Bebek mevludu

Kizlar nasip olursa kizim icin mevlut okutacagim ama ikram konusunda kararsiz kaldim.
Esim akika kurbani kestirmisti dogdugunda o eti mevlutte dagitiriz dusuncesiyle dolaba koydu ki ben hemen dagit eve sokma daha mevlude var etin tadi degisir dedim (koyun eti bence kokuyor ve durdukca kokunun agirlastigini dusunuyorum kokudan dolayi ben yiyemiyorum koyun eti) ama beni
dinlemedi. Simdi bir hafta gibi kisa zaman kaldi cagiracagim kisiler 60 kisi ve sadece 6 kisi onun ailesinden benim ailemdekiler koyun etini yemiyor bir onunkiler yiyor. Esime gore gelen umdugunu degil buldugunu yer tamam da ya cope giderse tabakta kalanlari sahsen ben atan biriyim kasigi degdimi vs diye dusunene kadar atmayi tercih ediyorum o eti de boyle cope atarsak yazik gunah artiktir diye dusunup baskasina da yediremem. Ee dagitirken sormakta olmaz.
Esimi aslinda tavuklu pilava ikna ettim ama kendimi ikna edemedim aklim hep o kurbanda zamaninda dagitsa ne olurdu sanki birine versek hemen tuketmesi lazim mevlutte ek olarak tadimlik dagitsam diyorum hem tavuk hem kavurma sacma olur gibi ne yapicam bilmiyorum.
Aslında kavurmalı pilav güzel oluyor fakat çoğu kişi yiyemiceksede anlamı yok hadi birkaç kişi yemese neyse gidip 50 kişi yiyemicekse yapmanın anlamı yok et kalıcak diye çok üzülüyorsanız o zaman eşinizin ailesine verin eti madem onlar seviyomuş onlar yesin

Akika kurbanı eve girmez, mevlidde biz yemicez dagiticaz seklinde bir durumda bence kabul olmaz. Onun kesildiği an dağıtılması gerekiyordu.

Benim bildigim kadariyla akika kurbani bu sekilde kullanilmaz,uygun degildir. Onun kesilis amaci aninda dagitmak cunku,depolarsaniz akika kurbani olmuyor o,kasaptan et almissiniz oluyor. Once bir diyanete danisin bence o konuyla ilgili. Mevlutte de caninizin istedigini yapar dagitirsiniz erkekler ne karismali ki bu islere?

Bizde mevlut kurban etıyle olur.
40 kısınınde koyun etı yemeyecegı bana cok dogru gelmedı. Bende normalde yemem ama mevlutlerde yerım cokta guzel olur

Cevrem genis birini cagirmasam.kusuyorlar
çağırmayınca küsüyolar diye mi çağırıyorsunuz?
bu tip şeylerin olay edilmesi bana mantıksız geliyor. mevlüt illa böyle olur, şöyle olur diye kuralı yok ki bunun. kimseyi çağırmak zorunda değilsiniz. anne baba, kardeşleri çağırın. yemeği de fakir fukaraya dağıtın. bence o daha makbul.

Kizlar nasip olursa kizim icin mevlut okutacagim ama ikram konusunda kararsiz kaldim.
Esim akika kurbani kestirmisti dogdugunda o eti mevlutte dagitiriz dusuncesiyle dolaba koydu ki ben hemen dagit eve sokma daha mevlude var etin tadi degisir dedim (koyun eti bence kokuyor ve durdukca kokunun agirlastigini dusunuyorum kokudan dolayi ben yiyemiyorum koyun eti) ama beni
dinlemedi. Simdi bir hafta gibi kisa zaman kaldi cagiracagim kisiler 60 kisi ve sadece 6 kisi onun ailesinden benim ailemdekiler koyun etini yemiyor bir onunkiler yiyor. Esime gore gelen umdugunu degil buldugunu yer tamam da ya cope giderse tabakta kalanlari sahsen ben atan biriyim kasigi degdimi vs diye dusunene kadar atmayi tercih ediyorum o eti de boyle cope atarsak yazik gunah artiktir diye dusunup baskasina da yediremem. Ee dagitirken sormakta olmaz.
Esimi aslinda tavuklu pilava ikna ettim ama kendimi ikna edemedim aklim hep o kurbanda zamaninda dagitsa ne olurdu sanki birine versek hemen tuketmesi lazim mevlutte ek olarak tadimlik dagitsam diyorum hem tavuk hem kavurma sacma olur gibi ne yapicam bilmiyorum.
Allah kabul etsin şimdiden ve kızınızı sizlere bağışlasın❤️
Koyun eti yiyince hastahanelik olan biri olarak koyun eti yemeyenleri çok iyi anlıyorum çevremde çok eleştirildim bu konuda ama elimden gelen bişey yok napim koyun eti ağır geliyor bana ve içim dışıma çıkıyor🤦🏻‍♀️
Bizde oğluma 2 Koç kestik hiç eve girmedi o gün dağıttık
Mevlüt’ünde de anlaştığımız yere pilavlı kavurmalı (dana etli) yaptırdık şükür ziyanlık olmadı hiç
Dediğiniz gibi akikayı kavurma yaptırırsanız ziyan olma olasılığı çok yüksek o eti eşinizin ailesine verin onlar tüketsin hemde ziyan olmaz sizde tavuk pilavlı yaptırırsınız hazır eşinizde ikna olmuş

gerek yok bence. onu diyorum. 118 ihtiyaç sahibinin karnını doyurmak daha mantıklı sanki.
Bızde daha farklı adetler, ıcerde mevlut okutulurken evın onunde ascılar dısarıdan gecen ınsanlara ıkram yaptılar.

gerek yok bence. onu diyorum. 118 ihtiyaç sahibinin karnını doyurmak daha mantıklı sanki.
Keşke öyle olsa bizim çevremizde çok geniş özellikle eşimin işinden dolayı sürekli yüz yüze bakıyor insanlarla ben doğumdan sonra kimseyi kabul etmedim o sürece daha çabuk adapte olmak için o yüzden herkesi Mevlüt’te ağırladık 150 kişiden fazlaydı birde gelenler eşli geldiler bina girişine adamlara da masa ayarladık falan kazasız belasız atlattık çok şükür 😅 Kimsenin yalandan da olsa ayy haberimiz olsa gelirdiklerini duymamak için yapıp geçiyorsun sonra da kafan rahat oluyor 🤗😬😬

Nasil 54 kisinin hic biri mi yemiyor😂 tuhaf bi durum. Belki 6 kisiyi gorup istaha gelirler:)) sen kavur yaninada tavuklu pilav yapin/yaptirin herneyse

Buarada mevlut okutmak.. gereksiz geliyir bana.. deseydinki Yasin okutmak cok daga anlamli.. yinede hayirli ugurlu olsun💙

Birde tanidiklar var kurbanda inek eti kokmuyomus koyun eti kokuyomus.. ama biridi hazir kavurup verdiginde sappur suppur yiyolar😂

Akila kurbani yiyilmez dagitilir bir yere bagislanir diye biliyorum. Koyun etiyle kavurma yapmayin bence cogu kisi yemiycektir. Hayirina bir sey yapiyorsunuz bence en iyisini yapmaya calisin umdugunu degil buldugunu yesinler demek dogru degil bence.

Bir ailenin tümü nasıl koyun eti yemez ben oraya takıldım :KK70:
Sen tavuklu yap bacım işin garanti olsun. Bence o etleri de artık ver bir garibana gitsin... Evine gelen insanlar nasılsa ihtiyaç sahibi değil. Sen koyun etlerini mahallende ihtiyaç sahibi birine ver de karınları kırmızı et görsün...
Biz ailecek yemiyoruz kendi ailemde yemez çünkü cidden ağır geliyor ve dokunuyor koyun eti en son 5 sene önce çok ısrar ettiler diye koyun eti yemek zorunda kalmıştım ki söylemiştim kaç defa bana ağır geliyor dokunuyor kokusunuda sevmiyorum diye
Ama onlar bu kokmuyor çok lezletti(mersinde kesilmişti et) orda tepelerde gezerek yetişiyormuş koyunlar
Neyse o kadar ısrara yedim yemez olaydım içim dışıma çıktı hastahanelik oldum 4 serum taktılar🤦🏻‍♀️
Kısacası herkes koyun eti yiyemiyor

Birde tanidiklar var kurbanda inek eti kokmuyomus koyun eti kokuyomus.. ama biridi hazir kavurup verdiginde sappur suppur yiyolar😂

Bende koyun, kuzu asla yiyemem. Heleki kavurma.
Aslında benim bildiğim akika etini sizin yemeniz doğru değil. Onun dağıtılması lazım, eve girmemesi gerekiyor. Öyle biliyorum ama yanlışda olabilir. Bi araştırın derim.
Adak yenemz akika yenir

bende oğullarıma kestim 2 şer adet eve getirmedik dağıttık ama Akika bizim bildiğimiz ev halkı yer, Adak asla yenmez.
En doğrusu akikaların kesilip dağıtılması.
ben olsan biraz dana eti alıp karıştırıp kavurma yaparım..

60 kişinin her birine tek tek özel yemek çıkaracak haliniz yok ya
Eşinize hak verdim
Bu ekonomik darlıkta birde tekrar kaç kilo dana eti alması zora sokar

Siz kavurmanızı yapın yanına pilav
Sarma tatlı yada börek gibi bir iki çeşit koyarsınız
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer

Koyun etinin kokması pişirme tekniğinin yanlış olmasından yalnız
Bizim orada yapılıyor hiç kokmuyor gelen yabancılarda söylüyor
Belki hayvanın yetiştirilme şartlarından yediği otlardandır

Back
X