Bebek kakası

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.968
298
Müne lütfen bir süre taşıma konumu.

Kızlar bebeğim 4 günlük çok şükür hiç bir sorunu yok..
biraz sarılık fark ettik,meğer sütüm geç geliyormuş sezeryan olduğu için. Ama fark ettikten sonra daha dikkat ettim sık sık emzirdim ve şuan düzeldi..
fakat bugün kakasında bir renk değişikliği fark ettim..
bebeğimin kakasında yeşillik vardı biraz,tahminimce biraz üşüttü altını değiştirirken kapı açıldı ve kapının rüzgarından soğuk almış olabilir..
ben böyle düşünüyorum.. onun dışında bir belirti herhang bir rahatsızlık görünmüyor. Sık sık emiyor,ek olarak bikaç kaşık hazır mama veriyorum doktorun önerdiği gibi,sarılık olmasın diye ilk günler ver demişti..
gayet güzel uyuyo..
sık sık kaka ve çiş yapıyor..
neyse arkadaşıma sordum bana dediği şey yeşil renkte birşey yediysen geçebilir rengi.
Bu doğru olabilir mı acaba? Onun katkısı var mıdır?
Ben yeşil yaprak sarma yedim..
Bilmiyorum doğruluk payı var mıdır?

Anne bebek ilişkisi bağı çok ilginç aynı zamandada mükemmel birşey ya:) olabilir bende duymuştum

Evet olabilir canım yediğin bebeğe geçiyor sonuçta. ..sende üsütmemeye dikkat et olur mu. Bebeğini sağlıkla huzurla büyüt .:KK200:

Son düzenleme:
Hayir alakasi yok canim yediklerinle
Yenidoganlarin kakasi o sekilde olur. Bir haftaya kadar gecer. Panik yapma. Hayirli olsun bu arada gule gule buyut.

Beslenme yanlışlıklarından da yeşil kaka olabiliyor...ön sütü sürekli verip sondaki sütü alamazsa cocuk kakası yeşil olur..yani bi göğsunü süt bitene kadar emzir sonra digerine geç..

Merhaba
İlk gün kakası siyaha yakın oluyor
Sonra bir süre yeşil gibi oluyor
İlk aydan sonra normale dönmeye başlıyor
Bi sorun olduğunu sanmıyorum
Sorum olanlar kakasında köpüklenme , kan , sümüksü kıvam
Bunlardan biri olursa doktora götürmelisin
Günde on kereye kadar normal ondan sonrası ishal olduğunu gösterir
Yapmama durumuda eğer huzursuzluğu ve gaz kokusunda aşırı değişiklik yoksa 10 güne kadar normal
Çocuk ıkınıyor ama yapamıyorsa kötü kokulu gaz varsa yine sorun olduğu anlamına geliyor o zaman 10 gün beklememek gerekiyor
Hayırlı olsun bebeğin
Hep mutlu olun inşallah sağlıkla büyüsün

Bebeklerin ilk donemdeki kakalarina mekonyum denir ve yesil olur :)

biraz sarılık fark ettik,meğer sütüm geç geliyormuş sezeryan olduğu için. Ama fark ettikten sonra daha dikkat ettim sık sık emzirdim ve şuan düzeldi..
bebeğimin kakasında yeşillik vardı biraz,tahminimce biraz üşüttü altını değiştirirken kapı açıldı ve kapının rüzgarından soğuk almış olabilir..
ben böyle düşünüyorum.. onun dışında bir belirti herhang bir rahatsızlık görünmüyor. Sık sık emiyor,ek olarak bikaç kaşık hazır mama veriyorum doktorun önerdiği gibi,sarılık olmasın diye ilk günler ver demişti..
gayet güzel uyuyo..
neyse arkadaşıma sordum bana dediği şey yeşil renkte birşey yediysen geçebilir rengi.
Bebeğin üşüttüğü zaman kakası ekşi ekşi kokar, ondan anlarsın üşüttüğünü.

Merak etme normal bir durum:)
Benim bebeğim ilk doğduğunda sağolsun her renk kakayla tanıştırmıştı bizi :)

Merak etme normal bir durum:)
Benim bebeğim ilk doğduğunda sağolsun her renk kakayla tanıştırmıştı bizi :)

gayet güzel uyuyo..

Ön sütü çok içerse o da yeşil kaka yapıyor, bilgin olsun. Benimki çok emdiği bir gün (hep memedeydi) yeşil kaka yapmıştı. :)

Bebeklerde cok fazla beslenme oldugu zaman kakasi yesil oluyor. Bende sarilik gecsin diye surekli emzirdigimde oyle olmustu. Doktorumda oyle soylemisti.usuttugunde kokulu ve köpüklü gibi olur.zaten bebekte huzursuzlanir.

Bebek hemşiresiyim. Sarı, kahverengi, yeşil kakalar normal. Sadece yenidoğan değil, bebek hep o renk de yapabilir. Anormal renkler kırmızı, siyah gibi kan belirten renkler.
Yediklerinizle bir ilgisi yok.

Normal bir durum.
Söylediğin şeyde doğru senin yediklerinden dolayı değişiklik oluyor ilerleyen zamanlardada yaşarsan korkma iki üç gün takip et yediklerine dikkat ederek.
Bir arkadaş daha söylemiş kakasının ve kusmasının kokusundan anlayabilirsin hasta olup olmadığını.

Ayyy hayırlı uğurlu olsuun. Allah uzun ömürler versin. :KK200:

Amaaa bebekle ilgili soru sorman gereken en son yer burası bence Jameya. Her kafadan başka ses çıkacak. Mesela bende diyorum ki; bebek fazla emmiştir. Çok emdiği zaman genelde öyle oluyor diye biliyorum. Belki de sallıyorum bilmiyorum. Ama hep buna inanarak büyüttüm kızımı bi sorun yaşamadık :)

Bebegim 2,5 aylik yesil, sari, kahverengi kakalar yapiyor doktorumuz normal dedi. Saglikla büyüsün evlatlarimiz :KK200:

Merhaba
İlk gün kakası siyaha yakın oluyor
Sonra bir süre yeşil gibi oluyor
İlk aydan sonra normale dönmeye başlıyor
Bi sorun olduğunu sanmıyorum
Sorum olanlar kakasında köpüklenme , kan , sümüksü kıvam
Bunlardan biri olursa doktora götürmelisin
Günde on kereye kadar normal ondan sonrası ishal olduğunu gösterir
Yapmama durumuda eğer huzursuzluğu ve gaz kokusunda aşırı değişiklik yoksa 10 güne kadar normal
Çocuk ıkınıyor ama yapamıyorsa kötü kokulu gaz varsa yine sorun olduğu anlamına geliyor o zaman 10 gün beklememek gerekiyor
Hayırlı olsun bebeğin
Hep mutlu olun inşallah sağlıkla büyüsün

Bebekler günde 10 kere mi kaka yapıyor:oha:

Hayırlı olsun, gözün aydın. Sağlıklı hayırlı bir evlat olur umarım.
Bebeklerin ilk zamanlar kakası yeşil olurmuş bana da normal geldi. Endişe etmeyin.

Back
X