Bebek konusu açılınca kaçıyor

kumralada21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2013
117
1
26
İstanbul
Kızlar bir buçuk seneyi geçmiş bir ilişkim var. İlişkimiz ciddi, onun yaş itibariyle evliliğe gayet yatkın bir yaşı var 27 yaşında çünkü. Herneyse, sorunumu anlatayım, yardımcı olursanız çok sevinirim.

İlişkimiz 10.ayında falan bayağı ciddi bir hal almaya başladı. Artık birbirimizi geleceğe dönük görüyorduk. Bana benimle ciddi düşündüğünü söyledi, kuzenleri, kardeşi hatta babaannesi ile tanıstım. 1 sene geçtikten sonra annesiyle de karşılaştık merabalaştık falan tanısma olmasa da. Normalde evliliğe uzak bir tip çünkü eski kız arkadaşları önceden çok evlilik baskısı yapmış, bir tanesi direk baskı yapmıs, diger biri de ima ederek(arkadaşımın nişanı vardı geçen hafta...tadında), yeri gelir facebookta bebek fotografları paylasarak kafeslemeye çalışmış evlilik konusunda bu yuzden uzak oldugunu biliyordum. Ama bizim aramızda çok farklı bir iletişim var ve ben 1. senemize kadar hiç evlilik lafı yapmadım, yapmam da daha önümüzde süreç var sonucta 1bucuk olda hala yapmadım kızlar :) geçenlerde bir sitede ''sizden nasıl çocuk çıkar'' tarzı birşeye denk geldim merak ettim hosuma gitti yaptım, bunu da ona söyledim güya çocuğumuzun fotosunu attım baktı falan beğendi geçti ama üzerinde durmadı yani kısa cevaplar verdi çocuk konusuna. Geçenlerde de bir akrabasının çocuğu doğmuş, önü görmeye gitmişler. Bebekle ilgili bir video yapılmış beraber bakarız demişti, ama bakamadık sonra ben videoyu atsana falan dedim izledim, sonra ''güzelmiş canım'' dedim. Bunun üzerine bana ''benimde bebekle resmim var kucagıma aldığım'' yazdı. Bende görmüştüm ve şaka ile karışık '' evet gördüm, eline de çok yakışmış :D '' yazdım gülerek. Kızlar inanır mısınız o yazdıgım seye hiç cevap vermedi, baska birşey daha söylemiştim o arada, direk ona cevap verdi bu son lafıma birşey yazmadı. Bu adam benden kaçıyor mu? ben anlamadım, onu evlilik ya da çocuk diye sıkıştıracak biri değilim ama beni neden takmadı yani, geçen seferde kısa kesmişti. Hayır farzetsin ki böyle birşey hayal ettim, kötü birşey mi? masum değil mi düşüncelerim? Ben anlamadım ama çok bozuldum bir cevap bile vermemesine, en azından ''hahaha evet'' falan dese de olurdu yani. Artık bebek konusu açmam, açılsa da birşey demem.. Siz ne düşünüyorsunuz yoksa ben mi yanlıs algılıyorum?

not: bu arada ben ona önceden komik çocuk videoları atmıstım tesadüfen rastlayıp yani komik diye sadece, izleyip begenmişti sonra ''cocuklara sardın bu ara hayırdır :)'' falan demişti. Biraz kurcalayınca, kadınların belli bir yastan sonra çocuk isteği artıyor tarzı konusmustu galiba korkuyor ama kötü birşey demedim ve yapmıyorum, yaptıklarımda abartı ya da onu sıkıştıracak birşey yok, böyle kısa kesip davranması zoruma gidiyor.. sanki 1 aylık çıktığım insana yapıyorum..

Son düzenleme:
belki eski sevgilisi de bebek resimlerini sizin gibi düşünerek paylaşmıştır kafeslemek ne demek

bebek resmi paylaşarak koca kafesleyen var mı aramızda?

sen onu kınamışsın ama senın yaptığında onun aynısı şimdi bu kafeslemek mi?

belki eski sevgilisi de bebek resimlerini sizin gibi düşünerek paylaşmıştır kafeslemek ne demek

hayır hayır yanlıs anladınız kafeslemekten kastım daha baska, bebek resmi paylasılması degil, ya özetlemek gerekirse erkek arkadasıma önceden cok evlilik baskısı yapan bir kız arkadası olmustu, sürekli ailemle tanıs, dayımla tanıs, ne zaman evleneceğiz tadında çok sıkıştırıyormuş ona kafeslemek diyordu. Acaba beni de öyle yapacagım gibi mi görüyor diyorum ?

güzel bir noktaya parmak basmışsın canım :31:

belli ki siz daha gençsiniz erkek arkadaşınızdan. 27 yaş erkekler için evliliğe öyle pek de yatkın olunan bir yaş değil artık, adamlar hayatlarını yaşamak evlenseler de bir süre çocuksuz kalmak istiyorlar. siz bırak evliliği nikahı direkt çocuğa bağlamışsınız işi :)) erkekler böyle işte... vaatler verirler mavi boncuk dağıtırlar,sonra da kızlara beni kafeslemeye çalıştı muamelesi yaparlar.

belkide çocukları sevmiyodur :ssz: bende pek sevmem çocuk videolarını resimlerini çocuklarıda :D ama buzamana kadar evlilik muhabbetinin hiç geçmemesi ilginç yaşınız çok küçük değil bukadar zaman birlikte geçirmişsiniz :51: hoş kimsede evlenmek zorunda değil ama sizide oyalamasın yani :19:

Belki sizden ayrılınca da gayet masumane bir şekilde paylaştığınız bu şeylerden bahsederken "kafeslemek" diye bahsedecek..
Çocuk konusundan kaçmıyor ciddiye binmesinden kaçıyor bana göre...

ben 21 yaşındayım. Yok oyalamak gibi birşey değil o konuda güveniyorum erkek arkadaşıma. Okulum var benim zaten. Acaba daha okulu var diye düşündüğü için mi böyle uzak. Aslında uzak değil de çok fazla gelecek hakkında sürekli konusmayı sevmıyor, yeri geliyor kendi söylüyor, ciddi düsünüyorum diye, baska birşey oluyor, anlıyorsun ciddi düşündüğünü ama işte böyle çocuk mevzusu 2-3 kere ust uste geldi diye acaba korktu mu kacıyor mu..

Belki sizden ayrılınca da gayet masumane bir şekilde paylaştığınız bu şeylerden bahsederken "kafeslemek" diye bahsedecek..
Çocuk konusundan kaçmıyor ciddiye binmesinden kaçıyor bana göre...

bana da öyle geldi. geçmişteki kızları da ailesiyle tanıştırıp havaya sokmuştu belki bilemeyiz.

bu arada arkadaşlar ''kafeslemek'' konusuna taktınız ama benim sorunum bu değil. Yukarıdaki arkadaşa acıklama yaptım, anlatamadım galiba, bildiğim evliliğe sıkıştırmaktan bahsediyor kafeslemek olarak, ben yukarıdaki cümlemde biraz yanlıs yazdım o yuzden yukarıdaki arkadasa acıklama yaptım. Evlenelim diye ısrar etmek sürekli birileriyle tanıstırmak istemek, bak millet evleniyor imaları yapmak kafeslemektir tabi. Benim yaptıgım şey bu, değil. Ben birşey yapmıyorum zaten .

ben 21 yaşındayım. Yok oyalamak gibi birşey değil o konuda güveniyorum erkek arkadaşıma. Okulum var benim zaten. Acaba daha okulu var diye düşündüğü için mi böyle uzak. Aslında uzak değil de çok fazla gelecek hakkında sürekli konusmayı sevmıyor, yeri geliyor kendi söylüyor, ciddi düsünüyorum diye, baska birşey oluyor, anlıyorsun ciddi düşündüğünü ama işte böyle çocuk mevzusu 2-3 kere ust uste geldi diye acaba korktu mu kacıyor mu..

Siz erkek arkadasinizla evlenince hemen cocuk mu dogurmak istiyorsunuz acaba merak ettim.Nasil evlenince kadinlar kendini anne olmaya hazir hissetmiyorsa erkeklerde kendilerini baba olmaya hazir hissetmeyebilir,aslinda ciftler evlenince hemen bebek sahibi olmamali ciftlerin evliliklerine adepte olmalari gerek.Erkek arkadasiniza baski yapmayin eger banada bu denli baski yapilsa kendimi kotu hissederdim.

geçmişteki kızları ailesiyle tanıstırmadı. Ben onun arkadaşıydım çünkü biliyorum. Lütfen kişilik olarak art niyetli bir profil çizmeyin erkek arkadaşıma.

canım yanlış anlama, kimse erkek arkadaşını kötülemek amacında değil. ama bu kulüpte öyle erkekler okuduk ki, genel olarak erkeklere pek güven kalmadı kimsede . :26:

Siz erkek arkadasinizla evlenince hemen cocuk mu dogurmak istiyorsunuz acaba merak ettim.Nasil evlenince kadinlar kendini anne olmaya hazir hissetmiyorsa erkeklerde kendilerini baba olmaya hazir hissetmeyebilir,aslinda ciftler evlenince hemen bebek sahibi olmamali ciftlerin evliliklerine adepte olmalari gerek.Erkek arkadasiniza baski yapmayin eger banada bu denli baski yapilsa kendimi kotu hissederdim.

yeliz hanım, anne olmaya hazır hissetmek baska birşey çocukları sevmek baska birşey. Ben cocukları aşırı severim ama o bunu yanlıs anlıyor galiba..

canım yanlış anlama, kimse erkek arkadaşını kötülemek amacında değil. ama bu kulüpte öyle erkekler okuduk ki, genel olarak erkeklere pek güven kalmadı kimsede . :26:

kötülemek amacında değil ama çokta iyi niyetli değil yani. Ben burda bir sorunumu anlatıyorum ve sadece ama ''sadece'' bu sorunum için çözüm ararken bana başka taraflardan ''belki de şöyle yaptı, belki de böyle biri..'' gibi laflar geliyor. Hoş değil gerçekten neyse düzgün yorum yapan arkadaşlar yaptı zaten çözümümü burada aramak saçmaydı belki de.

yeliz hanım, anne olmaya hazır hissetmek baska birşey çocukları sevmek baska birşey. Ben cocukları aşırı severim ama o bunu yanlıs anlıyor galiba..

Kumralada canim bende cocuklari cok severim ama bazi insanlar cocuklari sevmez mesela cocuk sesine bile tahammul edemeyen insanlar vardir.

Kumralada canim bende cocuklari cok severim ama bazi insanlar cocuklari sevmez mesela cocuk sesine bile tahammul edemeyen insanlar vardir.

evet, şunu da belirteyim belki bir faydası olur, erkek arkadaşım çocuk bağırışından pek hoşlanmıyor, yani bende bebek çığlığını sevmem mesela, ama aşırı rahatsız edecek kadar olmadıgı sürece dayanırım. Çocukları çok sevmiyor galiba :/ ama çocuk hayali var, öyle de birşey var şimdi. Yani çocuk sahibi olmayı istiyor ileride kızı olsun istiyor.

daha önce cocuk ve evlilik mevzusu yüzünden ayrilmis sevgililerinden
bu hareketine niye sasiriyorsun ki?
adam basbaya sevmiyor bu muabbetleri, hem bunu söylüyorsun ve ayni msjin icinde
bana neden böyle davraniyor diye sorguluyorsun.
O kizlara benzetmis seni belli ki...
Üstüne gitme derim ben.

Son düzenleme:
Back
X