- 26 Mayıs 2016
- 1.617
- 2.378
- 83
- Konu Sahibi lachicaguapa
-
Çocuk olunca hayat bitmiyor, hayat yeniden başlıyor ...
Evet çocuk sorumluluğu çok fazla özellikle bebek olduğu dönemlerde aşırı yoğun yorgun oluyor insan ama değiyor çünkü senden bir parçaya sahip çıkıp onu seviyorsun...
Kimse net kararlı bir şekilde bebek planı yapmıyor yapan varsa da çok nadir, ilk başta kendinden çok emin oluyor hamile kalınca endişeleri artıyor ama bebek Doğana kadar herşey ... Sonrasında dünyaya bir daha gelsem hiç düşünmeden bebek yaparım düşüncesi kaplıyor insanı ..
Eşin bebek istemiyorsa kazara hamile kalayım deme.kadinlar kazara hamile kalınca bu fikre alışıyor ama bir erkek için çok zor oluyor hatta 180° doneni bile var..
Eşinin babasız büyümüş olması ile ne alaka orasını anlayamadım ?
Babalı büyümüş olsa bile babalık sonradan öğreniliyor annelik gibi değil... Hiç istememe gibi bir durum varsa sana haksızlık yapar çünkü herkesin anne/baba olmaya hakkı var... Eşinin endişeleri yerli ya da yersiz buna pek yorum yapamam ama "baba olamam yetemem" gibi kaygılarını ortadan kaldırmasına yardımcı olabilirsin..Nasıl baba olunur bilemiyorum, çocuğa yenemeyeceğim vb. diyor. Kazara hamile kalmak, bebek fikrine zorlamak gibi bir düşüncem asla yok ama zaman da geçiyor gibi hissediyorum. Eşime istiyorum bebek olursa mutlu olacağım desem kendisini ikinci plana atıp kabul eder, bilmiyorum kafam çok karışık. Teşekkürler cevaplarınız için
evliliğimiz yeniyse ve ayrı sehirlerdeyse biraz bekleyin. Çocuklu evlilik çocuksuz evlilik bambaşka. Hayat belki bitmiyor ama eskisi gibi asla olmuyor uzun süre.Merhaba kızlar, size kısaca kendimden, evliliğimden ve bebek için bir türlü karar verrmemden bahsedeceğim. 28 yaşındayım, eşim 33 yaşında, ikimiz de çalışıyoruz, maddi bir problemimiz yok, annem yalnız iyi kötü bana bebeğin bakımı konusunda destek olabilir, eşimle ayrı şehirlerdeyiz ama her haftasonu gidip geliyoruz, bir iki aya aynı şehirde olacağız, orada kendi evimiz de var yani taşınma sorunumuz da olmayacak, evliliğimde mutluyum, eşim kendi ütüsünü yapar, yemek yapar, benden çok ev işi yaptığı olur, sorumsuz birisi asla değil ama çocuk istemiyor, babasız büyüdüğü için olduğunu söylüyor bazen, bazen de hayatımız bitecek, hep çocuğun dertleri olacak vb. diyor. Ben bazen çok istiyorum, annem, teyzem de baskı yapıyor, bazen de kim uğraşacak diyorum. Etrafımda çocuğu olmayan 40-50 yaşındaki insanlara bakıyorum sanki amaçsız gibiler, bomboş bir hayat gibi geliyor ilerisi için. Benim sorum siz nasıl emin oldunuz? Karar verdiğinizde aklınızda neler vardı? Evladın pişmanlığı olmaz tabi ama sokakta anneler "yettin artık, bi sus, yürü" derken çok şahit oldum acaba bir tükenmişlik hali oluyor mu? Cevaplarınız için teşekkürler.
evliliğimiz yeniyse ve ayrı sehirlerdeyse biraz bekleyin. Çocuklu evlilik çocuksuz evlilik bambaşka. Hayat belki bitmiyor ama eskisi gibi asla olmuyor uzun süre.
Daha cok gencsiniz bekleyin, acele etmeyin. Cocuk hayatinizin en onemli karari, bir kez anne olduktan sonra ben bu isi sevmedim devam etmeyecegim deme sansiniz olmayacak.
Simdi hayatin keyfini cikarin, belki 30 lu yaslarda esiniz de siz de isteyeceksiniz ama istemeseniz de bombos bir hayatiniz olmayacak, dunyanin buyuk lider, sanatci ve bilim insanlarinin cogunun cocugu yoktur mesela, bomboş mu yasamislar sizce?
Merhaba kızlar, size kısaca kendimden, evliliğimden ve bebek için bir türlü karar verrmemden bahsedeceğim. 28 yaşındayım, eşim 33 yaşında, ikimiz de çalışıyoruz, maddi bir problemimiz yok, annem yalnız iyi kötü bana bebeğin bakımı konusunda destek olabilir, eşimle ayrı şehirlerdeyiz ama her haftasonu gidip geliyoruz, bir iki aya aynı şehirde olacağız, orada kendi evimiz de var yani taşınma sorunumuz da olmayacak, evliliğimde mutluyum, eşim kendi ütüsünü yapar, yemek yapar, benden çok ev işi yaptığı olur, sorumsuz birisi asla değil ama çocuk istemiyor, babasız büyüdüğü için olduğunu söylüyor bazen, bazen de hayatımız bitecek, hep çocuğun dertleri olacak vb. diyor. Ben bazen çok istiyorum, annem, teyzem de baskı yapıyor, bazen de kim uğraşacak diyorum. Etrafımda çocuğu olmayan 40-50 yaşındaki insanlara bakıyorum sanki amaçsız gibiler, bomboş bir hayat gibi geliyor ilerisi için. Benim sorum siz nasıl emin oldunuz? Karar verdiğinizde aklınızda neler vardı? Evladın pişmanlığı olmaz tabi ama sokakta anneler "yettin artık, bi sus, yürü" derken çok şahit oldum acaba bir tükenmişlik hali oluyor mu? Cevaplarınız için teşekkürler.
Onların nasıl bi hayat yaşadığını iclerinde ne birikirdiklerini ya da mesela tarkanin kisir olduğunu sadece dışardan bakarak göremezsiniz. Ayrıca 18 değil bayan 28 yaşında bence çok ideal bi yaş
Onların nasıl bi hayat yaşadığını iclerinde ne birikirdiklerini ya da mesela tarkanin kisir olduğunu sadece dışardan bakarak göremezsiniz. Ayrıca 18 değil bayan 28 yaşında bence çok ideal bi yaş
Çocuk olunca hayat bitmiyor, hayat yeniden başlıyor ...
Evet çocuk sorumluluğu çok fazla özellikle bebek olduğu dönemlerde aşırı yoğun yorgun oluyor insan ama değiyor çünkü senden bir parçaya sahip çıkıp onu seviyorsun...
Kimse net kararlı bir şekilde bebek planı yapmıyor yapan varsa da çok nadir, ilk başta kendinden çok emin oluyor hamile kalınca endişeleri artıyor ama bebek Doğana kadar herşey ... Sonrasında dünyaya bir daha gelsem hiç düşünmeden bebek yaparım düşüncesi kaplıyor insanı ..
Eşin bebek istemiyorsa kazara hamile kalayım deme.kadinlar kazara hamile kalınca bu fikre alışıyor ama bir erkek için çok zor oluyor hatta 180° doneni bile var..
Eşinin babasız büyümüş olması ile ne alaka orasını anlayamadım ?
Motive olmana sevindim, çocuk bambaşka bişey , hayatında eline hiç ufak bebek almamış birisi olarak sana şunu söylemek istiyorum; 15. Gunde yalnız bakmaya başladım 5 günlükken göbeği düştü dusunu ben aldırmak istedim ve yaptım, uykusuna çok düşkün biriyken geceleri 5-6defa uyanmak beni ilk başlarda Yorsa da şimdi 6 saat uyuyunca " oh be" diyorum... İçinde ufacık merhamet duygusu olan hiçbir "anne" çocuğunu mutsuz etmez... Ben anneliği annemden öğrendim çünkü hem annesiz hem babasız büyümüş o yüzden sevginin iki katını çocukları olarak aldik.. çocuk yapma konusunda en çok annem motive etmiştir beni çünkü çocuk konusuna bekarken bile sıcak bakan biri değildim... Şimdi anneme dönüp dönüp teşekkür ediyorum :) her bebek düşüncesi konusunda balıklama atlama sebebim tamamen zamanında benimde negatif bakmam yüzünden :)Açıkçası ben de anne olmak istiyorum ama aynı zamanda çocuktan ödü kopan bir insanım ve hep sizin yazılarınızı okuyunca "becerebilirim" hissiyatı oluşuyor bende.
Babasız büyümekten kastı farklıdır belki ama ben de parçalanmış aile çocuğu olarak büyüdüm ve evliliği beş altı sene öteledim. Çok korkuyordum. Mutlu evlilik olamaz diye düşünüyordum. Evlenene kadar da son bir hafta sürekli ağladım hatta ne yapıyorum diye.
Şimdi de çocuk aynı şey benim için. Annem ben bir yaşındayken yalnız kalmış. Hayatı bitmiş. Beni büyütmüş. Evlenmemiş, sevmemiş, sevilmemiş vs. Bunlar korkutuyor beni. Eşimle anlaşamamaktan, boşanmaktan, olumsuz bir olay yaşayıp çocuğun da benim gibi bir hayatı olmasından çılgın gibi korkuyorum. Hatta bu korku neredeyse kaygı bozukluğu yaşatacak duruma bile geldi bana. Mutsuz bir hayat yaşamasına sebep olursam altından nasıl kalkarım diye düşünüyorum. Bakalım gelecek ne getirecek bilmiyorum ama sizlerin bu yazıları az da olsa rahatlatıyor beni, motive ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?