Bebek mevludu

samanthaa

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
605
95
298
İstanbul
Merhaba kızlar,

Bebek mevludu yapmak caiz mi ya da zorunlu mudur? KV tutturdu illa yapılacak diye evim çok küçük. Üstelik bebeğimin bir sürü insanla temas etmesini ve hasta olmasını istemiyorum. Bebeginiz kac gunlukken yaptiniz? Dışarıda mekanlarda yapan var mı? Ne kadar tuttu? Evde kaç kişiyi ve kimleri cagirdiniz? Neler ikram ettiniz? Sanırım tek avantajı lohusayken tek tek evde insan ağırlamak yerine toplu bir şekilde misafir ağırlamak. Kayınvalidem kendi arkadaşlarına ve komşularına bebeği ve evi göstermek için çağırmak istiyor yani gösteriş. Gerek yok dememe rağmen inatlaşıyor. Anneler ne önerirsiniz? Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,

Bebek mevludu yapmak caiz mi ya da zorunlu mudur? KV tutturdu illa yapılacak diye evim çok küçük. Üstelik bebeğimin bir sürü insanla temas etmesini ve hasta olmasını istemiyorum. Bebeginiz kac gunlukken yaptiniz? Dışarıda mekanlarda yapan var mı? Ne kadar tuttu? Evde kaç kişiyi ve kimleri cagirdiniz? Neler ikram ettiniz? Yardımcı olur musunuz?

Birinciye yaptığım burnumdan geldiği için ikinciye yapmadım.
Farz değil sonuçta...

Benim kızım 1 ay hastanede yamıştı.Enfeksiyonla ilgili sıkıntılar vardı yaptırmadım.Yaş gününde hem mevlüt hem doğum günü yaptık.1 ve 2. derce akrabaları çağırmıştım.
Oğluma da seneye inşallah sünnet mevlüdü yapacağım.(doğum da yapmadım yine hastanede yatmak durumundaydı prematüre olduğu için)

Benim kızım 1 ay hastanede yamıştı.Enfeksiyonla ilgili sıkıntılar vardı yaptırmadım.Yaş gününde hem mevlüt hem doğum günü yaptık.1 ve 2. derce akrabaları çağırmıştım.
Oğluma da seneye inşallah sünnet mevlüdü yapacağım.(doğum da yapmadım yine hastanede yatmak durumundaydı prematüre olduğu için)

Bebegim 3 aylikti. Biraz gec yaptik. Bazi sebeblerden ötürü. 30 kişi vardi evde. Ikramlik olarak yemeni hediye etmistik. Mevlutten sonra da açma ve meyve suyu verdik gelenlere. 300 tl gibi bi masrafımız olmuştu sanirim. kucaktan kucağa gezmemişti hep bendeydi zaten.. cokta güzel olmuştu . Bir ani olarak kaldi bende... caizmi diye sormuşsunuz da. Bu bebek mevludu vs adetten ki. Mesela bazi yoreler bebek mevludu nedir bilmezler bile. Yapmazlar da. Eger adetiniz de varsa yapin. Ne varki. Ona göre de kisi sayisini belirleyin eviniz küçükse..

Merhaba kızlar,

Bebek mevludu yapmak caiz mi ya da zorunlu mudur? KV tutturdu illa yapılacak diye evim çok küçük. Üstelik bebeğimin bir sürü insanla temas etmesini ve hasta olmasını istemiyorum. Bebeginiz kac gunlukken yaptiniz? Dışarıda mekanlarda yapan var mı? Ne kadar tuttu? Evde kaç kişiyi ve kimleri cagirdiniz? Neler ikram ettiniz? Yardımcı olur musunuz?
zorunlu değil

Yapmadim zorunlu degil
Gereksiz buluyorum boyle aktiviteleri
Anneler yarisiyor konulu seyler cunku
Gelip gidenler de dedikodusunu yapiyor ne anlami var? Hem para verecegim dunya kadar yorulacagim ustune de arkamdan laf yiyecegim
O parayla guzelce yemege cikarim esimle cocugumla

İstemiyorsanız yapmamalısınız. Bende hiç sevmem tantanayı... Hiç birşeyin farkında olmayan bebeklere doğum günü yapılmasını da hep garip bulmuşumdur. Bebek mevlüdü dini değil gelenekseldir. Yapmak mecburiyetinde değilsiniz.

ben diş bugdayini yapmistim.kendi istegimle degil ama esimin ailesi tutturdu illa yap diye.kizim 7 aylikti.ama cok pisman oldum bi daha kesinlikle bu tarz etkinlikler yapmam.bi kere cok yorucu bi suru cesit yaptim.ikincisi ev o kadar kalabalikti ki uzaktan akrabalari bile cagirmak zorunda kalmistim.kizimla ilgilenmek yerine o gun misafirlerle ugrastim durdum.sizin bebek cok kucuk mevlide gerek yok bence.kv cok istiyosa kendi evinde yapsin.yeni dogan bi bebek o kalabaligi kaldiramaz.

Ben Kuran okunması için yaptırmayı düşünüyorum, evde düşünmüyorum da bir mekanda yemekli yaptırmak güzel olur.

Amaç Mevlüt yapmak ve ev küçükse anneanne babaanne teyze hala hoca oldu işte Mevlüt

Ama amaç etrafa gösterelim hediye toplayalım ise o Zaman Kv evinde yapsın

Mevlüt falan yapmadım

Bir Bebek Mevlüt'le gittim düğün gibi idi herkes elbiseleri vs giymiş ortada salınıyordu

Öğlen yemeği vardı tatlı vs hediyelik de şal dağıtmışlardı

6 aylikken yaptim. Yapmak istemedim fakat kayinvalidem istiyordu. O yuzden onun evinde yaptirdim. Yemegide kendi hazirladi, diger hazirliklarida. Misafirde kendi istedigi kisileri cagirdi. 20yi gecmesin dedin sadece ben. Gittik oturduk, kizimi insan icine 10 15 dakika cikardim geldim. Oda zaten butuuuuun gun agladi, brnde yaninda oturdum. Ne kadar gereksiz oldugunu gormus oldu kayinvalidemde.

Bundan 500 yıl sonra bebek mevlüdü farza dönecek yapmayınya gelecek nesile bu kadar yüklenmeyin zaten yükümüz ağır
Gelenekler görenekler boğuyor insanı en azından beni

6 aylikken yaptim. Yapmak istemedim fakat kayinvalidem istiyordu. O yuzden onun evinde yaptirdim. Yemegide kendi hazirladi, diger hazirliklarida. Misafirde kendi istedigi kisileri cagirdi. 20yi gecmesin dedin sadece ben. Gittik oturduk, kizimi insan icine 10 15 dakika cikardim geldim. Oda zaten butuuuuun gun agladi, brnde yaninda oturdum. Ne kadar gereksiz oldugunu gormus oldu kayinvalidemde.

En azından kayınvalideniz kendi evinde yapmış. Sizi yormamış. Eve bir misafir geliyor ya da sadece kendi de gelse evde karışmadık yer kalmıyor. Bebeği insanların yanına sokmayayım yatak odasında oturayım desem eminim yine her yeri açıp bakacak insanlara gösterecek :KK62:

Bundan 500 yıl sonra bebek mevlüdü farza dönecek yapmayınya gelecek nesile bu kadar yüklenmeyin zaten yükümüz ağır
Gelenekler görenekler boğuyor insanı en azından beni
Bence bundan 500 yıl sonra farza dönecek şey baby shower olur. Ki bu topraklara ait birşey de değil...

En azından kayınvalideniz kendi evinde yapmış. Sizi yormamış. Eve bir misafir geliyor ya da sadece kendi de gelse evde karışmadık yer kalmıyor. Bebeği insanların yanına sokmayayım yatak odasında oturayım desem eminim yine her yeri açıp bakacak insanlara gösterecek :KK62:
Soyleyin sizde o zaman. "Anne sen buyuksun. Kayinvalide evinde yapmak daha uygun olur. Torun mevludunu artik herkes evinde yapiyor, arkadaslarini cagiriyor. Sende cagirirsin arkadaslarini. Bize de ev oturmasina gelirler sonra" dersiniz. Benim kayinvalidem cok sever boyle seyleri. Her seyi kendi yapmak ister. O yuzden bu fikir cok hosuna gitmisti.

Back
X