Bebek rızkı ile mı gelir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben çocuğumun nefsini terbiye etmek niyetinde değilim. Mutlu iç huzuru olan bir insan olsun derdindeyim. Mutlu bir çocukluk yaşasın yeter. Evet güzel oyuncaklar alıyorum. Evinde huzurla oyuncaklarıyla beraber oynuyoruz. Televizyon nadir açılır. Kaliteli vakit geçirelim diyr. Maddiyata önem vermek demek çocukları atmak köşeye demek değil. Aklınızda bu nasıl kodlanmış inanamadım. Ben her akşam kitap okuyup uyutan, sabahtan akşama kusana kadar oyuncak konuşturan, lego oynayan bir insanım. Bir insanın yavrusu minicikken nefis ne bilmez. Canı çeker çocuktur. Mahrumiyetle büyütmek de iyi değildir. Çocukları uhdelerle büyütmek de öyle. Ben her istediğini almıyorum. Bir kaç ay bekletiyorum para biriktirip alıyorum. Değerini biliyor. Ama kimsenin bir şeyine özenp bakmıyor en azından. Çalışıp kazanmayı biliyor. Bisiklete özendiyse bir kaç ay biriktirip almayı öğreniyor.
Tatil maddiyat değildir, sinema konser maddiyat değildir. Çocuğu besler. O çocuğun yaşadığı deneyim onu besler. Güzel anılarla doldurur. Hala bize bu yaz gittiği tatili anlatıyor mesela.
Huzurlu bir ailemiz var kısacası. Her maddiyatı iyi aile kötüdür diyr avutmayın kendinizi. Kavga dövüşün ses yükselmesinin olmadığı bir aile ortamında, ilgi alakayla büyüyor. Svet bir şeyden mahrum kalmaması için de elimden geleni yaparız. Karı koca eşşek gibi çalışıyoruz

attığı postu değiştirmiş zaten. götürmem derken bir anda fakir edebiyatına bağlamış, bir de bana acımayın demiş :)
neden ? çünkü aslında kendi yapamadıklarına hala üzgün ve bunu yapabilenleri suçlamak çabasında.
ben asıl böyle konularda dini anlamda örnekler verip insanları günahkar çıkarma çabalarına üzülüyorum.

attığı postu değiştirmiş zaten. götürmem derken bir anda fakir edebiyatına bağlamış, bir de bana acımayın demiş :)
neden ? çünkü aslında kendi yapamadıklarına hala üzgün ve bunu yapabilenleri suçlamak çabasında.
ben asıl böyle konularda dini anlamda örnekler verip insanları günahkar çıkarma çabalarına üzülüyorum.

Çünkü onların kafasına göre ne kadar çile çekiyorsan o kadar müslümansın.

Bu şey değil mi ya, ruhsal olarak yükselmek için özellikle çile çeken Hint fakirleri 🤔

Bu arada yardım alan değil de yardım eden tarafta olmak daha mantıklı değil mi, hem dünya hem ahiret için?

Rizikla gelmez diyenler siz güzel maddiyatla yaşayınca kendi çalışıp cabaladiginiz ama iş Afrika'ya gelince Allah rızık vermemis dersiniz . Allah kimini varlıkla kimini yoklukla sınar buda Kur'an ayetidir. Onların sahibide Allah'tır ve her çocuk rizkiyla gelir bu konu yorum yapanların anlayamayacağı bir konu belli.
Alo fetva 🤔

Çünkü onların kafasına göre ne kadar çile çekiyorsan o kadar müslümansın.

Bu şey değil mi ya, ruhsal olarak yükselmek için özellikle çile çeken Hint fakirleri 🤔

Bu arada yardım alan değil de yardım eden tarafta olmak daha mantıklı değil mi, hem dünya hem ahiret için?

hah tam olarak bu.
diğer taraftan da sinemaymış, tiyatroymuş, tatilmiş; çocuk görürse aklı dağılacak sanıyorlar. oysa bu gibi ailelerinin çocukları aileleri ile yaşayamadıkları için büyüyünce gizli saklı gidiyorlar her yere.
çocuğa kültür aşılamak, görgü vermek falan düşünülmüyor. ben de bunu anlamıyorum.
1917 doğumlu dedem, 70li yıllarda kız lisesinde okuyan annemi lise sonda özellikle dershaneye göndermiş mesela. üniversitede erkekler olacak, hep kız okulunda okudun, zorlanma iletişim kurmakta diyerek.
aynısı bunun için de geçerli. çocuk ailesiyle gidip öğrenecek her yeri ki yarın öbür gün şaşırmasın.

Muhafazakar camianin safsatalarindan birisi bu. Kendi cocuklarina rizki veren yaraticinin kemikleri sayilan cocuklarin girla oldugu Afrika'ya hic ugramadigi sonucu cikiyor dediklerinden ki bunda bile celisiyorlar kendilerince.
Kuzu muhafazakar değil bağnaz ve yobaz demeliyız çünkü muhafazakar kelimesi hep yanlış kullanılıyor.

hah tam olarak bu.
diğer taraftan da sinemaymış, tiyatroymuş, tatilmiş; çocuk görürse aklı dağılacak sanıyorlar. oysa bu gibi ailelerinin çocukları aileleri ile yaşayamadıkları için büyüyünce gizli saklı gidiyorlar her yere.
çocuğa kültür aşılamak, görgü vermek falan düşünülmüyor. ben de bunu anlamıyorum.
1917 doğumlu dedem, 70li yıllarda kız lisesinde okuyan annemi lise sonda özellikle dershaneye göndermiş mesela. üniversitede erkekler olacak, hep kız okulunda okudun, zorlanma iletişim kurmakta diyerek.
aynısı bunun için de geçerli. çocuk ailesiyle gidip öğrenecek her yeri ki yarın öbür gün şaşırmasın.
Ben tam bu kafadayım işte. Eşim ne gerek var diyor bazen. Ama ona da derim restoranı oteli konseri köyü dershaneyi işte ne varsa bizle yasasın. Hem görgüsü artsın hem de yarın bir gün eksik hissetmesin. Biz de sheratonlarda gezmiyoruz ama imkan varsa bir kez bile olsa kayaga, arada denize, havuza, hamama hatta kısa yurtdısı tatiline (artık çok zor🙃) bilimsel kongrelere, fuarlara,, semt pazarlarına, kütüphaneye, sehir önemli turistik yerlerine hatta mümkünse yeni acılan yerlere gitmeli denemeli. Ben de muhafazakarım ama Arkadasıma bir kez diskoya gitmişliğim de vardır. He içmedim o ayrı ama bulundum. Bazı şeyleri ailemle tatmış olmayı isterdim. Ailem de imkan dahilinde iyi kötü gezdirdi bizi. Çocuk büyütme in olmasa da çocuk yetiştirmenin gerekleri arasında bunlar var bence

Ben tam bu kafadayım işte. Eşim ne gerek var diyor bazen. Ama ona da derim restoranı oteli konseri köyü dershaneyi işte ne varsa bizle yasasın. Hem görgüsü artsın hem de yarın bir gün eksik hissetmesin. Biz de sheratonlarda gezmiyoruz ama imkan varsa bir kez bile olsa kayaga, arada denize, havuza, hamama hatta kısa yurtdısı tatiline (artık çok zor🙃) bilimsel kongrelere, fuarlara,, semt pazarlarına, kütüphaneye, sehir önemli turistik yerlerine hatta mümkünse yeni acılan yerlere gitmeli denemeli.

evet çünkü çocuk merakını ailesi ile gidermezse ileride gizli saklı yapıyor. ben hayatımda ilk kez bara babamla gittim mesela. merak ediyorsan benimle gideceksin önce dedi. gittik hoşlanmadım çok. çünkü yasak edilmedi, saklanmadı ve tarafsız bakabildim.
sigara için de içeceksen ya bizim paketimizi al yada bizim bakkaldan al dediler. hiç sigaraya merakım olmadı. çünkü yasaklanmadı.
bunlar uç belki örnek olarak ama demek istediğim bu. her baba kızını alıp öyle bir yere götürmeyebilir ama ailem götürmese ben arkadaşlarımla gizli ve muhtemelen leş gibi bir yere giderdim. bunu önlediler işte.

Özellikle 2 çocuğu olan bir insan olarak ve yıllar içinde yaşadığım tecrübelere dayanarak yazıyorum; maalesef gökten her hangi bir rızık inmiyor. Öyle olsaydı sokakta bile her gün gördüğümüz çöp toplayan dilenen çocuklar, sağdan soldan yardım isteyen binler hatta milyonlarca aile olmazdı. Her gün açlıktan, savaştan, tecavüz yüzünden hatta kendi öz ailesi yüzünden ölen masumları gördükçe bahsedilen o meşhur rızık, ilahi koruma bu olamaz diyorum. Ben inançlı bir insanım, ama bariz bir şekilde çelişki içeren safsatalara da inanmıyorum.

Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
Rızıktan kasıt karnının doyması ise bende öyle düşünüyorum. Bu zamanda hiçbir bebek hiçbir insan açlıktan ölmez..

Fakat ihtiyaçlarına gelince asla ve asla aynı düşüncede değilim.. Şuan hamileyim ilk bebeğimiz olacak Allah nasip ederse. Durumumuz öyle kötü diyebileceğim şekilde değil ama zengin falan da değilim.. Daha bebeğimiz doğmadan birsürü ihtiyacı için bazı şeylerden kıstık onları aldık.. İnsan evladına en güzelini ister tabi ki.. Şimdi eşimle diyoruz ki keşke zamanında şunu da almasaydık da o parayı kenara koysaydık ne güzel olurdu.. Çünkü şuan herşey inanılmaz pahalı ve eksik asla bitmiyor.. Durumu iyi olmayan bir aile için çocuk planlamak hele ki şu zamanda çokda mantıklı bir fikir gibi gelmiyor bana🤷‍♀️

Kusura bakmayın da siz saçmalıyorsunuz burda kimi neyle sucluyorsunuz cahil cahil konuşuyorsunuz Allah rizka kefildir buda ayet ile sabittir. Afrika'daki çocuklar insanın insana olan zulmudur hepimizin imtihanidir o çocuklar Afrika'daki çocuklara göz ucuyla bakanlar cebinden 5 kuruş cikarmayanlar isyana gelince yarisiyorlar
Normal bir insanın 5 kuruşu hatta milyon dolarlarıyla Haiti, Çad, Yemen gibi ülkeler açlıktan kurtulamazlar. En çok da din kardeşleri bu olaya kayıtsız kalıyor ne tesadüf değil mi? Kusurabakmayın ama öz evladının kemiklerine kadar eridiğini gören bir insanın imtihanı bu olamaz. İnsanın insana yaptığı kötülüktür evet ama kaderidir, imtihanıdır vs geçiniz lütfen.

Allah rızka kefildir evet ama dünyada adil bir sistem olmadığı için birileri birilerinin rızkını yiyor.Mesela Afrika yeraltı kaynakları çok zengin ama Afikalılar yıllardan beri sömürülmüş.Allah rızkı veriyor , kul olarak bize düşen de mücadele etmek,çalışmak,rızkı aramak.Her şeyi Allah'tan bekliyoruz oysaki Allah bize akıl ve irade vermiş.Şu durumda da bahse konu olan kişinin maddi durumu toparladıktan sonra çocuk yapması lazım.Sadece karın doyurmakla olmuyor.

Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
Benim eşim babasının yanında çalışıyodu ilk zamanlar ve gelirimiz belli değildi esnaftılar çocuk yapmaya korktum bana da aynı şey söylendi hep daha benim bile karnım doyacak mı bilmezken bebek düşünmedim sonra ordan çıkıp fabrikaya girdi elimize ne geçtiği belli oldu ben o zaman düşündüm şuan doğuma iki ay var ve gerçekten bebek için herşey de oldu nasıl yapıcam nasıl Edicem derken kıyafetleri odası herşey oldu anlamadım bile Bi hızla evet bereketi ile geliyo görmüş oldum bunu ama yinede gelirimiz düzensizken ben cesaret edememiştim

bence bir bakıma Allah rızkını verir evet. ama konuyu çocuktan bağımsız düşünürsek daha iyi kavrarız ki her insanın bir rızkı vardır. bunu düşünerek hiç çalışmayıp evde oturup rızk beklemek doğru değildir. eğer bebek aman sadece karnı doysun diye düşünülüyorsa aç kalmaz ama seni yetiştirmek olarak ne kadar tatmin eder bilemem. ben şu an çocuk tedavisi oluyorum, tedavi bile dünya masraf oluyor. eğer ki maddi durumum olmasaydı bu planlamayı muhtemelen çalışıp çabalayıp maddi durumum düzeldiğinde yapardım. tabi ki bir şekilde bebeğin her şeyi oluyor ama daha rahat bir hayat yaşamak ve yaşatmak için maddiyatta şart. şu an bebek ürünlerine baktığımda fiyatlarını görüp hala şaşırıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X