• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek sahibi olanlar bakabilir mi ..

Tüp bebeğim var

Tek bir akşam ağladım o da eşim benim çocuğum olmayacakmış diye ağlayarak geldiği ilk gece

Bir daha ağlamadım

Sıfır sperm imkansız demişlerdi internet vs de öyle diyordu

Öncesinde Bir seneden fazla denemiştik olmamıştı ondan sonra gitti doktora

Sonuç bu teşhisten bir sene geçmeden çocuk kucağımızda idi

Bu süreçte de hiç olmayacak çocuğum diye ağlamadım hiç tedavi sonucu ya olmazsa demedim

Hatta kan testini 10 gün sonra yaptır dediler hiç arada erken gebelik testi alıp yapmak aklıma bile gelmedi

Kafaya takmayın

Bu imkansız demeyin imkanlı

Başka şeyle meşgul olun işiniz yoğun olsun kurs okul vs bir şeye başlayın

Burada birisi vardı annesi rahatsızlanmış ona bakmış bebeği düşünememiş ve olmuştu

Dün birisi yazmıştı ev taşıdım ona yoğunlaştım oldu diye

Hayatınıza bir büyük meşgale alın

Merhaba arkadaşlar. 1 yıldır çocuk istiyoruz ama olmadı, çikolata kistim var. Herkes sürekli kafana takma düşünme kafana takarsan olmaz falan diyor. Ama bunu düşünmemek mümkün mü acaba diye sormuyorlar. Bütün bir ay düşünmesem bile adet zamanım yaklaştığında her dakika aklımda hiç çıkmıyor. Bana, ben de sabah akşam düşünürdüm kafama çok takardım ağlardım ama çocuğum oldu diyebileceklerin desteğine ihtiyacım var. Çünkü herkes düşünürsen çocuğun olmaz düşünürsen çocuğun olmaz diyor. Eşim bu konuda genel olarak çok anlayışlı ama ben ağlayınca beni teselli ediyor ederkende mutlaka; Ağladığın, üzüldüğün için olmuyor. cümlesini kullanıyor...
Kafana takmaman iyi ama bnde senin gibi surekli kafaya takiyordum ve kafaya taktigim halde hamile kaldim sen yine cok dusunmemeye calis ama dusunuyorsun uzuluyorsun diyede olmayacagini dusunme vakti zamani vardir
insallah Allahim gonlune gore tez zamanda bebek sahibi olmani nasip eder

Psikolojik olarak cok etkisi olduğunu bende düşünüyorum çünkü bizde evlendigimizden beri istiyorduk kafama çok takiyordum ev ile ilgili bir Problem yaşadık evin sorununu düşünmekten bebek konusu aklımdan çıkmıştı tamamen o ay hamile kaldım tabi sıkıntı stres derken kürtaj oldum 9 ay geçti üstünden yine kafama taktiğim için hamile kalamadim kafadan çıkarmak gerek evet kolay olmuyor çıkarmak insan günü yaklaştıkça daha çok düşünüyor her belirtiyi hamilemiyim acaba diye algılıyor doktorum bile bu konuda kızdı çok düşünüyor kafana çok takıyorsun hiç bir sağlık sorunun yok kafandan bi çıkar artık diyor stres yaptığım için olmadığını belirtiyor kafamı dağıtmak için çok çabalıyorum kafamdan çıkardığım zaman yine olacak inşallah Problem kafadan çıkarmak

Merhaba arkadaşlar. 1 yıldır çocuk istiyoruz ama olmadı, çikolata kistim var. Herkes sürekli kafana takma düşünme kafana takarsan olmaz falan diyor. Ama bunu düşünmemek mümkün mü acaba diye sormuyorlar. Bütün bir ay düşünmesem bile adet zamanım yaklaştığında her dakika aklımda hiç çıkmıyor. Bana, ben de sabah akşam düşünürdüm kafama çok takardım ağlardım ama çocuğum oldu diyebileceklerin desteğine ihtiyacım var. Çünkü herkes düşünürsen çocuğun olmaz düşünürsen çocuğun olmaz diyor. Eşim bu konuda genel olarak çok anlayışlı ama ben ağlayınca beni teselli ediyor ederkende mutlaka; Ağladığın, üzüldüğün için olmuyor. cümlesini kullanıyor...
Soyleyenler dogru söylüyor canim ki bendede oyle oldu ama bu mumkun degil nezaman mumkun oluyor biliyormusun dusunmemek artik heryolu denediginde tedavileri deneyip sonuc alamadiginda pes ediyorsun bir sure sonra iste ozaman psikolojik olarak beynin bikmis ve yorgun oluyor ve dusunmemeye basliyorsun olmazsa olmasin demeye basliyorsun iste o ay bi bakmissin hamilesin.
Tabi bunun icinde bu sureclerdeb gecmen gerek allah yardimcin olsun simdi ne desek bos deneyebildigin her yolu dene ve pes etme noktasina erkenden gelmeye bak tez zamanda bebisine kavusursun insallah

Benimde ilk gebeliğim evliliğimin 3. Ayında oldu. Surprizdi tatile gitmiştik ve prolaktin hormonum yüksekti ilaç kullandım ama düzenli değil. Tatil dönüşü hamile kaldım. Ama 9 haftalıkken kürtaj oldum kalbi calısmadıgı için. Aradan 1 yıl geçti ama nasıl geçti bir sor sürekli cocuk isteyen bir eş, tedaviden tedaviye kosusturan kv görümce( ilki onlarla kavga ettiğim için kalbi calısmadı cünkü 5 haftalıkken cok yüksek bir stres altındaydım kavgalar kıyamet) sırf eşimin gözüne girebilmek için ki ilk bebeği öğrendilleri an kıskanclıktan gözleri dönmüştü. O bir yıl boyunca iğneler klomenler vs vs. Doktor bile bu kız küçük bir sorunu yok yavaş gidelim demelerine ragmen o doktoru değiştirdiler. Ondan sonra bende stres olustu her adet günü büyük hayal kırıklıgıydı ki eşim için cok istiyordum bebekleri cok seviyordu. Bir gün doktora bakın gecen sene su hormonum yükseldi doktor ilac vermisti dedim aynı ilacı tekrar verdi ve tatile cıktık eşimle yine. O ay hamile kaldım. İlaç kullandıgım için stres yapmadım ne zaman hayırlısıysa o zaman olsun dedim. Belki benimki ilaç yüzünden ama kesinlikle stres cok etkiliyor... tabi yine bu cocuk olunca kv görümce kıskanclık krizlerinde. Görüşmüyoruz şimdi cok nadir birde altlı üstlü oturuyoruz... bakalım nasıl gidicek.... o kadar kıskanclık yapmak neye yani anlamıuorım . Ben düşük yaptıktan sonra görümce hamileydi benden 1 ay önce sürekli bebeğine bişeyler alırlardı odasını bile ben düzenledim bir kere kıskanclık duymadım( görümcem abimin eşi) yeğenim dedim sevdim ama onlar öyle değil...
Maaşallah çok az kalmış bebişini kucağına almaya. bundan sonra her şey daha güzel olur inşallah sizin için .. Teşekkürler destek için de :)

Soyleyenler dogru söylüyor canim ki bendede oyle oldu ama bu mumkun degil nezaman mumkun oluyor biliyormusun dusunmemek artik heryolu denediginde tedavileri deneyip sonuc alamadiginda pes ediyorsun bir sure sonra iste ozaman psikolojik olarak beynin bikmis ve yorgun oluyor ve dusunmemeye basliyorsun olmazsa olmasin demeye basliyorsun iste o ay bi bakmissin hamilesin.
Tabi bunun icinde bu sureclerdeb gecmen gerek allah yardimcin olsun simdi ne desek bos deneyebildigin her yolu dene ve pes etme noktasina erkenden gelmeye bak tez zamanda bebisine kavusursun insallah
Yaa evet tebrikler işte en gerçekçi yorum :)) bunu ben de hissediyorum çünkü ilk günkü beklenti ile şimdiki arasında çok fark var.. bir çok dinlediğim insan artık olmuyor nasılsa dediği ay hamile kalmış . bende bu kadar insandan bu kadar hikaye dinledikten sonra 'Olmuyor nasılsa . .' diyebilir miyim acaba :) çoğu kişi ev taşımak yazmış ben o seçeneği korunmayı bıraktığım ilk ay yaptım yaa çok mu erken davranmışım :) o ilk ay bir kasılmalar bende ay hamile olabilirim dur şunu alıp şuraya koymayım çocuğa bişey olur havaları...... :deli:

FB_IMG_1485722274247.webp
ben buna inaniyorum

Selam Can'ım. Benim de yumurtalarım büyümüyor büyüyenler de kist yapıp adetimi geciktiyordu. 6 ay uğraştım klomen kullandım yine de sağlıklı yumurta oluşmadı. Psikolojik olarak baya yıpranınca kafam rahat olsun diye korunmaya karar verdim. Uzun bir süre için de çocuk fikrini kafamdan attım. 2 ay ilaçla korundum 3. Ay ilacın gününü geçirdim kullanamadım. Nasıl olsa olmuyor diye de hiç takmadım. Veee hamileyim ...

Arkadaşımda vardı oda üzülüyordu hatta ilk evliliğinde olmamıştı 2.ye evlenirken açık açık demiş çikolata kistim var olmuyor diye ilk seferde hamile kaldı :KK46::KK46: şuan çok güzel bir kızı var

Bizim bir tanıdıgımız vardı canım 20 sene boyunca cocugu olmadı 4 kere tüp bebek denediler olmadı artık 20 yıl sonra bir kere daha denediler olmuyorsa allah biliyordur dediler ve tuttu. Daha gecen ay aldı kucagına oğlunu. Rabbim öyle bir zamanda nasip ediyorki insan şaşıp kalıyor. Hiç bir zaman ümitsizliğe kapılma bir baktın ummadıgın anda oldu :))
Yaa evet tebrikler işte en gerçekçi yorum :)) bunu ben de hissediyorum çünkü ilk günkü beklenti ile şimdiki arasında çok fark var.. bir çok dinlediğim insan artık olmuyor nasılsa dediği ay hamile kalmış . bende bu kadar insandan bu kadar hikaye dinledikten sonra 'Olmuyor nasılsa . .' diyebilir miyim acaba :) çoğu kişi ev taşımak yazmış ben o seçeneği korunmayı bıraktığım ilk ay yaptım yaa çok mu erken davranmışım :) o ilk ay bir kasılmalar bende ay hamile olabilirim dur şunu alıp şuraya koymayım çocuğa bişey olur havaları...... :deli:

İlk bebeğime korunmama rağmen hamile kaldım yeni evliydim ve bebek için çok erkendi 9.haftada kalbi durduğu için kürtaj yapıldı.çok üzüldüm çok ağladım,hemen bi daha olsun istedim kafamda sürekli bu ay olcak mı sorusu vardı ve her adetimde yıkılıyordum.kürtajdan sonra 11 ay uğraştım olmadı.kardeşim nişanlandı 5 ay içinde düğünü olacaktı düğünü atlatalım istediğim gibi giyinebileyim dedim ve o ay hamile kaldım Kesinlikle stres çok etkiliyo

Çok tatlısınız ya hepinize çok teşekkür ederim ne güzel hikayeler bunlar.. :KK200:

Merhaba arkadaşlar. 1 yıldır çocuk istiyoruz ama olmadı, çikolata kistim var. Herkes sürekli kafana takma düşünme kafana takarsan olmaz falan diyor. Ama bunu düşünmemek mümkün mü acaba diye sormuyorlar. Bütün bir ay düşünmesem bile adet zamanım yaklaştığında her dakika aklımda hiç çıkmıyor. Bana, ben de sabah akşam düşünürdüm kafama çok takardım ağlardım ama çocuğum oldu diyebileceklerin desteğine ihtiyacım var. Çünkü herkes düşünürsen çocuğun olmaz düşünürsen çocuğun olmaz diyor. Eşim bu konuda genel olarak çok anlayışlı ama ben ağlayınca beni teselli ediyor ederkende mutlaka; Ağladığın, üzüldüğün için olmuyor. cümlesini kullanıyo
Can'ım ben de aynı şeyleri yaşadım seninle üstelik 5 yıl. Laproskopi ameliyat oldum ilaç kullandım 3 defa tüp bebek yaptırdım dr lar normal yolla olmaz dediler yapışıklık varmış ameliyatta yumurtalıklar tahrip olmuş ümidimi kestim 3 tüp bebek yaptırdım olmadı artık olma diyordum birgün Bi baktım hamileyim şimdi oğlum 3.5 yaşında ümidini kesme canım

Hepinizin bebişini Allah bağışlasın inşallah güzel günlerini görmeyi size nasip etsin. Zahmet edip bana destek olduğunuz için teşekkür ederim tek tek. :anne:

Back
X