bebek kismetiyle gelir mi ?

celine_tim

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2015
261
124
18
5aylik hamileyim.bugun esimin isleriyle ilgili olumsuz gelismeler oldu. aslinda bebek kismetiyle gelir derler ama bizimki pek oyle olmayacak mi acaba :(

Öyle dusunmeyın..hayat tekduze degılki inişlerı çıkışları var.. Sımdı bu durum belkide daha ıyı bır kapı acılmasına kısmettır..

5aylik hamileyim.bugun esimin isleriyle ilgili olumsuz gelismeler oldu. aslinda bebek kismetiyle gelir derler ama bizimki pek oyle olmayacak mi acaba :KK43:
Mevlam bir kapıyı kapar diğerini açar sakın ümitsizliğe kapılma bebek nasibi ile gelir yeter ki sen ümitsizliğe kapılma

5aylik hamileyim.bugun esimin isleriyle ilgili olumsuz gelismeler oldu. aslinda bebek kismetiyle gelir derler ama bizimki pek oyle olmayacak mi acaba :KK43:
Daha hamişsin annesi
Hamilesin annesi daha gelmemişki bebişin hele bi gelsin nasıl bereketleniyorsun:)sen Allaha inan ne güzellikler lütfedicek sana

5aylik hamileyim.bugun esimin isleriyle ilgili olumsuz gelismeler oldu. aslinda bebek kismetiyle gelir derler ama bizimki pek oyle olmayacak mi aca
Hamilesin annesi daha gelmemişki bebişin hele bi gelsin nasıl bereketleniyorsun:)sen Allaha inan ne güzellikler lütfedicek sana

Allah bir kapıyı kapatır başka bir kapıyı açar. Bebek gerçekten bereketiyle geliyor. İçinizi ferah tutun, olumlu güzel şeyler düşünün. Siz nasıl hissederseniz bebeğinizde aynı şekilde hissediyor unutmayın.

Böyle düşünüp kendını üzme lutfen bebeğinde uzuluyordur.
Rabbım 1 kapıyı kapatır diğerini açar .

Hz. Süleyman A.S. , Allah kendisine bütün canlılarla konuşma nimetini bahşetmiştir. Bir gün karıncaya sormuş; Bir ömür boyu çalışıyorsun senede ne kadar yersin? Karınca ;Bir buğday tanesi bana yeter . Demiş. Süleyman peygamber karınca doğrumu söylüyor diye denemiş, bir karınca işe bir buğday tanesini bir kavanoza koymuş bakalım durum ne olacak diye merak etmiş.Bir sene sonra kavanozu açtığında buğdayın yarısı yenmiş yarısı duruyor.Hayretle ve merakla sormuş Süleyman Peygamber ; Ey karınca sözünle hareketin bir değil, hani senede bir buğday yerim demiştin, fakat buğdayın yarısı duruyor deyince, Karınca ibretli bir o kadarda anlamlı bir söz söylüyor ; Ey Süleyman , Allah insan hakkında insanoğlu nankördür diyor, ola ki bu insan beni bu kavanozun içinde unutabilir, tedbir olarak yarısını yedim gerisini de sonraya bıraktım .

Bence rızkın Allah'tan geldiğine inanmak gerekiyor.
Böyle yapanı da Allah daraltmıyor bunaltmıyor..

10. Haftamda kaynımın çok yüksek meblada borcu çıktı kayınpeder parası bizdeydi ki içinde hakkımız vardı.ama eşim istemedi . aniden yüksek miktarda para vermek kimse için mümkün değil. arabamızı sattık. 2 tane kredi çektik. maddi manevi olarak çok çöktük ama hiçbirini bebegimize bağlamak aklımıza gelmedi her şerde hayır vardır. Şuan gurbette 3 yasinda oğlum, 4 aylık hamile ben, eşim şehir dışı görevde kışı ağır geçen bi memlekette arabasız ortada.... Bak böyle anlatınca ne kdar zor bir durum ama Elhamdülillah Rabbim yardım ediyor ve inanıyorum daha güzel zamanlar gelecek. Çünkü kayınpederimin para yükünden kurtulduk o bizde diye kredilerini ödedik ve paradan düşmedik. Ayrıca fazladan verdik paralarını

gelıyor canım yeterkı aıleler destek olsun ıs onlarda bıtıyor... bende 4 aylık hamıleyım borclarımız var, daha bı toplu ıgne almadım bebegıme ama sımdıden herseyı tamam bır yatak kaldı gerıye aılem herseyı halledıyor bıze bısey kalmıyor bile ;)

Anasi babasi basinda hic bir bebek ac kalmaz. Bir sure bazi luks seyler almayiverirsiniz. Zaten gelen hediyelerden giymeye hic sira gelmeyecek kiyafetleri bile olacak. Allah saglikla bereketiyle buyutmek nasip etsin.

elbette her yaratığın rızkı var. piresinden böceğine kadar.
bebeğiniz de kendi rızkıyla gelecek.
ancak bebek rızkıyla gelecek diye zor koşullarda çocuk sahibi olmaya devam etmek yersiz.
hayrlı uğurlu olsun bebeğiniz.

Allah büyük. Benim bütün ailem hastanedeydi ben bir maaşla yetişiyordum ve ay sonu para artıyordu şok oluyordum. Normalde ay sonunu çıkartamazdım.

eşim uzun zamandır terfi bekliyordu ama çok zordu.. hatta ben imkansız gözüyle bakıyordum... terfi aldığı hafta bebek müjdesini aldık bence kısmet getirdi bereketiyle geldi..
bebek berekettir..
umutsuz düşünmeyin belki daha iyi bir iş bulacak..
Allah yardımcınız olsun..

böyle dedin, tuttun aldırdın diyelim. ertesi gün eşine büyük bir piyango çıksa bebeği aldırdığına pişman olurmusun olmazmısın?

Hz. Musa zamanında bir inanan demişki,
Ey Musa sor bakalım Rabbine benim bu dünyadaki rızkım ne kadar.
Peygamber gidip sormuş ve Rabbimiz onun dünyadaki rızkı bir kuru ekmek demiş.
Gelip adama senin dünyadaki rızkın bir kuru ekmek demiş. Adam üzülmüş ve uzaklaşmış.
Gel zaman git zaman bir gün mısırda karşılaşmışlar. Ama adam nasıl zengin.
Yediği önünde yemediği arkadasında. Ey Musa demiş hani benim rızkım bir kuru ekmekti.
Hz. Musa tekrar Rabbinin huzuruna çıkmış ve sormuş.
Rabbim sen bir kuru ekmek demiştin ama adam zengin. Bu nasıl olur?
Allahü teala (c.c) şöyle der,
Ey Musa onun bu dünyadaki rızkı bir kuru ekmekten fazla değildir.
Şuan sürdürdüğü varlık eşinin karnındaki bebeğin kısmetidir. Git ona söyle.

Yani kıssadan hisse bebekler kendi rızıklarıyla gelirler.
Ama bu demek değil ki sorumsuzca doğurup çoğalalım.

Doğum yaptıktan yedi ay sonra eşim işinden oldu. Uzun mevzu bilhare anlatırım.

Ev kredisi yeme icme faturalar fln. Cok daraldık ama ölmedik. Kızım hala güzel giyiniyor, hala yemek yiyebiliyor, hızla büyüyor. Hayat bir şekilde akıp gidiyor. Yeter ki mevlam kimseyi anasız babasız bırakmasın, gerisi boş.

Back
X