Doğuma Hazırlık Bebek şekeri ne zaman verilir?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

forest

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
402
12
96
İstanbul
Merhaba,
Bebek şekeri bebeğin 40'ında mevlüt okutulduğunda mı verilir? Yoksa doğum sonrası hastaneye gelenlere mi? Ne zaman yaptırmam gerekir? Hastaneye ya da eve gelenlere vermek için çikolata yaptırsam, mevlütte süslü bebek şekeri yaptırsam diyorum. Öyle mi yapılır?

merhaba canim,

bebek sekerini hastaneye gelenlere veriyorlar genelde..ama onun yerine istedigin baska birseyide verebilirsin. dedigin gibi cikolatada olur..bizler dogdugumuzda lokum filan dagitilirmis artik devir degisti tabii hersey farklilasti ben kendi cocuguma ne dagitirim bilmiyorum dogrusu. ama bebek sekeri fikri hos aslinda..birde seker vermek istemiyorsan dogum icin paketlenmis sabun filan oluyor.

buarada hayirli olsun evladin insaAllah sag selamet tek avazda kurtulur kavusursun melegine

Merhaba canım;
ben ilk doğumumda hastane için süslü sepette hoş bebek çikolataları dağıtmıştım
onları eve gelenlere de ikram ettik, yanında da lohusa şerbeti :)
bebek şekerini de mevlütte dağıtmıştım (uğurböcekli bi modeldi)

şimdi de kese içinde bikaç tane renkli bedem şekeri ve bebek şekeri olarak da daha doğrusu hediyelik olarak da ayak şeklinde çerçeve düşünüyorum tabi bu model değişebilir belli olmaz
bu kez mevlüt okutmayı düşünmediğim için böyle yapıcam

sen de gönlünden nasıl geçiyorsa öyle yap :)

Ben 70 tane yaptırdım lavantali bebek arabasi seklinde susler.Yanına sepete ayrıca çikolata ve badem şekeri koyacağız .hastaneye sadece 20-25 tane ayırdım.gerisini mevlidde dağıtırım ya da hastaneye gelemeyip eve ziyarete gelenlere veririm yeter diye dusunuyorum mevlidde başka napalim yemek mı vereceksiniz pide mı yaptırılır menü önerileri var mı kizlar

hayirli olsun gule gule kullanin..kimisi gun yapar gibi hazirliyor menuyu..iste pastasi boregi coregi vs...kimiside iste pide gibi yapiyor. bence en kolayi pide dokturmek olur yaninda ayran ya da soguk mesrubatiyla birlikte..uzerinede tatli olabilir. cunku diger sekilde herseyi evde kendin yaparsan o gun icin enerjin kalmiyor

hım bende evde dagıtırım hastaneye yakın akrabalar gelir zaten eve komşular felan gelir fakt kaç tane yaptırsam diye düşünüyorum vaya ne zaman yaptırsam ** :8

ben bugün aldımmm... :)

100 adet küçük boy pembe kese aldım, üstüne yapıştırmak için de ahşap süslerden aldım... keselerin içine de renki çikolata drajelerden koyucam (bunlar çikolata niyetine)

50 adet de ahşap çerçeve aldım. Onları da tüğ ve lavantalı tülle süsleyip arkalarına magnet yapıştırıcam

keselerden hastaneye de götürücem bol bol dağıtırım

bende bu konularda çok kararsızım :)

şker için süslerimi aldım.60 tane yapıcam.ama sanırım mevlidde dağıtırım herhalde.. ama eminde değilim. hastaneye çikolata daha iyi gider diye düşünüyoruz.

mevlidde de akikeyi kesersek et-pilav-ayran-tatlı olur herhalde. kesmezsek pastalı börekli hazırlanabilirim. daha hiç bişey net dil yani :)

Merhaba Mevlitte bebek için kesilen akika kurbanın etiyle etli pilav yapılır bizde. Yanına da ister kendi yaptığınz ya da hazır tatlı koyulur. İsteyen olursa diye de genelde de köy ekmeği dilimlenir. Tabii ki duruma gelecek kişilere göre pide de iyi fikir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…