Henüz anne adayıyım ama açıkçası yaklaşık 2.5 yıl aynı şeyi yaşadım. Benim durumum farklıydı daha önce kendiliğimden gebe kalmıştım ama hep düşük olmuştu. Tedavi süreci falan derken bi öncekinde 6 ay bunda ise 8 ay süresince sabah akşam aklımdan çıkmadı. Gece uykularım kaçtı. Ağlama krizlerine girdim. Bu ay aklımdan çıkmış mıydı hayır ama aklım biraz daha rahattı çünkü tüp bebeğe başlamayı planlıyordum bu ay. Ve geçen ay reglime 4 gün kala gebe olduğumu öğrendim. Çok isterken aklından çıkarmak mümkün değil ama belki bi yandan da şunu düşünmek yerinde olur. Bebeklerimiz gelmek için doğru zamanı bekliyor ne yaparsak yapalım zamanı gelmeden yola çıkmıyorlar. İnan'ın inşallah sizin de zamanınız yakında gelecektir. Herhangi bir tedavi görüyor musunuz?Merhaba arkadaşlar. 1 yıldır çocuk istiyoruz ama olmadı, çikolata kistim var. Herkes sürekli kafana takma düşünme kafana takarsan olmaz falan diyor. Ama bunu düşünmemek mümkün mü acaba diye sormuyorlar. Bütün bir ay düşünmesem bile adet zamanım yaklaştığında her dakika aklımda hiç çıkmıyor. Bana, ben de sabah akşam düşünürdüm kafama çok takardım ağlardım ama çocuğum oldu diyebileceklerin desteğine ihtiyacım var. Çünkü herkes düşünürsen çocuğun olmaz düşünürsen çocuğun olmaz diyor. Eşim bu konuda genel olarak çok anlayışlı ama ben ağlayınca beni teselli ediyor ederkende mutlaka ağzından; Ağladığın, üzüldüğün için olmuyor. cümlesini kullanıyor...
Henüz anne adayıyım ama açıkçası yaklaşık 2.5 yıl aynı şeyi yaşadım. Benim durumum farklıydı daha önce kendiliğimden gebe kalmıştım ama hep düşük olmuştu. Tedavi süreci falan derken bi öncekinde 6 ay bunda ise 8 ay süresince sabah akşam aklımdan çıkmadı. Gece uykularım kaçtı. Ağlama krizlerine girdim. Bu ay aklımdan çıkmış mıydı hayır ama aklım biraz daha rahattı çünkü tüp bebeğe başlamayı planlıyordum bu ay. Ve geçen ay reglime 4 gün kala gebe olduğumu öğrendim. Çok isterken aklından çıkarmak mümkün değil ama belki bi yandan da şunu düşünmek yerinde olur. Bebeklerimiz gelmek için doğru zamanı bekliyor ne yaparsak yapalım zamanı gelmeden yola çıkmıyorlar. İnan'ın inşallah sizin de zamanınız yakında gelecektir. Herhangi bir tedavi görüyor musunuz?
Çikolata kistinin tek tedavisi laparoskopi ile alınması fakat hiç yumurtalıklarıma dokundurmayı düşünmüyorum. Şimdi adet olmayı bekliyorum klomene başlicam bu ay..Henüz anne adayıyım ama açıkçası yaklaşık 2.5 yıl aynı şeyi yaşadım. Benim durumum farklıydı daha önce kendiliğimden gebe kalmıştım ama hep düşük olmuştu. Tedavi süreci falan derken bi öncekinde 6 ay bunda ise 8 ay süresince sabah akşam aklımdan çıkmadı. Gece uykularım kaçtı. Ağlama krizlerine girdim. Bu ay aklımdan çıkmış mıydı hayır ama aklım biraz daha rahattı çünkü tüp bebeğe başlamayı planlıyordum bu ay. Ve geçen ay reglime 4 gün kala gebe olduğumu öğrendim. Çok isterken aklından çıkarmak mümkün değil ama belki bi yandan da şunu düşünmek yerinde olur. Bebeklerimiz gelmek için doğru zamanı bekliyor ne yaparsak yapalım zamanı gelmeden yola çıkmıyorlar. İnan'ın inşallah sizin de zamanınız yakında gelecektir. Herhangi bir tedavi görüyor musunuz?
Sanki arkadaşım çikolata kisti için bir hormonal tedavi görmüştü gibi kalmış aklımda ama tabi yanılıyorumdur mutlaka. Klomen yerine farklı doğal kürler denediniz mi? Bi de eşinize de bir takviyeyi düşünebilirsiniz zor gebe kalanlar için eşinde sıkıntı olmasa bile her ihtimali gözden geçirmekte fayda vardır. Yani 1 yıl olmuş evet zamanı gelmiş sizde haklısınız ama ben olsam ki öyle de yaptım önce kendime bi 6 aylık süre tanırdım düzenli ilişki belli kürler ve ovulasyon testi ile denerdim o süre dolduğunda zaten geriye tıbbi müdahaleden başka çare kalmazdı. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.Çikolata kistinin tek tedavisi laparoskopi ile alınması fakat hiç yumurtalıklarıma dokundurmayı düşünmüyorum. Şimdi adet olmayı bekliyorum klomene başlicam bu ay..
Eşimde bi sıkıntı yok ama keçiboynuzu kürü yapıyor kendisine. Soğan kürü içiyorum bende. Süt buharı yaptım bu ay. birtek incir havuç kürü yapmadım ama onun için de beklemek istemiyorum. daha önce de doktora çok gittim hep beklemek istiyorum dedim ve doğal şeyler denedim. artık doktorum ne derse onu dinlemeyi düşünüyorum..Sanki arkadaşım çikolata kisti için bir hormonal tedavi görmüştü gibi kalmış aklımda ama tabi yanılıyorumdur mutlaka. Klomen yerine farklı doğal kürler denediniz mi? Bi de eşinize de bir takviyeyi düşünebilirsiniz zor gebe kalanlar için eşinde sıkıntı olmasa bile her ihtimali gözden geçirmekte fayda vardır. Yani 1 yıl olmuş evet zamanı gelmiş sizde haklısınız ama ben olsam ki öyle de yaptım önce kendime bi 6 aylık süre tanırdım düzenli ilişki belli kürler ve ovulasyon testi ile denerdim o süre dolduğunda zaten geriye tıbbi müdahaleden başka çare kalmazdı. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.
Bir yılın sonuna çikolata kistine kesin gözüyle bakıldıktan sonra doktor hemen HSG çekelim dedi ki bu benim uzun zamandır istediğim ama eşimin gereksiz kuruntu yaptığımı böyle bişeyin gerek olmadığını düşündüğü bişeydi . Velhasıl 20 gün önce HsG çektirdim tüpler açık dedi. Eşimde sorun yok. tek sıkıntı kistim. şimdi doktorum klomenden sonra aşılama oda olmazsa tüp bebek bu sene içinde acilen yaptırman lazım geç kalmadan hamile kalmalısın dedi. bende artık tüp bebek için ayları saymaya başladım . klomeni sırf rutine doktora uyum sağlamak için kullanıcam başka umudum yok. tek tüp bebek çarem sanırım..Ben varım tam bir sene ağladım taktım kafama.
Doktor kontrolünde sağ tüpümün kapalı olduğunu öğrendim. YıkıldıM. Tamam dedim olmayacak artık napalım kısmet yaza tüp bebek yaparız dedim ve rahat bıraktım aklımı.
O ay hamile kaldım tek tüple.
Eşim inanamadı hamilelik testine yanlıştır sevinmeyelim dedi düşün artık ümitsizliği.
Şimdi hamileyim ve anladım ki boşuna yıpratmışım kendimi.
Waooooww işte tam da bu..Merhaba,
Ben de ilk çocuğumu tedavi ile kucağıma aldım. Üzülmemek elde değil. Düşünmemek de elde değil. Bol bol dua edin.
Tüp bebek tedavisine başlayacaktım . Biliyorsunuzdur ilaclar adetin belli günü basliyor . Doktor beni muayene etti ve bir dahaki ay görüşmek üzere randevu verdi. Kendiliğinden adet olamadığım için söktürücü de yazdı reçeteye. O ay adetimi sabırsızlıkla bekledim gelmedi. Tedavi için sabırsızlanıyorum. Söktürücü içtim bir hafta daha bekledim yine adet gelmedi. Doktora telefon açtım. 1 kutu daha iç dedi. İçtim kutu bitti hala adet gelmedi. Test yaptım pozitif.
Benim şuan dört tane çocuğum var. Bir gün sizinde çocuğunuz olacak. Belli bir vakti saati var . Şuan gezin eğlenin bugünleriniz geri gelmeyecek. Hayatınızı kendinize zindan etmeyin.
Zaten önce üzülüp ağlıyorum köşe bucak saklanıp ağlıyorum kimse görmesin diye.. Sonra rabbim dayanma gücünü veriyor bu sefer sizin de dediğiniz gibi neyse ki adet oluyorum diyorum neyse ki en azından üreme sistemim çalışıyor..Adet oluyorsun diye sevinmelisin..
Her adet demek büyüyen gelişen bi yumurta demek biliyorsun değil mi..
Yani senin Evlat sahibi olman için verilen bi imkan daha..
Adet olduğun için sevin, üzülme..
Ters köşe yap..
Merhaba arkadaşlar. 1 yıldır çocuk istiyoruz ama olmadı, çikolata kistim var. Herkes sürekli kafana takma düşünme kafana takarsan olmaz falan diyor. Ama bunu düşünmemek mümkün mü acaba diye sormuyorlar. Bütün bir ay düşünmesem bile adet zamanım yaklaştığında her dakika aklımda hiç çıkmıyor. Bana, ben de sabah akşam düşünürdüm kafama çok takardım ağlardım ama çocuğum oldu diyebileceklerin desteğine ihtiyacım var. Çünkü herkes düşünürsen çocuğun olmaz düşünürsen çocuğun olmaz diyor. Eşim bu konuda genel olarak çok anlayışlı ama ben ağlayınca beni teselli ediyor ederkende mutlaka; Ağladığın, üzüldüğün için olmuyor. cümlesini kullanıyor...
Benim eltimde de çikolata kisti var hatta 2 kere ameliyat oldu bunun için ama 3 hamileliği var biri düsüktü şu an 2 çocuğu var seninki de olur inşallah canim sıkma caniniMerhaba arkadaşlar. 1 yıldır çocuk istiyoruz ama olmadı, çikolata kistim var. Herkes sürekli kafana takma düşünme kafana takarsan olmaz falan diyor. Ama bunu düşünmemek mümkün mü acaba diye sormuyorlar. Bütün bir ay düşünmesem bile adet zamanım yaklaştığında her dakika aklımda hiç çıkmıyor. Bana, ben de sabah akşam düşünürdüm kafama çok takardım ağlardım ama çocuğum oldu diyebileceklerin desteğine ihtiyacım var. Çünkü herkes düşünürsen çocuğun olmaz düşünürsen çocuğun olmaz diyor. Eşim bu konuda genel olarak çok anlayışlı ama ben ağlayınca beni teselli ediyor ederkende mutlaka; Ağladığın, üzüldüğün için olmuyor. cümlesini kullanıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?