Bebek rızkı ile mı gelir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yok sarıl, bol bol sarıl, sonra da pirinç ununu daya, öyle doyuyormuş. yoksa mutsuz oluyormuş çocuk.
Gerçekten düşmez kalkmaz bir Allah, insan tabi maddi olarak sıkışır da, beklenmedik bir gebelik olur ne bulduysa onu da yedirir biz de öyle büyüdük de maddi olarak hazır değilken bile isteye çocuk sahibi olanlara kızıyorum. O çocuk kazara olduysa tabi pirinç unu yesin de , amaaan doğuralım da aç mı kalacak diyerek buna mahkum etmek büyük kötülük.

Bebek doğunca pahalli diye bir çeyrek takmayacak insanlar konuşuyor bikbik, doğur rızkı gelir diye.
Bir aylık bez olmuş 150 lira, çocuk emmezse anne sütüne yakın formül mamalar el yakıyor.. Allah vermesin ama bir seyden suphelense doktor testler,tahliller, tahlillerin yurtdisina gidip gelmesi vs vs insana araba sattirir. Hala üç kuruş birikim olmadan genç yaşta çocuk yapmak mı istiyorlar? Bari azıcık birikim yapıp özel sağlık sigortası yapsın kadın kendine, bir sure geçtikten sonra hamile kalırsa en azından sağlık masrafından korkmazlar
Kesinlikle ya içeriklerini tam bilmiyorum ama güvenilir şirketlerden sağlık sigortası yaptırsın herkes. Benim döktüğüm parayla 6-7 yıl sağlık sigortası yapılırdı çocuğuma. Ama insan yaşamadan bilemiyor

Muhafazakar camianin safsatalarindan birisi bu. Kendi cocuklarina rizki veren yaraticinin kemikleri sayilan cocuklarin girla oldugu Afrika'ya hic ugramadigi sonucu cikiyor dediklerinden ki bunda bile celisiyorlar kendilerince.
Tabi canım sorgulamayalım diye bütün bunlar neden iş bulamıyorum neden birileri çok üst düzey yaşarken en sürünüyorum vs. bunları sorgulamayalım sorgularsak kendimize geliriz hesap sorarız hesap sorarsak çomak sokarız bazılarının çıkarlarına ama Allah tan bunlar diyince kimse sorgulamaz ahhh ah neler söylerim de banlanirim şimdi

Bu devirde bu kafa kaldı mi gerçekten ya? Bu kadar mi kör insanlarımız, aynı ülkede yaşamıyoruz galiba... yazılacak çok şey var hatta herkes baya çaba sarfetmiş anlatabilmek için, sizce anlıyor mu bu zihniyet bu cümleleri? Böyleleri çoğalıp duracak işte... çocugun istediği bir şeyi alamadığında belki dokunur gücüne gider o da beeelki... çünkü bu tipler 'bizim zamanımızda da yoktu bak bizim bi eksiğimiz mi var' kafasında oldukları için onu bile anlamazlar öyle bir zihniyet...

Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi madd

i sıkıntılar yaşayan olduk
Kismen evet kismen hayir ucu ucuna gecinen bi insana ne kadar bereketi getirecek ki tamam Allah yardim ediyor ancak biseyleri de planlamak gerekiyor. Etrafta konusanlarin hepsi bos konusuyo o cocugun bezi islak mendili pisik kremi bittiginde kimse etrafta olmuyo ek gida donemi geldiginde gelisimi icin yemesi gereken sebze meyve et yumurta bunlar hep para eskiden caya ekmek banip yedirirlermis hersey organikmis ekstra vitamine ihtiyac bile yokmus simdi oylemi. Arkadasiniz sizi dinlerse eger eli biraz rahatlayana kadar ertelesin kendinede bebegede gunah insan evladina yetisemediginde cok uzuluyo

Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
Evet her çoçuk rıskıyla gelir

Kusura bakmayın da siz saçmalıyorsunuz burda kimi neyle sucluyorsunuz cahil cahil konuşuyorsunuz Allah rizka kefildir buda ayet ile sabittir. Afrika'daki çocuklar insanın insana olan zulmudur hepimizin imtihanidir o çocuklar Afrika'daki çocuklara göz ucuyla bakanlar cebinden 5 kuruş cikarmayanlar isyana gelince yarisiyorlar

Kusura bakmayın da siz saçmalıyorsunuz burda kimi neyle sucluyorsunuz cahil cahil konuşuyorsunuz Allah rizka kefildir buda ayet ile sabittir. Afrika'daki çocuklar insanın insana olan zulmudur hepimizin imtihanidir o çocuklar Afrika'daki çocuklara göz ucuyla bakanlar cebinden 5 kuruş cikarmayanlar isyana gelince yarisiyorlar
Bilinçsiz üreme değil imtihan yani öylemi. Allah herkese akıl vermiş, 4 çocuğa bakamayan 5. Çocuğu yapıp rızık bekliyor.
Galiba siz hiç çöpten yemek toplayan çorapsız ayakkabısız çocuk gormediniz.

Rizikla gelmez diyenler siz güzel maddiyatla yaşayınca kendi çalışıp cabaladiginiz ama iş Afrika'ya gelince Allah rızık vermemis dersiniz . Allah kimini varlıkla kimini yoklukla sınar buda Kur'an ayetidir. Onların sahibide Allah'tır ve her çocuk rizkiyla gelir bu konu yorum yapanların anlayamayacağı bir konu belli.

Tabi canım sorgulamayalım diye bütün bunlar neden iş bulamıyorum neden birileri çok üst düzey yaşarken en sürünüyorum vs. bunları sorgulamayalım sorgularsak kendimize geliriz hesap sorarız hesap sorarsak çomak sokarız bazılarının çıkarlarına ama Allah tan bunlar diyince kimse sorgulamaz ahhh ah neler söylerim de banlanirim şimdi
Din en büyük afyondur. İnsanları dini kullanarak çok güzel kandırıp sorgulatmazsiniz.

Siz
Bilinçsiz üreme değil imtihan yani öylemi. Allah herkese akıl vermiş, 4 çocuğa bakamayan 5. Çocuğu yapıp rızık bekliyor.
Galiba siz hiç çöpten yemek toplayan çorapsız ayakkabısız çocuk gormediniz.
Ne saçmalıyorsunuz acaba ben bunların varlığını inkar etmiyorum çocuk yapılmaz Allah nasip eder yada yapmaz kimden neyin hesabını soruyorsunuz

Evet rızkıyla geliyor bizzat defalarca şahit oldum kuzenime bebek doğacağı zaman çekilişten araba çıktı doğuma yakın gitti aldı :KK70:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X