- 30 Ağustos 2013
- 2.125
- 7.360
- 358
Bu ulkenin neden bu halde olsugunu 2 gun Kk okudugumda anliyorum.
Konu sahibesi rica ediyorum cahil cahil yorumlara bakma. Belli ki dusunen bir kadinsin, keske olmasaymis bu hamilelik, seni cok iyi anliyorum bebek aldirmak bir kadin icin yikim olabilir, Allah kimsrye yasatmasin Ama eger ki kalbinden beyninden bedeninden yapamayacagin geciyorsa aldir. O cocuk mutsuz, sevgi anlaminda tatminsiz bir hayat yasayacagina yasamasin daha iyi. Kurtajin yasaklanmasi mevzusunun konusuldugu donem bir kadin bir yazi yazmisti. Anne olmaya hazir olmadigim bir donem hamileydim, eger aldirmasaydim o cocuk hergun aglayan mutsuz bir anne ile buyuyup mutsuz bir birey olacakti, aldirdim cok zordu, kabuslarim oldu ama simdi anne olmaya hazir oldugumu hissettigim an tekrar hamileyim ve bebegimin mutlu bir annesi dolayisiyla mutlu bir hayati olacak diye. Bulursaniz okumanizi tavsiye ederim. Ben cok etkilenmistim.
Ayrica kurtaj cinayet olsa 10.haftaya kadar serbest birakilmaz. Biraz bilgi, biraz dusunce iste. Kimse kimseye zorla cocugunu aldirtmiyor ama her durumu kendi icinde dusunmek lazim. Bunu da herkes yapamiyor. Lutfen iyi dusun konu sahibesi, umarim hamile degilsindir veya umarim yarin farkli bir gun dogar sizin icin.
Bende korunma sirasinda cahilligime devam ettim, ikinci testte pozitif. Kan testini bekleyecegim ve bos gebelik vs olmasini dileyecegim.
Bircok uye dogurunca iyiki dersin diyor ama ben yabanci dilde yazilmis bir makale okumustum. Anne olanlarin bircogu pismandi ama bunu soylemeye cesaretleri yoktu falan.
Gunah vs diyorlarda benim kaygim daha kotu gunahlara sebep olacak bir bebekse yarin bir gun aldirilmayan o bebek babasi para vermedi diye babasini oldurur, komsunun kizina tecavuz ederse aaa demi benim cocugum yapmaz. Hangisi daha gunah? Bu tartismalara girmek istemiyorum. Benden alim, ulema cikmaz. Ki ben kurtajdan ve dogurmaktan ayni oranda korkuyorum her ikisinde de psikolojim iyi olmayacak birinde bana muhtac biri olacak, digerinde ben birilerine muhtac olacagim.
Umarim yarin farkli bir gune uyanirim.