- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Değişiyor :)Bebekler günde 10 kere mi kaka yapıyor![]()
Değişiyor :)
Ondan bu kaka konusu her annede endişe sebebi
Hatta korku filmi:)
Bazı bebekler hergün yapar
Sayısı değişir
Max 10 dur ama fazlaysa bir sorun var demek
Kimisi 3 günde 5 günde bir yapar
Kimi çocuk doldur boşalt sisteminde haftada 1 civarı
Bunların hepsi normal
Yapma sıklığı olarak
Günde 10 dan fazla yaparsa
10 günü geçmiş hala yapmamışsa sıkıntı
İlk 3 ay boşaltım sistemleri düzen kurmaya çalışıyor ve sütteki yada mamadaki ufak bir değişiklik bile sorun yaşamasına sebep olabiliyor
Mesela sık mukuslu kaka yada kan pulcuğu olması alerjiye işaret
Anne diyete girer kimisine sadece süt ürünlerini kimisine tüm hayvansal gidalar yasaklanıyor
Bu doktora göre değişiyor
Ne yazdım be :)
Oğlum daha 5 aylık
Bu kaka konusundan 40 doktor gezdikde![]()
Günaydın
Şu an şok yaşadım
Hiç aklıma gelmezdi kaka çeşitleri olduğu
Aşırı da korktum ya
Günde 10 kere yapsa bez yetişmez bez yetişse insanın sabrı yetmez
En güzeli her gün 1 kere olan modeli herhalde
Oğlunuz ile sağlıklı ve mutlu günler![]()
Hayırlı olsun, gözün aydın. Sağlıklı hayırlı bir evlat olur umarım.
Bebeklerin ilk zamanlar kakası yeşil olurmuş bana da normal geldi. Endişe etmeyin.
Şu an şok yaşadım
Hiç aklıma gelmezdi kaka çeşitleri olduğu
Aşırı da korktum ya
Günde 10 kere yapsa bez yetişmez bez yetişse insanın sabrı yetmez
En güzeli her gün 1 kere olan modeli herhalde
Oğlunuz ile sağlıklı ve mutlu günler![]()
Bebegim 2,5 aylik yesil, sari, kahverengi kakalar yapiyor doktorumuz normal dedi. Saglikla büyüsün evlatlarimiz![]()
Bebek hemşiresiyim. Sarı, kahverengi, yeşil kakalar normal. Sadece yenidoğan değil, bebek hep o renk de yapabilir. Anormal renkler kırmızı, siyah gibi kan belirten renkler.
Yediklerinizle bir ilgisi yok.
Merhaba size bir soru sorucam o halde.
Bebeğim geceleri çok sık emmek istiyor.
Dün gece saat 10 da başladık sabah 6 bucuğa kadar sadece 10 dk ara vererek emdi.
Beşiğine koyduğum an ağlamaya başlıyor.
Neden olabilir bu durum?
Memede uyuya kalıyor doymadan yatağa mı koyuyorum acaba?
Her 1 ila 3 saatte bir emzirmek normal. Önce onu söyleyeyim. Saat başı bile emmek istemesi normal karşılanır yani. Şöyle de bir şey var, bebekler bazen birkaç kez üst üste saat başı emmek ister, sonra bir uykuya dalar, 4 saat uyanmaz. Bu da normal bir davranış.
Şimdi dediğinizin birkaç sebebi olabilir. Sizi emzik olarak rahatlama amacıyla kullanmak istiyor olabilir, ki bu önerilmeyen bir durum. Yani böyle aralıksız emzirmeyin. Eminim ki bir süre sonra çocuk da beslenir gibi değil, oyalanır gibi emiyordur. Memeyi sürekli bebeğin ağzında tutmak size meme ucu yaraları olarak dönebilir.
Kucak istiyor olabilir, ki bebekler geeçekten kucağa alıp anne sıcaklığı ve kokusu hissesince rahatlıyor.
Tam doymuyor olabilir diyeceğim ama sütünüz geldiyse sanmam doymayacağını. Emdikten ve memeyi boşalttıktan sonra aç gibi şiddetle meme aranıyorsa doymamış olabilir. Şimdi görmeden tahmin etmek zor, ben olasılıkları yazdım ama... Zamanla bebeğin neyi niye yaptığını çözeceksiniz, tanıdıkça.
Memede uyuya kalıyor demişsiniz. Bu yaşta yapıyorlar. Eğer birkaç dakika içinde uyuyakalıyorsa uyandırıp aktif olarak emmesini sağlamalısınız. O beslenmeyi bitirene kadar uyudukça uyandırın. Doyunca uyur sanırım. Beslenmesi yarım kaldığı için dokundukça uyanıp devam etmeye çalışıyor da olabilir yani.