• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek sahibi olanlar bakabilir mi ..

merili

Mercimekimm ☆
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2016
506
611
23
Merhaba arkadaşlar. 1 yıldır çocuk istiyoruz ama olmadı, çikolata kistim var. Herkes sürekli kafana takma düşünme kafana takarsan olmaz falan diyor. Ama bunu düşünmemek mümkün mü acaba diye sormuyorlar. Bütün bir ay düşünmesem bile adet zamanım yaklaştığında her dakika aklımda hiç çıkmıyor. Bana, ben de sabah akşam düşünürdüm kafama çok takardım ağlardım ama çocuğum oldu diyebileceklerin desteğine ihtiyacım var. Çünkü herkes düşünürsen çocuğun olmaz düşünürsen çocuğun olmaz diyor. Eşim bu konuda genel olarak çok anlayışlı ama ben ağlayınca beni teselli ediyor ederkende mutlaka; Ağladığın, üzüldüğün için olmuyor. cümlesini kullanıyor...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. 1 yıldır çocuk istiyoruz ama olmadı, çikolata kistim var. Herkes sürekli kafana takma düşünme kafana takarsan olmaz falan diyor. Ama bunu düşünmemek mümkün mü acaba diye sormuyorlar. Bütün bir ay düşünmesem bile adet zamanım yaklaştığında her dakika aklımda hiç çıkmıyor. Bana, ben de sabah akşam düşünürdüm kafama çok takardım ağlardım ama çocuğum oldu diyebileceklerin desteğine ihtiyacım var. Çünkü herkes düşünürsen çocuğun olmaz düşünürsen çocuğun olmaz diyor. Eşim bu konuda genel olarak çok anlayışlı ama ben ağlayınca beni teselli ediyor ederkende mutlaka ağzından; Ağladığın, üzüldüğün için olmuyor. cümlesini kullanıyor...
Henüz anne adayıyım ama açıkçası yaklaşık 2.5 yıl aynı şeyi yaşadım. Benim durumum farklıydı daha önce kendiliğimden gebe kalmıştım ama hep düşük olmuştu. Tedavi süreci falan derken bi öncekinde 6 ay bunda ise 8 ay süresince sabah akşam aklımdan çıkmadı. Gece uykularım kaçtı. Ağlama krizlerine girdim. Bu ay aklımdan çıkmış mıydı hayır ama aklım biraz daha rahattı çünkü tüp bebeğe başlamayı planlıyordum bu ay. Ve geçen ay reglime 4 gün kala gebe olduğumu öğrendim. Çok isterken aklından çıkarmak mümkün değil ama belki bi yandan da şunu düşünmek yerinde olur. Bebeklerimiz gelmek için doğru zamanı bekliyor ne yaparsak yapalım zamanı gelmeden yola çıkmıyorlar. İnan'ın inşallah sizin de zamanınız yakında gelecektir. Herhangi bir tedavi görüyor musunuz?

Henüz anne adayıyım ama açıkçası yaklaşık 2.5 yıl aynı şeyi yaşadım. Benim durumum farklıydı daha önce kendiliğimden gebe kalmıştım ama hep düşük olmuştu. Tedavi süreci falan derken bi öncekinde 6 ay bunda ise 8 ay süresince sabah akşam aklımdan çıkmadı. Gece uykularım kaçtı. Ağlama krizlerine girdim. Bu ay aklımdan çıkmış mıydı hayır ama aklım biraz daha rahattı çünkü tüp bebeğe başlamayı planlıyordum bu ay. Ve geçen ay reglime 4 gün kala gebe olduğumu öğrendim. Çok isterken aklından çıkarmak mümkün değil ama belki bi yandan da şunu düşünmek yerinde olur. Bebeklerimiz gelmek için doğru zamanı bekliyor ne yaparsak yapalım zamanı gelmeden yola çıkmıyorlar. İnan'ın inşallah sizin de zamanınız yakında gelecektir. Herhangi bir tedavi görüyor musunuz?
Çikolata kistinin tek tedavisi laparoskopi ile alınması fakat hiç yumurtalıklarıma dokundurmayı düşünmüyorum. Şimdi adet olmayı bekliyorum klomene başlicam bu ay..

cok haklılar bu sadece gebelikte degil farklı rahatsızlıklar oldugunda da gecerli cok kafaya taktıgınız sey sizi bırakmıyor ama ne zaman umursamamayı ogrenirsiniz kendiliginden iyilestigini goruyorsunuz bana cok oldu bende kafaya takan bir tipim cunku ..ben artık takmıyorum demekle olmuyor evet birseylerin etkilemesi gerekiyor unutmanız icin cevremde boyle bir kac ornek var kadın cok isterken birden kız kardesininin dogumunda bulunmus ve gozu korkmus olmasada olur demis o ay hamile kalmıs ustelik onda da kist falan varmıs

Çikolata kistinin tek tedavisi laparoskopi ile alınması fakat hiç yumurtalıklarıma dokundurmayı düşünmüyorum. Şimdi adet olmayı bekliyorum klomene başlicam bu ay..
Sanki arkadaşım çikolata kisti için bir hormonal tedavi görmüştü gibi kalmış aklımda ama tabi yanılıyorumdur mutlaka. Klomen yerine farklı doğal kürler denediniz mi? Bi de eşinize de bir takviyeyi düşünebilirsiniz zor gebe kalanlar için eşinde sıkıntı olmasa bile her ihtimali gözden geçirmekte fayda vardır. Yani 1 yıl olmuş evet zamanı gelmiş sizde haklısınız ama ben olsam ki öyle de yaptım önce kendime bi 6 aylık süre tanırdım düzenli ilişki belli kürler ve ovulasyon testi ile denerdim o süre dolduğunda zaten geriye tıbbi müdahaleden başka çare kalmazdı. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

Ben varım tam bir sene ağladım taktım kafama.
Doktor kontrolünde sağ tüpümün kapalı olduğunu öğrendim. YıkıldıM. Tamam dedim olmayacak artık napalım kısmet yaza tüp bebek yaparız dedim ve rahat bıraktım aklımı.
O ay hamile kaldım tek tüple.
Eşim inanamadı hamilelik testine yanlıştır sevinmeyelim dedi düşün artık ümitsizliği.
Şimdi hamileyim ve anladım ki boşuna yıpratmışım kendimi.

Sanki arkadaşım çikolata kisti için bir hormonal tedavi görmüştü gibi kalmış aklımda ama tabi yanılıyorumdur mutlaka. Klomen yerine farklı doğal kürler denediniz mi? Bi de eşinize de bir takviyeyi düşünebilirsiniz zor gebe kalanlar için eşinde sıkıntı olmasa bile her ihtimali gözden geçirmekte fayda vardır. Yani 1 yıl olmuş evet zamanı gelmiş sizde haklısınız ama ben olsam ki öyle de yaptım önce kendime bi 6 aylık süre tanırdım düzenli ilişki belli kürler ve ovulasyon testi ile denerdim o süre dolduğunda zaten geriye tıbbi müdahaleden başka çare kalmazdı. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.
Eşimde bi sıkıntı yok ama keçiboynuzu kürü yapıyor kendisine. Soğan kürü içiyorum bende. Süt buharı yaptım bu ay. birtek incir havuç kürü yapmadım ama onun için de beklemek istemiyorum. daha önce de doktora çok gittim hep beklemek istiyorum dedim ve doğal şeyler denedim. artık doktorum ne derse onu dinlemeyi düşünüyorum..

ben benek işinin Allahın zmanına baglı oldugunu düsünüyorum.kimisi üç kat korunuyor ce hamile kalıyor kimisi bir yıl kimisi 10 yık sonra.arkadasım direk coxuk calısmalarına baslısgım dedi ve bir yıl ugrastı o sorada ben ve diğer arkadasım hamile kaldık o bizden sonra kaldı ama aklına takıyomuydu bilmem

benim gördüğüm sey evet düsünebilirsin ama olumsuz olma

Ben varım tam bir sene ağladım taktım kafama.
Doktor kontrolünde sağ tüpümün kapalı olduğunu öğrendim. YıkıldıM. Tamam dedim olmayacak artık napalım kısmet yaza tüp bebek yaparız dedim ve rahat bıraktım aklımı.
O ay hamile kaldım tek tüple.
Eşim inanamadı hamilelik testine yanlıştır sevinmeyelim dedi düşün artık ümitsizliği.
Şimdi hamileyim ve anladım ki boşuna yıpratmışım kendimi.
Bir yılın sonuna çikolata kistine kesin gözüyle bakıldıktan sonra doktor hemen HSG çekelim dedi ki bu benim uzun zamandır istediğim ama eşimin gereksiz kuruntu yaptığımı böyle bişeyin gerek olmadığını düşündüğü bişeydi . Velhasıl 20 gün önce HsG çektirdim tüpler açık dedi. Eşimde sorun yok. tek sıkıntı kistim. şimdi doktorum klomenden sonra aşılama oda olmazsa tüp bebek bu sene içinde acilen yaptırman lazım geç kalmadan hamile kalmalısın dedi. bende artık tüp bebek için ayları saymaya başladım . klomeni sırf rutine doktora uyum sağlamak için kullanıcam başka umudum yok. tek tüp bebek çarem sanırım..

Çok haklısın evet ama düşünürsen olmaz tabi diyolar ya direkt kendimi suçluyorum. ama bunu düşünmemek imkansız gibi geliyor. kendi kendime diyorum ki o kadar insan düşünmeden hamile kalmış olamaz. yani bebek istiyosun senelerce olmuyor ve hiç düşünmüyosun acaba bu ay hamile miyim diye. bu kafaya sahip olmak ıstiyorum :)

Bir sene düşündüm kafaya taktım olmadı.
O ay artık düşünmeyeceğim dedim olabildiğim kadar relax oldum rahat takıldım sadece şunu dedim aralık Ocak ayıydı mayıs benim Doğduğum ay. İnanarak ve Allahtan Ümit ederek inşallah Mayıs ayında hamile olarak pastamı üflicem dedim.. o ay hamile kaldım..
ama tedavi sürecini sen ve eşin aksatmasın bu çok önemli..
önce sağlık, sonra inanmak, sonra rahat bir kafa..
Hormonlar çok nazlı Süheyla bizim biliyor musun ? Yaşadım,gördüm..
İnşallah sende yakın zamanda hamile olursun ve burda paylaşırsın biz de mutlu oluruz.. :KK200::KK19:

SEN OLMUYOR OLMUYOR DİYEREK KAFAYI TAKMA..
Bu 3 ay içinde olacak olacak olacak diyerek kafana tak.. bi de ters açıdan dene bakalım..

Merhaba,

Ben de ilk çocuğumu tedavi ile kucağıma aldım. Üzülmemek elde değil. Düşünmemek de elde değil. Bol bol dua edin.

Tüp bebek tedavisine başlayacaktım . Biliyorsunuzdur ilaclar adetin belli günü basliyor . Doktor beni muayene etti ve bir dahaki ay görüşmek üzere randevu verdi. Kendiliğinden adet olamadığım için söktürücü de yazdı reçeteye. O ay adetimi sabırsızlıkla bekledim gelmedi. Tedavi için sabırsızlanıyorum. Söktürücü içtim bir hafta daha bekledim yine adet gelmedi. Doktora telefon açtım. 1 kutu daha iç dedi. İçtim kutu bitti hala adet gelmedi. Test yaptım pozitif.

Benim şuan dört tane çocuğum var. Bir gün sizinde çocuğunuz olacak. Belli bir vakti saati var . Şuan gezin eğlenin bugünleriniz geri gelmeyecek. Hayatınızı kendinize zindan etmeyin.

Bende 5 yil bu mücadeleyi verdim.Etrafimdaki insanlarin diger yorum ve tepkileri yerine kafana takma olur lafini tercih ederdim.
4 yil ugrastiktan sonra biraz tedaviye ara verip dinlenelim bebek fikrini rafa kaldiralim dedik .Ara verdik tedaviye , ne bir kür uygulamasi nede baska hic bisey tamamen ugrasmayi ketistik ve 2ay sonra hamile oldugumu öğrendim.
Ve 1 yil bebek olmamasini kafaya takmak icin çok çok erken.Üzülerek bir yilda bukadar üzülüp kafaya takanlari anlamiyorum.

Merhaba,

Ben de ilk çocuğumu tedavi ile kucağıma aldım. Üzülmemek elde değil. Düşünmemek de elde değil. Bol bol dua edin.

Tüp bebek tedavisine başlayacaktım . Biliyorsunuzdur ilaclar adetin belli günü basliyor . Doktor beni muayene etti ve bir dahaki ay görüşmek üzere randevu verdi. Kendiliğinden adet olamadığım için söktürücü de yazdı reçeteye. O ay adetimi sabırsızlıkla bekledim gelmedi. Tedavi için sabırsızlanıyorum. Söktürücü içtim bir hafta daha bekledim yine adet gelmedi. Doktora telefon açtım. 1 kutu daha iç dedi. İçtim kutu bitti hala adet gelmedi. Test yaptım pozitif.

Benim şuan dört tane çocuğum var. Bir gün sizinde çocuğunuz olacak. Belli bir vakti saati var . Şuan gezin eğlenin bugünleriniz geri gelmeyecek. Hayatınızı kendinize zindan etmeyin.
Waooooww işte tam da bu..
Geleceği varsa Allah tarafından bir neslin kutu kutu adet söktürücü içsek ne fayda..

Umut dolu mesajlarınız için teşekkür ederim gerçekten de heralde kafama taktıkça olmayacak. 1 yıl evet kısa bir süre belki kafaya takmak için ama zaten hep ilk dönemlerde daha çok kafaya takılmazmı. şimdi ben olacak olacak diyorum adet olunca çok umutlandım diye üzülüyorum . olmayacak galiba diyecek oluyorum Allah korkum engelliyor umutsuz konuşmak istemiyorum. rabbim sonumu hayır etsin :)

Adet oluyorsun diye sevinmelisin..
Her adet demek büyüyen gelişen bi yumurta demek biliyorsun değil mi..
Yani senin Evlat sahibi olman için verilen bi imkan daha..
Adet olduğun için sevin, üzülme..
Ters köşe yap..

Adet oluyorsun diye sevinmelisin..
Her adet demek büyüyen gelişen bi yumurta demek biliyorsun değil mi..
Yani senin Evlat sahibi olman için verilen bi imkan daha..
Adet olduğun için sevin, üzülme..
Ters köşe yap..
Zaten önce üzülüp ağlıyorum köşe bucak saklanıp ağlıyorum kimse görmesin diye.. Sonra rabbim dayanma gücünü veriyor bu sefer sizin de dediğiniz gibi neyse ki adet oluyorum diyorum neyse ki en azından üreme sistemim çalışıyor..

Benimde ilk gebeliğim evliliğimin 3. Ayında oldu. Surprizdi tatile gitmiştik ve prolaktin hormonum yüksekti ilaç kullandım ama düzenli değil. Tatil dönüşü hamile kaldım. Ama 9 haftalıkken kürtaj oldum kalbi calısmadıgı için. Aradan 1 yıl geçti ama nasıl geçti bir sor sürekli cocuk isteyen bir eş, tedaviden tedaviye kosusturan kv görümce( ilki onlarla kavga ettiğim için kalbi calısmadı cünkü 5 haftalıkken cok yüksek bir stres altındaydım kavgalar kıyamet) sırf eşimin gözüne girebilmek için ki ilk bebeği öğrendilleri an kıskanclıktan gözleri dönmüştü. O bir yıl boyunca iğneler klomenler vs vs. Doktor bile bu kız küçük bir sorunu yok yavaş gidelim demelerine ragmen o doktoru değiştirdiler. Ondan sonra bende stres olustu her adet günü büyük hayal kırıklıgıydı ki eşim için cok istiyordum bebekleri cok seviyordu. Bir gün doktora bakın gecen sene su hormonum yükseldi doktor ilac vermisti dedim aynı ilacı tekrar verdi ve tatile cıktık eşimle yine. O ay hamile kaldım. İlaç kullandıgım için stres yapmadım ne zaman hayırlısıysa o zaman olsun dedim. Belki benimki ilaç yüzünden ama kesinlikle stres cok etkiliyor... tabi yine bu cocuk olunca kv görümce kıskanclık krizlerinde. Görüşmüyoruz şimdi cok nadir birde altlı üstlü oturuyoruz... bakalım nasıl gidicek.... o kadar kıskanclık yapmak neye yani anlamıuorım . Ben düşük yaptıktan sonra görümce hamileydi benden 1 ay önce sürekli bebeğine bişeyler alırlardı odasını bile ben düzenledim bir kere kıskanclık duymadım( görümcem abimin eşi) yeğenim dedim sevdim ama onlar öyle değil...
Merhaba arkadaşlar. 1 yıldır çocuk istiyoruz ama olmadı, çikolata kistim var. Herkes sürekli kafana takma düşünme kafana takarsan olmaz falan diyor. Ama bunu düşünmemek mümkün mü acaba diye sormuyorlar. Bütün bir ay düşünmesem bile adet zamanım yaklaştığında her dakika aklımda hiç çıkmıyor. Bana, ben de sabah akşam düşünürdüm kafama çok takardım ağlardım ama çocuğum oldu diyebileceklerin desteğine ihtiyacım var. Çünkü herkes düşünürsen çocuğun olmaz düşünürsen çocuğun olmaz diyor. Eşim bu konuda genel olarak çok anlayışlı ama ben ağlayınca beni teselli ediyor ederkende mutlaka; Ağladığın, üzüldüğün için olmuyor. cümlesini kullanıyor...

Benim eltimde de çikolata kisti var hatta 2 kere ameliyat oldu bunun için ama 3 hamileliği var biri düsüktü şu an 2 çocuğu var seninki de olur inşallah canim sıkma canini

Back
X