Doğuma Hazırlık Bebek odası almak ya da almamak...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

UyuyanGuzel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2009
4.068
683
Arkadaslar 19. haftalık hamıleyım. gundemımde bebek odası var.
evımızde kendı yatak odamız harıcınde bulunan 5 kapılı bır gardrop ve 2 kısılık yatak mevcut, mısafır odası olacak bır odamız var yanı. ama kucuk, bu odaya bır de besık ya da kucuk bır karyola sıgdırabılırım extra olarak. bebek odası yapacaksam eger bu odadaki eşyaları dağıtmak durumundayım ki yenı bır gardrop ve karyola alıp bebek odası olarak bu odayı kullanabıleyim, başka odam yok.

fakat ılk senelerde bebeğe oda gerekmiyor deniyor...gardrobu boşalt bebegın esyalarını yerlestır dıyor (o gardrobu yazlık-kıslık kıyafet ayrımı, mont gardrobu, canta gardrobu olarak kullanıyoruz suan. yatak ta bazalı baza da ısımızı goruyor. bır kısmını kendımıze bır kısmını bebeğe ayırabılırım rahat rahat). kımısı cocugun kendı odası olsun, yetıskın odası gıbı orası, yenı eşyalar alınsın dıyor...açıkçası aklım cok karışık...mobılyalara suan 3-4 mılyar vermek gıbı bır düşüncem de yok yanı once onun ıcın para bırıktırmem gereklı...

sız olsaydınız ne yapardınız? ılk bebek olduğundan ınsan heveslı oluyor, bebegın odası yetıskın odası gıbı olacak oyle olur mu dıyor...ama bır taraftan da masraf olmasın, bebegı orada emzırırım orada yatırırım, zaten ılk aylarda 2 saatte bır emzirmek ıcın hem ben hem bebek uyanacak, yatak odasında esım rahat rahat yatar ben de bebekle 2 kısılık yatakta dıger odada rahat rahat takılırım dıyorum...buyuyunce de cıft kısılık yatakta çocuk rahatça yatsın yatağın kenarlarına yastıklar koyarım düşmez dıye düşünüyorum...

sız olsanız ne yapardınız???? :KK64::confused::KK37:

dusuncelerınız ıcın sımdıden tesekkurler:KK5:

Kıyamamm ya neler de düşünmüşsün annesi sen :)
Gene de bir bebeğin bir odası olması gerektiğini düşünüyorum ne de olsa ilk bebek ilk heyecanlar. Maddi durumun yetersiz değil ise bence bebek odası yapmalısın ama küçük ama büyük.

Kıyamamm ya neler de düşünmüşsün annesi sen :)
Gene de bir bebeğin bir odası olması gerektiğini düşünüyorum ne de olsa ilk bebek ilk heyecanlar. Maddi durumun yetersiz değil ise bence bebek odası yapmalısın ama küçük ama büyük.

sorma canım neler neler dusunuyorum:KK51:ınsan hem elındekı eşyayı bırılerıne vermeye kıyamıyor hem de masrafa gırmeyelım 2-3 yasına gelınce çocuk odası alırız dıyor...hem de gardrop olmasa montları ceketlerı cantalarını nereye koyucan dıyor...sonra bosver ıcınde kalmasın bebek odası yap dıyor vs. ambole oldum :KK45::anneadayı:

sorma canım neler neler dusunuyorum:KK51:ınsan hem elındekı eşyayı bırılerıne vermeye kıyamıyor hem de masrafa gırmeyelım 2-3 yasına gelınce çocuk odası alırız dıyor...hem de gardrop olmasa montları ceketlerı cantalarını nereye koyucan dıyor...sonra bosver ıcınde kalmasın bebek odası yap dıyor vs. ambole oldum :KK45::anneadayı:

Kıyamammmm :))) Yap gitsin anacım ödesin babası :-):-) Sen bu kadar hassas düşünürken
Gelen giden aaaviiyy bebek odası bile almamışlar sabiye diyecekler :-):-)

Ailene de söyle ilk torunun mobilyalarını kız tarafı alırmış, erkek tarafı da diğer ihtiyaçlarını:21:
Valla görümcem doğum yaptı 2-3 hafta oluyor bir tek doğum parası ödedi bir de çocuğun bez mama parasını ödeyecekler. Eş dost akraba hep bir hediyeleri aldık sizinde öyle olur hiç dert etme masraflarını. Teyzeleri Amcaları alırlar eşyalarını :)

Kıyamammmm :))) Yap gitsin anacım ödesin babası :-):-) Sen bu kadar hassas düşünürken
Gelen giden aaaviiyy bebek odası bile almamışlar sabiye diyecekler :-):-)

Ailene de söyle ilk torunun mobilyalarını kız tarafı alırmış, erkek tarafı da diğer ihtiyaçlarını:21:
Valla görümcem doğum yaptı 2-3 hafta oluyor bir tek doğum parası ödedi bir de çocuğun bez mama parasını ödeyecekler. Eş dost akraba hep bir hediyeleri aldık sizinde öyle olur hiç dert etme masraflarını. Teyzeleri Amcaları alırlar eşyalarını :)

canım eşim kredi, araba kredisi, ev kirası vs. derken zorda yanı alırsak beraber para bırıktırıp alıcaz ben de çalışıyorum. benım annem de emeklı oyle cok durumu yok açıkçası ve yalnız yasıyor. bizde pek akraba yok...anca 2-3 altın tanıdıklardan da hedıye kıyafet gelir...yanı başka bır yerden bır şey gelemeyecek maalesef:KK48: ben gelenı gıdenı düşünmüyorum kocakarılara tenezul etmem de ıste ya sonradan lazım olursa ya da sonradan benım ıcımde kalırsa dıye kafaları yıyorum ıste...:KK45:

eeeee başka kimseden fıkır yok mu haydi kızlarrr :anneadayı:
Bir an acaba bu konuyu ben mi açtım dedim :))))
Herşey o kadar çok benziyor ki sadece dolabın büyüklüğü hariç benimkisi iki kapılı dolap:))))
Benimde ilk bebeğim ve bizimde kredi borçlarımız var yeni ev aldık falan... Ama ben sadece odama beşik alıcam hatta onu da almıcam arkadaşın dediği gibi anneannesi alcak kısmetse..:) Hani içimde kalmasın diyorsan yeni bir oda yapabilirsin ama bizim o oda çok işimize yarıyor o yüzden başka çare kalmıyor bana :)) Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin bebişini...

bizimde annanemiz beşigini aldı ama benımde evım 2 +1 dıer odayı çocuk odası yapıcam ılk bebeyım herşeyın en ıyısı en guzelı olsun ıstıyor ınsan:) istanbulda oturabnlar için gebzede erol mobılya var ınternetten yazın çıkar bebek odaları dolabı sallanabılen yatak şifonyerı 1500 olan bıle var hemde çok kalıteli alllah izin verırse ordan almayı düşünuyorum bende 3 bin 5 bin bende vermem tabıkıde ama bı odası olmalı bence :)

Bir an acaba bu konuyu ben mi açtım dedim :))))
Herşey o kadar çok benziyor ki sadece dolabın büyüklüğü hariç benimkisi iki kapılı dolap:))))
Benimde ilk bebeğim ve bizimde kredi borçlarımız var yeni ev aldık falan... Ama ben sadece odama beşik alıcam hatta onu da almıcam arkadaşın dediği gibi anneannesi alcak kısmetse..:) Hani içimde kalmasın diyorsan yeni bir oda yapabilirsin ama bizim o oda çok işimize yarıyor o yüzden başka çare kalmıyor bana :)) Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin bebişini...

demek aynı sıkıntıyı yasıyoruz:) ben kendı evım olsaydı çocuk odası yapardım ama kıradayız onun da ıstememem konusunda etkısı var malesef, suankı ev genıs ama buradan taşınırsak naparım dıye de düşünüyorum. belkı ben de sadece besık alırım senın gıbı ılk zamanlar ıcın, o oda oyle durur...ayy bılemıyorum kararsızlık ne kotu:KK43:(

bizimde annanemiz beşigini aldı ama benımde evım 2 +1 dıer odayı çocuk odası yapıcam ılk bebeyım herşeyın en ıyısı en guzelı olsun ıstıyor ınsan:) istanbulda oturabnlar için gebzede erol mobılya var ınternetten yazın çıkar bebek odaları dolabı sallanabılen yatak şifonyerı 1500 olan bıle var hemde çok kalıteli alllah izin verırse ordan almayı düşünuyorum bende 3 bin 5 bin bende vermem tabıkıde ama bı odası olmalı bence :)

evet ınsan ılk bebek olunca da dayanamıyor ıyı kotu yenı bır seyler almak ıstıyor:) dedıgınız fıyatlar cok uygunmus...ben İzmir'de oturuyorum kızlar, burada uygun mobılyacı bılen varsa yazsın lütfen gıdıp bakarım en azından...

demek aynı sıkıntıyı yasıyoruz:) ben kendı evım olsaydı çocuk odası yapardım ama kıradayız onun da ıstememem konusunda etkısı var malesef, suankı ev genıs ama buradan taşınırsak naparım dıye de düşünüyorum. belkı ben de sadece besık alırım senın gıbı ılk zamanlar ıcın, o oda oyle durur...ayy bılemıyorum kararsızlık ne kotu:KK43:(

evet ınsan ılk bebek olunca da dayanamıyor ıyı kotu yenı bır seyler almak ıstıyor:) dedıgınız fıyatlar cok uygunmus...ben İzmir'de oturuyorum kızlar, burada uygun mobılyacı bılen varsa yazsın lütfen gıdıp bakarım en azından...
Bizim kendi evimiz olacak nasipse ama yine de bir müddet yanımda dursun istiyorum hem kışa denk geliyor.. belki ilerleyen zamanda yapabilirim, durumumuz düzelince ama anneannesi 6 aydan sonra yatılı olarak bakmaya gelme ihtimali de var eee onun da konforunu düşünmem lazım :)) Sağda solda koltukta yatmaktansa hazır koca yatak var diyorum.. Umarım sende içine sinen kararı verebilirsin..

Bizim kendi evimiz olacak nasipse ama yine de bir müddet yanımda dursun istiyorum hem kışa denk geliyor.. belki ilerleyen zamanda yapabilirim, durumumuz düzelince ama anneannesi 6 aydan sonra yatılı olarak bakmaya gelme ihtimali de var eee onun da konforunu düşünmem lazım :)) Sağda solda koltukta yatmaktansa hazır koca yatak var diyorum.. Umarım sende içine sinen kararı verebilirsin..

evet bak doğru dusunmussun, annen gelecekse zaten o oda kalsın annecıgın rahat eder...ben annemle aynı sehırdeyım yatılı kalma durumu ılk ay olabılır bana yardım etmek ıcın...sagol arkadaşım beyın fırtınası yapıyoruz ne güzel ınsallah yakında karar verırım :KK54:ama konu cok canımı sıkmaya başladı

evet bak doğru dusunmussun, annen gelecekse zaten o oda kalsın annecıgın rahat eder...ben annemle aynı sehırdeyım yatılı kalma durumu ılk ay olabılır bana yardım etmek ıcın...sagol arkadaşım beyın fırtınası yapıyoruz ne güzel ınsallah yakında karar verırım :KK54:ama konu cok canımı sıkmaya başladı
Evet canım annem gelecek eee kayınvalidemlerde gelir onlarda şehir dışındalar yani o oda bana lazımm :)))
Senin oturma odasıyla salon ayrı mı peki yoksa aynı odada mısınız?

canım 3+1'de suan oturduğumuz ev. salon ve oturma odası ayrı. bır de bu oda vardı ıste onu çocuk odası olarak dusunmustuk:) salonu ve oturma odasını ayrı sevıyorum ben, onları bozmam ayrı kalsın...bebek/çocuk zaten hep oturulan odayı cok kırletıyor dağıtıyor, barı salon derlı toplu kalır...

canım 3+1'de suan oturduğumuz ev. salon ve oturma odası ayrı. bır de bu oda vardı ıste onu çocuk odası olarak dusunmustuk:) salonu ve oturma odasını ayrı sevıyorum ben, onları bozmam ayrı kalsın...bebek/çocuk zaten hep oturulan odayı cok kırletıyor dağıtıyor, barı salon derlı toplu kalır...
Anladım canım eğer oturma odasıyla salon birse hani ileride 2+1 eve bile çıkmış olsan sorun yaşamazsın bebek odası yaparsan diyecektim ama ayrıymış zaten... :))

Anladım canım eğer oturma odasıyla salon birse hani ileride 2+1 eve bile çıkmış olsan sorun yaşamazsın bebek odası yaparsan diyecektim ama ayrıymış zaten... :))

evet 3+1 arıycaz mecbur...Çeşme'de yasıyorum, burada genıs ev bulmak ta cok zor:) neyse ya alırsam da kullanır bu evden çıkana kadar napayım...pufff...arkadaşlar fıkrı olan ya da aynı durumda olan başka kımse yok mu :KK1:

er ya da geç o oda dağıtılacak sonuçta
olmadı sadece beşik alın. 2-3 sene o şekilde idare edin sonra oda yaparsınız.

ikeada bebek takımları uygun 3-4 bin değil 1-2 bin belki tutar.oda yapayım derseniz de

Kiradayım üstelik 3 seneye tayinciyim ama oda yapacağım bebişe. İçimde kalmasın hiç bir şey.

Canim benim bebegimin odasi var icinde de 3 kapili bir dolap... oda hazirlamayi dusunmuyorum.. zaten 1,5 2 yasina kadar bizle yatacak.. zamani geldiginde onun istegine ve ihtiyaclarina gore alirim sonucta 2 yasindaki cocukla yeni doganin ihtiyaclari bir olmuyor.. kredi vs bizim de var ama istersek su anda yapabiliriz fakat benim icin musriflik gibi geliyor topu topu kac kere kullanilacak ki o oda 1,5 yasina kadar... ben o parayi baska ihtiyaclarinda kullanirim atiyorum bebek arabasi alunacaksa ya da park yatak kendimi kasmadan istedigimi alirim diye dusunuyorum

İlk zamanlar bebek hep sizinle kalacak zaten benim çoğu arkadaşımın maddi durumu iyi evleri kendilerinin ve musait o halde dahi oda yapmadılar,oda yapan bir arkadaşımın 2yaşında bir çocuğu var ve yeni yeni odasında yatırmaya başladı ve oda yaptığına pişman, bu durum bence bebekten bebeğe değişiklik gösterir 2yaşına kadar emerse yatak odasına bir büyük beşik veya park yatak tamam, içinizde kalmasın bebek odası yapmazsanız bile çocuk odası-genç odası tarzında hazırlarsınız yıllarca kullanır hatta kendi de seçim yapar şimdiki çocuklar çok bilmiş, açıkçası kirada olmanız ve mevcut eşyalarınızı dağıtmanız ve extra bütçenin vereceği yük, bebek odası yapamadım üzüntüsünden fazla olmayacaksa yapmayın derim, bu benim nacizane fikrim, bizim de ilk bebeğimiz,kendi evimiz cocuk odamız da müsait,oda takımını kendi ailem alacak olmasına rağmen pek oda yapmayı düşünmüyorum bi arkadaşım oda yaptı kızına 3yıl önce ve hiç odasında büyüyen beşiğinde yatmadı, park yatakta yattı bizim rahatımıza geldi dedi ve bana bu oda takımına masraf etme alacaksan da benimkini vereyim dedi, o ev taşıyacak ve kızına çocuk odası alacakmış, ben şimdilik kaliteli zarif bir park yatak almayı düşünüyorum sadece inşallah 3,4yaşına kadar en az yatabileceği, önce yatak odamda sonra kendi odasında durabilecek biraz büyük ebatlarda, çok yazdımmm ama bunlar benim fikirlerim

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Bunlar birkısmı farklı markalara fikirlere açığım, graconun ebatları küçük ama kibar muhtemelen küçük olduğu için eleyeceğim

X