 27-28-29. Doğana kadarda 30 olcan :)
50 yaşına geldiğinde çocuk daha 20'sinde olcak. Komik gelir, saçma gelir sizlere belki ama çok kötü değilmi bu ya. Yaşlılık gelirken peşinden daha çocuğun yeni hayata atılabilecek 20'sinde.
27 bile bana çok geçti, çok hayıflanıyorum ama napayım böyle nasipmiş.
Ayrıca insanların bebekleri ayak bağı görmesini çok kınıyorum. O minik diye bakıma muhtaç ilgiye aç diye neden bir yavruyu bir diğer anne yavrusu bağ olarak görür ki. Zamanında bizlerde bağ'dık. Yapmasaydılar doğmasaydık o zaman bağ olcaz diye. Ayıp bence bu. Hiç hoş yaklaşım değil. Maddi boyutunuzuda bilemem ama benle eşim lüks içinde yüzmüyorken maaşımızı ucu ucuna zor denk getirirken bebeğimiz olcak. Hiçde korkmuyorum.

Çocuk hemen olmayabilir, O zaman çok pişman olursun daha önce yapmadığın için. Kaldı ki hemen olsa dazaten 27 yaşındasın, çocuk için hiç erken bir yaş değil, emin ol. Orta karar bir zamanlama. İKi senedir de birbirinizi de tanımışınızdır. Maddi planlama olarak bir analiz yapın, ne kadar lük harcamanız var diye, bebeğin harcamalarını düşünün. Önünüzü görebiliyorsanız, hiç beklemeyin bence.

Eşiniz haklı.
Maddiyat düzelmeden çocuk yapmayın.
Bebek giderleri hiç de küçümsenecek meblağlar değil.

Özel hastane doktor aylık 120 lira. Doğum 6.000 civarı. Oda 2.000 diyelim. Çalışıyorsanız işe ara vericeksiniz. Bunlar ciddi rakamlar. Karşılarım diyorsanız tamamdır. Gezip tozmaya gelirsek bu yaz kızımızla bir Kapadokya bir de ege turu hayalimiz var. Bebekle gezmek demek 9dan sonra bir yere çıkmamak demek.

Bu arada ben 30 yaşında anne oldum kızım 14 aylık şu anda

Hii ondan dolayi sokak köselerinde mendil, cicek satan cocuklar var, cocuk esirgeme yurtlari var..

Madem ebesiniz, o zaman 30 degil en az 35 yasindan sonra yumurtalarin kalitesi evet biraz azaliyor. Buna ragmen halen bebek olabilir ki. Vücüddan, vücüda, insanda. Insana degisiyor.

Ve maddi durum evet cok önemli. Bir bebek cok pahalidir. En basit süt gelmezse yada azsa, mama alinmasi lazim. Bunun kiyafetleri, ana kucagi, puset,... Hepsi var. Ve cocuklar sürekli büyüyor ve ihtiyaclarida büyüyor.

Bunun yani sira es olarak birbirine doyulmasi lazim. Gezip, tozup güclü bir bag olmasi lazim cünkü bir bebek bu bagi asiri derecede test eder. O kadar kolaymi bir yandan uykusuzluk var, bir yandan ev temizligi, bez degistirmek, cocuk ile ograsmak. Ki kadinlar bu dönemi daha siddetli yasiyor hormanlardan dolayi. Eger o dönem es yardim etmiyorsa yada anlayisizsa, bu evliligi cok etkiler.

Yani kisacasi konu sahibin esi hakli.

Son düzenleme:
yani maddi anlamı beklemek doğru mu? bide eşimin bekleyelim gezelim tozalım demesi korktuğu anlamına gelip bahanenin altına sığınması mı?
Beni yanlış anlama canm ama istedigin an hamile kalacağın ne malum neden erteliyorsun bebek kismetiyle gelir hakkında hayırlısı cnm

bizde aynı durumdayız (borç ödüyoruz yani) ama anneciğin gibi torun diye baskı yapmıyor bizimkiler
bu yaz 29 olacağım eşimle 1 sene sonra falan çalışmalara başlarız diyorduk ama
bence beklemenin bir anlamı yok yaş ilerliyor ben gezmek tozmak borç ödemek için evlat sahibi olmayı ertelemek istemiyorumdedim eşime hak verdi oda..
ve şuanda her ay cüzi de olsa bir birikim yapıyorum
4 ay doğum izninden sonra 6 ay ücretsiz izin kullanmayı düşünüyorum
ücretsiz izindeyken bu yaptığım birikimi kullanacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…