Bebek krizi..

inşallah bi an önce kavusursun bebeğine cnm,bende 2sene içinde düşünüyorum aklımda öyle yani Allah kısmet ederse tabiki.. ama su an kafamda soru işaretleriyle bi bebek dünyaya getirmekte istemiyorum sende istememişsin cok iyi anlıyosundur beni çalışmak istiyorum ben üniyi bosuna mı okudum:) ama ne zaman iş aramaktan bahsetsem eşim hemen bebekten bahsediyor acaba diyorum calısmamam için bebeği mi istiyo yani kafam allak bullak..
peki canim sen simdi istemiyosun ama istedin zamanda Allah hemen vericekmi ????hic bunu dusundunmu ayrica yasinixda kucuk dgll.tabi hazir hissetmiyosun anliyorum cunku bende istemedim esim istedi sonra ben istedimdede rabbim vermedi iki tup uc asilama inan cok zor iyi dusun duani dogru et benim gibi yipranma sucluluk hissetmee sonradan aurica 30dan sonra cok zor bebek sahibi olmak suan yas 28oldu benim

inşallah bi an önce kavusursun bebeğine cnm,bende 2sene içinde düşünüyorum aklımda öyle yani Allah kısmet ederse tabiki.. ama su an kafamda soru işaretleriyle bi bebek dünyaya getirmekte istemiyorum sende istememişsin cok iyi anlıyosundur beni çalışmak istiyorum ben üniyi bosuna mı okudum:) ama ne zaman iş aramaktan bahsetsem eşim hemen bebekten bahsediyor acaba diyorum calısmamam için bebeği mi istiyo yani kafam allak bullak..
cnm bence iş hayatına girersen eşin bebek fikrini çok uzun bi süre erteleyeceğini düşünüyor...
korkusu bu bence.. çalışmanı istememen değil..
bebek doğsun 2 yaşını doldurduğunda kreşe vereyim bende çalışayım desen itiraz edeceğini sanmıyorum...
zaten hamile olduğunu öğrendiğin an kendini otomatikman hazır hissediyosun...
evliysen maddi durumun yerindeyse bu haber üzmüyo aksine sevindiriyo bilmiorum ya çok değişik bi duygu...
bebeğim 9 aylıkken hamile olduğumu öğrendim.. sorduklarında aman aman şu çocuk bi büyüsün en az dört yaşına girsin ikinci ondan sonra diodum.. hazır mıydım,hayır.... meğer ben bunları söylerken hamileymişim ama :) o da doğdu büyüdü..
şimdi abi kardeş kreşe gidiolar... bende çalışma hayatına başlıcam inş..
yaşım 25 bu arada... hakkında hayırlısı olsun...

konu sahibi arkadaşım ben seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı durumu ben de yaşıyorum üstelik benim kayınvalidem üst katımda düşün gerisini artık. o da öyle baskı falan yapar. ama ben hiç umursamam takmam asla. şu anda düşünmüyoruz. borcumuz var öyle hop diye çocuk düşünemem diyorum bunun maddiyatı var diyorum öyle geçiştiriyorum böyle diye diye tam 2 senem dolacak bi dahaki ay kısmetse. ben hap kullanıyorum canım. ne kadar sinir olsa da mecburen bazen onun yanında kullanıyorum hapımı yukarı çıktığımızda sonuçta kimseyi asla ilgilendirmez. benim en önemli sebebim maddiyattı bu vakte kadar. bin tane borcumuz vardı. mobilya buzdolabı eşya kredi falan derken. çok zor neredeyse 2 sene geçirdim daha ağustos ayında yeni kurtulduk borçlardan ama kimse ailesine borcumuz bitti demedi herkes borç ödüyoruz zannediyor. hiç kolay değil çocuğun herşeyi masraf kenarında birikmiş paran olmadan çocuk yapmak bana delilik geliyor açıkçası tabi bu benim fikrim. o sebeple en az yılbaşına kadar da para biriktirmeyi düşünüyoruz ondan sonrası kısmet rabbim ne zaman kısmet ederse o zaman verir.zaten vermeyecek olana da korunmadan hamile kalmak istese de vermiyor . Tamamen rabbimin bileceği iş. ama şu da var ben de kendimi hazır hissetmiyorum. daha yeni evliliğimi oturttum düzene daha yeni kayınvalidemle arama görüşmek konusunda mesafe falan koydum haftada bir gibi.bütün bunlar için bu kadar sabretmişken şu anda keyfini çıkarmak istiyorum açıkçası. sonrasında zaten çocuktan sonra bizden çıkmayacak bu çok belli. o yüzden sen içini ferah tut arkadaşım. yüreğinin sesini dinle kimseyi dinleme. sonuçta geceler boyu uykusuz kalacak hayatını değiştirecek ve bebeğe adayacak olan sensin kayınvaliden yahut eşin değil. o yüzden öncelikli karar senin ne zaman istediğin olmalı. hazır olmadan hamile kalanlar sonradan bebeğin sorumluluğundan dolayı ağır gelip depresyona girebiliyorlar çünkü.

bence boşuna eşinle kötü olma bende zamanında istemiyordum şimdide mumla arıyorum hemen isteyince olmuyor zaten

Allah bağışlasın canım cocuklarını:nazar: zor olmuştur senin için ama ikisini büyütmüş bide calısma hayatına baslicaksın oh miss imrendim vallahi:)) Allah bozmasın mutluluğunuzu teşekkür ederim bu arada:)
cnm bence iş hayatına girersen eşin bebek fikrini çok uzun bi süre erteleyeceğini düşünüyor...
korkusu bu bence.. çalışmanı istememen değil..
bebek doğsun 2 yaşını doldurduğunda kreşe vereyim bende çalışayım desen itiraz edeceğini sanmıyorum...
zaten hamile olduğunu öğrendiğin an kendini otomatikman hazır hissediyosun...
evliysen maddi durumun yerindeyse bu haber üzmüyo aksine sevindiriyo bilmiorum ya çok değişik bi duygu...
bebeğim 9 aylıkken hamile olduğumu öğrendim.. sorduklarında aman aman şu çocuk bi büyüsün en az dört yaşına girsin ikinci ondan sonra diodum.. hazır mıydım,hayır.... meğer ben bunları söylerken hamileymişim ama :) o da doğdu büyüdü..
şimdi abi kardeş kreşe gidiolar... bende çalışma hayatına başlıcam inş..
yaşım 25 bu arada... hakkında hayırlısı olsun...

bizim cok sükür borclar falan bitti ama ailem uzakta benim ve babam rahatsız memleketime gidip geliyorum gidip görmesem içim rahat etmez eşimle bütün bunları konustum sen canını sıkma ben arabayla istediğin zaman getiririm seni diyo yani ona herşey kolay gözüküyo beni kandırmak için demediği sey yok.Bende diyorumki hem beynen hazır degilim hem birikim yapalım bende calısayım hemde ailemde falan aklım kalmasın ama ben böyle yaptıkça resmen onlar daha cok diretiyolar anlaşılmamaktan kavga etmekten inan o kadar yoruldumki:43: kayınvalidemin bi lafları var yılan gibi sokuyo resmen beni sanki leylekler getirdi sinir oluyorum herşeye muhalefet:47:
konu sahibi arkadaşım ben seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı durumu ben de yaşıyorum üstelik benim kayınvalidem üst katımda düşün gerisini artık. o da öyle baskı falan yapar. ama ben hiç umursamam takmam asla. şu anda düşünmüyoruz. borcumuz var öyle hop diye çocuk düşünemem diyorum bunun maddiyatı var diyorum öyle geçiştiriyorum böyle diye diye tam 2 senem dolacak bi dahaki ay kısmetse. ben hap kullanıyorum canım. ne kadar sinir olsa da mecburen bazen onun yanında kullanıyorum hapımı yukarı çıktığımızda sonuçta kimseyi asla ilgilendirmez. benim en önemli sebebim maddiyattı bu vakte kadar. bin tane borcumuz vardı. mobilya buzdolabı eşya kredi falan derken. çok zor neredeyse 2 sene geçirdim daha ağustos ayında yeni kurtulduk borçlardan ama kimse ailesine borcumuz bitti demedi herkes borç ödüyoruz zannediyor. hiç kolay değil çocuğun herşeyi masraf kenarında birikmiş paran olmadan çocuk yapmak bana delilik geliyor açıkçası tabi bu benim fikrim. o sebeple en az yılbaşına kadar da para biriktirmeyi düşünüyoruz ondan sonrası kısmet rabbim ne zaman kısmet ederse o zaman verir.zaten vermeyecek olana da korunmadan hamile kalmak istese de vermiyor . Tamamen rabbimin bileceği iş. ama şu da var ben de kendimi hazır hissetmiyorum. daha yeni evliliğimi oturttum düzene daha yeni kayınvalidemle arama görüşmek konusunda mesafe falan koydum haftada bir gibi.bütün bunlar için bu kadar sabretmişken şu anda keyfini çıkarmak istiyorum açıkçası. sonrasında zaten çocuktan sonra bizden çıkmayacak bu çok belli. o yüzden sen içini ferah tut arkadaşım. yüreğinin sesini dinle kimseyi dinleme. sonuçta geceler boyu uykusuz kalacak hayatını değiştirecek ve bebeğe adayacak olan sensin kayınvaliden yahut eşin değil. o yüzden öncelikli karar senin ne zaman istediğin olmalı. hazır olmadan hamile kalanlar sonradan bebeğin sorumluluğundan dolayı ağır gelip depresyona girebiliyorlar çünkü.

ne yazıkki benim kurmamla alakalı bi durum değil inanın evlenene kadar hiçbişey böyle değildi kayınvalidem her zaman kızım diye bahsederdi artık gelini oldum örnek verecek olursam,ki varsın öyle desin hiç umrumda değilde değişti yani cok değişti cok patavatsız bi kadın ben ailemden annemden hiç böyle görmedim,eşim cok sinirlidir özellikle annesine karşı o yüzden ona annesinin bunaltmalarını bu kadar söyleyemiyorum söylesem araları açılabilir ve gün gelip düzeldiklerinde tek kötü ben olurum,kayınvalidemde bu iyi niyetimin farkında ve cok güzel kullanıyo bunu.. eşim böyle değildi ama kayınvalidem evlendiğimiz günden beri böyle devamlı bi bebek baskısı bu zamana kadar zaten tamam diyerek oyaladım onu ama artık o da gerçeklerin farkında ve niyetim olmadıgını gördükçe dört nala üstüme geliyo resmen.. annelik cok büyük bi sorumluluk ve gerçekten hazır hissetmiyorum kendimi belki bi sene sonra fikirlerim değişicek elbet değişicek ama şu an :50: teşekkür ederim cnm bu arada yardımcı olmaya calıstıgın için..
Bebiş senle eşinizin ortak kararı ortak isteği olmalı..bence fazla üstüne gitmden eşinize söyleyebilirsiniz ben kendimi hazır hissetmiyorum bikaç ay bana müsade diyebilirsin ama annenleri uyar ben el kızıyım belki alınırlar deyip tıopu eşine at o da bigün laf arasında bizde daha bebiş düşünmüyoz azcık zaman vs uyarıyı çeksin anlarlal herhalde..sende üzülme belkide ailenden uzaksın diye böyle hassas oldun eşne evine odaklan hayat kv üzerine kurulu değil düşünme onu..

dediğini eşime muhakkak söyleticem:) cünkü ben yüz göz olmamak için pek bişey demiyorum kayınvalıdeye,gerçi eşim annesinin beni bu kadar bunalttıgını bilmiyo ama yinede söylesin biraz kontrol altına alsın annesini.. (yani öyle umuyorum) ve dediğin gibi ailem yok yanımda değil diye oluyo bunlar bayramda benim memlekete gidicez mesela onu duyunca kim bilir neler konusucak kayınvalidem,işin kötü tarafı ogluna bişey diyemiyo sinirli cünkü eşim lafını sakınmadan söyler annesine o yüzden devamlı bana atıştırıyo annesi amann Allahtan iyi bi eş isterken iyi bi kayınvalide istemeyi unutmasın bekarlar:9:
Bebiş senle eşinizin ortak kararı ortak isteği olmalı..bence fazla üstüne gitmden eşinize söyleyebilirsiniz ben kendimi hazır hissetmiyorum bikaç ay bana müsade diyebilirsin ama annenleri uyar ben el kızıyım belki alınırlar deyip tıopu eşine at o da bigün laf arasında bizde daha bebiş düşünmüyoz azcık zaman vs uyarıyı çeksin anlarlal herhalde..sende üzülme belkide ailenden uzaksın diye böyle hassas oldun eşne evine odaklan hayat kv üzerine kurulu değil düşünme onu..

çocuk çok güzel bişey bence düşünebilirsin, yaşlarınızda gayet uygun, hem olmama ihtimalinide düşün Allah korusun tabi ama herşeyi düşünmeek lazım, yaşın ilerledikçe şansın azalacak ,hem bekledikçe çocuk yapmayı dahada gözünde büyüteceksin iyice soğuyacaksın tabi sen bilirsin ama ben böyle düşünüyorum

kuşkusuz çok çok güzel bi duygudur ama doğru zamanda.. belkide dediklerinde haklısın cünkü eşim ve ailesi böyle yaptıkça ben hergeçen gün kendimi biraz daha cekiyorum bu düşünceden,borçlarımız bitti rahata kavustuk derken biraz bu durumun tadını cıkarmak isterken bebeğin hayatımızda sorun olması kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi,teşekkürler..
çocuk çok güzel bişey bence düşünebilirsin, yaşlarınızda gayet uygun, hem olmama ihtimalinide düşün Allah korusun tabi ama herşeyi düşünmeek lazım, yaşın ilerledikçe şansın azalacak ,hem bekledikçe çocuk yapmayı dahada gözünde büyüteceksin iyice soğuyacaksın tabi sen bilirsin ama ben böyle düşünüyorum

bebek hemen siz istediniz diye olmuyor ki senelerce bebek sahibi olabilmek için didiniyor insanlar..yaşınız ideal,eşinizi haklı buluyorum ben de..bebeği ben hiç bir zaman ayak bağı olarak görmedim 24 yaşında ilk bebeğimi dünyaya getirdim..kocaman kız oldu şimdi:)kayınvalidenizle de dengeyi kurarsınız..susarak değil de ifade ederek içinizdekileri.. ben de ailemeden uzaktım doğm yaptığımda ve inanın milyonlaca kadın ailesinden uzakta doğum yapıyor...
eminim eşiniz bebek istemeseydi siz şimdiye kadar yumurtlama günü hesaplamaya başlardınız:49:

önce şunu belirteyim ben eşimin bebek istemesini haksız bulmuyorum.. benim haksız buldugum o kendini hazır hissediyo diye beni bebek yapmaya zorlaması ve bu konuda bi çözüme varamadığım için sizlerden yardım almak istedim,yaş konusuna gelirsek kimi 20 yaşında kimi 30 yaşında kimide bi ömür hissedemez cocuk büyütecek gücü kendinde,ne güzel siz genç yaşta o gücü bulmussunuz kendinizde Allah bağışlasın kızınızı:nazar: ailemden uzakta dogum yapmaya gelince ben bundan 2 yıl sonrada dogum yapsam yine uzakta olacaklar zaten mesele bu değil sanırım yanlış anladınız.. mesele babam rahatsız oldugu için memleketime gidip gelmek zorunda olmam ilgilendiğiniz için yinede teşekkürler...
bebek hemen siz istediniz diye olmuyor ki senelerce bebek sahibi olabilmek için didiniyor insanlar..yaşınız ideal,eşinizi haklı buluyorum ben de..bebeği ben hiç bir zaman ayak bağı olarak görmedim 24 yaşında ilk bebeğimi dünyaya getirdim..kocaman kız oldu şimdi:)kayınvalidenizle de dengeyi kurarsınız..susarak değil de ifade ederek içinizdekileri.. ben de ailemeden uzaktım doğm yaptığımda ve inanın milyonlaca kadın ailesinden uzakta doğum yapıyor...
eminim eşiniz bebek istemeseydi siz şimdiye kadar yumurtlama günü hesaplamaya başlardınız:49:

bazi insanlarin amaci damizlik gibi cocuk dogurmak olmayabillir, ben sizi hakli buluyorum kendinizi hazir hissetmeden cocuk isine yanasmayin bence. evlenince cocuk yapmak neden zorunlulukmus gibi algilaniyor anlamiyorum??

hah başlamışlar çocuk isteyenler uğraşır durur siz niye doğurmuyosunuz diye :ssz: bide şu süper laf çocuk doğurmicaksan niye evlendin :27::27: zaten işimiz gücümüz doğurmak niye evlenicezki doğurmicaksak tüh bizim suratımıza :47::47: arkadaşım bebek sahbi olmak çok özel birşey ama hazır hissetmiyosan kesinlikle beklemelisin ona sen bakıcaksın dırdır yapanları dinleme :34:

ben 26 eşim 29 yaşında ağustosta bir yılımızı doldurduk ama uzun flört dönemimiz olmuştu eşimin ısrarlarıda bundan artık bekleyecek bişeyimiz olmadığını söylüyo birbirimizi tanımak vs gibi
ama annelik çok farklı bi duygu senin vucudun değişecek, ruhun değişecek... tek bi tarafın istemesiyle olmazki... sen bekle bence canım hazır hissedene kadar..

bazi insanlarin amaci damizlik gibi cocuk dogurmak olmayabillir, ben sizi hakli buluyorum kendinizi hazir hissetmeden cocuk isine yanasmayin bence. evlenince cocuk yapmak neden zorunlulukmus gibi algilaniyor anlamiyorum??

Damızlık kelimesi hayvanlar için kullanılır. Keşke böyle bir benzetme yapmasaydınız.

Back
X