Bebek mi iş mi?

Artık hayat o kadar zor ki, bizim çocukluğumuz gibi değil yaşam koşulları. Artık ev hanımı çok az. Bir çok evde karı-koca birlikte çalışıyor. Yarınımızın garantisi yok. Evliliklerimizin garantisi yok. Kimseye değil, kendine güvenmen, kendini garantiye alman lazım.
Önce bebek dersen eğer, yaşın 29, tedavi göreceksin belki 2-3 sene sonra olacak. Yaşın olacak 31-32. Bu sürede bebeğe yoğunlaşacağın için derslerden uzaklaşacaksın. Bebek olduğunda kendin büyütmek isteyeceksin. En azından 2 yaşına kadar. Bu sürede de sürekli bebekle ilgilendiğin için ders çalışamayacaksın. Yaş olacak 33-34. Bu saatten sonra çalışmaya başlayacaksın. Ama bu sefer de çok az zamanın kalacak, ayrıca evli ve çocuklu olacaksın. Hiç vaktin olmayacak. Ayrıca her geçen yıl daha fazla kişi kpssye giriyor ve rakiplerin artıyo. İnsanın da öğrenme algılama kapasitesi yıllar geçtikçe azalıyo bariz.
Ben olsam önce iş derdim. Derslerime yoğunlaşırdım. Bebeği de kafama takmazdım. Allah isterse verir zaten. Sınava hamile bile girsem sınavda yüksek puan alıp, elimde puanımla beklerdim. Atanınca yasal izinlerimi de alırdım. Bir kadın bence kesinlikle çalışmalı, ekonomik özgürlüğü olmalı, eşimin maaşı iyi deyip ona güvenmemeli.
Önce Bebek, iş her zaman olur, önemli olan bebek diyenler bence yanılıyorlar. Kpss'nin de bir yaşı ve insanın çalışma kapasitesi ve algısı var. 35'inden sonra doğuran çok gördüm. Ama 35'inden sonra kpss çalışıp istediği işe yerleşen görmedim.
Tüm bu dediklerime rağmen madem 70 puan alman gerekiyor,keşke şimdiye kadar çalışıp alsaydın. Yanlış anlama ama 70 puan çok yüksek bir puan değil.

Back