Bebek mevludu

öyle durumlarda akıkayı okullara yurtlara bağışlıyoruz.biz öyle yaptık.koyun eti yemediklerini bildiğimiz için. etli pilav yaparsınız gelenede pılav içinde çok tutmaz oda.

Nasil? 60 kisiye siz mi yemek yapicaksiniz? Hangi mutfakta ve tek basinizami? Nasil bir kazanla tencereyle🤨

Akika eve girmez diye biliyorum. Biz oğlumda iki tane kestirmiştik hemen dagıttık ıhtıyac sahıplerıne. Kıza bır erkege ıkı kesılıyor. Tavuklu pılav candır ayran ve tulumba tatlısıyla bırlıkte😋🤩

Koyun eti yenmeysecekse pişirilmesine gerek yok, ihtiyaç sahibi birilerine verilebilir. Ama pişse bile ev halkida yiyebiliyor yenmesinde bir sakınca yok bildiğim kadarıyla.

Bizim de bebek mevlütleri kalabalık olur ama pilav tavukla yada kavurmayla uğraşmak mantıklı gelmiyor bana. En güzeli kavurmalı yada kıymalı açık pide ayran, tatlı.

Ayrıca aile kalabalık olunca mevlütler daha iyi oluyor. O mevlüt olmasada bebek görmeye yine gelecek o akrabalar ve her seferinde hazırlık yapmak gerekecek öyle daha zahmetli oluyor. Birarada olunmuş olması ve okunan Kuranlar da ekstra güzel oluyor.

Bende koyun, kuzu asla yiyemem. Heleki kavurma.
Aslında benim bildiğim akika etini sizin yemeniz doğru değil. Onun dağıtılması lazım, eve girmemesi gerekiyor. Öyle biliyorum ama yanlışda olabilir. Bi araştırın derim.
akika kurbanını ev ahaliside yiyebiliyor. Ben çok arastırmasını yaptım onda sıkıntı yok ama adak olarak kesilseydi ev ahalisi yiyemezdi zaten ;) Ben şahsen 2 çocuğumdada akikasından pay alarak pide yaptırıp mevlüte gelen misafirlerime de yedirtip kendimde yedim

Bende koyun, kuzu asla yiyemem. Heleki kavurma.
Aslında benim bildiğim akika etini sizin yemeniz doğru değil. Onun dağıtılması lazım, eve girmemesi gerekiyor. Öyle biliyorum ama yanlışda olabilir. Bi araştırın derim.
Adak kurbanı yenmez, akika çocuk için kesilen bir kurban olduğu için yenebilir.

Ev halkı yiyebilir mi? Yiyemez mi? Bilmem ama, o kadar kişinin yemiyeceğine eminken ısrarla yapılması da yanlış bence. Emeğinize yazık günah.

Pide yaptırın içine birazda dana kıyma katın pide ayran tatlı güzel olur

Yarin bebek mevludum var. Esim ne dağıtacağıma hayatta karisamaz. Karışsa buyur gel sen pişir derim :)siz tavuklu pilav uygun goruyosaniz oyle yapin. Koyunu da dağıtırsınız

Eti kullanin,defne yaprağı atin içine pişerken,baharat vs de kullanırsınız koku olmaz.
Yenmeyenleri de sokak hayvanlarina verirsiniz,onlarda nasiplenir.

Yemegi degil de, evde 60 kisi olmasini tuhaf buluyorum. Yani yenidogan için iyi birsey degil ki. Ev havasiz olur, yetiskinlerin mikrobu, ses felandan bahs etmedim. Yani bebek için yazik olmuyormu?

Yani niye sadece yakin aileleri, eve en fazla 20-25 kisi gelse daha iyi olmazmi? Komsu ne alaka?

Ve eti daha ne yapacagini bilmediginiz halde, niye o hayvani kestiniz? Yazik degil mi? Neticede o hayvan kesilerkende senin ailen koyun eti sevmedigi belliydi. Bare az miktarda yap, ve digerini dagit. Ne bilim bir çoçuk yurduna, yada mor çati gibi kurumlara verebilirsin.

ıyıde adak etı eve gırmez kı hepsı dagıtılır sızde yememelısınız annenız babanız yegenınız gıbı yakınlarınız da

dagıtılır o et

edıt : adak etı degılmıs yanlıs anlamısım

sız yapın etlı pılav menude etlı bırsey yenen yenır yenmeyen atılan hayvanlara gıder cop olmuyor kı hayvanlarında karnı doyar

Birşeyi anlamadım 60 kişiden 54 ü sizin aileden tamam da hepsi mi akraba o kadar akraba ne? ve nereden biliyorsunuz o kadar kişinin koyun eti yiyip yemediğini. Koyun etinin kavurması daha lezzetli güzel olur çabuk pişer. Pilavın üzerinde kayar gider yani. Ama sizin ve eşinizin yememesi lazım akika kurbanını ayrıca 60 kişi nedir yahu bir ev içinde hem de bebek mevlidinde

Mevlüt yemekleri sipariş etmek için internette araştırma yaptım. Evde 60-70 kişilik yemek yapacak ne kabımız ne tenceremiz var. Biraz araştırdıktan sonra düğün yemeği, sünnet yemeği, mevlüt yemeği için her türlü mekanda ve evde sunuma uygun olan tabaklarıyla .....tr diye bir site buldum. ... paketli mevlüt yemeği yapıyor ve üzerine istediğiniz tasarımda etiket yapıştırıyor organizasyonunuza özel. Gerçekten çok lezzetli ve çok pratik. Misafirlerim çok memnun kaldı. Hem de hiç uğraşmadık sunumla tabak doldurmayla falan, misafirlerimizle ilgilenmek için daha çok zamanımız oldu. Sonrasında toplama derdi yok bişe yok, herkese tavsiye ederim mutlaka .....tr yi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence tavuklu pilav verin kurban etini de siz tüketiyorsanız eşinizle yersiniz veya eşinizin ailesi seviyormuş onları ayrı bir zamanda misafirliğe çağırdığında yapıp ikram edersin apartmanda kuzu eti yediğini bildiklerine dağıtabilirsin onlarda istedikleri gibi yemek yapıp yerler veya hem tavuk hem kurban etinden yaparsınız kurban etinden kalanları sevenlere evlerine giderken ayrıca verirsin

Back
X