• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bebek odası doğuma ne kadar kala hazırlanmalı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

gokcek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2008
1.291
1
0
İstanbul
Selam arkadaşlar, ben 6.ayımdayım. Kısmetse yaza bebeişim geliyor :nazar:
Bebek odası ne zaman hazırlanmalı sizce, tecrübelerinizden faydalanmak istedim ;)

7. ayda alın çok geciktirmeyin.

ben geç kaldım, daha takım gelmedi, bebek inşallah vaktinden erken gelmez.Gerçi beşikte uyucak ilk baştan, bizim yanımızda ama doğmadan odası hazır olsun.

7. ayda alın çok geciktirmeyin.

ben geç kaldım, daha takım gelmedi, bebek inşallah vaktinden erken gelmez.Gerçi beşikte uyucak ilk baştan, bizim yanımızda ama doğmadan odası hazır olsun.

2 ay kala yani.. en azından yavaş yavaş diğer eksikleri alınır haklısın

doğumdan 1 ay önce kurulmuş, pencereler açılarak havalandırılıp kokusu giderilmiş olmalı....
Bence ayrıca da bebeğin eşyaları da yıkanmış ütülenmiş ve yerleştirilmiş olmalı...
Daha sonra çok ağırlaşılıyor, ve telaş oluyor....

bizim mobilyalarımız 2 hafta sonra teslim edilecek; diğer herşeyi hazır..
yani 28 haftalıkkken hazırlamış olucaz inşallah..
ben boya kokusu çıkıp havalansın istediğim için erken aldım.
bide son aylarda enerjim olmayabilir diye..
e tabi bide sabırsızlıktan dayanamadım valla napimopuyorumnanaktan

imkan varsa erken hazırlayın derim son 3 ay gerçekten çok zor şimdi ayaklarımı görsen balon gibi oldu hem eğilemiyosun kalkamıyosun

alabirlirsen 7 ayda hazır olsun derim ben bz oda takımını aldık kısmetse ikizlerimiz olacak bebek odası haricinde bir tane daha beşik alacağız. daha odamız boyanacak bu ay herşeyi halletmemiz gerekir diye düşünüyoruz. inşallah erken gelmezler ama erken gelmeseler de bizim için kolaylık olur zaten ağırlaşıyorsun bi de son aylar daha zor olur

30. haftamda aldım izne ayrıldığımdada cicileri yıkayıp yerlestiricem:)

ben 1 ay kala halletmiş oldum:)
Şişmemek için tuzu kesmek lazım, bir de ödem oluştuysa doktora danışın, bir ay kala çok şişmemek lazım.

teşekkürler cevaplar için arkadaşlar, bende nisan ayında falan başlarım. heyecanlanıyo insan düşününce bile:)

ben acele edilmemesinden yanayım herşey zamanla tamamlanıyo nasılsa ben ilk bebeğimde 26. haftada hazırlıklara başladım ama o hafta bebeğimi rahim ağzı yetmezliğinden kaybettim o yüzden bu hamileliğimde 34. haftada başladım ve 2 haftada bitirdim sayılır şu an 37 olduk :Saruboceq: çok şükür can sıkmak istemezdim ama fikrimi paylaşmak istedim Allah herkese hayırlı doğum nasip etsin

şişmekten çok korkuyorum:(

tuzdan vazgecememem sanırım...

ben 7. ayımın içindeyim
qeçen hafta baktık ama almadık oda takımını
daha ben kendi hazırlıklarımı bile yapmadım
sadece bebeğimin çantası hazır
önümüzdeki hafta eşimle beraber tekrar mobilya bakmayı düşünüyoruz
inşallah biran önce istediğimiz modelde buluruz da alırız bilmiyorumkismile
dua edin ya benim bebiş erken qelmesin bilmiyorumkismile

bende fazla geciktirmeme taraftarıyım kızlar.Bende 6 aylığım bebek odamız yavaş yavaş tamamlanıyor.Hep düşünürüm ya 7 aylık doğarsa bebişim diye .Bu yüzdende herşey aceleye gelmesin diye hazırlıklara başladım.

bence 6. ayda beğenip alıp 7. ayda hazır olması lazım.. çünkü bazı mobilyacılar 25 gün gibi geç bi zamanda teslim edebiliyor. daha bunu havalandırması var. benim 7,5 aylık oldu. havalndı falan. şimdi sıra eşylarını yıkayıp yerleştirmeye sıra geldi. daha eksikleri de var. bitmiyoki.. :))))

bende 7 ayın sonlarında hazır olmasını istiyorum ama kısmet inş. halollur istediğimz gibi herşey. herkese kolay gelsin şimdiden :)

34. haftamdayım yeni geldi mobilyalar..ama dehşet bi kokusu var..2 gündür tüm gün açık duruyor penceresi,geceleri kapatıyoruz sadece malum hırsızlara karsı..boyası farklı oldugu ıcın çok ağır kokuyor..biz sildik temizledik kokusu çıksında yıkayıp ütülediğim cicilerini yerleştirelim diye beklioz..1 hafta süreceğe benziyor.
arkadasların agırlasma sözlerine katılıorum.ayakkabı baglamak çorap giymek hatta sofrada tabaga eğilmek bile yapılamıyor son ayda..kızımın dolaplarınıda arkadasım sildi temizledi..ben çok zorlanırdım kesin

arkadaşalr gerçekten çok teşekkürler bende doğuma 1 hafta kala falan yaptıtırm diye düşünüyodum ama boya konusunu tamamen unutmuşum. gerçek burdan öğrenceğim çok şey var. bende7 ayda yaptırıcam.

Back
X