Bebek rızkı ile mı gelir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kusura bakmayın da siz saçmalıyorsunuz burda kimi neyle sucluyorsunuz cahil cahil konuşuyorsunuz Allah rizka kefildir buda ayet ile sabittir. Afrika'daki çocuklar insanın insana olan zulmudur hepimizin imtihanidir o çocuklar Afrika'daki çocuklara göz ucuyla bakanlar cebinden 5 kuruş cikarmayanlar isyana gelince yarisiyorlar

Isinize gelince rizik, isinize gelmeyince imtihan.

Rizikla gelmez diyenler siz güzel maddiyatla yaşayınca kendi çalışıp cabaladiginiz ama iş Afrika'ya gelince Allah rızık vermemis dersiniz . Allah kimini varlıkla kimini yoklukla sınar buda Kur'an ayetidir. Onların sahibide Allah'tır ve her çocuk rizkiyla gelir bu konu yorum yapanların anlayamayacağı bir konu belli.
Biz anlamıyoruz evet büyük oyunu siz cozmussunuz bravo 😅😂

Bu ayki gideri 2.5 milyara yakın doktor kontrolu özel aşıları bezi kıyafetleri vs gidiyor.Kombi sonuna kadar açık onları saymıyorum

Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
Bama göre rizki dedikleri anne sütü o hikayeyi bir geçsinler yok öyle birşey mama alamayan anne babalar var bir mama olmuş 100 lira

Cahiliyye zamanın da fakirlik korkusundan çocuklar öldürülürmüş.öldürmeyin sizi ve onları rızıklandırırız diye ayet var. Tabiki insan kendine ve şartlarına göre hareket etmeli. Çok sıkıntılı olup sürekli çocuk yapmak çocuklara kendine sıkıntılı günler demek. Malasef gidişat da çok kötü herşey zam zam süte genel ihtiyaç vs herşey pahalalışıyor. Rabbim yardımcımız olsun.

Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
Eğer durumları yoksa zorlanırlar .Hamıleyse rabbımın emanetı dersın.Degılse bıraz daha beklesın.Kendınede bebegede yazık .Hersey ne kadar pahalı .

Fakir edebiyatı bunlar..

sinemaya, tatile gitmeyiverelim mi ? çocuğunuz bir gün bunları yapıp hayatına farklı görüşler katmış insanlarla karşılaştığında onların içerisinde dünyadan bi haber kalacak mesela, bunun farkında mısınız ?
eldeki ile yetinmeyi anlayabilirim ama sizin yorumunuz belli ve kısıtlı bir görüş içerisinde mahrumiyet yaşatmak.
ben olsam paramı biriktirir çocuğumu yine de tatile götürürüm. çünkü okulda herkes tatilini anlatırken o susmasın derim.
ama gücümün yettiğine götürürüm.
buradan anladığım bu gibi şeyleri günah gördüğünüz için çocuğunuzu uzak tutmaya çalıştığınız yönünde.
sizin hayatınız tabi ki saygı duymak zorundayım ancak ekleyeyim, sizin gibi ailelerin çocukları genelde büyüdüklerinde o anne-babaların uzak tutmaya çalıştığı herşeye balıklama atlıyorlar.

ayrıca bir kadının görevi çocuk bakmak değildir. bu görev hem anne hem de babanındır. hiçbir kadının dünyaya geliş amacı bu değildir. anne olmak da baba olmak da hayatımızdaki şapkalardan biridir.

aksine ne kadar çok yönlü olursak çocuklarımıza o kadar genş yelpazeli bilgi ve kültür aktarabiliriz.

Ben de üzüldüm.
Her şey dahil tatile gitmezsin ama 1+1 ev tutarsın makarna haşlarsın yine de çocuğu denize sokarsın. Kumdan kale yaptırırsın. Deniz havasını alamadan büyümesi ne acı. Ne çok şeyden mahrum kalacak. Ah ah
Bende sizin cocuklariniza uzuldum.dunyayi sadece maddiyat olarak goren,arkadaslariyla kiyas yaparak daha fazla sey isteyen gozu doymayan yokluk bilmeyen bir nesil yetisiyor.bosuna ugrasmayin insan doymaz nefis hep daha fazlasini ister dizginleyene kadar taki.ama biz bilirizki bu dunyaya asil gelis amacimiz belli oda tabiki Allaha kul olmak.nefsimizi kontrol altina aliriz.bende cocukken cok sey istedim icimde uhde kaldi ama bu bana anne babami zengin olmadigi icin suclamaya yada isyan etmeye tesvik etmedi beni.bizim eve hapis gibi bir hayat yasadigimizimi hayal ediyorsunuz acaba.bende cocugumu yuzdururum kumdan kale yaparim illaki ama bes yildizli otelde degil tabiki.gerekde yok yani.iki uc saatlik mesafede goletlerde filanda ayni eglenir cocuklarim.yada bahcede havuzda.sehirlerde artik cesitli imkanlar var her butceye gore.bizede gorede cok yer var aktivite icin.oyle acimanizi gerektirecek bir durum yok.

Bende sizin cocuklariniza uzuldum.dunyayi sadece maddiyat olarak goren,arkadaslariyla kiyas yaparak daha fazla sey isteyen gozu doymayan yokluk bilmeyen bir nesil yetisiyor.bosuna ugrasmayin insan doymaz nefis hep daha fazlasini ister dizginleyene kadar taki.ama biz bilirizki bu dunyaya asil gelis amacimiz belli oda tabiki Allaha kul olmak.nefsimizi kontrol altina aliriz.bende cocukken cok sey istedim icimde uhde kaldi ama bu bana anne babami zengin olmadigi icin suclamaya yada isyan etmeye tesvik etmedi beni.bizim eve hapis gibi bir hayat yasadigimizimi hayal ediyorsunuz acaba.bende cocugumu yuzdururum kumdan kale yaparim illaki ama bes yildizli otelde degil tabiki.gerekde yok yani.iki uc saatlik mesafede goletlerde filanda ayni eglenir cocuklarim.yada bahcede havuzda.sehirlerde artik cesitli imkanlar var her butceye gore.bizede gorede cok yer var aktivite icin.oyle acimanizi gerektirecek bir durum yok.
Ben çocuğumun nefsini terbiye etmek niyetinde değilim. Mutlu iç huzuru olan bir insan olsun derdindeyim. Mutlu bir çocukluk yaşasın yeter. Evet güzel oyuncaklar alıyorum. Evinde huzurla oyuncaklarıyla beraber oynuyoruz. Televizyon nadir açılır. Kaliteli vakit geçirelim diyr. Maddiyata önem vermek demek çocukları atmak köşeye demek değil. Aklınızda bu nasıl kodlanmış inanamadım. Ben her akşam kitap okuyup uyutan, sabahtan akşama kusana kadar oyuncak konuşturan, lego oynayan bir insanım. Bir insanın yavrusu minicikken nefis ne bilmez. Canı çeker çocuktur. Mahrumiyetle büyütmek de iyi değildir. Çocukları uhdelerle büyütmek de öyle. Ben her istediğini almıyorum. Bir kaç ay bekletiyorum para biriktirip alıyorum. Değerini biliyor. Ama kimsenin bir şeyine özenp bakmıyor en azından. Çalışıp kazanmayı biliyor. Bisiklete özendiyse bir kaç ay biriktirip almayı öğreniyor.
Tatil maddiyat değildir, sinema konser maddiyat değildir. Çocuğu besler. O çocuğun yaşadığı deneyim onu besler. Güzel anılarla doldurur. Hala bize bu yaz gittiği tatili anlatıyor mesela.
Huzurlu bir ailemiz var kısacası. Her maddiyatı iyi aile kötüdür diyr avutmayın kendinizi. Kavga dövüşün ses yükselmesinin olmadığı bir aile ortamında, ilgi alakayla büyüyor. Svet bir şeyden mahrum kalmaması için de elimden geleni yaparız. Karı koca eşşek gibi çalışıyoruz

Ben çocuğumun nefsini terbiye etmek niyetinde değilim. Mutlu iç huzuru olan bir insan olsun derdindeyim. Mutlu bir çocukluk yaşasın yeter. Evet güzel oyuncaklar alıyorum. Evinde huzurla oyuncaklarıyla beraber oynuyoruz. Televizyon nadir açılır. Kaliteli vakit geçirelim diyr. Maddiyata önem vermek demek çocukları atmak köşeye demek değil. Aklınızda bu nasıl kodlanmış inanamadım. Ben her akşam kitap okuyup uyutan, sabahtan akşama kusana kadar oyuncak konuşturan, lego oynayan bir insanım. Bir insanın yavrusu minicikken nefis ne bilmez. Canı çeker çocuktur. Mahrumiyetle büyütmek de iyi değildir. Çocukları uhdelerle büyütmek de öyle. Ben her istediğini almıyorum. Bir kaç ay bekletiyorum para biriktirip alıyorum. Değerini biliyor. Ama kimsenin bir şeyine özenp bakmıyor en azından. Çalışıp kazanmayı biliyor. Bisiklete özendiyse bir kaç ay biriktirip almayı öğreniyor.
Tatil maddiyat değildir, sinema konser maddiyat değildir. Çocuğu besler. O çocuğun yaşadığı deneyim onu besler. Güzel anılarla doldurur. Hala bize bu yaz gittiği tatili anlatıyor mesela.
Huzurlu bir ailemiz var kısacası. Her maddiyatı iyi aile kötüdür diyr avutmayın kendinizi. Kavga dövüşün ses yükselmesinin olmadığı bir aile ortamında, ilgi alakayla büyüyor. Svet bir şeyden mahrum kalmaması için de elimden geleni yaparız. Karı koca eşşek gibi çalışıyoruz

Bilinc iste...

Huzurunuz daim olsun. ❤

Terbiye kucuklukten baslar o ayri konu tabi.ama ben sizin evdeki huzurunuzu yada her zengin cocugun mutsuz olabilecegini soylemedim bilakis siz ve digerleri her fakir cocuk mutsuzdur yaftalamasini yaptiniz.benim cocugumun hangi imkanlari oldugunu bilmeden hatta.siz yapiyorsaniz bizde yapiyoruz bizde oyuncak aliyoruz.bizim cocukda bu yaz gittigi yerleri daha anlatir.sizden bir farkimiz yok yani anladinizmi.fakiriz diye mutsuz sizin gibi zenginlere ozenip omrumuzu curutmuyoruz.bizde egleniyoruz.bizimde cocuklarimiz kaliteli valit geciriyor.bizimde babamiz essek gibi calisiyor kimseye muhtac olmayalim diye

Bazı cevapları ibretle okurken, bazı arkadaşlarımızın bunlara tane tane cevap yazdığını görünce daha çok şaşırıyorum. Ne sabırlısınız ya... Böyle tiplere laf anlatmaya çalışmaktan yıldım yemin ediyorum. Kafalar değişmiyor çünkü, eğitim yok, ufku dar... Ne anlatabilirsin ki. Ama yine de uğraşıyorsunuz tebrik ediyorum valla.

Bebek bezi 30tl den 100 tlye kadat
Mama.110 en ucuzu
Islak bendil 3 lüsü en ucuzu 13
Bebek alt açma en ucuzu 11 tl
Bu saydıklarımda ay da 1 tane asla yetmiyor. Özel aşılar 350 den aşağı değil. Damlası, kıyafeti ıvırı zıvırı var sen düşün. Evet doğan büyüyor ama nasıl?

Günümüzde bebek, ocağa incir ağacı diker.
Rızkıyla gelmeyi bırakın, varolanı da götürür.
Ha eskiler gibi ne sağlığı ne eğitimiyle alakalı kaygılarınız olmaz, doğan büyüyor algısıyla yaşatacaksınız elbet rızık vardır.
Yiyeceği 1 kase yemek, 2 parça kıyafet.
Ama işte evlat sahibi olmak bu mudur...

Bebek rizkiyla gelir sözündeki rizk, annesinin sütüdür. Bu kadar. Sadece emmeyecek bu bebek, belki de hic emmeyecek. 1 kutu mama olmus 70-80 lira, bir hafta bile dayanmıyor. Bezi, kiyafeti, doktor kontrolu.... bunlari hesaplamadan bebek dunyaya getirmek bana cok buyuk cesaret geliyor. Ilerisini saymiyorum bile zaten.
Çok doğru yazmışsınız oğluma doğum yaptım 40 günlükken eşimi işten çıkarmışlardı inanılmaz sütüm vardı sağıp difrüüze atıyordum bebeğime fazla geliyordu mamasıydı beziydi çok masraflı gerçekten ama rabbim görüyor ve herşeyin nizamı tartısına göre veriyor

Evet evet ilk örneğiniz eski yeşilçam filmiydi ondan😄 fakir çocukları mutlu iyi gelirli ailelerm çocukları mutsuz sevgisiz gibi
Tatil sinema gereksiz, önemli olan boğazı doysun diyordunuz. Pahalı oyuncakları yok belki diyordunuz şimdi mahrum değil hiç bir şeyden diyorsunuz. Ve evet ben ailesylr tek aktivitesi park, piknik olan, iyi kötü bir tatile, geziye, sinemaya gidemeyen çocuklara üzülüyorum. Çocukluklarını yaşayamadan büyüyorlar. Maddi sıkıntı insanı erken büyütüyor.
Ben fakirlik güzellemelerne sinirleniyorum. Asgari ücretle dört kişi yaşamak güzel bir şey değil. Değil. Ben şu gelirimle ikinciyi yapamam. Maddi manevi yetemem mesela.

iyi de götürmem yazan sizdiniz ? :) ay bayılırım ettiği lafı yutup bambaşka yazan insanlara :) ayrıca acımıyorum da size, neden acıyayım ?

neyse, şaka bitti: din hakkında konuşmak yasak ama şunu söyleyeyim nefs terbiyesi öyle anlattığınız gibi değil..
bilip bilmeden burada insanlara bu konularda ahkam kesmeyin..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X