• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim mi normal sizin eşleriniz mi ?

bu hafta hepsi istanbulda universite ogrencisi- 20/ 22 yaslarinda parttime calisan, pırıl pırıl bir grup gencle beraberdim bir iş icin. sohbet etme imkanim oldu kizlarin hepsinin hayali mezun olup sevgilileriyle evlenmek. kimi ailesiyle simdiden tanistirmis, kimi diploma toreninde hazir her iki aile de ayni sehirdeyken tanistirma hayali kuruyor, cogunun pastane yuzugu simdiden var 😂😂
bunlar z kusagi ustelik. ben beraber alanda durdugumuz zamanlar azicik akillarini celmeye calistim kendi parani sorumsuzca harcamak, gezip tozmak uzerine - evlilik bir omur sorunluluk ha 23te ha 29da ne acelesi var falan diye. ama "evlenip" gezip tozmak istiyorlarmis 😂😂
yeni nesil de hic farkli degil yani, anlamis oldum
Niye biliyor musunuz? Çocuklar eve geri döndüklerinde , aileleri gezmelerine izin vermeyecek. Evlendikten sonra gezeceklerine inanıyorlar.

bu hafta hepsi istanbulda universite ogrencisi- 20/ 22 yaslarinda parttime calisan, pırıl pırıl bir grup gencle beraberdim bir iş icin. sohbet etme imkanim oldu kizlarin hepsinin hayali mezun olup sevgilileriyle evlenmek. kimi ailesiyle simdiden tanistirmis, kimi diploma toreninde hazir her iki aile de ayni sehirdeyken tanistirma hayali kuruyor, cogunun pastane yuzugu simdiden var 😂😂
bunlar z kusagi ustelik. ben beraber alanda durdugumuz zamanlar azicik akillarini celmeye calistim kendi parani sorumsuzca harcamak, gezip tozmak uzerine - evlilik bir omur sorunluluk ha 23te ha 29da ne acelesi var falan diye. ama "evlenip" gezip tozmak istiyorlarmis 😂😂

Biz y kuşağı olarak en azından okul okuyan tayfa önce kendi ayaklarının üzerinde dur, sonra evlilik diye şekillendirildik. Şimdiki kızlar açısından deli gibi kocacılık pompalanıyor. Sosyal medya bunu pompalıyor. Bunda tüm dünyayı esir alan tradwife akımının da etkisi olabilir. Burada bile çok görüyoruz, evliyken elaleme çalışacağıma, kocama hizmet edeyim diye. Kocam ve hizmet bağımlıları dolu ortalık. Tabi bunda genç kızların aile evine dönünce özgür kalamayacaklarını bilmemelerinin de etkisi var.

Benim bir stajyerim vardı, kız üniveriste zamanından beri aynı kişiyle birlikteydi. Aileler bilmese de birlikte yaşıyor gibiydiler. Ayrı evleri vardı ama birlikte kalıyorlardı genelde. Birkaç sene sonra evlendiler. İşleri güçleri biraz otursun diye beklediler. Bu kız görece özgür olmasa ailemin yanına dönmektense evleneyim diyebilirdi.

Bir de çok toz pembe bir hayat pompalanıyor bu kızlara. Evleneceğiz, eşinle gezeceğiz, sosyla medyaya atılacak düğünler, balayıları. E sonra, sonrası hayatın gerçekleri. Ondan sonra bir sürü boşanmış genç kadın.

Rahat rahat sevismek istiyorlar 😂

Evet işte bunu anlatamıyorum nişanlıyken öyleydi sesinin yükseldiğini bile duymadım ben anlatamıyor muyum kendimi
Merhaba , erken yaşta evlenmenin kötü tarafı bu , evlilik hakkında saf pembe düşünür insan genelde ,size hiç evlenme oku diyenler olmadimi etrafinizda , arkadaşlar bu kadar üstüne gitmeyin suç bu kadında değil ailesinde 17 yasinda evlenirken onlar nerdeydi?
2 çocuk severek yapmissin saygı duyuyorum buna ancak 3.cocuk bu konuda kızıyor herkes çünkü sen bile bile bu adamdan 3 çocuk yaptın artık bilmemen imkansız nasıl insan olduğunu 8 sene berabersiniz nişanlıyken iyidi kısmı bu noktada savunma olamaz 3 cocugu yaparken sende içten içe farkındaydın bence , bence eskiden iyidi niye böyle kısımlarını geç , kabul et suanki karakteri bu. Ataerkil bi ailede yetiştiğinin farkındaydın 17 yasinda sen bile bile gözünü kapatıp öyle ailede bile yetişse genede farklı olur diye evlenmedinmi ????
Suan buna göz yummanın acısını yaşıyorsun , suan bunlara üzülüp keşke demenin bir faydası yok,
sana söyle yardımcı olabilirim evli değilim , ama boşan diyemicem 3 çocuk var çünkü , boşanıp onlara bakabilirim diyosan sen bilirsin ,
Terapiye gidebilirsiniz çift terapisi ,
3 çocuktan sonra kilon ne durumda? Eskiden çok ilgi gösterip suan ilgi göstermiyorsa kilon olabilir suan kendine zor baktigin için olabilir . Ondan çocuklara ara ara bakmasını iste spor yapıp kendine bakım yapcani söyle , en önemlisi bunu kendin için yap. Ve bir işe girip çalışmaya başla , kendine hobi edin . Eğer seninle ilgilenmiyosa sende onunla ilgilenme yapabiliyorsan. Kendine hobi edin . Kabul et suan ki durumu bence önce , rahatsızsan bazı konuşmalarından oturup bunu konuş yuzyuze kahve eşliğinde dene en azından , ben bunları tavsiye edebilirim eğer bosanmicaksan bunları yapabilirsin başka aklıma bisey gelmiyor . Burda herkesin yorumları çok ağır kırıcı çünkü aynı hikayeleri görmekten ve yardımcı olamamaktan bıktı herkes , çünkü çoğu kişi boşanamıyor bisey yapmıyor

Son düzenleme:
2 çocuk severek yapmissin saygı duyuyorum buna ancak 3.cocuk bu konuda kızıyor herkes çünkü sen bile bile bu adamdan 3 çocuk yaptın
Çok naifsiniz ama bu kafadaki gurbetçilerin en önemli kuralı bu. Çocuk başına yardım-para aldıkları için 3-4 ideal sayı. Karı koca hiç bir işte çalışmayıp çocuklar için ödenen parayla geçinen çok buralarda. Boşansa evli halinden daha rahat bakar çocuklara, devlet seferber oluyor bir sürü imkan veriyor bekar annelere. Ağız burun dayak yeseler de düştüm çarptım diyiyp vazgeçmiyorlar kocalarından. Kafanda kavanoz kırarım diyen adamı güzellemelere doyamadı. Sokakta insan içinde bu cümleyi kuran evde kimbilir neler söylüyordur.

Yeni evliyken benim eşim de yetişme tarzından dolayi ev isleri konusunda ayni eşiniz gibiydi simdi ütüyü benden güzel yapıyor.Erkek yapamaz ögrenemez diye bir sey yok yapmak zorunda hele ki hem erkek hem kadın çalışıyor ise.Yeni evliyken çoraplari kirli sepetine mi atmadi direkt çöpe atıyordum ayni sekilde kac tane tısörtünü attim sen kirli sepetine atmayınca çöp zannettim diyerek belki yanlıstı yaptıgım ama o sekilde ögretebildim anası ağam paşam diye alıstırmış cünkü mecbur kaldım.Bence bir erkek evlenmeden önce kendine kurduğu bir düzeni olmali direkt aile yanında evlenen erkekle uğrasmak çok zor.Diğer türlü tuzluk unuttuysa kafasini kirarim tarzi konusmasına ne ben müsade ederim ne de ailesi asla sakası olmaz böyle konuların o konuda ne tepki verseniz haklisiniz.

Bu cümleyi adil yıldırım "sevilmiyorsanız duyacağınız cümleler"e örnek olarak vermişti
E mantıklı değil mi basitçe bir seni çok seviyorum demek varken hemde karşındakinin gönlü olcakken saçma sapan bin şey sıralamak nedir seni sevmiyorum da şimdi nasıl söyliyim elimdekinden olurum işime gelen ortak tarafları söyliyim demek bence

Çok naifsiniz ama bu kafadaki gurbetçilerin en önemli kuralı bu. Çocuk başına yardım-para aldıkları için 3-4 ideal sayı. Karı koca hiç bir işte çalışmayıp çocuklar için ödenen parayla geçinen çok buralarda. Boşansa evli halinden daha rahat bakar çocuklara, devlet seferber oluyor bir sürü imkan veriyor bekar annelere. Ağız burun dayak yeseler de düştüm çarptım diyiyp vazgeçmiyorlar kocalarından. Kafanda kavanoz kırarım diyen adamı güzellemelere doyamadı. Sokakta insan içinde bu cümleyi kuran evde kimbilir neler söylüyordur.

ilk kez duydum bunları umarım konu sahibi onlardan değildir çünkü olan kız çocuğunada olur sadece ona değil .

Eşim özünde iyi biri

Canım kusura bakma da eşinin özü iyi falan değil. Seni dövmüyor sokağa atmıyor diye iyi biri mi oluyor? Deccal maşallah. Sen bir işe gir ayaklarının üstünde dur tekmeyi koy buna. Gencecik kızsın aşk sevgi senin de hakkın buna mı kaldın yahu

Lise mezunuyum yurtdışında yaşıyorum kindergartenbetreeung üzerine eğitim yaptım Almanca’mı öğrendim merak etmeyin cahil değilim
Fakat şuan oğlum küçük 2 yaşında kreşe başlayacak işe o zaman başlayacağım
Şimdi öyle şeyler yazmışsınız ki hepsini okuyamadım, tenzih ederek söylüyorum alınmayın fakat hiçbiri aklı başında bir yetişkin insanın kabul edeceği davranışlar değil. İstediği kadar nisanliyken iyi olsun, kendini yetistirememis biri kendini belli eder, siz de sevdiginiz icin bu davranışları muhtemelen gormediniz ya da görmek istemediniz. Zaten kadın erkek farketmez bence birçok insan 25ine kadar ergen davranışları sergiler. Sizin de en başta verdiğiniz yanlış kararlar domino etkisi gibi birbirini kovalamış ve içinden çıkılmaz bir hale gelmiş. Ayrıca demişsiniz ya Türkiye'de 4 yıl okuyorsunuz ben 6 ayda belge aldım diye işte o belgeyle ancak sınıfta cocuklarin kahvaltısını kaldıracak, masa silecek, alt açacak, montlarini botlarını giydirecek yardimci oluyorsunuz öğretmen değil. Hem Fransızca öğretmenliği mezunuyum hem de lisans çocuk gelişimi. Ben tek başıma Almanya'ya nitelikli göçmen olarak taşındığımda bu mezuniyetlerimle bile denklik alıp erzieherin olarak çalışabilmek için bir tarafım yırtıldı. Şu an mültecilerin ya da evlenerek gelmiş göçmenlerin istihdam edilebilmesi icin verilen 6 aylık kursları bu eğitimlerle bir tutmanız asla kabul edilebilir bir şey değil. İşe girip en az 1800euro maaş alırım demişsiniz evet vergi kesintilerinden sonra bu parayı alırsınız ancak devletin öngördüğü 3cocuk için yeterli olacak bir eve kiraya bile çıkamazsınız bu bir gerçek. Siz insanlardan bir akıl istemissiniz ama söylediğiniz şeylerin neredeyse tamamı kimsenin kabul etmeyeceği şeyler ve kimse size bu konuda akıl vermeyecek, verseler de sizin yasaminiza uymayacak. Adamı değiştirebilmeniz mümkün mü bilemem belki terapiye başlarsa, ama zannetmiyorum uzun bir süreç olur. Başlarsa ki kabul etmeyecektir. Çocuklarınız buyuyene kadar sabredip ayrılın yapacak pek bir şey var gibi gözükmüyor. Eşinle kendinizi iki bardak olarak düşünün, onun bardağı bomboş sizinki de ilgisizlikten boş. O boş bardakla sizi ne kadar doldurabilir? O yüzden ondan beklenti içinde bulunduğunuz sürece hep hayal kırıklığı yasayacaksiniz, ilgi beklemeyi kesip kendi bardaginizi kendiniz doldurun. Umarım bir an önce mutluluğa kavuşursunuz🙏🏻

Dışarıdan bakınca da ideal bir evlilik değil arkadaşım ya da ailemden birisi şakasına da olsa eşine kavanozu kafasında kırardım dese mutlaka orda tepki verirdim.
Okurken aynı şeyi düşündüm bu cümleyi okuduğum yerde bencede dışarıdan bakınca ideal bir evlilik değil.

Kafa dengi arkadaş ekip olmak bence önemli dışardan bakılıp ideal eş olmak umurumda bile değil benim.Kimsenin evliliğine bakıp ne güzel yuva demem bilemem.Yuva dediğin sevgi anlayis birlikte hareket etmektir .İçkisi yok kumarı yok dayağı yok aldatmasi yok zaten olmaması gereken onlar artı değil .Mutluysan anlaşıyor geziyor tozuyor sohbet ediyor değer görüyorsan budur olması gereken gerisi fasa fiso
Sehpa degilki bu ayakkabı değil o görsün baksın ayağına vurmasın kafaca kalpce anlasirsan diliyle kırmaz kırıyorsa bu artarak gider susmak da çözüm değil sizde dert taşı degilsiniz kadın susacak biraz diyen erkek yancılari korosu yurttan sesler boş sesler gibi .Oturun konuşun destek isteyin çözmeye çalışın yada yipranin yada azla yetinenler gibi rol yapın .

17 yaşında evlenmeyi cahillik olarak görmüyorum seçim bu benim seçimim buydu insanlar seçimlerinden pişmanlıkta duyabilirler
Ben ise bi kısmından çok pişmanım bi kısmından da iyi ki olmuş diyorum
Tamam ama kendinizi iyice tanımadan ne istediğinizi bilmeden bir seçim bu
İnsanlar değişir beyin yaşı yirmibeste deyince hakaret algilanmamali
İsterseniz on beşte evlenin.Bu degilki bu aşağılama hakaret degilki.Demek istenen bu tür evliliklerde bir tarafta sıkılma yıpranma anlaşılamama hissi hep daha fazla oluyor .Siz belki eskiden ne iyidik şimdi ne oldu diyorsunuz .Bakın sorgulamaya geçtiniz.Destek istiyorsunuz çünkü tecrübe kazandınız onu kendinizi evliliği daha iyi tanımaya başladınız.Yoksa bişey dendiği yok fakat erken evliliklerim çok genç yaşta aile olup sorumlulukları altına girmenin getirdigi hayat hep bir yükümlülük ile geçti geçiyor hissinin esinizde yada Sizdeki etkileri öngörülemez işte .En basitinden nişanlı iken taze iken çocuksuz iken tavırları ve simdisi .Eski gayreti ve simdisi

3 çocukla boşanmanız çok zor o yüzden üzgünüm ama idare edeceksiniz. onu öyle kabul edeceksiniz. başka çaresi yok maalesef.

Kızlar 8 senelik evliyim elhamdülillah dışarıdan bakıldığında çok güzel tertemiz bi yuvam var 3 tanede çocuğumuz var.Nişanlıyken eşim tam hayalimdeki adamdı.Ne istesem yapar beni asla kırmaz incitmez bir kötü sözü bile olmazdı evlendiğim ilk sene kaynanamla yaşadık eşim uzaktaydı o seneyi evlilikten bile saymıyorum çok yıpratıcı bi yıldı neyse eşim geldi biz ayrı eve çıktık ikinci senemizde hep kavgayla geçti birinci senenin kavgası ile sonra ben akıllandım kapattım eski konuları tüm üstüne silgi çektim 6 sene oldu açmadım bile.Eşim özünde iyi biri namusuna ben kefilim aile adamı içkisi kumarı gezmesi tozması yok.Dışarıdan bakıldığında ideal eş konumunda.Ama anlaşamadığımız eşinle sürekli birbirimize girdiğimiz konular var.Çok ata erkil bir ailede büyümüş bana evde asla yardım etmez.Bi ortamda kadını ezikleyince kendini bişey zanneder bunun normal olduğunu savunuyor.Mesela dün ailecek mangala gittik ben şekeri unuttum şakası yaptım o da şakasına diyor ki toplumum içinde’Unutsaydı kafasında kırardım kavanozu’bu cümle normal geliyor onlara çok moralim bozuldu.Kadın hizmet eder kadın evle ilgilenir erkek işe gider gelir yatar kafasında.Bi haftasonu olur ayda yılda bir dile getireceğim de bizi dışarı götürecek evde işlerim olur çocukları çıkar parka derim çıkarmaz birbir yalvarma ile tüm haftasonu şöyle geçiyor bak yeminle sabah kaldırırım zorla lkahvaltı ederiz sonra koltuğa bi uyur akşam 3-4 e kadar kalkar akşam yemeği yer eline sigarasını çayını alır oturur balkona
İşi düşünce benle ilgilenir düşmeyince yatakta bile bana dönüp sarılmaz.En zoruma giden de bu mesela istiyorum ki bana sarılsın sadece cinsellik olunca olmasın bu gün içinde arasın merak etsin beni ona kırgın olduğumda gönlümü alsın sevgisini hissedeyim
8 yıllık evliyiz sadece ben sorarım beni seviyormuşum diye sevmesem evlenir miydim çpcuk mu yapardım diyor kendi kendine bi seni seviyorum dediğini bi elin parmağını geçmez.İki gün önce yatağa girdik ben döndüm oda arkasını döndü açtı telefonu on defa seslendim tmm uyucam dedi dayanamadım aldım yastığımı battaniyemi gittim salona ne geldi ne sordu iki gündür salonda yatıyorum yanıma gelip neden yatağa gelmiyorsun diye sormadı bile.Çok takıyorum böyle daha çokta gencim beni sevsin ben sarılmadan sarılsın
Mutfakta iş yapıyorum mesela ben çağırmadan gelsin öpsün koklasın
Yok hiçbiri yok
Ama şöyle bir durum var ben çok iyiysem iyi yani benim suratım asık olsun o benden bin kat kötü olıyor demiyor ki bu kızın bi derdi mi var sorayım gönlünü alayım yok
Ne yapacağımı bilmiyorum artık gözüm üç çocuğu bile görmez hale geldi 3 gündür
Kafayı yemek üzereyim gece 4 e kadar uyuyamadım
Mesela nasıl duruyorsunuz o kafasını kırardım derken o kavanozu kafasına atmadan😵‍💫
Ben duramam mesela atarım yani

3 çocukla boşanmanız çok zor o yüzden üzgünüm ama idare edeceksiniz. onu öyle kabul edeceksiniz. başka çaresi yok maalesef.
Niye zor? Valla Avusturya hükümeti öyle demiyor, çocuklarının eğitim sağlık yiyecek giderleri benden, kocan olacak yaratığa çöp toplatır tuvalet temizletiriz nafakanı alırsın diyor. Bekar annelere yapılan yardımlarla kimse aç açıkta kalmıyor. Başka çaresi yokmuş, isteyene AB sınırları içinde çare çok. Kimse böyle mağara adamlarına mecbur değil.

Ben çocuklarımdan şikayet edecek bi post mu attım acaba evlilik üzerine post attım
Elhamdülillah iyi ki olmuş gül gibi üç tane yavrum var
Attığım post üzerine cevap yazın lütfen
Canım eşinin artılarını eksilerini düşün, artık olan olmuş olabilir yaşanmış artık üç tanede yavrucak olmuş. Bazen insanlar yaşarken ne olacağını düşünemeyebilir tecrübe böyle oluyor zaten. Çalışıyor musun mesleğin var mı, kendi ayaklarının üzerinde durabilir misin bunları boşanma konusu için sormuyorum kendin için faydalı yapabiliyorsan yap çalış üret. Bende benzeri durumları çok yaşadım (herkesin içinde öyle şeyler demezdi tabi) ama soğukluk vs vs bir sürü şey

Kızlar 8 senelik evliyim elhamdülillah dışarıdan bakıldığında çok güzel tertemiz bi yuvam var 3 tanede çocuğumuz var.Nişanlıyken eşim tam hayalimdeki adamdı.Ne istesem yapar beni asla kırmaz incitmez bir kötü sözü bile olmazdı evlendiğim ilk sene kaynanamla yaşadık eşim uzaktaydı o seneyi evlilikten bile saymıyorum çok yıpratıcı bi yıldı neyse eşim geldi biz ayrı eve çıktık ikinci senemizde hep kavgayla geçti birinci senenin kavgası ile sonra ben akıllandım kapattım eski konuları tüm üstüne silgi çektim 6 sene oldu açmadım bile.Eşim özünde iyi biri namusuna ben kefilim aile adamı içkisi kumarı gezmesi tozması yok.Dışarıdan bakıldığında ideal eş konumunda.Ama anlaşamadığımız eşinle sürekli birbirimize girdiğimiz konular var.Çok ata erkil bir ailede büyümüş bana evde asla yardım etmez.Bi ortamda kadını ezikleyince kendini bişey zanneder bunun normal olduğunu savunuyor.Mesela dün ailecek mangala gittik ben şekeri unuttum şakası yaptım o da şakasına diyor ki toplumum içinde’Unutsaydı kafasında kırardım kavanozu’bu cümle normal geliyor onlara çok moralim bozuldu.Kadın hizmet eder kadın evle ilgilenir erkek işe gider gelir yatar kafasında.Bi haftasonu olur ayda yılda bir dile getireceğim de bizi dışarı götürecek evde işlerim olur çocukları çıkar parka derim çıkarmaz birbir yalvarma ile tüm haftasonu şöyle geçiyor bak yeminle sabah kaldırırım zorla lkahvaltı ederiz sonra koltuğa bi uyur akşam 3-4 e kadar kalkar akşam yemeği yer eline sigarasını çayını alır oturur balkona
İşi düşünce benle ilgilenir düşmeyince yatakta bile bana dönüp sarılmaz.En zoruma giden de bu mesela istiyorum ki bana sarılsın sadece cinsellik olunca olmasın bu gün içinde arasın merak etsin beni ona kırgın olduğumda gönlümü alsın sevgisini hissedeyim
8 yıllık evliyiz sadece ben sorarım beni seviyormuşum diye sevmesem evlenir miydim çpcuk mu yapardım diyor kendi kendine bi seni seviyorum dediğini bi elin parmağını geçmez.İki gün önce yatağa girdik ben döndüm oda arkasını döndü açtı telefonu on defa seslendim tmm uyucam dedi dayanamadım aldım yastığımı battaniyemi gittim salona ne geldi ne sordu iki gündür salonda yatıyorum yanıma gelip neden yatağa gelmiyorsun diye sormadı bile.Çok takıyorum böyle daha çokta gencim beni sevsin ben sarılmadan sarılsın
Mutfakta iş yapıyorum mesela ben çağırmadan gelsin öpsün koklasın
Yok hiçbiri yok
Ama şöyle bir durum var ben çok iyiysem iyi yani benim suratım asık olsun o benden bin kat kötü olıyor demiyor ki bu kızın bi derdi mi var sorayım gönlünü alayım yok
Ne yapacağımı bilmiyorum artık gözüm üç çocuğu bile görmez hale geldi 3 gündür
Kafayı yemek üzereyim gece 4 e kadar uyuyamadım
Geçen mangala gittik eşim tuz almayı unutmuş, ( ben hazırlığa elimi sürmedim) olsun gider marketten alırsın dedim gidip aldı.
Yani siz unuttuysanız kendisi alsaymış diyeceğim ama ataerkil elini bir işe sürmez demişsiniz. Ne diyelim keşke bu kadar cahil olup üç çocuk yapmasaydınız ama olan olmuş.
Eşiniz değişmez ya katlanacaksınız yada diğer seçenek belli.

Back
X