bebek odası ilk aylarda gerekli mi?

gladnes

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2012
17
0
16
İstanbul
arkadaşlar kısmetse ilk çocucuğumu agustosta kucagıma alacağım.ilk çocuk hevesinden midir bilmem eşimle çocuk odasını hazırlamaya karar verdik ilerleyen aylarda.duvarlar duvar kagıdı olacak,halı değişecek bebek için yatak, dolap, konsol vs ne lüzümsa alınacak.fakat etrafımdakiler bebeği ilk aylarda yalnız yatıramayacağımı bu yüzden odanın gereksiz oldugunu söylüyorlar.ben bebek odasında birde kanepe bırakacağım gerekirse yanında yatmak için.Sizcede bebek odası gereksiz mi? deneyimli olanlar bebek odası düzenlerken nelere dikkatli olmalıyız neleri almalı neleri almamalıyız bilgilendirirseniz seviniriz:)

Valla ben doğumdan önce hazırladım odasını aynen senin düşündüğün gibi küçük çok şirin koltukt koydum emzşrmek için.. Ama ilk doğduğunda hep yanımda sepette yattı çünkü sık sık emmeye uyanıyo 5 ay bu şekilde yattı.. Daha 1 aydır odasında yatırıyorum ama bazı günler yine sepette yanımda😄

Ben de ağustos annesi olcam canım. Oda yapmayı düşünmüyorum, 2 odali zaten evimiz, bir odada duvardan duvara dolap var. O odanin diger duvarina bir park yatak, bir de sifonyer gibi bişey alicam. Kendi odamda yatirmak icin de sepet yatak gibi küçük bi sey. O park yatakta 1 seneden fazla yatar diye düşünüyorum. Sonrasina sonra bakariz :))

ben de ağustos annesiyim ben yaptım kızıma oda canım evde zaten boş odamız vardı herşeyini de aldım özellikle dolabı olsun istedim kıyafetlerinin hep düzgün olmasını istiyorum odamıza da küçük beşiklerden aldık koyduk gündüzleri kendi odasında yatırıyorum orada oyunlar oynuyoruz geceleri hala bizim odada yatıyor geçenlerde ayırdım kendi odasına ama sanki daha çok uyanıyor gibime geldi takrar geri getirdim en kısa sürede ayırmayı düşünüyorum ama kendi odasını bilmeli orda yatmalı bence

yatak odası için bende sepet alacağım ilk zamanlar yanımızda yatar ama ilerleyen dönemlerde ayırmak zor olur diye düşünüyorum.peki odayı hazırlayan arkadaşlar neler aldınız?

yatak odası için bende sepet alacağım ilk zamanlar yanımızda yatar ama ilerleyen dönemlerde ayırmak zor olur diye düşünüyorum.peki odayı hazırlayan arkadaşlar neler aldınız?

ayırmak neden zor olsun ki asıl ayırmazsan ilerde zor olur ben öyle düşünüyorum büyüyebilen beşik dolap ve şifonyer aldım

Bebek bizimle aynı odada yatmaya alışırsa zor olur ayırmak diye düşünüyorum.direk odasına alışırsa sıkıntı olmaz sanırım.ilk bebeğim belki yalnıştır düşüncem bilemiyorum:)

Bende bir ağustos annesiyim. Oda yaptım,boş odamız vardı.Giysi ve eşyaları düzenli bir şekilde oluyor. İlk aylar odasını bebeği yatırmak için kullanmadık. Çok küçük olduğundan sürekli emziriyorsun zaten..ayrı odada yatırsan anneye işkence. Kalk git odasına falan fistan..uyku çook tatlı Benim fikrime göre, eğer imkanın varsa yap derim. Sonra çocukla işler biraz zorlaşıyor.. Şimdiki özene bezene uğraşamıyorsun.
Oğlum 8. ayını bitirdiğinde odasına yatıracam inşallah. Bence odadan ayırmak çocuk için değil de anne baba için zor acep uyandı mı?üstü mü açıldı? vs vs...
Hayırlısıyla, sağlıklı ve sıhhatlı bir şekilde kucağınıza alırsınız inşallah

bence çok gereksiz özellikle bebek 1 yaşına kadaremerse zaten hep yanında beşikte olmak zorunda olacak . obeşikte seyyar olsa yeter zaten . oda da anca1 yaşından sonra yatırılır bence . oda alımı anca 1 seneye doğru olmalı bnce . heledoum ağustosta falansa kışa dğruysa hiç gerekszmasraf oda kurmak bnce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…