- 21 Haziran 2019
- 419
- 468
- 103
- 43
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben çocuğumun nefsini terbiye etmek niyetinde değilim. Mutlu iç huzuru olan bir insan olsun derdindeyim. Mutlu bir çocukluk yaşasın yeter. Evet güzel oyuncaklar alıyorum. Evinde huzurla oyuncaklarıyla beraber oynuyoruz. Televizyon nadir açılır. Kaliteli vakit geçirelim diyr. Maddiyata önem vermek demek çocukları atmak köşeye demek değil. Aklınızda bu nasıl kodlanmış inanamadım. Ben her akşam kitap okuyup uyutan, sabahtan akşama kusana kadar oyuncak konuşturan, lego oynayan bir insanım. Bir insanın yavrusu minicikken nefis ne bilmez. Canı çeker çocuktur. Mahrumiyetle büyütmek de iyi değildir. Çocukları uhdelerle büyütmek de öyle. Ben her istediğini almıyorum. Bir kaç ay bekletiyorum para biriktirip alıyorum. Değerini biliyor. Ama kimsenin bir şeyine özenp bakmıyor en azından. Çalışıp kazanmayı biliyor. Bisiklete özendiyse bir kaç ay biriktirip almayı öğreniyor.
Tatil maddiyat değildir, sinema konser maddiyat değildir. Çocuğu besler. O çocuğun yaşadığı deneyim onu besler. Güzel anılarla doldurur. Hala bize bu yaz gittiği tatili anlatıyor mesela.
Huzurlu bir ailemiz var kısacası. Her maddiyatı iyi aile kötüdür diyr avutmayın kendinizi. Kavga dövüşün ses yükselmesinin olmadığı bir aile ortamında, ilgi alakayla büyüyor. Svet bir şeyden mahrum kalmaması için de elimden geleni yaparız. Karı koca eşşek gibi çalışıyoruz
bebek çocuk rızkıyla geliyorsa bu sokakta çöp toplayan cocuklarin rıskımı gecikmiş?
yoksa ailelerin saçma sapan uydurmalarımı sizce?
attığı postu değiştirmiş zaten. götürmem derken bir anda fakir edebiyatına bağlamış, bir de bana acımayın demiş :)
neden ? çünkü aslında kendi yapamadıklarına hala üzgün ve bunu yapabilenleri suçlamak çabasında.
ben asıl böyle konularda dini anlamda örnekler verip insanları günahkar çıkarma çabalarına üzülüyorum.
Alo fetvaRizikla gelmez diyenler siz güzel maddiyatla yaşayınca kendi çalışıp cabaladiginiz ama iş Afrika'ya gelince Allah rızık vermemis dersiniz . Allah kimini varlıkla kimini yoklukla sınar buda Kur'an ayetidir. Onların sahibide Allah'tır ve her çocuk rizkiyla gelir bu konu yorum yapanların anlayamayacağı bir konu belli.
Çünkü onların kafasına göre ne kadar çile çekiyorsan o kadar müslümansın.
Bu şey değil mi ya, ruhsal olarak yükselmek için özellikle çile çeken Hint fakirleri
Bu arada yardım alan değil de yardım eden tarafta olmak daha mantıklı değil mi, hem dünya hem ahiret için?
Kuzu muhafazakar değil bağnaz ve yobaz demeliyız çünkü muhafazakar kelimesi hep yanlış kullanılıyor.Muhafazakar camianin safsatalarindan birisi bu. Kendi cocuklarina rizki veren yaraticinin kemikleri sayilan cocuklarin girla oldugu Afrika'ya hic ugramadigi sonucu cikiyor dediklerinden ki bunda bile celisiyorlar kendilerince.
Ben tam bu kafadayım işte. Eşim ne gerek var diyor bazen. Ama ona da derim restoranı oteli konseri köyü dershaneyi işte ne varsa bizle yasasın. Hem görgüsü artsın hem de yarın bir gün eksik hissetmesin. Biz de sheratonlarda gezmiyoruz ama imkan varsa bir kez bile olsa kayaga, arada denize, havuza, hamama hatta kısa yurtdısı tatiline (artık çok zorhah tam olarak bu.
diğer taraftan da sinemaymış, tiyatroymuş, tatilmiş; çocuk görürse aklı dağılacak sanıyorlar. oysa bu gibi ailelerinin çocukları aileleri ile yaşayamadıkları için büyüyünce gizli saklı gidiyorlar her yere.
çocuğa kültür aşılamak, görgü vermek falan düşünülmüyor. ben de bunu anlamıyorum.
1917 doğumlu dedem, 70li yıllarda kız lisesinde okuyan annemi lise sonda özellikle dershaneye göndermiş mesela. üniversitede erkekler olacak, hep kız okulunda okudun, zorlanma iletişim kurmakta diyerek.
aynısı bunun için de geçerli. çocuk ailesiyle gidip öğrenecek her yeri ki yarın öbür gün şaşırmasın.
Ben tam bu kafadayım işte. Eşim ne gerek var diyor bazen. Ama ona da derim restoranı oteli konseri köyü dershaneyi işte ne varsa bizle yasasın. Hem görgüsü artsın hem de yarın bir gün eksik hissetmesin. Biz de sheratonlarda gezmiyoruz ama imkan varsa bir kez bile olsa kayaga, arada denize, havuza, hamama hatta kısa yurtdısı tatiline (artık çok zor) bilimsel kongrelere, fuarlara,, semt pazarlarına, kütüphaneye, sehir önemli turistik yerlerine hatta mümkünse yeni acılan yerlere gitmeli denemeli.
Rızıktan kasıt karnının doyması ise bende öyle düşünüyorum. Bu zamanda hiçbir bebek hiçbir insan açlıktan ölmez..Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
Normal bir insanın 5 kuruşu hatta milyon dolarlarıyla Haiti, Çad, Yemen gibi ülkeler açlıktan kurtulamazlar. En çok da din kardeşleri bu olaya kayıtsız kalıyor ne tesadüf değil mi? Kusurabakmayın ama öz evladının kemiklerine kadar eridiğini gören bir insanın imtihanı bu olamaz. İnsanın insana yaptığı kötülüktür evet ama kaderidir, imtihanıdır vs geçiniz lütfen.Kusura bakmayın da siz saçmalıyorsunuz burda kimi neyle sucluyorsunuz cahil cahil konuşuyorsunuz Allah rizka kefildir buda ayet ile sabittir. Afrika'daki çocuklar insanın insana olan zulmudur hepimizin imtihanidir o çocuklar Afrika'daki çocuklara göz ucuyla bakanlar cebinden 5 kuruş cikarmayanlar isyana gelince yarisiyorlar
Benim eşim babasının yanında çalışıyodu ilk zamanlar ve gelirimiz belli değildi esnaftılar çocuk yapmaya korktum bana da aynı şey söylendi hep daha benim bile karnım doyacak mı bilmezken bebek düşünmedim sonra ordan çıkıp fabrikaya girdi elimize ne geçtiği belli oldu ben o zaman düşündüm şuan doğuma iki ay var ve gerçekten bebek için herşey de oldu nasıl yapıcam nasıl Edicem derken kıyafetleri odası herşey oldu anlamadım bile Bi hızla evet bereketi ile geliyo görmüş oldum bunu ama yinede gelirimiz düzensizken ben cesaret edememiştimMerhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
KK yönetiminin neden bazı kurallar koyduğunu anlayıp dile getirdiğiniz için teşekkür ederim.Şimdi anladım dini konuların neden yasak olduğunu...