Sakın ama sakın buraya yazılanlar gibi yok doğduktan sonra birşey olmasından iyidir, yok doğduğunda belki problemli olacaktı gibi şeyler söyleme. Kendimden biliyorum bana bunları söyleyenlere duyduğum kızgınlığım tarif edilemez. Sadece yanında ol arkadaşının. Vakti gelince o seninle dertleşmek isteyecektir.
(Doğum günümden önceki akşam kanamayla hastaneye gittim, doğum günümde bebeğime birşey olacak mı diye korkuyla yatıyordum, ertesi gün herşeyin güzel olduğu haberini aldım, tam 1 hafta sonra ise bebeğimi kaybettik. 21 haftalıktı, kalbi durmuştu.. Milletin bana moral vermek için belki sağlıksızdı, bak yiyecek ekmeği yokmuş belki doğduktan sonra kaybedecektin daha zor olacaktı demesine çıldırmıştım. Belki oğlum sağlıklıydı? Belki sadece yiyecek ekmeği yoktu? Sadece üzülme inşallah geçecek bu acı demek zor mu geliyordu insanlara diye düşünmüştüm. Evet daha zorları da var ama o hayale alışıp hazırlığa başlamışken hayallerinin yıkılması da zor. Alışana kadar -ki bu süre kişiye göre değişir mesela ben eşimden daha kısa sürede alışmıştım- insan hayal kuruyor. Sadece acısına saygı duyacak insan arıyor etrafında. Yanında ağlama, kötünün iyisini yaşadığını söyleme ve evden çıkar, sevdiği yerlere götür.)