Bebek konusu

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Merhaba KKdaşlarım :KK19:
Bebek isteğimizle ilgili eski 1-2 konum var.Üstünden zaman da geçti, dersaneye gittiğimiz için bu sene erteleyecektik ama yanlış bir karar olduğunu düşünmeye başladım. Hem biz çok istiyoruz hem ablasıyla yaş farkları çok olmasın istiyorum,sanki doğru zaman şimdi gibi. Kızım 3 yaşında bu arada.
Uzatmadan kısacık bir sorum olacak, oldu da memurluğu kazandım(Sınav ekimde); doğum izni nasıl oluyor? Özeldeyken 2 yıl da ücretsiz izin yapmayı düşünüyordum,kabul görmezse ayrılacağım (Tabi planla olan işler değil bunlar, belki bebiş bile gelmeyecek, hayırlısıysa olur inş.öyle söyleyeyim.) Doğum iznindeyken ya da ücretsiz izindeyken kazanırsam,bu hak memurlukta da devam ediyor mu? Bu işler nasıl yürüyor?

Son düzenleme:
Merhaba KKdaşlarım :KK19:
Bebek isteğimizle ilgili eski 1-2 konum var.Üstünden zaman da geçti, dersaneye gittiğimiz için bu sene erteleyecektik ama yanlış bir karar olduğunu düşünmeye başladım. Hem biz çok istiyoruz hem ablasıyla yaş farkları çok olmasın istiyorum,sanki doğru zaman şimdi gibi. Kızım 3 yaşında bu arada.
Uzatmadan kısacık bir sorum olacak, oldu da memurluğu kazandım(Sınav ekimde); doğum izni nasıl oluyor? Özeldeyken 2 yıl izin yapmayı düşünüyordum,kabul görmezse ayrılacağım (Tabi planla olan işler değil bunlar, belki bebiş bile gelmeyecek, hayırlısıysa olur inş.öyle söyleyeyim.) Doğum iznindeyken ya da ücretli izindeyken bu hak memurlukta da devam ediyor mu? Bu işler nasıl yürüyor?

e tabi ceyz'cim memurlukta daha iyi şartların var

Ben memurum hamile iken doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta olmak üzere 16 hafta iznin var, çoğu kadın 37.haftaya kadar çalışıp 5 haftalik fazla çalışma süresini doğum sonuna atar 13 hafta izin kullanır bu süre senin ücretli iznin yani 3 ay, üstüne yıllık iznimin tamamını da aldım ben mesela, oldu sana 4 ay, kimileri heyet raporu şu bu alıyo ama ben tercih etmedim

Akabinde de istersen 2 sene ücretsiz izin alıyorsun

Ben memurum hamile iken doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta olmak üzere 16 hafta iznin var, çoğu kadın 37.haftaya kadar çalışıp 5 haftalik fazla çalışma süresini doğum sonuna atar 13 hafta izin kullanır bu süre senin ücretli iznin yani 3 ay, üstüne yıllık iznimin tamamını da aldım ben mesela, oldu sana 4 ay, kimileri heyet raporu şu bu alıyo ama ben tercih etmedim

İlk iznimde benim de aynı şekilde olmuştu,37 ye kadar çalışıp izinleri sonraya aktardım. Ücretsiz izindeyken kazanma durumum olursa kabul görüyor o halde,öyle anladım. Ama emin miyiz,sonra güme gitmeyeyim:KK48:

yazacaktım ama herseyı arkadas yazmıs,bende altına ımzamı atıyorum ozaman:KK200::KK200:

üxretsiz izin alınca kademe ilerlemen devam ediyormu

Yerlesmen kafi bence,ataman yapilip da baslayacagin zaman ucretli dogum izninde olursan o hakkin sakli kalir diye biliyorum,olmadi birine vekalet verirsin o senin yerine islemlerini halleder.

sorunuz tam anlaşılmiyor bence biraz daha açık yazın
mesela siz şunu mu sormak istiyorsunuz memurluğu kazanalım ama işe başlamadan direkt ücretsiz izine çıkayım
eğer düşünceniz buysa böyle olmuyor belli bir süre çalışıp öyle ücretsiz izin aliniyor diye biliyorum ben

İlk iznimde benim de aynı şekilde olmuştu,37 ye kadar çalışıp izinleri sonraya aktardım. Ücretsiz izindeyken kazanma durumum olursa kabul görüyor o halde,öyle anladım. Ama emin miyiz,sonra güme gitmeyeyim:KK48:

Memurluğu kazandığın takdirde bu haklara sahipsin, ücretsiz izindeyken kazanmak derken orayı anlamadım işte

Şey mi diyosun özel sektörde çalışırken ücretsiz izne ayrılıp memurluğu kazanmak?

Asaletini alman lazım sanırım 1 yıl çalışıp. Memuriyete girer girmez tüm hakları elde edemiyorsun diye biliyorum. Ama yanlşmı orasını bilemiyorum:-)

Ya inş. anlatabilirim; şimdi 4 ay ücretli iznim var,2 yılda ücretsiz. Bu sınav,kazanma durumları ücretsiz izin zamanlarına denk gelirse nasıl oluyor demek istedim

Ucretsiz izin zamaninda kazanir ve atanirsan iznini yarida kesip baslayis yaparsin. Sonra ayni gun ucretsiz izne tekrar ayrilabilirsin diye biliyorum. Memuriyette bir yerden bir yere atanma durumlarinda boyle oluyor. Ozelden devlete gecerken de farkli degildir diye dusunuyorum.

Back
X