2 aylık bebeğim var. 4. 500 gram doğdu. 5 gün sonra 4.350 olmuştu. 28 günşükken 5.170 gram geliyordu. 34 günlükken de 5.540 olmuştu. 2 gün önce kontrole gittik. 6.100 olmuş. Doktorum yaşıtlarına göre önde olduğunu daha fazla kilo almamasıno söyledi ama her ay 1 kilo alması gerekiyor demişti sağlık ocağında ki ebe. Bebeğim yeni yeni doğru düzgün emebiliyor. Gögüs yaralarım geçti. Çişli bez sayısı da bi tık azaldı gibi. Problem var mı yok mu bilemedim
Bebekler ilk 2-3 ay, ayda 1 kilo alabiliyorlar. Evet bebeğiniz ayına göre biraz kilolu ama zaten kilolu doğmuş. Önemli olan kendi persentilinde olması. Sadece anne sütü mü alıyor?
Bebekler ilk 2-3 ay, ayda 1 kilo alabiliyorlar. Evet bebeğiniz ayına göre biraz kilolu ama zaten kilolu doğmuş. Önemli olan kendi persentilinde olması. Sadece anne sütü mü alıyor?
3 gün öncesine kadar meme mama şeklinde ilerliyorduk. 3 gündür mama içmeyi bıraktı sadece anne sütü alıyor. İlk zamanlar gögüs yaralarımdan dolayı günde 1 veya 2 kez mama veriyordum
Bence 4500 gram doğduğu için önde belki başka doktordan da fikir alsanız iyi olur. Biz 40 günlüğüz 1.ay kontrolünde 1 kilo almıştık. Birde mama da bebekleri daha tombiş yapabiliyor sadece anne sütüne geçmişsiniz zamanla oturur. Çocuğu aç bırakacak haliniz yok ki birde belki boyuna göre çok kilo almıştır doktor o yüzden öyle söylemiştir
2 aylık bebeğim var. 4. 500 gram doğdu. 5 gün sonra 4.350 olmuştu. 28 günşükken 5.170 gram geliyordu. 34 günlükken de 5.540 olmuştu. 2 gün önce kontrole gittik. 6.100 olmuş. Doktorum yaşıtlarına göre önde olduğunu daha fazla kilo almamasıno söyledi ama her ay 1 kilo alması gerekiyor demişti sağlık ocağında ki ebe. Bebeğim yeni yeni doğru düzgün emebiliyor. Gögüs yaralarım geçti. Çişli bez sayısı da bi tık azaldı gibi. Problem var mı yok mu bilemedim
Oğlum 4 kilo doğdu ilk 6 ay her ay 1 kilo, 1 kilo 200 gram alıyordu hareketlendikçe düştü kilo alımı 3,5 yaşında hala boyu kilosu çoğu yaşıtına nazaran önde kimse bir sorun var demedi bize 2 aylık bebeğe diyet yaptırcak değilsiniz?
Ne yapacaksınız fazla kilo almaması için diyete mi sokacaksınız açlıktan ağlayan bebeği ac mi bırakacaksınız. Boyle diyen doktorlara cok kiziyorum. Bebek zaten kilolu dogmus demek ki genetik olarak iri bir bebek ve ona gore de beslenme ihtiyacı var. Tek yapmanız gereken sütünüz yetiyorsa açlıktan aglamiyorsa mamayi kesmek benim bebegimde 4 bucuk kilo doğdu 2 aylıkken7200 dü hem özel hem devlet takipliydi kimse öyle birsey demedi. Ve sadece anne sütü aldı. Diş sancıları emeklemeler grip hastalık vs derken şimdi 1 yaşına girecek incecik bir bebek bu mu 2 aylıkken 7200 olan bebek dersiniz tabi şimdide iyi aslında normal yani kilosu ama o eski tombişlikten eser yok dışarıda görenler ne kadar zayıf diyor hatta ama normal kiloda tabi kilolu olsada laf ederler zayıf olsada laf ederler bu kural hiç değişmez