İki çocukla farklı bir şehre atanmak

Karakediii122

Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2023
47
-26
16
23
Merhaba herkese. 24 yaşında ve iki çocuk annesiyim çocuklarım 2.5 ve 4 yaşındalar.eşimle yollarımızı ayırma kararı aldık 2 ay sonra da boşanma davamız görülecek. Ben ailemle yaşıyorum ( annem, annemin eşi , erkek kardeşim ve onun eşi ile birlikte) . Aile evine tekrar geri dönmek biraz kendimi yük olarak da hissettiriyor onlar ne kadar destek olmaya çalışsa bile.Asıl mesele şu ki ben uzun zamandır atanmak için bekliyorum ve artık ilan geldi başvurular başladı fakat yaşadığım şehirde alım yok 3-4 saatlik mesafelere var başvuru yapıp yapmama konusunda kararsızım hiç bilmediğim bir şehir ve iki çocuk yapabilir miyim bilmiyorum bir sonraki alımı beklemeli miyim sizce ya da farklı bir şehre atanıp her şeye sıfırdan başlama cesaretini göstermiş annelerim var mı aramızda ? Diğer sorum ailemin yaşadığım şehre atanıp ailemin yanında, çocukları kalabalık bir ailede büyütmek sağlıklı olur mu?

Yani puaniniz iyiyse ve bir sonraki alimda sehrinizde kontenjan oldugunda gireceginiz ihtimali yuksekse bekleyin ama muallakta hersey neresi olursa atanin biraz anneniz gelir yaniniza destek olur

Aynı konumdayım iki çocukla aileme 2 saat mesafede bir şehirde yaşıyorum, atanmanızı ertelemeyin bence burası Türkiye ne zaman ne olacağı belli olmuyor malum, ayaklarınızın üzerinde durun biraz dengesizlikten sonra hayat rayına giriyor hatta iyi ki bile diyorsunuz, herşey gönlünüzce olsun

Neye sifirdan baslayacaksiniz orasini anlamadim 3-4 saat mesafeye hazır işinizi yapmak icin gideceksiniz alti ustu cocuklar buyukse veya krese fikan gidecekse sorun olmaz gözünüzde "her şeye sifirdan baslamak" şeklinde büyütmezseniz bir sorun olmaz.

Merhaba herkese. 24 yaşında ve iki çocuk annesiyim çocuklarım 2.5 ve 4 yaşındalar.eşimle yollarımızı ayırma kararı aldık 2 ay sonra da boşanma davamız görülecek. Ben ailemle yaşıyorum ( annem, annemin eşi , erkek kardeşim ve onun eşi ile birlikte) . Aile evine tekrar geri dönmek biraz kendimi yük olarak da hissettiriyor onlar ne kadar destek olmaya çalışsa bile.Asıl mesele şu ki ben uzun zamandır atanmak için bekliyorum ve artık ilan geldi başvurular başladı fakat yaşadığım şehirde alım yok 3-4 saatlik mesafelere var başvuru yapıp yapmama konusunda kararsızım hiç bilmediğim bir şehir ve iki çocuk yapabilir miyim bilmiyorum bir sonraki alımı beklemeli miyim sizce ya da farklı bir şehre atanıp her şeye sıfırdan başlama cesaretini göstermiş annelerim var mı aramızda ? Diğer sorum ailemin yaşadığım şehre atanıp ailemin yanında, çocukları kalabalık bir ailede büyütmek sağlıklı olur mu?
Kesinlikle gitmelisiniz,küçük için bakıcı büyük için kreş en güzeli.Ailenizi yanınızda götürmeyin cünkü yeterince kalabalıklar, kendi başınıza kalıp kendi geminizin kaptanı olmalısınız ki gemi su almasın.

Neye sifirdan baslayacaksiniz orasini anlamadim 3-4 saat mesafeye hazır işinizi yapmak icin gideceksiniz alti ustu cocuklar buyukse veya krese fikan gidecekse sorun olmaz gözünüzde "her şeye sifirdan baslamak" şeklinde büyütmezseniz bir sorun olmaz.
atandığım yerde eşyalı bir ev tutmak gerek kiralar almış başını gidiyor çocuklarım da küçük iki çocuğun kreş parası ve diğer ihtiyaçlara yetebilir miyim bilmiyorum

Aynı konumdayım iki çocukla aileme 2 saat mesafede bir şehirde yaşıyorum, atanmanızı ertelemeyin bence burası Türkiye ne zaman ne olacağı belli olmuyor malum, ayaklarınızın üzerinde durun biraz dengesizlikten sonra hayat rayına giriyor hatta iyi ki bile diyorsunuz, herşey gönlünüzce olsun
Peki nasıl gidiyor hayatınız çocuklara kim bakıyor kira vs yettirebiliyor musunuz biraz bahsederseniz çok sevinirim

Bi sonraki atama olacağı kesin mi ? Ya daha uzak yerler olursa .Riske atılır mı bilemedim.Atanmak bu madar zorken.4 yaş itibari ile devlet anaokullarına kayıt yaptırabilirsiniz.8-5 var mı onlarda bilmiyorum.Ailenizden birileri gelip bi süre yanınzda kalsa küçüğe de onlar bakabilir.En azından bi süre böyle idare edilebilir.İkisini birden özel kreşe verseniz maddiyatınız yetmeyebilir.Yanlış anlamayın birazdan yazacağımı.Babaları nafaka felan vermeyecek mi ?Eğer nafaka vermeyi kabul ettiyse Büyük çocuğunuz devlet anaokukuna gider küçük özel kreşe(8-5kreşler var) gidebilir.Siz de kira fatura ev masraflarını ancak yettirirsiniz.Bu devirde ev geçindirmek çok zor.Umarım her şeh gönlünüze göre olur.Bi kadının hele annenin kendi ayakları üzerinde durabilmesi o kadar güzel ki

Peki nasıl gidiyor hayatınız çocuklara kim bakıyor kira vs yettirebiliyor musunuz biraz bahsederseniz çok sevinirim
İyi çok şükür öğretmenim, çocuklara bakıcı bakıyor evim kira ama geçinebiliyorum nafaka alıyorum tabi onun katkısı ile zorlanmıyorum ama hayatı küçük tutmak lazım 3+1 değil 2+1 evde oturuyoruz, çocuklar özel okulda değil devlet okulunda, aracımız küçük felan filan

Back
X